Marca je varuhinja prejela 203 odzive, kar je najmanj v marcu od leta 2020 dalje. Štiri leta zapored je bil marec mesec z največjim številom odzivov v letu: od dobrih 300 v letih 2020 in 2021 do rekordnih 1064 v letu 2022 in 787 lani. Letošnji pa je bil spet običajen. Tudi po vsebini so bili odzivi običajno pestri.

Na Informativni program TV Slovenija ni bilo izrazitih pritožb, prevladovala so mnenja o Tarči (zaradi gosta Jaše Jenulla), Marcelu, Utripu in Intervjuju. Hujše očitke je doživel Športni program TV Slovenija, ker ni prenašal reprezentančne nogometne tekme s Portugalsko, želji gledalcev, da bi TV označevala posnetke športnih prenosov, pa so pristojni ugodili.

Tudi med odzivi na radijske programe so prevladovala mnenja o posameznih oddajah in glasbi, na MMC je bilo poleg običajnih odzivov komentatorjev tudi pet pripomb na novinarske vsebine in fotografije.

Na dve pritožbi glede TV-prodaje je varuhinja odgovorila s podrobnimi pojasnili. Veliko je bilo odzivov na podnapise za gluhe in naglušne, ob kritikah sta bili med njimi tudi dve pohvali. Gledalci so zaznali tudi nekaj tehničnih težav ob uvedbi novega produkcijskega sistema na TV Slovenija in izrazili nezadovoljstvo zaradi odsotnosti Primorske kronike na TV Koper-Capodistria, prav tako zaradi tehnične težave.

Celotno poročilo je dostopno na povezavi.