Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Hokej - svetovno prvenstvo elitne skupine: Švica-Češka, prenos iz Prage

Avtorji Jaša Rajšek

Pandemija "Meje se še nikoli niso zdele tako resnične" - kako je pandemija ločila neporočene pare

19.09.2020

Med pandemijo novega koronavirusa so številne države zaprle meje za tujce in neporočene partnerje v mednarodnih zvezah prikovale na različne konce sveta.

Evropa Kakšne so izkušnje uporabnikov aplikacije covid v Nemčiji?

19.07.2020

Slovenska vlada za avgust napoveduje zagon aplikacije za sledenje okužbam z novim koronavirusom. Aplikacija naj bi bila narejena po vzoru nemške, zato smo tamkajšnje uporabnike povprašali po njihovih izkušnjah.

Nato Je Kitajska "pred vrati Evrope", kot svari generalni sekretar Nata Stoltenberg?

21.06.2020

Generalni sekretar Jens Stoltenberg je v govoru o 10-letni viziji zveze Nato članice posvaril pred vzponom Kitajske, "ki bistveno spreminja svetovna razmerja moči". Članice je pozval, naj stopijo skupaj, saj je "Kitajska pred vrati Evrope".

Himalaja Stopnjevanje napetosti med vojskama Indije in Kitajske na razmejitveni črti

31.05.2020

Kitajska in Indija sta v zadnjem mesecu močno okrepili vojaško navzočnost na obmejnem območju v Himalaji. Med vojaki so večkrat izbruhnili spopadi, a za zdaj domnevno brez orožja.

Novi koronavirus Evropa hiti z aplikacijami za sledenje stikom. Bodo sploh učinkovite?

06.05.2020

Številne evropske države želijo kmalu zagnati mobilne aplikacije, ki bodo zaznavale stike med posamezniki oziroma njihovimi telefoni, s čimer želijo zajeziti širjenje novega koronavirusa ob morebitnem drugem valu.

Premisleki iz karantene Razmislek izza maske

17.04.2020

Na začetku leta sem pisal novico o "skrivnostni pljučnici" na Kitajskem. Prav zares sem se med pisanjem vprašal, ali gre to kmalu na smetišče zgodovine ali se lahko razvije v kaj večjega.

Evropa Digitalni nadzor koronavirusa: Kje se družijo evropski telefoni?

05.04.2020

Številne države po Evropi so se med pandemijo v iskanju učinkovitega nadzora nad (širjenjem okužbe med) prebivalci zatekle k dandanes nepogrešljivi mobilni telefoniji.

Novi koronavirus Indija v pripravah na izbruh vlake spreminja v bolnišnice

28.03.2020

V Indiji z 1,3 milijarde prebivalci se pripravljajo na množičen izbruh novega koronavirusa, ki je bil državi doslej po uradnih podatkih prihranjen - potrdili so 873 okužb z novim koronavirusom in 20 povezanih smrtnih žrtev.

Znanost in tehnologija Digitalna sedanjost: Kamere, ki merijo vročino, in kibernetska vojna med državami

04.03.2020

Digitalni napredek prinaša izzive. Tehnologija prepoznavanja obrazov zna danes že identificirati človeka z masko. Kar 50 držav ima zmogljivosti za izvajanje kibernetskih napadov. Kako ob tem zagotoviti spoštovanje človekovih pravic?

Francija Sodišče prepovedalo testno prepoznavanje obrazov na šolah v Marseillu in Nici

03.03.2020

Upravno sodišče v Marseillu je razveljavilo odločitev Južne regije o "eksperimentalni uporabi" tehnologije prepoznavanja obraza na srednjih šolah v Nici in Marseillu.

Evropa Slovaška pred volitvami: Kuciak, gorila in poročna torta

28.02.2020

Na Slovaškem bodo po turbulentnem mandatu socialdemokratske vlade, ki so ga zaznamovali umor novinarja Jana Kuciaka, množični protesti, korupcijske afere in odstopi, v soboto potekale osme parlamentarne volitve v samostojni državi.

LGBTI+ fobija Tretjina Poljakov živi na "območjih brez ideologije LGBT"

29.01.2020

Na Poljskem se je že okoli 90 krajevnih enot razglasilo za "območja brez ideologije LGBT". Fotograf Bart Staszewski se je odzval s projektom, s katerim opozorja na diskriminacijo populacije LGBT v teh krajih.

Stran 6 od 11
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov