Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 25. okt. 2020

TV Slovenija 3 • Ned, 25. okt.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Kedves Nézőink!
A Barangolások mai adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban a Bortúra és a Sárvár című epizódot láthatják.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Potepanja si s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! oglejte epizodi Vinska tura in Sárvár.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- digitális műsorszórásban is foghatók az MMR adásai;
- a Részecskék című kétnyelvű rövidfilm nyerte a legjobb kisfilmnek járó díjat a Szlovén Filmfesztiválon;
- Muravidéki Magyar Értéktár – pályázati felhívás;
- az idei idegenforgalmi idény a Bakonaki-tó környékén;
- Egészségünkre!: a Craniosacralis és az Access Consciousness terápia.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- oddaje PMR dosegljive tudi v digitalnem omrežju;
- na Festivalu slovenskega filma dvojezični film Delčki nagrajen za najboljši kratki igrani film;
- Zakladnica prekmurskih madžarskih vrednot – razpis;
- letošnja turistična sezona v okolici Bukovniškega jezera;
- rubrika Na zdravje!: kraniosakralna in access consciousness terapija.

Kedves Nézőink, a mai Súlypont című adásunkban Pisnjak Andrea családterapeutával a járvány lélektani következményeiről beszélgetünk.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Težišče se bomo z družinsko terapevtko Andreo Pisnjak pogovarjali o duševnih posledicah epidemije.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- 12 diák részesül a lendvai magyar önkormányzat felsőfokú tanulmányi támogatásában;
- megkapta az építési engedélyt a Lendvai Labdarúgó Akadémia;
- Abraham Klaudia Kelep Elek meséi című mesekönyve;
- a Bánffy-kehely restaurálása;
- 90 éves Salamon Árpád képzőművész;
- foglalkoztatási lehetőséget nyújtó egyesület.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- člani sveta lendavske madžarske samoupravne skupnosti za 12 študentov izglasovali podporo za šolanje;
- Nogometna akademija v Lendavi dobila gradbeno dovoljenje;
- Pravljice Eleka Kelepa izpod peresa Klaudie Abraham;
- restavriranje Bánffyjevega keliha;
- likovni umetnik Árpád Salamon star 90 let;
- društvo za težko zaposljive osebe.

Prihodnja nedelja je tako imenovana misijonska nedelja. Ob tej priložnosti bomo v slovenskem televizijskem programu predvajali film Gerharda Obersteinerja Misijon za ljubezen Etiopije in dokumentarni film Brezčasje senc, ki ga je režiral in posnel Ivan Klarič.
Filma govorita o revščini v tretjem svetu, a tudi o upanju. Študentki Shawit so se s pomočjo botra uresničile življenjske sanje, postala je zdravnica.
V pogovoru z urednikom Miranom Kelihom bo salezijanec Jože Andolšek povedal, kdo najbolj potrebuje pomoč med pandemijo in zakaj se je pred desetletji odločil, da pomaga revnim otrokom v Afriki. Kot pravi, je projekt Botrstvo zanj najboljša oblika podpore. Za to, da je sanje o pomoči siromašnim uresničil, je hvaležen tudi dijakinjam in dijakom na Slovenski gimnaziji v Celovcu.
http://slovenci.orf.at

Oddaja Slovenski utrinki, ki je na madžarski televiziji na sporedu od leta 1992 vsakih štirinajst dni, je informativnega značaja. Pripravlja se o Slovencih na Madžarskem in je namenjena predvsem na Madžarskem živeči slovenski skupnosti. V magazinih je največji poudarek na narodnostni kulturi, ohranjanju porabske tradicije, porabskem šolstvu in narodnostni politiki. Vključeno je tudi čezmejno sodelovanje med Prekmurjem in Porabjem, občasno pa so objavljene tudi reportaže iz Slovenije. Vabljeni k ogledu.

Tržaški imitator, voditelj in novinar, Andro Merku' se je v teh dneh še trdneje zasidral v italijanski medijski svet. Z novo sezono je postal del jutranje ekipe radia Monte Carlo, ki ima sedež v Milanu. Prestolnica Lombardije je postala njegov drug dom, potem ko je pred desetimi leti začel sodelovati s satirično oddajo La zanzara na Radiu24. Zadnja v vrsti njegovih preobrazb – imitacija italijanskega premierja (Giuseppeja Conteja) pa ga je ponesla med zvezde, spoznala ga vsa Italija in Merku' je osvojil tudi televizijsko občinstvo, saj se je predstavil v priljubljeni oddaji Striscia la notizia. Andro Merku' se je z veseljem odzval povabilu svojih nekdanjih sodelavcev v Regionalnem centru Koper-Capodistria, kje je dolga leta soustvarjal radijske in televizijske vsebine.

Postanek bomo naredili v Celovcu, med našimi najmlajšimi.
Na zahodu pa bi morala še odmevati spektakularna regata - Barcolana - a jo je odpihnila močna burja. Pokal ostaja še naprej varno zasidran na slovenski strani tržaškega zaliva, saj ga je lani osvojila ekipa na jadrnici Way of life, na čelu s krmarjem in olimpijcem Gašperjem Vinčecom.

Zveza potrošnikov Slovenije praznuje letos 30 let. Kljub temu pa se položaj slovenskega potrošnika slabša. To je mnenje predsednice in ustanoviteljice te najstarejše slovenske potrošniške organizacije Brede Kutin, ki nam po v tokratni oddaji Na tretjem pojasnila, zakaj tako razmišlja.

S tokratno gostjo oddaje Dober večer ni nikoli dolgočasno. Čeprav je del življenja že za njo, je še vedno mlada in polna energije. Doma je na Koroškem, to je njen svet, a rada pogleda preko meja. Meja vseh vrst. Gre za damo širokega nasmeha in mnogih znanj in sposobnosti. Kakšnih sedem let je bila stara, ko je prvič stopila na oder in se ozrla po občinstvu. In občinstvo je še danes njena hrana in navdih. Spoznali boste voditeljico in novinarko, urednico, pa tudi skrbno mamo - Darjo Vrhovnik. Z njo se bo pogovarjala Polona Pivec

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Predlog odloka o spremembah Odloka o okviru za pripravo proračunov sektorja država za obdobje od 2020 do 2022

2. Predlog proračuna Republike Slovenije za leto 2022

Čez dva meseca – 21. decembra, poteče rok, do katerega mora državni zbor odpraviti neskladje v volilni zakonodaji. Tako je namreč predpisalo Ustavno sodišče, ki je pred dvema letoma razsodilo, da način določanja volilnih okrajev ni v skladu z Ustavo. Ali bomo, če državni zbor v naslednjih dveh mesecih Zakona o volitvah ne popravi, padli v volilni kaos? Bi bile morebitne volitve pred 21. decembrom neustavne? Kako sploh spremeniti volilne okraje, da bo ustrezalo tako politiki kot volivcem? To bo tema tokratne oddaje Moje mnenje, ki jo vodi Vida Petrovčič.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Gosta oddaje sta poslanca Janja Sluga (SMC) in Ivan Hršak (DeSUS).

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

12. Petindvajseto redno letno poročilo Varuha človekovih pravic Republike Slovenije za leto 2019

13. Poročilo Varuha človekovih pravic Republike Slovenije o izvajanju nalog državnega preventivnega mehanizma po Opcijskem protokolu h Konvenciji OZN proti mučenju in drugim krutim, nečloveškim ali poniževalnim kaznim ali ravnanju za leto 2019

11. Predlog zakona o davku na digitalne storitve (ZDDS), prva obravnava

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov