Volilna in referendumska kampanja sta bili maja v središču pozornosti javnosti. Kljub temu je bilo odzivov na te vsebine malo: na Tarčo o aktualnem političnem dogajanju, ki so jo nekateri gledalci razumeli že kot predvolilno soočenje in zato v njej pogrešali nekatere kandidate; pri enem referendumskem soočenju so spraševali, zakaj število predstavnikov za in proti ni bilo izenačeno, pri predvolilnem soočenju zunajparlamentarnih strank pa so pogrešali parlamentarne stranke.

Kljub temu se je maja nabralo kar 200 odzivov, nanašali pa so se na zelo pestre vsebine. Na TV Slovenija sta se dva gledalca odzvala na prispevek o odstrelu medvedov v Slovenski kroniki, gledalko je zmotila risanka Zdravnica Mica, športni navdušenci so pogrešali prenos kolesarske dirke po Italiji in tekme slovenske reprezentance v odbojki. Gledalka je izrazila očitek prenovljeni podobi rubrike Vreme, gledalec napačnemu izrazu za Rimsko cesto v Odmevih, bralec MMC-ja izrazu panel za posvet, druga bralka pa oblikam zapisa za nebinarno osebo.

Gledalka je opozorila na predvajanje oglasa za alkohol med risanko, ki pa ga ni zakrivila TV Slovenija. Nekateri očitki o kršenju programskih standardov pa so se izkazali za upravičene, med njimi neprimerno in pomanjkljivo podpisovanje fotografij na MMC-ju, očitek novinarki Prvega programa Radia Slovenija zaradi vodenja javne prireditve in deloma tudi očitek komentatorki predizbora Pesmi Evrovizije ob nastopu izraelske predstavnice.

Celotno poročilo je dostopno na povezavi.