Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Jaša Rajšek

Pred volitvami Lahko Giorgia Meloni razgreti Italiji prinese želeni sveži veter?

12.09.2022

V Italiji bodo 25. septembra po padcu Draghijeve vlade predčasne volitve. Ankete napovedujejo zmago stranki Bratje Italije pod vodstvom karizmatične "postfašistične" Giorgie Meloni. Politični utrip Italije smo merili z dopisnikom Jankom Petrovcem.

Kaos na letališčih Odpovedi poletov po Evropi so "postale del vsakdana"

19.07.2022

Večja evropska letališča in letalske družbe ne uspejo slediti povečanemu številu potnikov po odpravi covidnih omejitev. Na ljubljanskem letališču večjih težav ni, a skupaj s turističnimi agencijami priznavajo, da so odpovedi postale del vsakdana.

Svet Politični pritiski, ukinjanje oddaj in premeščanje novinarjev na javnih servisih Zahodnega Balkana

23.05.2022

S številnimi težavami se spopadajo tudi javne radiotelevizije v državah Zahodnega Balkana. Pripravili smo pogovore z novinarskimi kolegicami in kolegi, ki doživljajo pritiske, ali pa o njih poročajo.

Britanska študija Čezmerna uporaba družbenih omrežij pri mladostnikih vodi v nezadovoljstvo z življenjem

03.04.2022

Britanska študija je ugotovila, da več časa kot najstniki preživijo na družbenih omrežjih, manjša je verjetnost, da bodo leto pozneje zadovoljni z življenjem.

Slovenija Slovenske univerze iščejo načine za vpis ukrajinskih beguncev, v Mariboru so ga že našli

24.03.2022

Mariborska Univerza je sporočila, da so za študente begunce iz Ukrajine omogočili vpis v tekoče študijsko leto prek programa Erasmus. Redni vpis med študijskim letom namreč ni mogoč, na kar opozarjata tudi Univerzi na Primorskem in v Ljubljani.

Ukrajina Begunci prihajajo tudi z ljubljenčki: "Nikomur ni lahko živali zapustiti ali je usmrtiti"

12.03.2022

Številni ljudje na begu pred vojno v Ukrajini s sabo jemljejo tudi hišne ljubljenčke. Države Evropske unije so solidarnostno sprostile pogoje za vstop živali, a več težav ostaja, recimo za številne ukrajinske vzreditelje.

Gospodarstvo Vojna v žitnici Evrope: "Unija ne more biti samooskrbna. Najbolj me skrbijo oljnice."

09.03.2022

Ukrajina velja za žitnico Evrope, vendar je Unija še bolj odvisna od ukrajinskih oljnic, za MMC poudarja agrarni ekonomist Aleš Kuhar. Zaradi ruske invazije na Ukrajino lahko kratkoročno pričakujemo skoke v cenah in podražitve hrane za deset odstotkov.

Mediji Blokada RT-ja in Sputnika: "Pozorni moramo biti, ko politična oblast določa koordinate resnice"

05.03.2022

Evropska unija je ruskima medijema Sputnik in RT zaradi domnevnega širjenja propagande med rusko invazijo na Ukrajino prepovedala oddajanje na svojem ozemlju. Profesor novinarstva Igor Vobič ocenjuje, da gre za cenzuro in del boja za interpretacijo vojne.

Ukrajina "Začenja se druga faza ruske ofenzive. Videli bomo bistveno bolj nasilno rusko vojsko."

01.03.2022

Rusija stopnjuje invazijo na Ukrajino; v mestu Harkov so uničili trg, proti Kijevu gre 64-kilometrski konvoj. Obramboslovec Iztok Prezelj ocenjuje, da se začenja druga faza ruske invazije, v kateri se bo izkazalo, kako močna je ukrajinska obramba.

Intervju s predstavnico Mete "Ko gre za zasebnost, lažne novice, vmešavanje v volitve, smo zdaj bolj proaktivni pri nadzorovanju"

23.02.2022

Meta, krovna organizacija nad omrežji Facebook in Instagram, je v Sloveniji začela akcijo izboljšanja digitalne varnosti za uporabnike. Vodja javne politike Eva Ivančič poudarja, da je preventiva v digitalnem svetu enako pomembna kot pri zdravju.

Okolje Sumljivi posli z emisijskimi kuponi na Borneu: "Ustvarili smo predlogo za zlorabo sistema."

03.02.2022

Trgovanje z ogljičnimi izpusti postaja vse pomembnejši del svetovnega gospodarstva, s tem pa narašča tudi možnost finančnih malverzacij. Žvižgači opozarjajo na sporne posle na otoku Borneo, kjer bo dobiček prejemalo tudi slamnato podjetje iz davčne oaze.

San Diego Food Bank "Če ljudje stojijo v vrsti za hrano, jih ne sodimo. Tudi če pridejo z BMW-jem ali torbico Gucci."

26.01.2022

V Kaliforniji so sprejeli nov zakon, ki trgovine zavezuje k donacijam presežkov hrane dobrodelnim organizacijam. Med njimi je Food Bank San Diego, ki mesečno oskrbi 550.000 ljudi. Pogovarjali smo se o novem zakonu, njihovem delu in posledicah covida.

Stran 2 od 11
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov