Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 14. jul. 2022

TV Slovenija 2 • Čet, 14. jul.

Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo izbor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v letošnji sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00!
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do vrtičkarskih in prehranskih nasvetov.

Oddaja z narodno-zabavno glasbo Poletni pozdrav predstavlja legende domače glasbe, mlade talente ter ansamble, ki se potegujejo za nastop na festivalu Slovenska polka in valček, ki bo 9. septembra. To poletje izbiramo med devetimi polkami, za finale jih bomo določili 5. Sodelujejo ansambli Marcela IN, Chicas, Cik-Cak kvintet, Akordi, Lesarji, Šentjanci, Topliška pomlad, Sladki greh in ansambel Tomaža Rota. Voditeljica je Darja Gajšek, urednik Andrej Hofer, režiserji pa Marjan Kučej, Urška Žnidaršič in Špela Kuclar.
Osrednji gost oddaje je Vinko Janežič, ki z ansamblom Trgovci praznuje 60 let igranja. V drugem krogu izbora polk za festival SPV tekmujeta skupina Chicas in Cik-Cak kvintet. Igrajo še ansambla Petka in Vihar ter Tapravi faloti. Z Darjo bo zaigrala mlada Trina Jambrek.

Letošnja dirka po Franciji bo za nas še posebej zanimiva: nastopilo bo kar 5 Slovencev, dva - Tadej Pogačar in Primož Roglič - pa sta celo med najožjimi favoriti za skupno zmago. Tadej Pogačar bo lovil že svojo tretjo zaporedno zmago na največji dirki na svetu. Dirka je razdeljena na 21 etap, do Pariza bodo kolesarji skupaj prevozili 3350 kilometrov, najvišja točka bo 2624 metrov visoki prelaz Galibier. Naši gledalci si bodo v neposrednih prenosih ogledali vseh 21 etap, po vsaki etapi pa še studijsko analizo z zanimivimi gosti.

*****

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Igralec Vojko Belšak je znova član mariborske gledališke zasedbe, po tem ko je prehodil dolgo gledališko pot. Gledališki nomad pa se najbolje počuti v Halozah, kjer si je uredil dom in kjer uživa v pristni naravi in v stiku z živalmi. Nadvse navdušujoča je tudi zgodba Rada Daradana, ki si je zamislil izdajanje personaliziranih knjig. V tej njegovi zamisli se lahko prepozna slehernik, pa tudi največje zvezde, ki so na družbenih omrežjih že delile svojo srečo ob listanju knjig, ki so jih napisale same, ob pomoči ekipe, ki jim da prepoznaven pečat. S svojo zamislijo žanje uspeh v številnih državah na več celinah.

Anglija gosti 13. evropsko prvenstvo v nogometu za ženske. Za evropsko krono se poteguje 16 reprezentanc, ki se merijo na desetih različnih stadionih. Po skupinskem delu se bodo začeli izločilni boji. Finale bo na sporedu 31. julija na slovitem stadionu Wembley v Londonu.

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
Če bi se lastniki hiše, ki jo bomo predstavili, odločili za prodajo, bi lahko uporabili take besede: »Na robu Vrhnike stoji ekskluzivna hiša, ki skozi velike zasteklitve lovi čudovite razglede na južne obronke Alp. Hiše ne odlikuje le odlična lega, temveč tudi številne domišljene rešitve v notranji opremi.« Ampak, prav kmalu se ne bodo nikamor selili, glede na to, kako brezhibno so si vse uredili.
Pomlad prinese prelepe barvne spremembe v naravi, ki glasno oznanjajo novo življenje, zato ne čudi, če si kakšne nove barve zaželimo tudi znotraj naših bivališč. Novi odtenki sten ali predmetov okoli nas vedno prinesejo občutek spremembe in osvežitve, ampak ni nujno, da je konec, ko smo enkrat konec.
Od vseh barv in nians pa nadaljujemo s številnimi odtenki le ene barve in sicer sive. V majhnem, a markantnem stanovanju, zasnovanem za samskega moškega, jih je občudovala in morda tudi preštela kolegica Anja Prusnik.

V oddaji, posvečeni najboljšim mladim baletnim plesalcem, se predstavljata plesalca Antoneta Turk in Filip Jurič. Predstavila bosta odlomek baleta Romeo in Julija Sergeja Prokofjeva v koreografiji Tomaža Rodeta. Antoneta Turk (r. 1991) iz Grobelnega je zaključila šolanje na Madžarski baletni univerzi v Budimpešti, na mednarodnem baletnem tekmovanju Ballet Grand Prix Vienna pa je zasedla prvo mesto v kategoriji profesionalnih baletnih plesalcev z vsega sveta. Filip Jurič (r. 1995) iz Maribora se je udeležil več tekmovanj, na 11. in 13. tekmovanju mladih baletnih plesalcev Slovenije je dvakrat prejel prvo nagrado in zlato plaketo. Dragocene odrske izkušnje je pridobival v predstavah Baleta SNG Maribor, od jeseni 2020 je kot baletni solist angažiran v SNG Opera in balet Ljubljana. Urednik oddaje Daniel Celarec, režiser Aljaž Bastič.

Bobnar in tolkalec Aleš Rendla (r. 1963) sodi med najvidnejše slovenske jazzovske glasbenike. Bobne in tolkala je študiral na Visoki šoli za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu in na šoli Berklee College of Music v ameriškem Bostonu. Kot glasbeni pedagog od devetdesetih let poučuje tolkala na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana na oddelku za jazz in zabavno glasbo. V osemdesetih je bil Rendla član glasbenih skupin, ki so vzpostavile t. i. slovensko mlado jazzovsko sceno: drugi sestav Begnagrada, Srp in Quatebriga; Bratko Bibič & Madleys, v zadnjem času deluje z zasedbami Fake Orchestra, Erich Fischer Quartet, Brina in drugimi. Kot avtor in instrumentalist sodeluje v številnih studijskih in živih glasbenih in gledaliških projektih in vodi lastno zasedbo Aleš Rendla Sekstet. O projektu Zgodbe za big band je Rendla zapisal: "Z glasbo sem skušal obuditi čim več pozitivnega, ustvarjalnega duha, ki je bil osrednja značilnost začetne faze Quatebriga ali Begnagrad. Kot solisti bodo nastopili člani Big banda RTV Slovenija z gostom Ninom Mureškičem na tolkalih. Njihove osebne zgodbe in občutja sem skušal vključiti v tkivo glasbe, ki, čeprav absolutna, vedno tudi dopušča množico različnih interpretacij in razlag."

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov