Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 17. feb. 2023

TV Slovenija 2 • Pet, 17. feb.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Izbor popularnih skladb iz oddaje V petek zvečer

Družili smo se s »Pasjo mamo« in njenimi pasjimi družinskimi člani. Skupaj pripravljajo in vabijo v pasjo šolo za otroke. Kako poteka šolanje za pasje mladiče in njihove lastnike, pa smo se naučili iz zgodbe o posvojitvi psičke Mice. Obiskali smo ZUDV Dornava in spoznali njihove aktivnosti in terapijo s pomočjo konja. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

KAKO SE REŠITI HRENA
Odpornost telesa pozimi krepimo, če uživamo hren. Njegove korenine, v katerih so zdravilne učinkovine, izkopavamo od jeseni do pomladi. Z Mišo Pušenjak pa tokrat o tem, kako omejiti razrast te križnice, ki nam lahko na gredah izpodrine druge posevke.
AJDOVI SRČKI
Ajda ne spada med žita, čeprav jo Slovenci že od nekdaj uporabljamo kot tako: v črnem kruhu ali kaši. Sejemo jo okoli 25. julija, lahko kot drugi posevek, dozori pred mrazom. V Brinečevem kmečkem mlinu Boštjan Kolenc ajdo melje po starem. Za peko domačih piškotov jo uporablja tudi Tatjana Štancar Poprask. Ob valentinovem bodo zadišali ajdovi srčki!
SOBNE RASTLINE V BELEM
Začenjamo s predstavitvijo sobnih, ulončenih rastlin v različnih barvah, najprej z belimi cvetovi, med katerimi so predstavnice falenopsisov, kalanhoje, eleganten spatifil, z belim ovršnim listom se baha flamingovec, pri vražjem bršljanu oziroma potosu pa občudujemo njegove bele liste....
VALENTINOVA VAZICA IN ŠOPEK
Osebno izdelana darilca ali šopki, ki jih sestavimo iz rastlin, utrganih na sprehodu v naravi, nas najbolj iskreno pobožajo po duši. Sebastjan Lipar je za osnovo valentinovega šopka izbral hebo, lesko in dren. Omislil si je tudi trajnostno oziroma reciklirano vazico. Katere v naravi slikovite cvetove je izbral za piko na i –, pa ne zamudite v oddaji.

Teater glasbe je zgodba Iztoka Mlakarja in njegovih sodobnikov nekoč in danes, o sklenjenem krogu. Od Nove Gorice, preko akademije, nešteto odrov, hramov ter spet in vedno spet nazaj. Krog Sljehernika in Pepija, ki ju že desetletja radi ne samo poslušamo, ampak tudi slišimo.
Po krožnici sta nas vodila scenarist Andrej Karoli in režiserka Tina Novak.

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.

On »farbenblind« in obseden s pospravljanjem, ona pa oboževalka posebnega barvnega odtenka, stenskih dekoracij in hipnih nakupovalnih navdihov. Nič kaj obetavna kombinacija značajev za okusno opremljanje doma, boste rekli. A rezultat njunih nagajivo nasprotujočih si energij pri znanem slovenskem paru je prav posrečeno zastavljen interier.
Stanovanje v mestu ob Dravi je zgleden primer sodelovanja med arhitektom in lastnikom ter pooseblja sožitje brezčasnih oblikovalskih kosov in inovativnega koncepta. Pohvali se lahko s pravo mero drznosti, vsem potrebnim udobjem in veliko estetsko vrednostjo.
Obiskali smo res zelo velik vrt, ki meri okoli en hektar. Ob tem je tako poln vsebine, da čas v njem mineva kot v pravljici. Le stežka smo verjeli lastniku, da ga je zasnoval, razvil in napolnil z vsebino kar sam.

Kenijka Priscilah Sitienei, za vse Gogo, ni imela sreče, da bi se kot otrok lahko izobraževala. A v svojih devetdesetih se je odločila – vpisala se je v šolo, se naučila brati, pisati, računati in najbrž najstarejša šolarka na svetu je postala zgled in navdih otrokom in njihovim staršem. Spodbudno dokumentarno zgodbo odlikujejo mojstrska fotografija, topli medčloveški odnosi in medgeneracijsko sodelovanje.

GOGO / Francija / 2020 / Režija: Pascal Plisson

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Informativna oddaja Gospodarstvo vsak petek ponuja gledalcem tedenski pregled najzanimivejših dogodkov in novic s področja gospodarstva ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov in oglašanja novinarjev s terena.

Po zadnjem delu izjemno priljubljene serije Televizije Slovenija Primeri inšpektorja Vrenka na male zaslone prihaja tretja sezona serije V imenu ljudstva. RTV Slovenija vabi k ogledu osem nedelj zapored. Nika, ki jo igra Ajda Smrekar, je znova na lovu za pravico. Konec tedna sta napovedana tudi dva koncerta: ljubitelji glasbe Oliverja Dragojevića bodo znova lahko zapeli v dalmatinskem melosu, v Cankarjevem domu pa občinstvo pričakuje mlada kantavtorica Ditka.

Elena želi pomagati Lili, saj se ji je zdravje resnično poslabšalo. Spremlja jo od zdravnika do zdravnika, poleg tega pa se na Adelino pobudo odloči obiskati uredništvo časopisa L'Unità, da bi napisala članek o razmerah v tovarni mesnin in tako pritisnila na Bruna Soccava. Ko Lila izve, da je z njo vse v redu in si mora le odpočiti in opomoči, sklene, da se bo vrnila v sosesko. Eleno skrbi, da bo Lila tam naletela na kopico težav, zato med starimi znanci potipa, kako bi jo sprejeli.

L'AMICA GENIALE (III.) / My Brilliant Friend (III.) / Italija / 2021
Scenarij: Elena Ferrante, Francesco Piccolo, Laura Paolucci, Saverio Constanzo
Režija: Daniele Luchetti
V glavnih vlogah: Margherita Mazzucco, Gaia Girace, Anna Rita Vitolo, Luca Gallone, Imma Villa,
Antonio Milo, Alessio Gallo, Giovanni Amura, Francesco Serpico

Glasbeno-dokumentarni film pripoveduje zgodbo o Peru Lovšinu, prvi punk zvezdi nekdanje vzhodne Evrope.

O njegovem ustvarjanju glasbene zgodovine ter preko glasbe in seveda preko besedil tudi tiste neglasbene slovenske zgodovine. Časovna dimenzija sega vse od uporniškega anarhizma sedemdesetih let prejšnjega stoletja, osamosvajanja in demonstracij na Kongresnem trgu v Ljubljani, do evropskega nogometnega prvenstva leta 2000 v Amsterdamu.
Kamera osrednjega portretiranca spremlja med nastopi v malih slovenskih mestih, s Pankrti na Dunaju in na velikem odru Cankarjevega doma. Z njim se zabavamo na rojstnodnevnih zabavah in doživljamo ustvarjanje zadnje plošče, spremljamo ga na poti in doma. Pero je anarhist, Janez Kranjski Janez, poje o tem, da gre Slovenija naprej in o tem, da to ni več Slovenija. On lahko! On je na Dobri poti!

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov