Med odzivi na TV-vsebine je varuhinja podrobneje obravnavala pritožbo Zdravniške zbornice zaradi oddaje Intervju, v kateri je gost izrekel laično mnenje o uporabi cepiv, ki ni skladno z znanstvenimi dognanji. Varuhinja meni, da je bilo iz pogovornega konteksta razvidno, da mnenje ni bilo izrečeno kot medicinski nasvet ali strokovno stališče, da pa bi bilo primerno, če bi voditeljica intervenirala zaradi odmika od teme pogovora.

Glede označevanja in arhiviranja programskih vsebin, ki so bile ob premiernem predvajanju popravljene po Zakonu o medijih, je varuhinja pridobila pravno mnenje in tako zaključila zadevo iz meseca septembra (Pričevalci ponovljeni brez popravka po Zakonu o medijih).

Več bralcev spletnih novic se je pritožilo glede napak in lapsusov v člankih na MMC.

Nadpovprečno veliko je bilo odzivov na jezikovno kulturo; lektorji so odgovorili na zanimive dileme glede športnega žargona ter branja kratic, logotipov in ločil.

V odgovorih na odzive glede glasbene ponudbe v radijskih programih je varuhinji odslej v pomoč analiza, ki so jo pripravili na Radiu Slovenija.

Poročilo je dostopno na povezavi.