Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

TV Slovenija 3 • četrtek, 10. jun. 2021

TV Slovenija 3 • čet, 10. jun.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Az adás tartalma:

- koszorúzás, fotókiállítás és rövid film a nemzeti összetartozás napja alkalmából;
- ajándék könyvcsomag a lendvai középiskolásoknak;
- Abraham Boris jótékonysági gyalogtúrája;
- Málénap Gyertyánosban;
- Hazatérés – Bíró Ilona kiállítása;
- Egészségünkre!: a fehér liszt és a cukor káros hatásai.

Vsebina oddaje:

- polaganje vencev, razstava fotografij in kratek film ob dnevu narodne povezanosti;
- knjižno darilo lendavskim srednješolcem;
- dobrodelni pohod Borisa Abrahama;
- Zlevankijada v Gaberju;
- Vrnitev domov – razstava Ilone Bíró;
- rubrika Na zdravje!: škodljivi učinki bele moke in belega sladkorja.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Dnevni red seje:

1. Kandidatna lista za izvolitev dveh članov Sodnega sveta

2. Predlog za imenovanje na sodniško mesto vrhovne sodnice na Vrhovnem sodišču Republike Slovenije

3. Predlog za imenovanje na sodniško mesto vrhovnega sodnika na Vrhovnem sodišču Republike Slovenije

4. Predlog za izvolitev v sodniško funkcijo na sodniško mesto okrožne sodnice na Okrožnem sodišču v Kopru

4.a. Predlog sklepa o imenovanju člana Nadzornega sveta RTV Slovenija

5. Določitev kandidacijskega postopka za imenovanje enega člana Državne revizijske komisije

6. Administrativne zadeve

Namen javne predstavitve mnenj je pridobiti mnenja in stališča strokovne ter širše javnosti k navedenemu predlogu zakona kot podlago za njegovo obravnavo na matičnem delovnem telesu.

Predlog zakona je Državnemu zboru v obravnavo 15. 5. 2020 predložila skupina poslank in poslancev (prvopodpisani Brane Golubović) in je objavljen na spletnih straneh Državnega zbora.

Javna predstavitev mnenj naj bi podala odgovore na naslednja vprašanja:

1. Kakšen je pomen javnega servisa RTV Slovenija oziroma javnih medijev - poznavajoč njihovo poslanstvo in avtonomijo oziroma zavedajoč se ju, tudi v nasprotju (odnosu) do komercialnih medijev? RTV namreč ni zgolj informativni program, je mnogo več (od izobraževalnega, otroškega, mladinskega, dokumentarnega, zabavnega in kulturnega, do vsebin za manjšini, invalide… pod njeno okrilje sodijo tudi Simfonični orkester in Big Band).

2. Kaj ostane družbi, demokraciji, državi, ko utihnejo (ali so utišani) javni servisi in s tem vir verodostojnih in zaupanja vrednih informacij?

3. Ali je prav, da politika kreira sestavo programskega sveta RTV Slovenija oziroma da imajo člani, ki jih imenuje politika (Državni zbor RS), v programskem svetu večino?

4. Koliko članic oziroma članov naj ima programski svet RTV Slovenija, upoštevaje posledično učinkovitost?

5. Katere organizacije naj dobijo pravico imenovati svojega člana oziroma članico programskega sveta RTV Slovenija, upoštevaje: status zavoda, poslanstvo, temelj delovanja javnega servisa ter avtonomijo RTV Slovenija, neodvisnost novinarskega in uredniškega dela ter načelo svobode medijev?

Dnevni red seje:

1. Skupno poročilo o delu državnih tožilstev za leto 2020

2. Letno poročilo o delu Specializiranega državnega tožilstva Republike Slovenije in Varnostno poročilo za leto 2020

3. Letno poročilo o delu Oddelka za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili pri Specializiranem državnem tožilstvu Republike Slovenije za leto 2020

4. Razno.

Dnevni red seje:

1. Predstavitev kandidata za ministra za pravosodje

Dnevni red seje:

1. Izvajanje dokazov:

a) Zaslišanje priče: Aurora Nassib ob 10. uri,

b) Zaslišanje priče: Aleš Rozman ob 11.30 uri.

Dnevni red seje:

1. Poročilo Računskega sodišča Republike Slovenije o delu za leto 2020 - matično delovno telo

2. Poročilo Nadzornega odbora Sklada za financiranje razgradnje Nuklearne elektrarne Krško in za odlaganje radioaktivnih odpadkov iz Nuklearne elektrarne Krško o poslovanju Sklada za leto 2019 - matično delovno telo

Dnevni red seje:

1. Nujnost takojšnje spremembe Zakona o javnem naročanju z namenom preprečitve anomalij in absurdnih preplačil medicinske opreme v slovenskem zdravstvu

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

0:51 - Napovednik
Dvojček, norveška nadaljevanka
0:35 - Napovednik
Sto metrov, špansko-portugalski film
0:31 - Napovednik
Na sončni strani, dokumentarno informativna oddaja
0:30 - Napovednik
Spoznajmo Gruzijo, gruzijska dokumentarna oddaja
0:35 - Napovednik
Slovo od zelenice – zgodba Francesca Tottija, italijanska nadaljevanka
0:28 - Napovednik
Poletni pozdrav
0:28 - Napovednik
Starodavni gradbeni podvigi: Machu Picchu, nemško-francoska dokumentarna serija, 1/4
0:27 - Napovednik
(Ne)znana poglavja slovenske zgodovine: Janez Bleiweis, izobraževalno-zgodovinska oddaja
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov