Druga polovica od skupno 359 novembrskih odzivov je bila razpršena: na TV Slovenija jih je prišlo 58, od tega 37 na informativni program, kjer je bila v ospredju oddaja Arena, pogled naprej o stanju na RTV Slovenija eno leto po referendumu. Očitali so ji premalo pluralnosti in soočanja mnenj, en gledalec je želel primerjavo gledanosti letošnjih in lanskih oddaj Arena. Med 11 odzivi na Razvedrilni program je bilo največ pisem pohval oddaji V petek zvečer, skupaj z željo, da se kmalu vrne. Kulturni in umetniški program je prejel pohvalo za oddajo Ah, ta leta! o osteoporozi.

Med sedmimi odzivi na radijske programe omenimo željo poslušalca za še več slovenske glasbe v jutranjem programu, čeprav ta že sedaj presega 56 odstotkov vse predvajane glasbe.

Na MMC je prispelo 37 odzivov, največ zaradi neobjavljenih komentarjev, 11 pa na novinarske prispevke, v katerih so pozorni bralci zaznali nekaj napak, med drugim napačen zapis, da je dan reformacije državni praznik.

Gledalec s slušnimi težavami je vprašal, zakaj oddaja Tednik nima podnapisov že ob premiernem predvajanju, ampak šele ob ponovitvi, kar gluhe in naglušne postavlja v neenakopraven položaj. Varuhinja se je zato zavzela, da se nova tehnologija, ki bo to omogočila, vpelje čim prej. Ob pismu mentorjev za govor sodelavcev TV Slovenija pa se je zavzela za iskanje rešitev vseh vpletenih, da bi se govorno izobraževanje na TV Slovenija izboljšalo.

Celotno poročilo je dostopno na povezavi.