Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 8. jul. 2022

TV Slovenija 2 • Pet, 8. jul.

Poletna jutra imajo poseben čar, najlepša pa so v družbi oddaje Dobro jutro!
Tudi v poletnih dneh vam ustvarjalci oddaje ponujajo številne svetovalne, izobraževalne, razvedrilne in informativne vsebine. Skupaj bomo raziskovali teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi in vam ponudili številne koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja. Pripravili smo tudi številne nagradne igre in terenska javljanja iz različnih krajev širom Slovenije. Z vami smo v živo vsak delovnik med 7. in 9. uro.

Človeku so živali že od začetka njegovega obstoja pomagale preživeti. Vsak, ki ima za družabnika psa, mačko, konja ali drugo žival, ve, da so živali za človeka preprosto zdravilne. So namreč zvesti prijatelji in človeku podarjajo neomejeno naklonjenost in ljubezen. Danes človek nosi odgovornost, da živali v njegovi oskrbi ne trpijo. V oddaji O živalih in ljudeh skušamo osvetliti različne vidike odnosa človek - žival. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

SETVENI KOLEDAR ZA JULIJ
S Fanči Pedih prebiramo setveni koledar po Mariji Thun. Čeprav smo trenutno ujeti v vročinskem krču, pa vseeno na naše gredice lahko posadimo določene posevke.
Z GAIO NA OBISKU
Na Primorskem smo pri gospe Majdi uživali v lepoti starih vrtnic, nasad pa dopolnjujejo mlade. Kakšna je poletna oskrba teh raznolikih lepotic, nam bo pojasnila strokovna sodelavka kluba Gaia, Nevenka Breznik Beton.
SLADKE SKRIVNOSTI VRTNIC
Zdrave cvetove vrtnic gospa Lucija zdaj še pobira in jih doda v različne jedi in napitke. Včasih jih tudi posuši za kasnejšo uporabo. Skupaj si bomo ogledali, kako sestavi strnjenko, torto in še kaj...
POLETNA OBLEKA STAREGA OKVIRJA
Star zavržen okvir, ki nas je očaral s kakovostnim lesom, Sebastjan Lipar krasi v sozvočju z letnimi časi. Tokrat je okvir obesil na teraso, kjer s sezonskim rastlinjem bogati dolge poletne večere.

Letošnja dirka po Franciji bo za nas še posebej zanimiva: nastopilo bo kar 5 Slovencev, dva - Tadej Pogačar in Primož Roglič - pa sta celo med najožjimi favoriti za skupno zmago. Tadej Pogačar bo lovil že svojo tretjo zaporedno zmago na največji dirki na svetu. Dirka je razdeljena na 21 etap, do Pariza bodo kolesarji skupaj prevozili 3350 kilometrov, najvišja točka bo 2624 metrov visoki prelaz Galibier. Naši gledalci si bodo v neposrednih prenosih ogledali vseh 21 etap, po vsaki etapi pa še studijsko analizo z zanimivimi gosti.

*****

Sanjska mašina je dokumentarni film, ki prikazuje strast in predanost slovenskih izdelovalcev predelav ekstremnih motociklov, ki v svetu posegajo po najvišjih lovorikah, pri nas pa ostajajo neznani.
Scenarist in režiser filma je Janez Burger.

Lucy ima vse močnejše pomisleke glede Nadje. Preden se sooči z njo, se vmeša Bela in jo odvrne od načrta. Med druženjem Walter prizna Alfonsu, kako zelo ga skrbi prihodnost. Alfons ga opogumi in Walter se vrne k Nataši odločen, da bo vendarle obiskal zdravnika. Margit obišče Franzi v bolnišnici in zmoti topel trenutek med Franzi in Timom. Tim ima še vedno slabo vest zaradi sadovnjaka, zato sprejme odločitev, ki ni brez posledic. Christoph sumi, da ga je Annabelle znova prinesla okoli. Nato prestreže še faks, da hoče Anabelle kupiti njemu ljub del obale na Tajskem. Takoj stopi v akcijo. Dan Sonnbichlerjevih pa se konča s katastrofo.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Prva sobota v juliju je rezervirana na Melodije morja in sonca. Na zaslone prihaja festival poletja, ki tokrat prinaša 12 novih skladb. Spremljali smo zadnje priprave nanj, klepetali z ustvarjalci in glasbeniki, beseda pa bo stekla tudi o poslanstvu RTV Slovenija, ki že desetletja ustvarja in neguje tega in druge festivale.

Anglija gosti 13. evropsko prvenstvo v nogometu za ženske. Za evropsko krono se poteguje 16 reprezentanc, ki se merijo na desetih različnih stadionih. Po skupinskem delu se bodo začeli izločilni boji. Finale bo na sporedu 31. julija na slovitem stadionu Wembley v Londonu.

Izumitelj in svetovljan Peter Florjančič je imel življenje kot v filmu. Trdo je delal, dobro zaslužil in se družil z evropsko visoko družbo.

Skrivnostni šarmantni gospod P.F., protagonist tega celovečernega filma, je športnik, izumitelj, lastnik preko 400 patentov, svetovljan, ki mu življenje v mondenih Kitzbühlu, Bernu, Monte Carlu, Badkleinkirchnu, Davosu, Montreuxu, Firencah, Zürichu in Bledu ni bilo tuje. Izumiteljstvo je zaznamovalo njegovo življenjsko pot in njegova zvedavost in svetovljanski duh sta ga kmalu zvabila v Švico, kjer je izumitelj P. F. šele prav zaživel. Zelo hitro se je znašel med evropsko bogataško smetano, ki ga je sprejela za svojega. Kralji, paše, bankirji so mu postali prijatelji, jet set ga je naslavljal s princem, grofom, ekselenco. Bil je milijonar, ki so ga imeli za milijarderja in je tudi živel kot milijarder.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov