Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 10. jun. 2021

TV Koper/Capodistria • Čet, 10. jun.

Telegiornale regionale del Friuli Venezia Giulia.

Regionalni dnevnik v italijanskem jeziku za FJK.

La TV che ti fa crescere.

Magazinska oddaja.

Potopisna oddaja, ki prikazuje življenje, kulturo, zgodovino ter običaje in navade oddaljenih regij in pokrajin.

Rubrica di approfondimento sui paesi mediterranei.

Poglobljen pregled na mediteranske države.

Vi invitiamo a percorrere 2000 anni di storia della medicina naturale al Museo di farmacologia e alchimia di Radovljica.
La danzatrice, coreografa e autrice teatrale Maša Kagao Knez si dedica a modo suo alla tradizione della danza e della cultura del passato.
Il virtuoso della chitarra Robert Pikl, con il complesso musicale Manouche, ha fatto scatenare in Slovenia la retromania dell'Electro Gypsy Swing.
L’atelier della pittrice accademica Anamari Hrup è pieno di vernici fresche e motivi floreali che raccontano anche il suo impegno per salvare le piante abbandonate.
Lungo un percorso circolare delle Gole di Tolmino i visitatori scoprono numerose curiosità, una delle quali è legata al famoso poeta Dante Alighieri.

V Radovljici je pred nekaj leti dobil svoje mesto prvi Lekarniški in alkimistični muzej v Sloveniji.
Tradiciji in preteklosti se je na svoj način zapisala tudi plesalka, koreografinja in gledališka ustvarjalka Maša Kagao Knez.
Manouche ali Gypsy Jazz je zvrst glasbe 30. let prejšnjega stoletja; v Sloveniji je retromanijo elektro gypsy swinga povzročil kitarski virtuoz Robert Pikl z zasedbo Manouche.
Atelje akademske slikarke Anamari Hrup je poln svežih barv in motivov rastlin, ki pripovedujejo še zgodbo o reševanju zapuščenih rastlin.
Na krožni poti Tolminskih korit lahko obiskovalci doživijo veliko zanimvosti neukročene narave, ena teh je tudi skrivnost, povezana s slovitim Dantejem.

Tedenska oddaja, ki izpostavlja in komentira dogajanja na spletu in v socialnih omrežjih. Oddajo pripravlja in vodi Rebeka Legović.

Il giornalismo locale e ultra-locale, la percezione delle notizie nel nostro territorio multiculturale e transnazionale, che non può prescindere dal fare i conti con la Storia. Ne parleremo con il giornalista, scrittore e storico Nicolò Giraldi.

Pogovor v studiu z uglednimi domačimi in tujimi osebnostmi, ki bodo skozi pripovedovanje o svojih življenjskih izkušenj predstavili lastne poglede na sedanjost.

Predstavili vam bomo izzive, ki Slovenijo in Evropo čakajo pri prehodu v brezogljično družbo. S strokovnjaki iz različnih področij bomo iskali odgovore na vprašanje, kako lahko kohezijska sredstva pomagajo pri doseganju brezogljične družbe.

18:35
Vreme

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Telegiornale.

Poročila.

Notiziario sportivo quotidiano.

Dnevna športna oddaja.

Oddaja namenjena vsem ljubiteljem alpinizma. Smučanje, deskanje, prosto plezanje in drugi športi na prostem, ki zagotavljajo adrenalinska doživetja.

In occasione del 50 ° anniversario, che TV Koper-Capodistria celebrerà nel 2021, ricorderemo gli inizi del programma "L'Universo è...", i primi passi della nostra produzione di rubriche e reportage del programma che da 3 decenni offre contenuti di alta qualità. Trasmissioni realizzate negli anni '90 e negli anni successivi, verranno riproposte in una veste leggermente nuova a partire da gennaio 2021. L'Universo e '... per sapere di più e vivere meglio.Autrice e conduttrice del programma è Vesna Hočevar.

Ob 50 obletnici Televizije Koper-Capodistria se bomo spomnili začetkov oddaje "L'Universo è.../Vesolje je... in prvih korakov lastne produkcije programa, ki že skoraj 3 desetletja ponuja vsebine visoke kakovosti. Oddaje iz devetdesetih let in iz kasnejšega obdobja bomo ponovno predstavili v nekoliko novi preobleki. Na sporedu bodo tedensko, od januarja 2021. L'Universo e'.../Vesolje je..., da bomo več vedeli in bolje živeli. Avtorica in voditeljica oddaje je Vesna Hočevar.

BellItalia si occupa di musei e di restauri, ma anche di paesaggio, di centri urbani, di tradizioni, personaggi e curiosità collegati alla storia e alla cultura del nostro Paese.

BellItalia je oddaja o muzejih, restavriranju, pokrajinah, urbanih centrih, tradicijah, osebah in zanimivostih italijanske zgodovine in kulture. Skozi potovanja po italijanskih regijah se v posameznih epizodah odkrivajo umetniške zaklade, znamenitosti, znane in manj znane. Oddaja je namenjena osebam, ki želijo poizvedeti o italijanski umetnosti, kulturi in pokrajinah.

Telegiornale.

Dnevnik.

Serie di documentari autobiografici dedicati a personaggi, piu` o meno noti, della nostra comunita` nazionale e del territorio.

Ciklus autobiografskih dokumentarnih oddaj, ki so posvečene znanim pa tudi manj znanim osebnostim italijanske narodne skupnosti in našega področja.

Magazine di automobilismo.

Oddaja o avtomobilizmu.

Dokumentarne perspektive. Nova pogovorna oddaja Televizije Koper Capodistria, v kateri boste spoznali avtorje in ustvarjalce dokumentarnih filmov, ki nam bodo razkrili različne družbene in kulturološke fenomene primorske in zamejske zgodovinske ter kulturne krajine. Zgodovinsko bogata in raznolika pa tudi vihrava regija odraža izjemno kulturno dediščino, napeto in ponosno zgodovino ter vseprisotno družbeno angažiranost. Primorska kulturna samozavest privlači številne filmske ustvarjalce iz celotne Slovenije. Z njimi se pogovarja novinarka in urednica Nataša Mihelič.

Sedemindvajseti januar je obletnica osvoboditve nacističnega taborišča Auschwitz in svetovni dan spomina na žrtve holokavsta in deportacije. Slovenski program RAI je ob tej priliki v okviru čezmejne televizije pripravil dokumentarno igrani film Pisma iz Auschwitza v dveh različicah in sicer slovensko in italijansko verzijo.
Podlaga za idejno zasnovo so bila pisma, ki jih je Darinka Veljak pisala iz Auschwitza staršem v Trst. Ta še neobjavljena pisma je njen sin Boris Kralj prinesel zgodovinarki Dunji Nanut, ki je na podlagi le teh in poglobljene raziskave rekonstruirala Darinkino zgodbo. Gre za izjemen dokument, ki odkriva širši javnosti doslej skorajda neznan podatek, da so lahko nekateri interniranci pisali domov in tudi prejemali pisma. Obenem razkriva, kako je potekalo življenje v taborišču smrti, kjer je bilo preživetje stvar naključja in sreče v veliki meri pa odvisno od solidarnosti sotrpink. Nastal je tako scenarij v katerem Darinka, ki jo pooseblja Tamara Stanese, prebira pisma in pripoveduje kaj vse je doživela v zloglasnem taborišču, kjer je preživela leto dni. Z njeno pripovedjo se prepleta in jo umešča v zgodovinski kontekst narativni del. Scenarij je napisala Dunja Nanut, režijo pa je podpisala Luana Grilanc. Producent dokumentarca je RAI Deželni sedež za Furlanijo Julijsko krajino – Slovenski program.

Predstavili vam bomo izzive, ki Slovenijo in Evropo čakajo pri prehodu v brezogljično družbo. S strokovnjaki iz različnih področij bomo iskali odgovore na vprašanje, kako lahko kohezijska sredstva pomagajo pri doseganju brezogljične družbe.

Na pomorski šoli v Portorožu bodoče pomorščake in ribiče usposabljajo za reševanje v primeru brodoloma na morju.
Biodinamično kmetovanje ponuja mnoge okolju prijazne rešitve in ni le alternativa konvencionalnemu kmetijstvu.
Krajinski park Debeli rtič, s klifi in flišnatim morskim dnom, nudi edinstven naravni habitat številnim vrstam.
Jadrnica Galeb, ki sta jo Pomorskemu muzeju iz Pirana podarila baletnika Pia in Pino Mlakar, je končno dočakala prenovo.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov