Aktualno
link
Glavni izvršni direktor DUTB-ja Imre Balogh je glede prodaje zemljišča na območju nekdanje tovarne KLI Logatec prek posrednika dejal, da z DUTB-jem investitor ni nikoli kontaktiral.
Slovenija
link
Šarec o arbitraži: Junckerju ta tema ni blizu
240
20. september 2018 ob 20:16 Marjan Šarec se je ob robu neformalnega vrha EU-ja na kratko sešel s predsednikom komisije Jean-Claudom Junckerjem, ki mu ni pojasnil, zakaj mnenja pravne službe o arbitraži ni dal na kolegij ...
Več novic ...
Gospodarstvo
link
Mlinotest odprl največjo proizvodnjo svežih testenin vzhodno od Italije
15
20. september 2018 ob 20:08 Mlinotest je v Ajdovščini uradno odprl tovarno svežih testenin in izdelkov iz krompirjevega testa, vredno skoraj pet milijonov evrov.
Več novic ...
Znanost in tehnologija
link
Zakaj nam gluten danes povzroča toliko težav?
105
19. september 2018 ob 07:51 Kruh – in z njim gluten – so ljudje jedli, še preden so začeli žita sejati. Danes pa so žita vse pogosteje vir težav. Gluten se je v zadnjih letih znašel na zelo slabem glasu.
Več novic ...
Črna kronika
link
Šiškov odvetnik vložil zahtevo za varstvo zakonitosti
6
20. september 2018 ob 18:42 Viktor Osim, odvetnik Andreja Šiška, je na mariborsko okrožno sodišče vložil zahtevo za varstvo zakonitosti, s katero želi doseči izpustitev vodje samooklicane Štajerske varde, ki je v priporu od ...
Več novic ...
Svet
link
Mun in Kim na korejski sveti gori, ZDA za takojšnje pogovore
44
20. september 2018 ob 08:05 Tridnevni obisk Severne Koreje je južnokorejski predsednik Mun Dže In sklenil z obiskom korejske svete gore Paektu, kjer je s Kim Džong Unom ponovil zavezo za jedrsko razorožitev Korejskega polotoka.
Več novic ...
Evropska unija
link
V EU-ju pravijo, da načrti Therese May za brexit ne bodo delovali
40
20. september 2018 ob 21:42 Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk je dejal, da načrti britanske premierke Therese May za brexit "ne bodo delovali" , saj bi spodkopali pravila enotnega trga EU-ja.
Več novic ...
Okolje
Slovenci v sosednjih državah
link
Slovenska manjšina in Rim brez izkušenega sogovornika
18. september 2018 ob 09:44 LJUBLJANA - V novi slovenski vladi Marjana Šarca ni Iztoka Mirošiča, ki je bil v prejšnji vladi državni sekretar na zunanjem ministrstvu.
Več novic ...
Lokalne novice
link
Uroš Prikl: Mariboru želim povrniti nekdanjo slavo
12
20. september 2018 ob 21:01 Kandidat DeSUS-a za župana Mestne občine Maribor Uroš Prikl je dejal, da se bo delovnemu mestu državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade, ki ga trenutno zaseda, "zlahka odrekel", če bo dobil ...
Več novic ...
Kazalo