Aprilski odzivi so bili razpršeni po tematikah in programih. Med vsebinskimi je bilo nekaj več pritožb nasprotnikov obveznega cepljenja glede poročanja o tej tematiki v različnih radijskih in televizijskih oddajah. Več pohval je bilo namenjenih TV-oddaji Spomini.
V povezavi s storitvami RTV Slovenija so izstopali odzivi na uvedbo obvezne registracije za brskanje po RTV 4D, več je bilo vprašanj o postopku in protestov zaradi – po mnenju uporabnikov – oteženega dostopanja do spletnega arhiva. Glede slednjega je varuhinja napisala priporočilo vodstvu, naj premisli o uvedbi dežurne službe za tehnično podporo spletnim uporabnikom.
Varuhinja je napisala tudi mnenje in priporočilo v zadevi Hidak/Mostovi o madžarskih volitvah ter priporočilo glede kulture dialoga in neprimernega govora v komentarjih na spletnem mestu rtvslo.si.
V okviru varuhinjine pobude za poenotenje jezikovnih smernic je potekalo dobro obiskano strokovno predavanje o naslavljanju v programih RTV Slovenija.
Na srečanju predstavnikov uredništev in TV-produkcije je bil sestavljen nabor ukrepov za odpravo motečega križanja govora in glasbe v televizijskih programih.

Poročilo je dostopno na povezavi.