Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Bližnji vzhod Izrael ponoči silovito napadel jug Libanona. ZDA in VB pozivajo k zadržanosti.

Izraelska letala so pozno v četrtek izvedla doslej najintenzivnejše napade na jug Libanon v skoraj letu dni spopadov. Izraelski obrambni minister Joav Galant je napovedal, da se bodo vojaški ukrepi nadaljevali.

9

Slovenija Marta Kos: Iz Slovenije prihajajo informacije, katerih glavni namen je moja diskreditacija

Kandidatka za evropsko komisarko Marta Kos je prepričana, da je nemogoče, da ne bi prestala zaslišanja v Bruslju, čeprav jo po njenem mnenju poskušajo diskreditirati. Ne ve, kako je mogoče, da je njeno ime na seznamu sodelavcev varnostne službe.

52

Vojna v Ukrajini Von der Leyen prispela v Kijev

Predsednica evropske komisije Ursula von der Leyen je prispela v ukrajinsko prestolnico Kijev, kjer se bo pogovarjala o evropski podpori Ukrajini, pripravljenosti na zimo, obrambi in napredku glede posojil skupine G7.

Številke Janko Petrovec: V Italiji si srečen vsaj trikrat na dan

"V sebi nisem nikoli čutil igralskega poklica kot posebno poslanstvo, enako velja tudi za novinarstvo. Mogoče s tem koga razočaram, ampak tako pač je. Sem človek, ki verjame v pošteno opravljeno delo," na življenjskem križišču razmišlja Janko Petrovec.

12

Sivo področje prehranskih dopolnil "Seveda je lažje poseči po prašku kot živeti in se prehranjevati disciplinirano"

"Seveda je lažje seči po izdelku za imunski sistem kot vaditi za izboljšanje telesne kondicije, poskrbeti za ustrezen vnos beljakovin in kakovosten spanec. In lažje je izbrati detox prašek kot skrbeti, da zaužijemo več sadja in zelenjave."

11

Novice

Slovenija Napredek v plačnih pogajanjih za javni sektor, izjava o usklajenosti naj bi bila sprejeta že v sredo

Predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja intenzivno nadaljujejo poganja. Sestali so se v četrtek popoldne in dodatno zbližali stališča glede še nedogovorjenih členov novega plačnega zakona.

2

Evropska unija Svet EU prejel seznam kandidatov za evropske komisarje

Svet EU-ja je v četrtek v dogovoru s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen sprejel seznam kandidatov, ki jih Evropskemu parlamentu predlaga v imenovanje za člane prihodnje komisije. Seznam bodo zdaj posredovali Evropskemu parlamentu.

Slovenija Tarča: Kdaj bo ugasnil šesti blok Termoelektrarne Šoštanj - in kdo je kriv?

Gre pri reševanju Termoelektrarne Šoštanj za reševanje Saleške doline ali interesa tako imenovanega kroga fantov iz energetskega lobija? Je to začetek konca po komaj osmih letih in še preden je bila spisana prva sodba v primeru Teša?

113

Šport

Liga prvakov Simeone: Griezmann je igralec, ki dela razliko

V Madridu sta se v uvodnem krogu Lige prvakov pomerila prva zvezdnika slovenske nogometne reprezentance. Benjamin Šeško je zatresel mrežo Jana Oblaka, toda na koncu je zelenico bolj zadovoljen zapuščal kapetan izbrane vrste.

Liga prvakov Šeško matiral Oblaka, a Leipzig v zadnji minuti klonil v Madridu

Nogometaši madridskega Atletica so na napeti tekmi uvodnega kroga Lige prvakov premagali Leipzig z 2:1. Benjamin Šeško je že v 4. minuti z glavo matiral Jana Oblaka, ki pa se je smejal v zadnji minuti, ko je odločil branilec Jose Maria Gimenez.

46

Prva liga Victor Sanchez: Zdaj uživam trenerske medene tedne

Še brez poraza na prvih 14 tekmah na klopi Olimpije. Zeleno-bele je popeljal v Konferenčno ligo, v domači Prvi ligi pa v suvereno vodstvo. Zdaj čaka Victorja Sancheza še zadnji prvoligaški nasprotnik – mestni tekmec Bravo, ki je kot zadnji premagal zmaje.

19

Povprečje pod 25 leti Prva liga tretje leto zapored nogometno prvenstvo z najmlajšimi igralci na svetu*

Nič več neverjetno, temveč realnost. Prva slovenska nogometna liga ohranja sloves nogometnega prvenstva z najmlajšimi igralci na svetu*. 24,82 je povprečna starost 232 igralcev, ki so zaigrali na prvih 39 tekmah Prve lige Telemach v novi sezoni 2024/25.

11

Liga NFL Rodgers blestel pred svojimi navijači, Patriotsi brez moči

Aaron Rodgers je prvič po poškodbi zaigral pred svojimi igralci in blestel v uvodni tekmi 3. tedna Lige NFL. Njegovi NY Jetsi so namreč suvereno odpravili divizijskega tekmeca New England s 24:3.

2
Oglasno sporočilo

Iščete ideje? Nove navdihe in priložnosti? Skočite iz okvirjev in jih poiščite na sejmu MOS

Med 18. in 22. septembrom 2024 bo na Celjskem sejmu potekal že 56. MOS, največji in najpomembnejši sejemski dogodek v Sloveniji.

Hokej Celjani ohranili ogrodje ekipe in merijo na finale DP-ja in končnico Alpske lige

V sredo so hokejisti ekipe RST-Pellet Celje z zmago v Kranju nad Triglavom s 4:2 uspešno odprli novo sezono. Pripravljalno obdobje so Celjani s treningi dvakrat dnevno, novimi okrepitvami v trenerskem štabu in ekipi dobro izkoristili.

8
Več

Kultura

Televizorka Tri drzne in edinstvene klasike francoske vizionarke Agnès Varda

Francoska cineastka Agnès Varda na seznamih največjih filmskih režiserk že nekaj časa zaseda kraljevi prestol.

Oder Dnevnikova nagrada Jerneju Gašperinu za v "premišljeni in natančni retrospektivi utelešenega" Noaha

V MGL-ju so ob začetku sezone podelili Dnevnikovo nagrado, ki jo prejme Jernej Gašperin. Nagrado, ki jo podeljujejo najboljšemu gledališkemu ustvarjalcu oz. ustvarjalki MGL-ja v pretekli sezoni, prejme za vlogo Noaha v uprizoritvi Razpoka.

Komisija za nadzor javnih financ Na seji o izplačilu nagrade Makarovič člani iz koalicijskih poslanskih skupin napovedali obstrukcijo

Komisija DZ-ja za nadzor javnih financ je obravnavala izplačilo denarnega dela Prešernove nagrade Svetlani Makarovič. Podlaga za nujno sejo je bilo revizijsko poročilo Računskega sodišča glede izplačila.

55
Več

Zabava in slog

Avtomobilnost ACEA pozval k nujni pomoči avtomobilski industriji

Popolnoma električnih avtomobilov je bilo avgusta v EU-ju registriranih 92.627, kar je 43,9 odstotka manj kot avgusta lani. V ACEA-ju so Evropsko komisijo in druge pristojne institucije EU-ja pozvali k nujni pomoči avtomobilski industriji.

11

Državno prvenstvo Lovoriko za državno prvakinjo v cvetličarstvu osvojila Karmen Kovač Resnik

V Celju je potekalo državno prvenstvo v cvetličarstvu, na katerem so se tekmovalke pomerile v izdelavi šopka in aranžmaja ter zasaditvi v posodi. S konkurenco je pometla Karmen Kovač Resnik, sledili sta ji Maša Troha in Ajda Rupnik.

Znani Nekdanja danska kraljica Margareta II. zaradi padca v bolnišnici

Nekdanja danska kraljica Margareta II., ki je na začetku leta abdicirala, je na gradu Fredensborg padla. Zaradi poškodbe so jo odpeljali v univerzitetno bolnišnico Rigshospitalet v Københavnu. Trenutno naj bi se počutila dobro, a ostaja na opazovanju.

ZDA 2024 "Sovražim Taylor Swift": Kako pomembni so zares zvezdniški izrazi podpore predsedniškim kandidatom?

Demokratski podpredsedniški kandidat Tim Walz je sijal od sreče, ko je v živo med intervjujem z MSNBC izvedel, da je Taylor Swift podprla Kamalo Harris za predsednico ZDA. Donald Trump se je na podporo odzval z jedrnatim "Sovražim Taylor Swift".

183

Dražba Najdražji utici za peko kostanja spet na Prešernovem trgu in Cankarjevem nabrežju

Na Mestni občini Ljubljana so izvedli javno dražbo za najem utic za peko in prodajo kostanja. Oddali so štiri utice od šestih, najvišjo ceno, 9500 evrov, sta dosegli tisti, ki ju bodo postavili na Prešernovem trgu in na Cankarjevem nabrežju.

18
Oglasno sporočilo

Fuge – funkcionalne in lepe

Pri zaključnih oblogah iz keramičnih ploščic ali kamnitega materiala imajo fuge poleg funkcionalne tudi zelo pomembno estetsko vlogo.

Zvok časa Debitantski album Hozierja praznuje deset let

19. septembra 2014 je irski glasbenik Hozier postregel z istoimenskim debitantskim albumom, na katerem išče samega sebe in se posveča prekletstvu mlade zaljubljenosti. Z grammyjem nominiran vodilni singel Take Me To Church ga je izstrelil med zvezde.

3
Več

Uredniški izbor

Felda poslal odstopno izjavo "Že osma menjava v vladi zagotovo ne more dobro vplivati na njeno delovanje"

"Zakaj je odstopil Felda, ostaja neznanka, ampak njegovo pojasnilo se zdi nenavadno," je odstop ministra za vzgojo in izobraževanje za MMC komentiral Boris Vezjak. "Ministrstvo je pod njegovim vodstvom ostajalo pasivno," dodaja Marinko Banjac.

97

Ob 10. obletnici "Referendum za neodvisnost leta 2014 je bil neke vrste škotska politična pomlad"

Na referendumu o neodvisnosti 18. septembra leta 2014 so se Škoti odločili, da ostanejo pod okriljem Združenega kraljestva, a glasovanje je vseeno prebudilo njihovo politično zavest, ugotavlja Alenka Jelen z univerze v Stirlingu na Škotskem.

11

66 let in 103 dni Štirje kovači: "Ansambel vedno zaznamuje občinstvo – ali si ali nisi"

Ansambel Štirje kovači velja za najdlje neprekinjeno delujoč narodnozabavni ansambel na svetu – 66 let in 103 dni. Letos praznujejo že 70. obletnico, ob tej posebni priložnosti pa jim bo slovenska predsednica na proslavi tudi podelila red za zasluge.

9

Bomo prehiteli potres? Kje je potresna sanacija? Zakaj na potresno ogrožene stavbe lepimo stiropor?

"To, da se nam čim manj objektov podre ob potresu, je zagotovo tudi ekološko," je v intervjuju za MMC opozoril inženir Andrej Pogačnik, ki pravi, da bi moral Eko sklad prevzeti tudi potresno sanacijo stavb, pri čemer brez potresne ne bi bilo energetske.

112
Več

Posebna izdaja

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov