Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 23. maj. 2021

TV Maribor • Ned, 23. maj.

Infokanal lahko spremljate pred in za rednim programom na Televiziji Maribor. Spremljate lahko vremensko napoved za prihodnje dni ter informacije o sporedu.

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Oddaja »Obrazi naših rojakov« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Peka vrtankov na Gornjem Seniku. Okusno kvašeno testo je danes že bogatejše kot nekoč.
Cerkev neuničljivega upanja. Sveta Trojica v Odrancih je privlačna turistična točka naselja.
Monoštrska nogometna ekipa. Od letošnjega januarja jo trenira strokovnjak iz Prekmurja.

Na svetovnem hokejskem prvenstvu elitne skupine bomo spremljali dvoboj češke in švicarske reprezentance. Slednja spada med velesile tega športa, vendar se naslova svetovnih prvakov ni veselila nikoli. Od zadnjega češkega veselja pa je tudi minilo že več kot deset let. Obeta se napeta in izenačena tekma.

TV Slovenija bo za binkoštni praznik neposredno prenašala praznično sv. mašo iz župnije Šentjur pri Celju. Maševal bo župnik Vinko Čonč.

Človeku so živali že od začetka njegovega obstoja pomagale preživeti. Vsak, ki ima za družabnika psa, mačko, konja ali drugo žival, ve, da so živali za človeka preprosto zdravilne. So namreč zvesti prijatelji in človeku podarjajo neomejeno naklonjenost in ljubezen. Danes človek nosi odgovornost, da živali v njegovi oskrbi ne trpijo. V oddaji O živalih in ljudeh skušamo osvetliti različne vidike odnosa človek - žival. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

V najstarejši vrtnarski oddaji pri nas vam vsako soboto svetujejo, kako gojiti vrtnine na ekološki način, z ekološkimi in bio-dinamičnimi pripravki, kako pravilno saditi sadno drevje in ga na začetku pomladi tudi ustrezno porezati. V njej predstavljamo smernice v cvetličarstvu in gojenju rezanega cvetja in lončnih rastlin, pogosto pa kot začimbo oddaje pripravimo tudi kakšno pozabljeno jed. Vabljeni k ogledu.
navrtu@rtvslo.si

V letu 2018 v Sloveniji deluje 1270 poklicnih gasilcev, v 1341 prostovoljnih društev pa je včlanjenih še 162 575 gasilk in gasilcev. Na lestvici zaupanja se gasilci praviloma uvrščajo na najvišja mesta. Slovenci vemo, da bodo priskočili na pomoč, ko se kaj zgodi, zato smo pripravljeni dati prostovoljne prispevke za nakup novega vozila ali druge opreme. Več kot 150 let organizirane gasilske službe v Sloveniji in številna društva, ki stopajo v drugo stoletje svojega obstoja, pomeni tudi bogato zgodovino, ki jo spremljajo številne težke pa tudi zabavne zgodbe. Ker biti gasilec pomeni način življenja, pravijo naši sogovorniki. Veliko jih je iz PGD Hoče, društva, ki letos praznuje 130 let obstoja.

Ptujski festival narodnozabavne glasbe Slovenije je potekal v živo. Vabljeni k ogledu revijalnega dela!

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Vabljeni k ogledu!

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

O pekrskih dogodkih leta 1991. Avtor oddaje je Marjan Šrimpf. Vabljeni k ogledu!

V petem letošnjem Štajerskem gospodarskem forumu odpiramo temo, ki ima dva obraza. Neenakost zaposlenih je pojav, ki lahko gospodarstvu povzroči veliko škode, na drugi strani pa razlike med zaposlenimi lahko uporabimo tudi v prid podjetju in njegovemu razvoju. Raznolikost bogati, pravimo, a kako je s tem v praksi nam bodo razkrili vodja kadrovske službe Taluma iz Kidričevega, direktorica podjetja Bodočnost iz Maribora in direktor območne enote Zavoda za zaposlovanje v Mariboru.
Vabimo vas, da si pogovor o tej temi ogledate v oddaji Omizje, nocoj, v sredo 19. maja ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

Preglednik je oddaja, ki povzema najpomembnejše dogodke iz severovzhodne Slovenije, o katerih so poročali med tednom, in omogoča vpogled v aktualno dogajanje vsem gledalcem, ki med tednom niso mogli vsakodnevno spremljati programa Televizije Maribor.

Zanimive življenjske zgodbe naše starejše generacije iz Slovenije in sveta. Avtor: Jože Možina

Evropsko prvenstvo v plavanju v Budimpešti bo prvo veliko tekmovanje po skoraj dveh letih, zato je neznank veliko.
Slovenijo bo zastopalo 6 plavalk in 3 plavalci. Tokrat ne bo v zadnjih letih najboljših dveh, Petra Johna Stevensa in Tjaše Oder. Stevens, ki je osvojil zadnjo slovensko medaljo, jubilejno stoto (prav na zadnjem EP), se je vrnil na treninge v Slovenijo. Njegova pripravljenost še ni na ravni za res vrhunske dosežke. Odrova, sicer z normo A za olimpijske igre, pa je končala kariero.
Prvo ime je tako Katja Fain, ki ima edina normo A za olimpijske igre. Želi si finale na 1500 m prosto.
Ekipa je mešanica izkušenih in debitantov. Prvi bi radi bili v boju za finale, drugi bodo nabirali izkušnje.
V slovenski reprezentanci računajo tudi na še kakšno doseženo normo A za olimpijske igre. Veliko si obetajo tudi od treh ženskih štafet.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov