Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zdravje Brecelj: Tudi koncesionarji bodo morali opravljati svoje delo v dežurni službi

Člani strateškega sveta za zdravstvo na seji sveta so obravnavali predlog zakona o zdravstveni dejavnosti. Dokončnih sklepov glede predloga zakona še niso sprejeli, vendar so po njihovem mnenju spremembe potrebne, je dejal predsednik sveta Erik Brecelj.

13

Bližnji vzhod Izrael o sabotaži brezžičnih naprav še vedno molči. Načrt naj bi izdelala obveščevalna enota 8200.

Po navedbah izraelskih in zahodnih medijev naj bi pri načrtovanju operacije, v kateri so v pozivnike pripadnikov Hezbolaha namestili majhno količino razstreliva, sodelovale izraelska obveščevalna služba Mosad, izraelska vojska in obveščevalna enota 8200.

26

Libanon Nasrala eksplozije komunikacijskih naprav Hezbolaha označil za vojno napoved Izraela

Vodja šiitskega gibanja Hezbolah Hasan Nasrala je za eksplozije komunikacijskih naprav skupine okrivil Izrael in v govoru še dejal, da gre za vojno napoved Libanoncem in suverenosti Libanona, ob tem pa obljubil maščevanje.

238

Zdravje Bolnišnica Petra Držaja bo dobila "vojaški" prizidek, v katerem bodo tudi dodatne kapacitete za UKC

V treh letih ministrstvo za obrambo v bolnišnici Petra Držaja načrtuje izgradnjo prizidka, v katerem bo zagotovljena zdravstvena oskrba tako za vojaške namene kot tudi za potrebe javnega zdravstva. V njem je predvidenih 160 dodatnih bolniških postelj.

33

Evropska unija Tudi Madžarska si po Nizozemski želi, da bi bila izvzeta iz skupne migracijske politike

Madžarska se zavzema za drastične ukrepe za zajezitev nezakonitih migracij in se bo pridružila Nizozemski pri zavzemanju za izvzetje iz skupne azilne in migracijske politike Evropske unije, so sporočili iz Budimpešte.

26

Novice

Črna kronika Nadaljevanje sojenja za smrt otroka v razgretem avtomobilu, pričal moški, ki ga je vzel iz vozila

Na celjskem sodišču se je nadaljevalo sojenje materi dečka, ki je 20. junija lani umrl v razgretem vozilu v Svetem Lovrencu pri Preboldu, in njenemu partnerju. Med drugim so zaslišali moškega, ki je otroka našel v avtomobilu in ga skušal oživljati.

Evropa Obnova po uničujočih poplavah v Avstriji bi lahko trajala več let

V Avstriji nadaljujejo čiščenje in odstranjevanje posledic na območjih, ki so jih prizadele uničujoče poplave, ob tem pa popisujejo nastalo škodo. Obnova na prizadetih območjih bi lahko trajala še leta.

1

Slovenija v VS Fajon v Varnostnem svetu ZN opozorila na naraščanje nasilja izraelskih naseljencev na Zahodnem bregu

Zunanja ministrica Tanja Fajon je na zasedanju Varnostnega sveta ZN o razmerah na Zahodnem bregu opozorila, da v senci vojne v Gazi narašča nasilje izraelskih naseljencev na okupiranem palestinskem ozemlju.

Šport

Liga prvakov Crvena zvezda - Benfica (postavi)

Danes bodo odigrane preostale tekme uvodnega kroga nogometne Lige prvakov. Crvena zvezda bo gostila Benfico. Timi Max Elšnik je v začetni postavi, Vanja Drkušić pa je na klopi.

8

Hokej Celjani ohranili ogrodje ekipe in stremijo k finalu DP-ja in končnici Alpske lige

V sredo so hokejisti ekipe RST-Pellet Celje z zmago v Kranju nad Triglavom s 4:2 uspešno odprli novo sezono. Pripravljalno obdobje so Celjani s treningi dvakrat dnevno, novimi okrepitvami v trenerskem štabu in ekipi, dobro izkoristili.

4

Pred finalom MXGP-ja Gajser pred zadnjo dirko: Sveta ne bo konec, če ne bom prvak

Tim Gajser navkljub izgubi vodilnega položaja v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v razredu MXGP še ni izgubil upanja na peti naslov svetovnega prvaka v omenjenem elitnem razredu. Odločala bo zadnja dirka za VN Kastilje čez deset dni.

3

51. reprezentanca sveta Slovenci najvišje v zadnjih sedmih letih

Z remijem proti Avstriji in zmago nad Kazahstanom je Slovenija pridobila šest točk in se povzpela za eno mesto, na 51. mesto najnovejše Fifine lestvice. Položaj na lestvici po Ligi narodov v novembru bo določil bobne za žreb kvalifikacij za SP 2026.

10

Športni SOS Kronometer v Zürichu s povsem klasičnim profilom, Roglič v drugi vrsti favoritov

Svetovno prvenstvo v kolesarstvu se v Zürichu v nedeljo začenja z vožnjama v kategoriji elit. Letošnja trasa je glede na dolžino in število višincev popolnoma v skladu s 30-letno zgodovino tega tekmovanja.

41
Oglasno sporočilo

Ekološki dan Evropske unije 2024: Korak k trajnostni prihodnosti

V današnjem času se vse več ljudi zaveda pomena trajnostnega načina življenja, kar vključuje tudi izbiro hrane, ki je pridelana na okolju in zdravju prijazen način ter ob upoštevanju dobrobiti živali.

Nogomet Po porazu na derbiju in devetki v Münchnu Dinamo odpustil Jakirovića

Zagrebški Dinamo je odpustil trenerja Sergeja Jakirovića. Za 47-letnika sta bila usodna poraza na hrvaškem derbiju proti Hajduku (0:1) in v Ligi prvakov proti Bayernu (2:9).

20
Več

Kultura

Film in TV Dokudoc: Za začetek novi film Eme Kugler, za sklep Telo Petre Seliškar

Projekcija novega filma Eme Kugler Nekoč v Posočju nocoj v Mariboru odpira mednarodni festival dokumentarnega filma Dokudoc. Do nedelje se bodo zvrstili aktualni domači in tuji dokumentarni filmi, ki se posvečajo različnim tematikam.

Kulturna politika Vlada je potrdila predlog zakona o dodatku k pokojnini za izjemne dosežke na področju umetnosti

Vlada je potrdila predlog zakona o dodatku k pokojnini za izjemne dosežke na področju umetnosti. Po navedbah ministrstva za kulturo je zdaj veljavni zakon zastarel in pomanjkljiv.

6

Komisija za nadzor javnih financ Na seji o izplačilu nagrade Makarovič člani iz koalicijskih poslanskih skupin napovedali obstrukcijo

Komisija DZ-ja za nadzor javnih financ je obravnavala izplačilo denarnega dela Prešernove nagrade Svetlani Makarovič. Podlaga za nujno sejo je bilo revizijsko poročilo Računskega sodišča glede izplačila.

35
Več

Zabava in slog

Znani Nekdanja danska kraljica Margareta II. zaradi padca v bolnišnici

Nekdanja danska kraljica Margareta II., ki je na začetku leta abdicirala, je na gradu Fredensborg padla. Zaradi poškodbe so jo odpeljali v univerzitetno bolnišnico Rigshospitalet v Københavnu. Trenutno naj bi se počutila dobro, a ostaja na opazovanju.

ZDA 2024 "Sovražim Taylor Swift": Kako pomembni so zares zvezdniški izrazi podpore predsedniškim kandidatom?

Demokratski podpredsedniški kandidat Tim Walz je sijal od sreče, ko je v živo med intervjujem z MSNBC izvedel, da je Taylor Swift podprla Kamalo Harris za predsednico ZDA. Donald Trump se je na podporo odzval z jedrnatim "Sovražim Taylor Swift".

175

Dražba Najdražji utici za peko kostanja spet na Prešernovem trgu in Cankarjevem nabrežju

Na Mestni občini Ljubljana so izvedli javno dražbo za najem utic za peko in prodajo kostanja. Oddali so štiri utice od šestih, najvišjo ceno, 9500 evrov, sta dosegli tisti, ki ju bodo postavili na Prešernovem trgu in na Cankarjevem nabrežju.

6

Zvok časa Debitantski album Hozierja praznuje deset let

19. septembra 2014 je irski glasbenik Hozier postregel z istoimenskim debitantskim albumom, na katerem išče samega sebe in se posveča prekletstvu mlade zaljubljenosti. Z grammyjem nominiran vodilni singel Take Me To Church ga je izstrelil med zvezde.

2

Praznovanje Freekind. pred nastopom za jubilej Kina Šiška: "Vsi poznajo to prizorišče"

Za 15. obletnico Kino Šiška kot kulturnega centra bosta tamkajšnji oder zavzela Tschimy in duo freekind.. "Malce sva živčni, pred domačim občinstvom se želiš izkazati," pravita Sara Ester Gredelj in Nina Korošak Serčič, ki bosta tam predstavili novi EP.

Oglasno sporočilo

Fuge – funkcionalne in lepe

Pri zaključnih oblogah iz keramičnih ploščic ali kamnitega materiala imajo fuge poleg funkcionalne tudi zelo pomembno estetsko vlogo.

Velik in plašen Večkrat spet opazili izmuzljivega progastega goža - največjo nestrupeno kačo v Sloveniji

Letos so v okviru akcije ljubiteljske znanosti Ponovno se išče progasti gož prejeli več kot 50 opažanj različnih vrst kač iz vse države, med vsemi fotografijami in videoposnetki pa so določili pet progastih gožev. Vse so opazili v slovenski Istri.

5
Več

Uredniški izbor

Felda poslal odstopno izjavo "Že osma menjava v vladi zagotovo ne more dobro vplivati na njeno delovanje"

"Zakaj je odstopil Felda, ostaja neznanka, ampak njegovo pojasnilo se zdi nenavadno," je odstop ministra za vzgojo in izobraževanje za MMC komentiral Boris Vezjak. "Ministrstvo je pod njegovim vodstvom ostajalo pasivno," dodaja Marinko Banjac.

94

Ob 10. obletnici "Referendum za neodvisnost leta 2014 je bil neke vrste škotska politična pomlad"

Na referendumu o neodvisnosti 18. septembra leta 2014 so se Škoti odločili, da ostanejo pod okriljem Združenega kraljestva, a glasovanje je vseeno prebudilo njihovo politično zavest, ugotavlja Alenka Jelen z univerze v Stirlingu na Škotskem.

11

66 let in 103 dni Štirje kovači: "Ansambel vedno zaznamuje občinstvo – ali si ali nisi"

Ansambel Štirje kovači velja za najdlje neprekinjeno delujoč narodnozabavni ansambel na svetu – 66 let in 103 dni. Letos praznujejo že 70. obletnico, ob tej posebni priložnosti pa jim bo slovenska predsednica na proslavi tudi podelila red za zasluge.

9

Bomo prehiteli potres? Kje je potresna sanacija? Zakaj na potresno ogrožene stavbe lepimo stiropor?

"To, da se nam čim manj objektov podre ob potresu, je zagotovo tudi ekološko," je v intervjuju za MMC opozoril inženir Andrej Pogačnik, ki pravi, da bi moral Eko sklad prevzeti tudi potresno sanacijo stavb, pri čemer brez potresne ne bi bilo energetske.

112
Več

Posebna izdaja

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov