Več poslušalcev je spraševalo, zakaj oddaja Nedeljski gost Vala 202, v kateri je tekla beseda o uradni medicini, zdravnikih, farmacevtih, zdravilih in pandemiji, ni dostopna na spletu.
Varuhinja je o vsebini oddaje in ukrepu uredništva napisala poročilo z mnenjem in priporočili, med drugim je vsem programskim ustvarjalcem RTV Slovenija vnovič priporočila seznanitev s priporočilom za poročanje o javnem zdravju. Varuhinja meni, da je uredniška odločitev, da vsebina ni spletno arhivirana oz. dostopna v digitalnem okolju, pravilna.

Varuhinja se je podrobneje seznanila z neprimerno glasbeno vsebino Vala 202 na državni praznik, 26. junija, ter odzivi uredništva in vodstva Radia Slovenija.

Odzivi na televizijske vsebine so se zgostili glede športnih prenosov domačih dogodkov, kolesarske dirke in olimpijskih iger (spregled, komentiranje, oglasne prekinitve) ter podnaslavljanja in prevajanja informativnih vsebin.

Varuhinja je podrobno pojasnjevala pravila glede TV-soočanje pred referendumom o Zakonu o vodah ter preverila, zakaj je uredništvo Parlamentarnega programa predvajalo posnetek strankarskega shoda in v analizi opozorila na neskladje s prakso in merili.

Mesečno poročilo je dostopno na povezavi.