Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 18. avg. 2022

TV Slovenija 2 • Čet, 18. avg.

*****

Kulturno društvo Graška Gora je letos organiziralo že 46. mednarodni festival narodnozabavne glasbe Graška Gora poje in igra.
Na letošnjem festivalu so nastopili vrhunski ansambli:
ans. Braneta Klavžarja, Spev, S.O.S. kvintet, Dečki z bregov (Hrvaška), Pajdaši, Špas z Evo, Kronwildkrainer (Avstrija), Smeh in Petka.

Zadnja disciplina evropskega prvenstva v športnem plezanju bo kombinacija težavnostnega in balvanskega plezanja v moški konkurenci. Priložnost boja za naslov evropskega prvaka dobi le osem najboljših v obeh posamičnih disciplinah na tem prvenstvu. V takem, prenovljenem načinu tekmovanja se bodo plezalci za medalje borili tudi na prihodnjih olimpijskih igrah v Parizu.

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Obiskali smo Festival Ljubljana, kjer kraljuje GOSPODAR PRSTANOV & HOBIT, poslušali smo glasbo enega od najpomembnejših skladateljev filmske glasbe vseh časov, za katero je bil nagrajen z dvema oskarjema. Howard Shore tokrat v koncertni izvedbi. Z nami bo tudi igralec Gorazd Žilavec, ki si je vzel čas za klepet, pred začetkom nove sezone v mariborskem gledališču.

Po številnih kvalifikacijskih slovenskih dopoldanskih nastopih bodo tudi zvečer na že 25. evropskem prvenstvu slovenski atleti zelo aktivni. Obe štafeti 4 x 400 m bosta tekli v kvalifikacijah. Lia Apostolovski bo v Münchnu pri skoku v višino skušala ponoviti podvig z zadnjega svetovnega prvenstva, ko je presenetila z uvrstitvijo v finale. Na finale meri tudi Anita Horvat, ki je v teku na 800 metrov zablestela na svetovnem prvenstvu, potem pa na mitingu Diamantne lige na Poljskem z novim osebnim rekordom osvojila tretje mesto in dokazala, da je še vedno v formi, ki obeta vrhunski rezultat tudi na prvenstvu stare celine.

Na televizijske ekrane se vračajo testni vozniki iz vrst gledalcev Avtomobilnosti. Tokrat so testirali Peugeotovo inovativno ureditev voznikovega delovnega okolja, ki mu pravijo i-cockpit. Značilnost so visoko nameščeni merilniki in izredno majhen volanski obroč, dodatek pa je 3D prikaz podatkov, ki pomembnejše podatke prikaže bližje kot manj pomembne. Gledalci Avotmobilnosti so izpostavili kar nekaj nepričakovanih prednosti in izzivov takšnega kokpita.

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
Med Dravo in Muro se razprostirajo Slovenske gorice, ki so s svojimi grički vabljive tako s tal kot iz zraka. Tam smo obiskali edinstveno hišo, ki lastnikoma zagotavlja stik z naravo, bivanje z elementom vode in ravno pravo mero zasebnosti.
V drugem prispevku se odpravljamo v prostor, ki je po eni strani svetišče miru, intime in počitka, po drugi strani pa je velikokrat tudi zapostavljen. To je spalnica. Spalnica, ki z novimi trendi postaja čedalje bolj tisti prostor, katerega vrat ni treba več tako nujno zapirati.
Brez pohištva in dodatkov za dom so še tako dodelani prostori prazni in brez duše. Zato bo nova sezona oddaj Ambienti pozornost iz domiselnih idej arhitektov preusmerila na spretne prste rokodelcev in zgodbe majhnih blagovnih znamk. V prvi oddaji predstavimo dve ustvarjalki (kiparko in mizarsko mojstrico), ki ustvarjata pod imenom Vulgaris Woodcut.

Uživali boste lahko v vrhunskih izvedbah solistov ljubljanskega SNG baleta, ki smo jih posneli v studiu. V klasičnih in sodobnih koreografijah so zaplesali Ana Klašnja, Lukas Zuschlag, Urša Vidmar, Lucas Jekaneder in Bojana Nenadović Otrin.

Predvajali vam bodo posnetek zanimivega koncerta jazzovskega glasbe. Sonny Rhodes je ena najizvirnejših bluesovskih osebnosti današnjega časa. Je eden redkih na bluesovski sceni, ki igra t. i. lap steel kitaro, instrument, ki daje njegovi glasbi unikaten in edinstven zvok. Devetkrat je bil nominiran za W. C. Handy Awards, ameriški kongres mu je celo podelil naslov legende bluesa. Posnetek je nastal pozimi 2008 v Postojni na tamkajšnjem festivalu bluesa. Zasedba: Sonny Rhodes (kitara, vokal), Tiziano Galli (kitara), Luca Tonani (bas) in Davide Malito (bobni). Režiser Tomaž Švigelj, urednik oddaje je Daniel Celarec.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov