Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 25. okt. 2020

TV Slovenija 1 • Ned, 25. okt.

07:00
Živ žav

Milanu starša namenita prvo žepnino, da bi si z njo lahko sam kupil igračko, ki si jo zelo želi. A Milan povabi prijatelje v zabaviščni park in tam zapravi vse, kar ima. Kako bo pa zdaj prišel do igračke? To je pa res draga šola.

Mandi in Pipi prenočujeta v gradu. Ko drugi gostje ugotovijo, da je v njem duh, takoj zbežijo, lastnik pa hoče vsiljivca pregnati. Toda grajski duh je zelo prijazen in v grad privabi nove goste.

Pingvini imajo zabavo. Pingvin si želi, da bi bila popolna. Povabljenim toči pijačo in servira tortice. Potem pa mu s tortice pade češnja. In ta češnja povzroči pravo zmedo.

Nikova soba je tako razmetana, da ničesar več ne najde. Betka mu pokaže, kako se lahko zabava ob pospravljanju.

Rija in Krokodil se pripravljata na noč čarovnic. Rija se preobleče v čarovnico, Krokodil pa bo njen muc. Pravi muc, na štirih tačkah, ki prede in mijavka. Krokodil je grozen muc. Nikoli ne bosta dobila sladkarij. Toda Rija je prava čarovnica in najde rešitev. Začarala ga bo!

Almi v zbirki prešanih cvetlic manjka le še ena, zato se druščina z vlakom odpravi na Jodlarsko goro po Alpsko medenko. Tam srečajo jodlarskega kralja Ludvika, ki povroči manjši sneženi plaz.

Gorila Goja ne more spremljati pouka, ker slabo sliši. Še sreča, da Hana najde rešitev.

Čarli si za svojo doma narejeno raketo iz jogurtovih lončkov, folije in zamaškov v šoli prisluži nagrado. Ker je tako dragocena, ne dovoli, da bi se kdo igral z njo, in jo spravi na najvišjo polico v svoji sobi. Lola mora obljubiti, da se med njegovo odsotnostjo ne bo igrala z njo. Toda Simon Lorenci, Lolin namišljeni prijatelj, jo vseeno prepriča, da je treba slone prepeljati v drugo deželo prav s Čarlijevo raketo. Le kako se bo to končalo?

Trobka in Skok dirjata skozi visoko travo. Ker je zrak precej suh, statična elektrika naelektri Skokovo dlako. Naelektreni Skok privlači listje, ki se prijemlje nanj. Skok pred listjem beži skozi džunglo. Kako mu bo uspelo uteči temu nenavadnemu pojavu?

Pepa in Jure sta prvič na drsalkah. Pepa kar naprej pada, zato jo mami pujsa nauči drsati. Pepa bi rada naučila Jureta, pa se izkaže, da je rojen drsalec.

Valentinček z DoVinčijevimi izumi strašilo spremeni v robota za nabiranje jabolk, ki pa prijateljem pobegne. Gospod Pevc ga sreča in fotografira. Fotografija ni ostra, a v javnosti završi … le katero nenavadno bitje je na njej?

Bučko in Njambo sta najboljša prijatelja. Ko Njambo Mipi pomaga pri uri risanja, se tudi onadva spoprijateljita. Ker se Bučko počuti zapostavljenega, mu gospa Jokinstok pomaga razumeti, da imamo lahko več prijateljev.

Živa reši ptičko, ki ne zna leteti. Obljubi ji, da jo bo naučila leteti, na koncu pa skrušeno prizna, da tega res ne zna. Toda ptička vseeno poleti.

Zmedi, Zoja in Feliks pomagajo kmetu Filipu zgnati skupaj živali. Morale bi se okopati, a nobena noče k vodi, vse dokler jim prijatelji ne uredijo vodnega parka.

Ernest je bolan in Celestinca ga skrbno neguje, a Ernest se otročje obnaša in zahteva, da je vse po njegovo.

Ko se začnejo v mestu pojavljati skrivnostni znaki, Aleks takoj pomisli, da se bliža invazija Nezemljanov. Erika dvomi o tem, toda nenavadni znaki so na pločnikih, cestišču in poteh. Je mogoče, da se z njimi med seboj sporazumevajo bitja iz vesolja?

Risanka je nastala po slikanici svetovno znanega ilustratorja Thé Tjong-Kinga. Vseh trinajst epizod in kratki film prikazujejo eno zgodbo. Gospod in gospa Pes spečeta dve slastni čokoladni torti in svoje sovaščane povabita na piknik. A ko prispejo na dogovorjeni prostor opazijo, da sta torti izginili. Sama zgodba in njen srečni konec sta vsakič predstavljena s perspektive drugega nastopajočega lika. Simpatične zgodbice so mešanica komedije, romantične komedije in detektivke in so primerne za vse starosti.

Neke temne, viharne noči čreda ne more spati. Jon razišče vrsto grozljivih dogodkov in ugotovi, kdo v resnici straši ovce.

V Keesovem razredu se morajo domisliti teme za razredno zabavo. Učenci staknejo glave in sklenejo, da bo posvečena grozljivkam. Izdelali si bodo čim srhljivejše maske: vampirske, zombijevske, čarovniške … Koen ob njihovem navdušenju postaja vedno bolj bled, kajti stvorov iz grozljivk se strašno boji.

Sveta maša iz mariborske stolnice, mašuje nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

Catherine obišče proizvajalce sladic v gorati Enni. Navdušena je nad pripravo testa za slavni paneton, z vaškim posebnežem pa gresta nabirat mano, sladko jesenovo smolo. Na posestvu znane sicilijanske plemiške družine, kjer se ukvarjajo z organskim kmetovanjem, spozna zanimivo metodo – breskve na drevesih zavijajo v papirnate vrečke.

Ali se otrokom pri celostni vzgoji in izobraževanju prek učbenikov posreduje osnovno znanje o religiji?

K celostni vzgoji in izobraževanju spada tudi osnovno poučevanje o religijah. Toda v osnovnošolskih in srednješolskih učbenikih najdemo o tem skope in zastarele zapise. Posredovanje znanja o verstvih je v javnih šolah prepuščeno učiteljem.
Vojaški vikariat je ob 20-letnici delovanja uredil kapelo v vojašnici v Vipavi. Cerkev svetega Andreja v župniji Ljubljana Kašelj praznuje petstoletnico.

Kmečke ženske redko spregovorijo o lastnih življenjskih razmerah in vrednotah, kot jih vidijo in doživljajo same. Tudi v dananšnjem času ostaja njihovo delo v družini in na kmetiji pogosto nevidno. Na njihov položaj opozarjamo ob letošnjem svetovnem dnevu kmetic.Obiskali smo ekološko kmetijo Zupanič-Metz, kjer se ukvarjajo predvsem s prirejo kozjega mleka in sira. V zibelki slovenskega čebelarstva deluje Čebelarski center Lesce. Poslanstvo centra je širjenje znanja o čebelah.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Pokazali bomo najlepše trenutke iz obdobja med letoma 2013 - 2020. Posneli smo 200 oddaj, ustvarili 6 festivalov Slovenska polka in valček, zabavali smo 15.000 ljudi v Mariboru s petimi Silvestrskimi pozdravi.

V oddajah od 23.10. - 18.12. 2020 boste videli prelet zanimivih zgodb: Slovenska Podoknica, Družina poje, Kdo ve več?, Mali velikani, Ujeti muzikant, Gasilci, Slovenski pozdrav po Sloveniji, Slovenski pozdrav in humanitarni pristopi ….

V fokusu oddaje je 30.letnica Kobariškega muzeja, ki velja za enega najbolj uspešnih slovenskih muzejev in 20.letnica Fundacije Poti miru -Walk of Peace. Tako Muzej kot Fundacija sta plod dela entuziastov, ki so iz Fundacije uspeli narediti evropsko zgodbo povezovanja vojne dediščine, iz Muzeja pa “drugi čudež pri Kobaridu” - glede na to, da je bil kmečki dvorec furlanskega tipa po potresu leta 1976 zapuščen in kar 15 let prazen. Brez vode, tlakov in elektrike - vse dokler niso prišli kobariški entuziasti in do njegovega odprtja 20. oktobra leta 90 je minilo samo dobro leto. Muzej je skoraj čez noč postal uspešnica in že tretje leto po odprtju je prejel Evropsko nagrado Sveta Evrope, leto prej pa Valvazorjevo nagrado kot najvišje muzejsko priznanje v Sloveniji.
Kobariški muzej in Fundacija sta si s poenoteno vizijo izborili mesto osrednjih ustanov, ki v nacionalnem in širšem evropskem prostoru ohranjata dediščino Soške fronte. Skozi različne projekte delita mirovno poslanstvo velike vojne, ki je nekdaj krvavo razdruževala, danes pa skozi turizem, raziskovanje, izobraževanje in obnovo vojne infrastrukture, povezuje narode in kulture. In brez dela entuziastov Kobariškega muzeja, Fundacije in s pomočjo različnih organizacij, bi sisteme rovov, kavern in pokopališč preraslo grmovje in pozaba spomina. Namesto tega pa je na prostoru nekdanje vojne krajine Posočja, Krasa, Goriške in Benečije zrasla evokacija zgodovine in enoten čezmejni turistični prostor.

Ekipa Na lepše pa je obiskala tudi destinacijo Logarska Dolina - Solčavsko, ki je bila v letošnjem letu v sklopu mednarodne konference Global Green Destinations Days uvrščena med Top 100 trajnostnih destinacij sveta leta 2020, zato smo preverili primere dobrih praks pri razvoju trajnostnega turizma. Na seznam 100 trajnostnih destinacij se je uvrstilo še osem slovenskih in sicer Bled, Brda, Dolina Soče, Kočevsko, Ljubljana, Miren Kras, Podčetrtek in Rogaška Slatina. Vse destinacije so tudi nosilke zlatega znaka Slovenia Green, kar je tudi potrditev uspešnega dela v okviru Zelene sheme slovenskega turizma.
Izpostavljamo pa tudi Kamnik, ki si epidemiji navkljub prizadeva domače goste opozarjati na svojo turistično ponudbo. V ospredje postavljajo vodenje po Plečnikovih stvaritvah v Kamniku, ki so manj poznane znamenitosti mesta. Naša ekipa je stopala po stopinjah priznanega arhitekta in njegovih učencev po Kamniku ter preverila nekaj novih produktov v občini, ki se v koronskih časih posvečajo predvsem krepitvi telesa in duha.

Svet privilegirane najstnice se spremeni, ko se zaljubi v mladega prestopnika.

Benedetta je 16-letna hči župana majhne mestne skupnosti v Romagni. Nekega dne se v prazno vilo v mestu vseli skupina ljudi, ki živijo v težkih socialnih razmerah. Med njimi so prosilec za azil, invalidni deček s starši, nekdanja prostitutka z dojenčkom in nekdanji kaznjenec Kevin, ki postane Benedettin novi sošolec. Benedetta tujce sprva zavrača, tako kot njeni starši in prijateljice. A ob druženju z njimi odkrije nove medčloveške odnose, ki temeljijo na solidarnosti. Zaljubi se v Kevina, a njegova kriminalna preteklost omaje njen novi idealizem.

Izvirni naslov: SOLO COSE BELLE / Italijanski film, 2019 / Režija: Kristian Gianfreda / Scenarij: Andrea Valagussa, Marco Brambini / Igrajo: Barbara Abbondanza, Patrizia Bollini, Giorgio Borghetti

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.

Tokratno nedeljsko popoldne bo v znamenju Ježkove nagrade, ki jo podeljuje RTV Slovenija v želji, da bi vzpodbudila izvirne dosežke in opuse v zvrsteh radijske in televizijske ustvarjalnosti, ki sledijo žlahtni tradiciji Ježkovega duha. Letošnji Ježkov nagrajenec je kantavtor, ki z izjemno pristnostjo tke poezijo tako v rockovski kot čisto njemu lastni glasbeni maniri, človek, ki je oživil in preporodil ljudsko glasbo Prekmurja z Beltinško bando, in prekmursko narečje približal mladim generacijam. Poleg tega, da je izvrsten glasbenik s kar 26 izdanimi albumi, je izdal več pesniških zbirk, nastopal tako v gledališču, filmu in za obe umetniški formi pisal glasbo.
Tudi Jožetovo omizje bo v pisani družbi Ježkovih nagrajencev preteklih let; Dese Muck in Tilna Artača. Vlada pa bodo pozdravili mnogi prijatelji in sodelavci.

Mipa je navdušena, da se bo fotografirala s sošolci. Pripela si je celo novo pentljo. Ker pa ne more sedeti pri miru, pokvari vsako fotografijo. Ali ji bo Bučko znal pomagati, da se bo lahko umirila?

Mali Timotej in njegov prijatelj kozel uživata v plezanju. Vse više in više gresta! Pa bosta lahko splezala na Olimp, najvišjo goro na planetu Marsu? Ta je celo višja od Everesta!

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nanna se naroči na posvet na kliniki za umetno oploditev, Kasperju pa ob tem popustijo živci. Dozdeva se mu, da Nanna spletkari za njegovim hrbtom, in jo zato postavi pred vrata. Nanna se zateče k staršem, Merete pa mora znova v Oslo na sestanek z vlagateljem. Sreča se s Henrikom, vendar spozna, da je njeno mesto ob Joachimu. Kasper medtem išče samega sebe, saj se je v zvezi z Nanno ves čas prilagajal le njej in zapostavljal sebe.

Ko jo je nosila puberteta, je našla zadoščenje v jadralnem klubu, kjer se je lahko družila s postavnimi mladeniči. Po 4 letih poučevanja razrednega pouka si je vzela eno leto za potovanje in z nahrbtnikom odšla v Avstralijo. Po naključju je opazila oglas, da nekdo išče posadko za jadranje do Sydneyja. In tako se je začelo njeno 9-letno popotovanje. Na kopno je stopila bolj redko, njen dom je postal ocean. Vmes se je v rodni Sesljan vrnila le toliko, da je prodala avto in prekinila zavarovanje.
Jasna Tuta, večna iskalka zakladov. V naravi in ljudeh.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

21:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Pronicljiv ameriški dokumentarni film o življenjski poti kandidatov za ameriškega predsednika Donalda Trumpa in Joeja Bidna, pospremljen z arhivskimi posnetki in pričevanji njunih sodelavcev, prijateljev in sorodnikov. Razkrije, kako je vojaška šola oblikovala mladeniča Donalda Trumpa v nasilneža, kakšen je bil njegov odnos z brezkompromisnim očetom, ki ga je vzgajal v zmagovalca za vsako ceno, prikaže njegovo burno ločitev od soproge Ivane, bankrot njegovih lasvegaških igralnic, status televizijske zvezde resničnostnih oddaj in preteklost spogledovanja z rasizmom. Joeja Bidna najprej vidimo kot pogosto zasmehovanega dečka, ki je hudo jecljal, nato kot mladega politika, leta 1972 imenovanega v senat, ter kot moža, ki je moral v življenju večkrat skozi pekel ob izgubi najbližjih, prvikrat prav ob svojem imenovanju v senat, ko je zaradi prometne nesreče ostal brez žene in hčerke, drugič pa, ko mu je bolezen vzela še sina. Spoznamo tudi vztrajnega politika, ki se za svoje napake javnosti opraviči in preprosto vztraja dalje. Tako je storil tudi takrat, ko si je ob neki priliki za svoj nastop izposodil govor drugega politika in ko je pred volitvami leta 2007 Baracka Obamo zelo nespretno označil za »prvega mainstream Afroameričana, ki je artikuliran, bister in čist«.

THE CHOICE 2020: TRUMP VS. BIDEN / ZDA / 2020 / Režija: Michael Kirk

ELEGIČNI TRIO V g-molu (1892) Sergeja Rahmaninova v izvedbi tria SILENZIO pod mentorstvom prof. F. Rizmala je nastal v okviru dokumentarnega filma 'Ruska kapelica - elegija pod Vršičem', nastalega v Dokumentarnem programu KUP TVS.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov