Števec odzivov se je decembra ustavil na številki 250. Največ odzivov, 75, je prišlo na splošne vsebine RTV Slovenija, kjer se je 46 odzivom v podporo Glasbene produkcije, Mediateke, ZKP, Radia SI in regionalnim programom v Mariboru in Kopru pridružilo še 17 odzivov za ohranitev kulturnih in umetniških vsebin radijskega programa Ars, oddaje Sami naši, namenjene manjšinam nekdanje Jugoslavije, oddaje Podjetno naprej o podjetništvu in še nekaj drugih oddaj, ki jim je Programsko-produkcijski načrt (PPN) za leto 2024 napovedal krčenje.

Med 38 odzivi na Informativni program TV Slovenija je bilo kar 15 prošenj in zahtev za gostovanje Saše Petek in točno določenih gostov v oddaji Tarča, dva gledalca sta se pritožila nad poročanjem o shodu upokojencev v Dnevniku, dva sta se odzvala na oddajo o Sloveniji v letu 2023; gledalko je zmotilo, da oddaja Arena, pogled naprej ni bila namenjena do konca leta poplavam, kot je bilo obljubljeno, gledalca pa intervju s premierjem v Bruslju, ki ni bil posnet tako, kot je bil predvajan.

Na Razvedrilni program TV Slovenija so poleg razočaranih odzivov zaradi ukinjanja oddaj, zlasti V petek zvečer, prispeli še trije odzivi ob izboru slovenske predstavnice za Pesem Evrovizije, na Športni program TV Slovenija pa kritika zaradi prekinjenega prenosa moškega smuka in nepredvajanja himne pred rokometno tekmo z Angolo.

Nekaj odzivov se je nanašalo na glasbeno podlago, ki je v nekaterih televizijskih in radijskih oddajah preglasila govor, poslušalec Radia Prvi se je odzval na izgovorjavo priimka Musorgski, gledalec z okvaro vida pa na izpad zvočnih podnapisov pri Dnevniku in na velik zamik pri branih podnapisih v dokumentarni oddaji Starodavni graditelji Amazonije. Na MMC-ju so bili v ospredju moderirani komentarji.

Celotno poročilo je dostopno na povezavi.