Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 23. maj. 2021

TV Slovenija 1 • Ned, 23. maj.

07:00
Živ žav

Pomlad je in vsenaokoli je polno živalskih mladičkov. Ava, Riko in Teo pa srečajo volkuljo, ki joče, saj ne more do svojega brloga. Čas, ko bo skotila mladička, se namreč nezadržno bliža. Seveda ji priskočijo na pomoč.

Niko in Betka imata težave z umazanimi rokami, Jožiju pa uspe vse spraviti v smeh, ne da bi sploh vedel, kako.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Dobrodošli v Trala trali – svet Muzikalčkov.

Danes je noč zvezdnih utrinkov, ki ti lahko izpolnijo skrivne želje. A Nejko se ne spomni ničesar, kar bi si lahko zaželel. Prijatelji mu poskušajo pomagati, a mu ne bi radi izdali svojih želja, ker se potem ne bodo uresničile!

Na obisk pride Pepina francoska prijateljica, oslička Odile. Pepa povabi Odile k igralni urici, kjer jo naučijo Bing Bong pesem.

Zajček Rjavček najde pisano pikasto pero, ki zna požgečkati. Ko ga pokaže svojim prijateljem, mu ga odnese rdeča ptička. Veveriček Sivček odkrije, da je ptička z njim obložila svoje gnezdo.

Mali Timotej in njegova prijateljica žaba se igrata ristanc. Potem pa žaba vrže kamenček predaleč. Tako daleč, da kamenček pristane na asteroidnem pasu. Kaj pa zdaj?

Mavgli, medved Bagira in panter Balu se odpravijo na obisk v novi brlog Riki-tiki-tevija. Ko pa pridejo tja, najdejo pogumnega munga v boju z ogromno kobro.

Simon ostrmi od začudenja, ko sreča prijatelja Ferdinanda na kolesu brez pomožnih kolesc. Odloči se, da se bo tudi sam naučil voziti kolo brez njih. Z očkom neutrudno vadita vožnjo na dveh kolesih, a je to presenetljivo težka naloga. Prehitro se znoči, Simon veščine še ne obvlada, zato ne more zaspati. Pred Ferdinandom se ne bo mogel pobahati z vožnjo na dveh kolesih. A noče se vdati, sredi noči zbudi očka in v mesečini vadita naprej.

Na tomboli gospoda Pevca je glavna nagrada čudovito kolo. Kalimero izžreba številko 6, ki jo ima Dana, a še preden ta najde srečko, Hop z goljufijo vzame kolo. Kalimero in prijatelji naredijo vse, da bi kolo prišlo v roke pravi zmagovalki … ki pa ni ta, kot si mislijo.

Bučko se razjezi na Pikico, ker ga neprestano oponaša. Bo lahko zakrpala njuno prijateljstvo in mu razložila, zakaj ga tako rada oponaša?

Tedi se zbudi sredi noči. Očku se zdi, da ga najbrž tlači mora, saj sliši, da momlja o pošastih. Sina si naloži na hrbet in skupaj se odpravita na nočni sprehod po gozdu, da bi mu pokazal, da pošasti ne obstajajo. Ponoči je gozd poln strašljivih zvokov in glasov. Očka je vse manj pogumen. Prestraši se skupine miši in netopirja. Tedi napol spi, zato ga strašljive skrivnosti gozda ne pretresejo. Očka hitro steče nazaj v jamo in ostane buden do jutra. Zjutraj mu Tedi pove, da se ni pritoževal o pošastih, temveč se je zbudil, ker ga je nekaj drezalo v hrbet. Objameta se in očka se potolaži.

Mavricij prejme nenavaden paket od bratranca. Poslal mu je čudne rumenkaste stvari. Kaj bi to lahko bilo? Odpravita se k prijateljem po mnenje, a ti ne vedo. Nejko postane lačen in se odloči, da jih bo skuhal in pojedel. Saj so naravnost slastne!

Aron pelje otroke v gozd, da bodo sami prenočili v divjini. To je obred, ki ga morajo prestati. Nihče jim ne sme pomagati, niti Tamtam ne. A dinozaver prijatelja med pustolovščino ne misli pustiti samega.

Apolon na vrtu priredi tekmovanje v premagovanju ovir. Živali sodelujejo v parih, toda Marja je prezaposlena, da bi tekmovala z Lili. Apolon Lili poišče novega partnerja, čmrlja Črta, takrat pa pride tudi Marja, ki je našla čas. Lili noče razočarati nobenega od njiju. Pa ji bo tekmovanje z obema uspelo?

Erikina mama je kriminalistka. Eriko zadolži, naj reši skrivnostni primer. Gre za Tigrčka, gospe Rorschachove, ki se boji mačjih igrač. Erika se loti primera kot prava mala psihologinja. Odločena je, da bo odkrila, zakaj je Tigrčka tako strah.

Na kmetijo pride strašni kmetijski inšpektor, zato se vsi lepo obnašajo. Ko pa inšpektor pregleduje hišo, se na polju med ovcami in pujsi vname bitka.

Dinozavrski mucek
Dana v lopi na vrtu odkrije smilodona. Rada bi ga zvabila v hišo, da bi si ga natančneje ogledala. Obljubiti mora, da v hišo ne bo vodila neznanih živali, nato pa se strašni plenilec kar sam povabi v njeno sobo. Zdaj si ga lahko ogleda, še pomembneje pa je, da ga tiho spravi iz hiše.
Dinozavri v snegu
Tudi dinozavri so se morali pretolči čez mrzlo zimo. Dana se sprašuje, kako so si v snegu našli hrano, in zato izdela vabo: poginulega triceratopsa s hrenovkami. Dinozaver, ki bo snedel hrenovko, je pozimi jedel mrhovino. Kaj pa so počeli rastlinojedi?

TV Slovenija bo za binkoštni praznik neposredno prenašala praznično sv. mašo iz župnije Šentjur pri Celju. Maševal bo župnik Vinko Čonč.

»Prav tako tudi Duh prihaja na pomoč naši slabosti.«
Rim 8,26
razmišlja Dubravka Turinski

Ob 700. obletnici smrti Danteja Alighierija je papež Frančišek napisal apostolsko pismo z naslovom Sijaj večnega življenja. Papež Frančišek pesnika imenuje prerok upanja, saj se nikoli ni vdal usodi. Najpomembnejšo pesnitev srednjega veka in največje literarno delo v italijanskem jeziku, Božansko komedijo, pa v jubilejnem letu priporoča v branje vsakemu verniku. Zato je »pevec človeške želje«, kakor ga imenuje papež, tema oddaje na praznik binkošti.
V torek je bil v dvorani Državnega sveta simpozij o uveljavljanju svobode veroizpovedi v 30 letih slovenske samostojnosti. V začetku maja pa je odbor za mladino v škofiji Murska Sobota pripravil prvi Mladinski festival. V torek se bo končal teden Laudato si, v katerem nas sodelujoči z vrsto dejavnosti opozarjajo na krik zemlje in ubogih na pomoč. Za spoštovanje življenja in okolja si pri nas prizadevajo skavti. Lucija Čakš je svoje skavtske izkušnje opisala v mladinskem pustolovskem romanu Potem pa svizci zavijejo.
Vlada RS je v začetku leta župnijsko cerkev sv. Kancijana in tovarišev z odlokom uvrstila med kulturne spomenike državnega pomena. Od slovenskega kulturnega praznika jo bogatijo tudi mali bronasti zvonovi, ki razveseljujejo mimoidoče s svojimi melodijami.

Dež in mraz sta zaznamovala tudi pomladni del letošnje zelenjadarske sezone. Posledice se kažejo v obliki številnih bolezni in škodljivcev. Na mešani živinorejsko-poljedelski kmetiji v Latkovi vasi Ribičevi pridelujejo ekološke beluše. Beluši ali šparglji vsebujejo snovi, zaradi katerih spadajo med najučinkovitejše naravne diuretike. Kljub nizkim temperaturam je ekološka kmetija Weber prvi pridelek jagod prodajala že aprila. Štajerski vinogradniki so preživeli dolge mesece omejitev in imeli veliko težav pri trženju vin. Ob ukrepih državne pomoči iščejo tudi nove tržne poti.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano?
Martin Kappel bo kmalu prevzel domačo kmetijo na avstrijskem Štajerskem. Njegovi stari starši in kasneje starši so že pred 50 leti začeli kmetovati na ekološki način. Poleg prireje molznih krav gojijo žita, ki jih predelujejo v domače pekovske izdelke in jih že več kot 30 let prodajajo na domačem dvorišču. Martin je končal študij kmetijstva, na kmetijo je pripeljal mobilni kokošnjak, za obiskovalce kmetije je v času molže odprl hlev, o tem, kaj se dogaja na kmetiji in kaj razmišlja, pa piše v blogu z naslovom Zgodbe z dvorišča.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

“V petek zvečer” je nova glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave, glasbe, humorja in tekmovalnosti.
Orkester vrhunskih glasbenikov v sodelovanju z gostujočimi pevskimi zvezdniki in mladimi upi skrbi za čisto sveže izvedbe tako legendarnih hitov kot tudi novih pesmi vseh zvrsti slovenske glasbe - od popularne do narodno-zabavne - predvsem pa - vse v živo!
Melani Mekicar in Blaž Švab v svojo družbo spet vabita dve ekipi. Dinamitke so Alenka Godec, Simona Vodopivec Franko in Damjana Golavšek. Revolverji so Matjaž Jelen, Bor Zuljan in Sebastjan Fabčič. V živo ob hišnem bendu Diamanti bodo poleg članov obeh ekip Šank Rocka in Dinamitk, nastopili tudi Sebastjan Fabčič in Aleksandra Križan, Slovenski oktet, Rendez-Vous, Marko Vozelj & Mojstri, ansambel Pogum, Brigita in Boštjan Dorič, Klavdija Winder in Tadeja Avbreht. Od doma pa se bodo DJ Melani oglasili Tilen Lotrič in Katarina Mala.

Romantična komedija o boju proti predsodkom in multikorporacijam.

Vdova Emily, po rodu Američanka, se po moževi smrti sama znajde v manjši skupnosti na angleškem podeželju, kjer ne ve, kaj početi s svojim življenjem. Nato spozna nenavadnega in dokaj zoprnega soseda, ki se razglaša za naturalista, kar pomeni, da živi v sozvočju z naravo. Donald se ne želi vključiti v družbo, nima zaposlitve, preživlja se s samooskrbo, hiše, ki jo sicer ima, pa ne želi prodati zajedavskemu gradbenemu mogotcu, ki hoče na njegovi posesti zgraditi dobičkonosno institucijo. Sčasoma Emily in Donald premagata osebne razlike, postaneta prijatelja in se kmalu tudi zaljubita. Sedaj se Emily spopade s pripadniki skupnosti, ki obsojajo Donaldov način življenja in se ga želijo znebiti.

Izvirni naslov: HAMPSTEAD / Britansko-belgijski film, 2017 / Režija: Joel Hopkins / Scenarij: Robert Festinger / Igrajo: Diane Keaton, Hugh Skinner, Brendan Gleeson

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
V zadnji Vikend paket televizijske sezone Jože h komentarju družabnih in družbenih tem vabi glasbenika Jadranko Juras in Bojana Cvjetićanina. Bernarda gosti pevca skupine Hamo & Tribute To Love Matevža Šaleharja Hamota, v pozdrav prihajajočim Olimpijskim igram v Tokiu, pa se veselimo obiska televizijskega športnega novinarja in voditelja Anžeta Bašlja in izjemne plezalke Janje Garnbret, ki se javi po videopovezavi. Premierno bomo na glasbenem odru slišali pesem Gašperja Riflja Tvoje ime, Hamo in Tribute To Love pa nam predstavljajo aktualno pesem Lažnivec. Iz Magičnega studia se javlja Magic Aleksander, modrujejo Modrostniki in tudi tokrat nas objame Srčna novica.

Pikico obišče bratranec Glog, ki živi v Hrustlandiji. Njegove nenavadne norčije v razredu povzročijo zmešnjavo. Bodo pošasti ugotovile, zakaj se Glog obnaša zelo drugače od njih?

Frfra in Cufek v kleti najdeta zaboj krompirja in dimnik starega štedilnika na drva. Le kakšno igrico si bosta tokrat izmislila?

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Fokker se vrne na Nizozemsko, kjer najame novinarja, da bi napisal njegovo biografijo. KLM grozi, da bo izgubil donosni posel s Pošto, ki ima novega ponudnika za letalski prevoz pošiljk. Plesman se zmeni, da pogodbo s Pošto dobi tisti, ki prvi dostavi božično pošiljko v Batavio. Toda letalo, ki ga je nameraval uporabiti za to, tik pred vzletom zataji, in Smirnov mora na pot v zastarelem modelu.

VLIEGENDE HOLLANDERS / Turbulent Skies. Two Pioneers, One Dream / Nizozemska / 2020
scenarij: Thomas van der Ree, Winchester McFly
režija: Joram Lürsen
v glavnih vlogah: Daan Schuurmans, Steef de Bot, Bram Suijker, Fedja van Huêt, Sanne Samina Hanssen, Anniek Pheifer

Če bi hotela zajeti vse njene funkcije, knjige, publikacije, visoka javna priznanja in nagrade, bi jih lahko naštevala nekaj minut. Naj omenim, da je prejela tudi državno odlikovanje častni znak svobode in bila leta 2005 predlagana za Nobelovo nagrado v okviru projekta »1000 žensk za Nobelovo nagrado za mir«.
Ko je kot otrok med vojno doživela ljubeznivost tujcev, je spoznala, da v ljudeh tudi v najbolj temnih časih dobro ostane. In zdaj nas kot predsednica Slovenske filantropije uči pomena prostovoljstva. Kot doktorica medicine je bila predstojnica oddelka za otroško psihiatrijo na ljubljanski Pediatrični kliniki. Njeno pomembno delo je načrtovanje in izvajanje psihosocialnih programov za zaščito duševnega zdravja otrok na področjih, prizadetih od vojn in oboroženih spopadov.
Prim. Anica Mikuš Kos, dr. med., pediatrinja in psihiatrinja ter strokovnjakinja za duševno zdravje otrok in mladostnikov.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:05
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:10
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Duhovnik, pisatelj, doktor literarnih ved in redovnik kapucinov Karel Gržan se ob duhovniškem delu ukvarja tudi s problematiko hrematizma.

Karel Gržan se je rodil leta 1958 v Celju, po končani srednji šoli je vstopil v red bratov kapucinov. Končal je Teološko fakulteto. Leta 2003 pa je na FF v Ljubljani opravil doktorat s področja literarnih ved. Leta 1997 je ustanovil Don Pierinovo komuno, prvo in edino tovrstno dekliško skupnost v Sloveniji za zdravljenje odvisnosti. Zanimajo ga različna področja, med drugim tudi zgodovina. Protagonist dokumentarnega portreta z naslovom Vstanimo v suženjstvo zakleti je bil izbran z razlogom: edini v Sloveniji se ukvarja s hrematizmom, to je konceptom, znanim že iz antike, ki iz etičnih razlogov obsoja kopičenje bogastva in bogatenje posameznikov. Gržanova razlaga je tako izvirna in samosvoja, da je zamikala tudi filmske ustvarjalce. Pater Karel Gržan je avtor tridesetih literarnih, strokovnih in poučnih knjig. Portret je nastal ob njegovi 63-letnici in 27-letnici literarnega delovanja. Zakaj je na svetu toliko revnih? Zakaj ima osem najbogatejših ljudi na svetu toliko bogastva kot polovica vsega prebivalstva na Zemlji? Kdo, kako in zakaj nas manipulira in nas s pomočjo medijev, znanj in tehnologije drži v stanju, v katerem to sprejemamo kot samoumevno? V nasprotju z večino, ki je po svetu resneje angažirana na tem področju, Karel Gržan poleg analize ponuja tudi možne rešitve za izhod iz te situacije.
Dokumentarni portret je nastal v produkciji producenta Casablanca za RTV Slovenija, scenarista sta bila Peter Povh in Zdenko Kodrič, režiser pa Boris Jurjaševič.

Predstavljamo vam televizijsko upodobitev skladbe Metamorfoze, ki je nastala pod skladateljskim peresom bosanskega skladatelje Avda Smailovića. Smailovićev opus temelji na prepletanju ljudskega izročila in sodobne evropske glasbe, med njegovimi solistično instrumentalnimi skladbami pa pripada osrednje mesto prav skladbi Metamorfoze iz leta 1980. Izvajalka je Meira Smailović, redaktor oddaje Daniel Celarec, režiser Tomaž Švigelj.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov