Z avgustovskimi 105 sporočili, pismi in telefonskimi klici se je število letos prejetih odzivov povzpelo na 1689, in tako v osmih mesecih preseglo vsoto vseh lanskih (1617).

Odzivi na vsebine so bili razpršeni. Gledalci so največkrat komentirali izbor gostov v oddajah Informativnega programa TV Slovenija (politični komentator v Odmevih, Igor Bavčar v oddajah o osamosvojitvi). Več gledalcev je pisalo zaradi programske sheme TV Slovenija, zmotile so jih predvsem ponovitve starih športnih prenosov in parlamentarnih sej.

Varuhinja je preverila, kako je lahko prišlo do napake v televizijskem poročanju s shoda v Izoli in zakaj je bil popravek objavljen čez en teden.

V radijski produkciji so na varuhinjino pobudo pripravili analizo zvočne slike in pojasnili, zakaj nekateri poslušalci menijo, da razmerje med govorom in oglasi ni ustrezno ali da glasba prekriva govor.

Na podlagi vprašanja gledalca, ali zaposleni in sodelavci RTV Slovenija smejo sodelovati v oglasnih kampanjah oz. trženju izdelkov in storitev, je varuhinja sprožila notranjo razpravo: ponovno je opomnila na nedoslednosti v praksi ter predlagala ureditev področja.

Poročilo je dostopno na povezavi.