Aktualno
link
Pred preiskovalno komisijo DZ-ja za ugotavljanje politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij pri naložbi v Teš 6 bo stopil nekdanji predsednik vlade in zdajšnji predsednik države Borut Pahor.
Slovenija
link
Koalicija podprla zakon o drugem tiru, zapleta se pri zdravstvu in centrih za socialno delo
80
29. marec 2017 ob 18:00 Koalicija je na sestanku zagrizla v več odprtih vprašanj. Poenotila se je okoli predloga zakona o drugem tiru, nesoglasja pa ostajajo pri številnih drugih temah.
Več novic ...
Znanost in tehnologija
link
Bomo svoje misli v prihodnosti prenašali na računalnike?
19
28. marec 2017 ob 12:54 Izvršni direktor in soustanovitelj Tesle Elon Musk je ustanovil zagonsko podjetje Neuralink, ki bo razvijalo tehnologijo za povezavo možganov z računalniki.
Več novic ...
Črna kronika
link
Trčenje z reševalnim vozilom usodno za motorista in sopotnico
29. marec 2017 ob 22:53 V prometni nesreči, ki se je nekaj pred 14. uro zgodila v Mostah, sta umrli dve osebi. Trčila sta reševalno vozilo in motorno kolo, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.
Več novic ...
Svet
link
Novodobno suženjstvo romunskih delavk na Siciliji
39
30. marec 2017 ob 06:34 Nicoleta Bolos je več let vsako noč na umazani žimnici v strahu čakala, da zasliši bližajoče se korake lastnika kmetijskega posestva. S seboj je vedno nosil pištolo, da se mu ne bi upirala.
Več novic ...
Evropska unija
link
Začetek brexita: "Izgubili smo močno in pomembno članico"
13
29. marec 2017 ob 21:24 Po začetku procesa britanskega izstopa iz Evropske unije njene članice pozivajo, naj Velika Britanija še naprej ostane partner EU-ja in v Natu.
Več novic ...
Okolje
link
Foto: Na shodu s podnebno budnico vlado pozvali k opustitvi fosilnih goriv
28
29. marec 2017 ob 18:47 Okoli 100 podpornikov kampanje Break free, ki se zavzema za opustitev fosilnih goriv, je vlado pred njenim poslopjem s podnebno budnico pozvalo, naj pripravi aktivno in ambiciozno podnebno politiko.
Več novic ...
Slovenci v sosednjih državah
link
Nagrada Nadja Maganja pisateljici Berti Golob
29. marec 2017 ob 12:37 V Peterlinovi dvorani v Trstu je v ponedeljek zvečer potekala slavnostna podelitev nagrade Nadja Maganja, ki so jo v spomin na prof.
Več novic ...
Lokalne novice
link
Na Grajskem griču začeli s sečnjo dreves
30. marec 2017 ob 08:27 Na Grajskem griču v Ljubljani se je začela sečnja dreves, zato ljubljanska občina sprehajalcem svetuje previdnost, pse pa naj imajo na vrvici.
Več novic ...
Kazalo