Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 23. maj. 2021

TV Slovenija 3 • Ned, 23. maj.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

A Barangolások adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban Kiskunfélegyházára és a Cserehátra kalauzoljuk el önöket.

V oddaji Potepanja se bomo s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! potepali po mestu Kiskunfélegyháza in pokrajini Cserehát.

Az adás tartalma:

- újra meghirdetik a Magyarul a Muravidéken oktatási támogatási programot;
- fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte a II. Számú Lendvai KÁI;
- online beszélgetés Muhi Klára dramaturggal és forgatókönyvíróval;
- Magvető: a méhek világnapja.

Vsebina oddaje:

- ponovno bodo objavili razpis Madžarsko v Prekmurju,
- DOŠ II Lendava praznuje 50-letnico obstoja;
- spletni pogovor z dramaturginjo in scenaristko Kláro Muhi;
- rubrika Sejalec: svetovni dan čebel.

A Nagyító alatt című adásban annak járunk utána, hogyan élik meg a szlovén-magyar határ mentén lakók a koronavírus következtében elrendelt határzárt.

V oddaji Pod drobnogledom bomo vzeli pod drobnogled, kako prebivalci ob slovensko-madžarski meji doživljajo zaporo meje zaradi koronavirusa.

Az adás tartalma:

- 3500 ingyenes ökozacskó érkezett Lendvára;
- május végéig befejeződik a járda kiépítése Domonkosfán;
- a Mura-vidéken 25 kilométernyi új kerékpárút készül;
- május 18-a a múzeumok napja;
- virágzik a vadnárcisz;
- egy fiatal biológus a madarakat kutatja.

Vsebina oddaje:

- v Lendavo prispelo 3500 brezplačnih ekovrečk;
- do konca maja zaključek gradnje pločnika v Domanjševcih;
- 25 kilometrov novih kolesarskih stez v Pomurju;
- 18. maj dan muzejev;
- cvetijo divje narcise;
- mlada biologinja raziskuje ptice.

Together je društvo za poglabljanje ekosocialnega zavedanja in uresničevanje splošnokoristnih projektov. Za boljši svet se zavzema na več ravneh. Zbira tudi presežno hrano, da ne bi končala med odpadki, in jo razdeljuje. To pa še zdaleč ni vse, pojasnjuje predsednica Julia Petschnig, ki je decembra lani dobila nagrado dežele Koroške za človekove pravice.

Kuhar graščine Retzhof v Lipnici Tadej Sirk bo pripravil ajdove njoke na štajerski način s prekajeno slanino in beluši.

Izgubljena finalna serija ima za SK Zadruga Aich/Dob finančne in kadrovske posledice: poleg izgubljenih premij sponzorjev klubu zaradi drugega mesta grozi sezona brez lige prvakov, s tem pa je v Pliberk težje privabiti kakovostne igralce.

Tretji del retrospektivnih posnetkov Srečanj otroških in mladinskih zborov.

http://slovenci.orf.at

Peka vrtankov na Gornjem Seniku. Okusno kvašeno testo je danes že bogatejše kot nekoč.
Cerkev neuničljivega upanja. Sveta Trojica v Odrancih je privlačna turistična točka naselja.
Monoštrska nogometna ekipa. Od letošnjega januarja jo trenira strokovnjak iz Prekmurja.

Invazivne tujerodne vrste negativno vplivajo na naravo, gospodarstvo ali zdravje ljudi, zato jih v današnjem času obravnavamo kot eno največjih groženj biotski raznovrstnosti. V tokratni oddaji S-prehodov se bomo o tem pogovarjali z biologinjo in zoologinjo Damijano Ota in profesorico Živo Fišer z Oddelka za biodiverziteto FAMNIT-a Univerze na Primorskem.
.

V tokratni oddaji se bomo družili s člani Likovnega društva na Reki, ki ohranjajo pristne stike s pomočjo sodobne tehnologije in v prostorih društva, kolikor jim to dopuščajo možnosti. Zveza Slovencev na Madžarskem in Državna slovenska samouprava sta se v teh negotovih časih posvetili založniški dejavnost in tako še dodatno podkrepili prepletenost prekmurskih in porabskih Slovencev.

Dnevni red seje:

1. Zahteva Občine Trbovlje za oceno ustavnosti 13. člena Zakona o financiranju občin (ZFO-1)

Marko Lukić je bil vrhunski plezalec in alpinist, dokler ni splezal na vrh družinskega podjetja v Mariboru, kjer se je nekaj let moral najprej naučiti, kako ostati na vrhu. Kot član upravnega odbora Združenja Manager in Kluba slovenskih podjetnikov svoje izkušnje deli tudi z drugimi. Je član vladnega strokovnega sveta za debirokratizacijo, dobro delo v tujini pa je nazadnje njegovemu podjetju prineslo nagrado nemškega gospodarstva za leto 2020.
Vabimo vas, da si pogovor z Markom Lukićem ogledate v oddaji Dober večer v ponedeljek 10. maja ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o Ustavnem sodišču (ZUstS-D), druga obravnava - MDT

2. Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o sodelovanju v kazenskih zadevah z državami članicami Evropske unije (ZSKZDČEU-1C), druga obravnava MDT - skrajšani postopek

3. Zakon o spremembah in dopolnitvah Kazenskega zakonika (KZ-1I), druga obravnava MDT - skrajšani postopek

4. Razno

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Z epidemijo se je uveljavil tudi nov način dela – tako imenovano hibridno delo. Zaposleni delajo pol tedna na domu, pol na delovnem mestu. Kako motivirati, nadzirati in voditi take delavce, ali je taka skupina sploh še tim? O tem v oddaji Moje mnenje, ki jo bo vodila Vida Petrovčič.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Državni svet, Varuh človekovih pravic, Komisija za pravičnost in mir pri Slovenski škofovski konferenci in Inštitut za kanonskopravne vede pri TEOF v torek, 18. 5. 2021, ob 10. uri pripravljajo simpozij z naslovom 30 let uveljavljanja svobode veroizpovedi v Republiki Sloveniji. Simpozij bo iz dvorane Državnega sveta potekal videokonferenčno.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o nalezljivih boleznih (ZNB-C), nujni postopek

2. Predlog zakona o spremembi in dopolnitvi Zakona o državni upravi (ZDU-1L), skrajšani postopek

3. Predlog zakona o spremembah Zakona o medijih (ZMed-E), skrajšani postopek

4. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o železniškem prometu (ZZelP-L), skrajšani postopek

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov