V ospredju so bile informativne vsebine v televizijskih in radijskih programih. Gledalci so se pritoževali zaradi obsega in načina poročanja o posameznih dogodkih.

Živahna korespondenca je potekala glede poročanja o poslanskih vprašanjih in maši za domovino v Dnevniku ter obravnave tematike glifosata v televizijskem Tedniku in radijski Intelekti. Poslušalec Radia Koper je vprašal, ali v programih javnega medija smejo nastopati obsojeni za kazniva dejanja. Varuhinja je v teh zadevah zapisala več mnenj in priporočil.p>V obravnavi pritožbe glede neprimernega prikazovanja etnične skupnosti v razvedrilni oddaji Slovenski pozdrav je med drugim poudarila pomen konteksta in žanra, glede pogovora v oddaji Od blizu, ki je potekal v tujem jeziku, pa je pojasnjevala dolžnost RTV, da zagotovi kakovosten prevod v slovenščino.

Odzivov je bilo bistveno manj kot je mesečno povprečje in tudi manj kot jih je bilo junija 2018 in 2017, nadpovprečno veliko pa je bilo dolgotrajnih korespondenc v posameznih zadevah.

Poročilo je dostopno na povezavi.