Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 17. avg. 2022

TV Slovenija 2 • Sre, 17. avg.

*****

Gino se bo odpravil v kraje, ki jih še ni obiskal, na obalo pri Coneru. Kristalno morje obdaja gričevje, bogato z vinogradi. Ta del imenujejo tudi nova Toskana. K črnemu vinu, ki ga tam zaradi odlične lege in prsti pridelujejo že več stoletij, bo Gino pripravil osvežujočo sladico: sadje, oblito s čokolado. Nato se bo odpravil še v srednjeveško mestece Castelfidardo, ki je v svetu najbolj poznano po harmoniki. V muzeju si bo ogledal največjo harmoniko na svetu in poklepetal z Giancarlom, ki jo je izdelal. Od tam ga bo pot spet zanesla na obalo, v mestece Numana. Poskusil bo veslati na deski, vendar bo ugotovil, da se najvarneje počuti na čolnu, in nam za konec razkril recept za odlične testenine s štirimi vrstami sira.

GINO'S ITALIAN COASTAL ESCAPE / Velika Britanija / 2018

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
Med Dravo in Muro se razprostirajo Slovenske gorice, ki so s svojimi grički vabljive tako s tal kot iz zraka. Tam smo obiskali edinstveno hišo, ki lastnikoma zagotavlja stik z naravo, bivanje z elementom vode in ravno pravo mero zasebnosti.
V drugem prispevku se odpravljamo v prostor, ki je po eni strani svetišče miru, intime in počitka, po drugi strani pa je velikokrat tudi zapostavljen. To je spalnica. Spalnica, ki z novimi trendi postaja čedalje bolj tisti prostor, katerega vrat ni treba več tako nujno zapirati.
Brez pohištva in dodatkov za dom so še tako dodelani prostori prazni in brez duše. Zato bo nova sezona oddaj Ambienti pozornost iz domiselnih idej arhitektov preusmerila na spretne prste rokodelcev in zgodbe majhnih blagovnih znamk. V prvi oddaji predstavimo dve ustvarjalki (kiparko in mizarsko mojstrico), ki ustvarjata pod imenom Vulgaris Woodcut.

Na evropskem prvenstvu v kolesarstvu v Münchnu bo poleg cestne dirke na sporedu tudi vožnja na čas. Lani je bila prvakinja Švicarka Marlen Reusser, dobrega nastopa pa si želi tudi slovenska kolesarka Eugenia Bujak.

Po dveh dneh premora se bodo najboljše plezalke tega evropskega prvenstva pomerile tudi v kombinaciji težavnosti in balvanskega plezanja. Janja Garnbret je v drugačnem načinu tekmovanja zlato medaljo na evropskih prvenstvih v seštevku dveh disciplin že osvojila leta 2017. Tudi tokrat je prva favoritinja. Za plezalke pa bo tekma tudi nekakšna novost, saj bodo prvič uporabili nov sistem točkovanja, ki bo pokazal, katera je najboljša.

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Sinoči smo uživali na edinstvenem državnem prvenstvu v odbojki na vodi! Ljubljana in Ljubljanica sta nekaj dni pred začetkom svetovnega prvenstva v dvoranski odbojki za moške gostili spektakel z bogatim športnim, zabavnim in umetniškim programom.
Za priljubljeno glasbenico Neisho pa lahko rečemo, da je letos njeno leto. Izdala je nov studijski album »Dvigam jadra«, ustvarila glasbo za prihajajoči pop rock muzikal »Povodni mož«. V poletnem klepetu je pokomentirala tudi, kaj pomeni velik svetleč prstan na njeni roki.

Na evropskem prvenstvu v kolesarstvu v Münchnu bo poleg cestne dirke na sporedu tudi vožnja na čas, od katere veliko pričakuje tudi Jan Tratnik. Branilec naslova je Švicar Stefan Küng, ki je bil najhitrejši na zadnjih dveh prvenstvih.

Rim bo gostil evropsko prvenstvo v vodnih športih. Slovenija bo imela največ predstavnikov v bazenskem delu, sedem, dve plavalki bosta tekmovali v daljinskem plavanju, prvič pa bo imela Slovenija svojo predstavnico tudi v umetnostnem plavanju.
Prvenstvo bo na znamenitem kompleksu Foro Italico, ki je gostil že olimpijske igre 1960. Leta 2009 je na tem bazenu padlo kar 43 svetovnih rekordov, v obdobju hitrih visokotehnoloških kopalk.

Zadnji dan prvenstva bo še ena paradna disciplina Katje Fain, 400 m kravl. Tako na 200- kot 400-metrski razdalji je bila letos že uspešna, želi si osebnega rekorda. Prav tako na 400 m kravl bosta plavala tudi Primož Šenica Pavletič in Sašo Boškan. Gledalci bodo videli tudi najhitrejšega sprinterja na stari celini na 50 m kravl.
Katjo Fain v nadaljevanju prvenstva čaka še preizkušnja na 5 km v daljinskem plavanju, Špela Perše pa se bo pomerila na 5- in 10-kilometrski razdalji.

Prvi vrhunec za slovensko atletiko na že 25. evropskem prvenstvu naj bi bil finalni nastop Tine Šutej v skoku s palico. Naša najboljša atletinja zadnjega obdobja je za las ostala brez kolajne na svetovnem prvenstvu v Oregonu. Toda bila je najboljša med evropskimi tekmovalkami in je tudi ena glavnih favoritinj za naslov evropske prvakinje.

Loto je najbolj priljubljena igra na srečo v Sloveniji, saj jo igra več kot 860 tisoč polnoletnih Slovencev. Voditeljica nas popelje skozi žrebanje Lota in Lota plus, poleg rezultatov obeh žrebanj pa si ogledamo tudi aktualne dobitke igre Joker.

Dokumentarna serija o velikih tenoristih prve polovice 20. stoletja. Ko se je v tridesetih letih dvajsetega stoletja razvil zvočni film, so veliki tenoristi, kot so Beniamino Gigli, Richard Tauber in Lauritz Melchior, postali filmske zvezde. Posnetih je bilo nešteto pevskih filmov, odlične vokalne predstave pa so zajeli tudi v dokumentarnih filmih. V drugem delu serije je predstavljena lepota petja Lauritza Melchiorja, Beniamina Giglija, Georgesa Thilla, Helgeja Rosvængeja, Ivana Kozlovskyja, Josepha Schmidta in Jussija Björlinga. Avtor filma Jan Schmidt-Garre.

Francoska dokumentarna oddaja tri desetletja po padcu Ceausescujevega režima v Romuniji prinaša natančno rekonstrukcijo enega izmed najbolj krvavih dogodkov v času propada te diktature. Oddaja razišče potek ljudske revolucije, ki je bila bolj kot to v resnici državni udar pod vodstvom tedanjih komunističnih elit. Te so skrbno načrtovale tudi poročanje o dogodkih.

THE CEAUSESCU TRIAL, A STOLEN REVOLUTION / LE PROCES DES CEAUCESCU - UNE REVOLUTION VOLEE / Francija / 2019 / režija: Vincent de Cointet

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov