Aprila je varuhinja Ilinka Todorovski prejela 255 odzivov na radijske, televizijske in spletne vsebine ter dejavnost RTV Slovenija. Več kot običajno je bilo sporočil, v katerih je občinstvo podajalo splošna mnenja o javnem mediju in predvsem o informativnih vsebinah TV Slovenija v kontekstu epidemije koronavirusne bolezni in vladnih protikriznih ukrepov.

Med konkretnimi zadevami so po številu izstopali odzivi na televizijski prenos nagovora predsednika vlade Janeza Janše 7. aprila. Prevladovale so kritike, ker je bil v Dnevniku na prvem televizijskem sporedu predvajan le odlomek, medtem ko je bil prenos na TV SLO3.

Veliko odzivov je sprožil radijski pogovor z mikrobiologinjo o Covidu-19 oz. umik posnetka iz spletnega arhiva. Varuhinja je v zadevi napisala mnenje in priporočilo.

Prispelo je tudi veliko odzivov na aprilski Tarči o nabavi zaščitne opreme za zajezitev širjenja okužb. Varuhinja je objavila daljše poročilo z mnenjem o raziskovalnem novinarstvu in televizijski polemiki.

Več pohval je prispelo predvsem na dokumentarne, verske in izobraževalne vsebine ter programe, prilagojene posebnim okoliščinam.

Poročilo je dostopno na povezavi.