Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 23. maj. 2021

TV Slovenija 2 • Ned, 23. maj.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Hribovska vas Goljek na Dolenjskem je že pet let domovanje prvega in edinega gozdnega budističnega samostana v Sloveniji. Avtor Igor Jurekovič in snemalca Milan Crnkovič in Vid Osredkar so pripravili zanimiv oris življenja v samostanu Samanadipa.

V času epidemije novega koronavirusa večina zdravstvenih storitev ni bila opravljena, številni pregledi in operacije so bili odpovedani, dopolnilno zdravstveno zavarovanje pa smo kljub temu plačevali. Zavarovalnice Vzajemna, Triglav in Generali so na ta račun v tem času ustvarile presežke, zato se mnogi sprašujejo, kam bo šel ta denar. Zelo zgovoren je podatek, da je za covidne bolnike, ki so potrebovali zdravljenje v bolnišnici, ZZZS lani v skladu z zakonom za 7.090 zdravljenj bolnišnicam plačal 108 milijonov evrov in pol, dopolnilno zavarovanje ni prispevalo niti evra.

Decembra 2019 so na Kitajskem odkrili prve primere okužbe z novim koronavirusom. Virus se je hitro razširil po vsem svetu in 4. marca 2020 smo prvi primer okužbe z njim potrdili tudi v Sloveniji. Znanstveniki so začeli raziskovati virus, iskati cepivo, zdravilo, preizkušati teste, s katerim bi virus zaznali, iskati načine, kako bi ga uničili na površinah, kako bi preprečili njegovo širjenje, kako bi sledili epidemiji … Vse to tudi v Sloveniji! V oddaji bomo pogledali, kako se je z virusom SARS-CoV-2 spopadla slovenska znanost.

08:10
Glasbena matineja

Iz želje po promociji najboljših mladih glasbenikov se je rodila ideja za koncert Za njimi stojimo, kjer so trem vrhunskim slovenskih mladim glasbenikom omogočili samostojen koncert in predstavitev v najlepši luči. Koncert so omogočili partnerji projekta: Radiotelevizija Slovenija, Akademija za glasbo, Cankarjev dom in družbe v skupini KD Group s svojo Fundacijo. Na koncertu v naši največji koncertni dvorani so nastopili virtuozi Eva-Nina Kozmus (flavta), Jasna Komar (rog) in Bernardo Brizani (violončelo), ki so za svoje muziciranje prejeli nagrade doma in na tujem. Še zlasti je potrebno izpostaviti Evo-Nino Kozmus, ki je leta 2010 na Dunaju zmagala na tekmovanju Evrovizijski mladi glasbenik 2010. Dirigent je En Shao.

Dorotea Senica je ena najbolj obetavnih mladih slovenskih flavtistk. Predstavljajo vam vizualno razkošen posnetek njenega muziciranja, glasbo skladateljev Carla Philippa Emanuela Bacha (Sonata za flavto solo v a-molu), Franza Dopplerja (Madžarska pastoralna fantazija) in Lowella Libermana (Sonata za flavto in klavir). Ob klavirju jo bo spremljal Ivan Ferčič. Urednik oddaje Daniel Celarec, režiserka Urška Menart.

Na vrtičke se vrne Polona, ki je trdno odločena Franca komunalca izoblikovati v avtentičnega grofa. Za ta podvig in prenovo gradu nasploh je potrebno veliko denarja - kar pa ne bi smel biti problem, saj skriti grajski zaklad vzbudi skomine vseh vrtičkarjev, do zadnjega. Na lov planejo prav vsi, samo eden pa bo našel pravi zaklad.

Gozd nenadoma oživi, poln je pedantnih in vztrajnih iskalcev. Eni stremijo za zakladom, drugi pa iščejo gobe. Ljubosumnost bo razjedla ubogega Zdravka, če ga ne bodo prej pobrale njegove stare stalne nadloge. Vse moške zanima, kam neki izginejo vsi tisti predstavniki njihovega spola, ki lepega dne skočijo samo po cigarete? V Indijo Koromandijo za moške?!

Po bližnjem grajskem gozdu se klatijo zveri, nabiralci gob in iskalci zaklada. Rajc je izginil neznano kam in vrtičkarji ga silno pogrešajo, da o Helgi sploh ne govorimo. Tudi mala Antea ima veliko vprašanj, na katera bi znal odgovoriti samo Rajc. Medtem Pravnik po neuspešnem ribolovu, ko se je okopal v bajerju, raje pase kranjsko čebelico – lepo varno, na suhem.

Konec 18. stoletja je kapitan James Cook na svojem drugem potovanju po Tihem oceanu z ladjo Resolution zaman iskal Veliko južno celino, o kateri so bili takrat prepričani, da obstaja. Približal se je Antarktiki, vendar je ni nikoli uzrl. Pristal je na Novi Zelandiji, Tongi, Vanuatuju in otoku Norfolk. Vse te v oddaji obišče tudi Sam Neill in spozna pripadnike ljudstev, ki obujajo nekdanje običaje in uvajajo tudi nekatere nove in presenetljive: na Vanuatuju živi pleme, ki po božje časti britanskega princa Filipa. V neki družini pa vsi moški potomci že več kot 200 let nosijo isto ime: Kapitan Cook.

Prijeten, zabaven in izjemno topel film je bil leta 2017 med najbolj gledanimi domačimi filmi na nemškem trgu.

Lenny je tipičen razvajen mladenič iz hipsterske generacije – ves čas le zabava in očetova kreditna kartica, brez limita, seveda. Vendar nekega večera ob prihodu domov z avtom pristane sredi domačega bazena. Očetu, priznanemu srčnemu kirurgu, je vsega dovolj in sinu postavi ultimat – ali bo skrbel za njegovega najstniškega bolnika ali pa bo kreditna kartica blokirana za vekomaj in bo s tem tudi konec razsipnega življenja.

Lenny nima prav veliko izbire, zato sprejme ponudbo. Prvi stik z mladim bolnikom Davidom ni obetaven, predvsem zato ne, ker skupaj trčita dva svetova – Davidov, ki je omejen na bolniške sobe, in Lennyev svet nočnega glamurja. Sčasoma pa se med njima le splete prijateljstvo. David pri Lennyu sproži razmislek o minljivosti življenja, Lenny Davidu pomaga pri odkrivanju sladkosti najstniškega obdobja – moderne obleke, klubske zabave in odnosi s puncami. Največja preizkušnja na obzorju je seveda ljubezenska – kako bo Davidovo šibko srce preneslo srečanje z dopisno prijateljico?

Izvirni naslov: DIESES BESCHEUERTE HERZ / Nemški film, 2017 / Režija: Marc Rothemund / Scenarij: Maggie Peren in Andi Rogenhagen po knjigi Daniela Meyerja in Larsa Amenda / Igrajo: Elyas M'Barek, Philip Schwarz, Nadine Wrietz, Uwe Preuss

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
V tokratni oddaji Na lepše smo obiskali neobičajni glamping, novo turistično investicijo v Podkumu in novo turistično atrakcijo v Trbovljah - osem metrov visoko skulpturo Prometeja, ki simbolizira rudarja. V Pomurju bodo julija odprli prenovljene Terme Vivat, z vodnimi atrakcijami. Na Koroškem, v podzemlju Pece pa smo preverjali nove kolesarske poti in ponudbo turizmov na kmetiji.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Tokratna oddaja je nastala v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija in s finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije, namenili pa smo jo spodbujanju uporabe lesa.
Le redko naletimo na počitniško hišo, pri kateri so lastniki posvetili toliko pozornosti tako zunanjemu videzu kot materialom, iz katerih so jo zgradili. V vasici Kuželj ob Kolpi stoji lesen objekt, namenjen počitku družine iz Ljubljane. Predstavlja premišljeno sintezo tradicionalne in sodobne arhitekture.
Naše zgradbe ustvarijo več kot 40 odstotkov vseh emisij v okolje, zato bodo v prihodnje morale postati manj potratne, cenejše in bolj trajnostne. Eden od korakov k temu je izbira naravnih gradbenih materialov. Na primer lesa, ki zagotavlja zdravo bivalno okolje, je enostaven za oblikovanje in odličen izolator. Ker se je čez noč težko povsem obdati v lesen ambient, lahko za začetek razmislimo o lesenem stavbnem pohištvu– okna in vrata iz lesa imajo kopico prednosti pred sorodnimi izdelki iz drugih materialov.
V ozkih ulicah starega mestnega jedra Ljubljane se skrivajo številna zanimiva družinska gnezda. Tokrat smo se odpravili na Gregorčičevo ulico, kjer si je svoje družinsko gnezdo, skupaj s partnerko in hčerko uredil rokodelec Miran Pešič Pešo. Poznamo ga po skrbno oblikovanih unikatnih lesenih izdelkih, zato smo še toliko bolj radovedni kako unikaten je njegov dom.

Prava ljubezenska zgodba zakoncev – žena počasi peša pod težo multiple skleroze, požrtvovalni mož pa ne odstopa od njune skupne poti, polne življenja. V poznih šestdesetih potujeta po Evropi s prirejenim kombijem. Zelo intimno, nežno in preprosto lepo zgodbo s svojega gledišča pripoveduje njuna hči, režiserka filma.

THE JOURNEY / Švica / 2018 / Režija: Fanny Bräuning

Mehika je bila prizorišče olimpijskih iger leta 1968. Miroslav Cerar je blestel v gimnastiki, Ivo Daneu in Aljoša Žorga sta osvojila srebrno medaljo v košarki. Vsi trije bodo, ob še drugih slovenskih športnikih, o teh uspehih spregovorili tudi sami. V četrti oddaji Slovensko olimpijsko stoletje bomo pogledali tudi, kaj se je dogajalo leta 1972 v Münchnu.

Evropsko prvenstvo v plavanju v Budimpešti bo prvo veliko tekmovanje po skoraj dveh letih, zato je neznank veliko.
Slovenijo bo zastopalo 6 plavalk in 3 plavalci. Tokrat ne bo v zadnjih letih najboljših dveh, Petra Johna Stevensa in Tjaše Oder. Stevens, ki je osvojil zadnjo slovensko medaljo, jubilejno stoto (prav na zadnjem EP), se je vrnil na treninge v Slovenijo. Njegova pripravljenost še ni na ravni za res vrhunske dosežke. Odrova, sicer z normo A za olimpijske igre, pa je končala kariero.
Prvo ime je tako Katja Fain, ki ima edina normo A za olimpijske igre. Želi si finale na 1500 m prosto.
Ekipa je mešanica izkušenih in debitantov. Prvi bi radi bili v boju za finale, drugi bodo nabirali izkušnje.
V slovenski reprezentanci računajo tudi na še kakšno doseženo normo A za olimpijske igre. Veliko si obetajo tudi od treh ženskih štafet.

Na svetovnem hokejskem prvenstvu elitne skupine bomo spremljali srečanje večnih severnoameriških tekmic Kanade in Združenih držav Amerike. Velesili imata največ registriranih hokejistov na svetu. Kanadčani so v zgodovini postali svetovni prvaki kar sedemindvajsetkrat, Američani pa le dvakrat.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
V zadnji Vikend paket televizijske sezone Jože h komentarju družabnih in družbenih tem vabi glasbenika Jadranko Juras in Bojana Cvjetićanina. Bernarda gosti pevca skupine Hamo & Tribute To Love Matevža Šaleharja Hamota, v pozdrav prihajajočim Olimpijskim igram v Tokiu, pa se veselimo obiska televizijskega športnega novinarja in voditelja Anžeta Bašlja in izjemne plezalke Janje Garnbret, ki se javi po videopovezavi. Premierno bomo na glasbenem odru slišali pesem Gašperja Riflja Tvoje ime, Hamo in Tribute To Love pa nam predstavljajo aktualno pesem Lažnivec. Iz Magičnega studia se javlja Magic Aleksander, modrujejo Modrostniki in tudi tokrat nas objame Srčna novica.

Intimni večerni pogovori, ki rušijo tabuje. Igralka Zvezdana Mlakar se pogovorov loteva strastno, osebno in brez predsodkov.
V sobotnem večeru bomo v osebnem pogovoru spoznali vse ljubezni odvetnika dr. Petra Čeferina, ki odvetniško delo neprekinjeno opravlja že 54 let. Odkrito bo spregovoril o ljubezni do pokojne žene Ane in svojih otrok, njegovo življenje so usodno zaznamovali tudi pravo, umetnost in šport. Kakšno je življenje »nespodobnega odvetnika«, ki je zagovarjal tudi najhujše prestopnike? Kot je povedal v pogovoru, je v življenju izkusil tudi dno.

Evropsko prvenstvo v plavanju v Budimpešti bo prvo veliko tekmovanje po skoraj dveh letih, zato je neznank veliko.
Slovenijo bo zastopalo 6 plavalk in 3 plavalci. Tokrat ne bo v zadnjih letih najboljših dveh, Petra Johna Stevensa in Tjaše Oder. Stevens, ki je osvojil zadnjo slovensko medaljo, jubilejno stoto (prav na zadnjem EP), se je vrnil na treninge v Slovenijo. Njegova pripravljenost še ni na ravni za res vrhunske dosežke. Odrova, sicer z normo A za olimpijske igre, pa je končala kariero.
Prvo ime je tako Katja Fain, ki ima edina normo A za olimpijske igre. Želi si finale na 1500 m prosto.
Ekipa je mešanica izkušenih in debitantov. Prvi bi radi bili v boju za finale, drugi bodo nabirali izkušnje.
V slovenski reprezentanci računajo tudi na še kakšno doseženo normo A za olimpijske igre. Veliko si obetajo tudi od treh ženskih štafet.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov