Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Katja Štok

Pred koncertom Intervju z Matter: "Kakšne strahove imate?" "Uf, kakšnih nimamo!"

31.03.2022

"Album Haos je naša najbolj intimna plošča do zdaj," ugotavljajo fantje iz skupine Matter. Če so do zdaj reflektirali kamniške prigode, so med epidemijo stopili vase. Ne bodo (še) odnehali, nasprotno, v teku je že poseben projekt z znanim producentom.

Vojna v Ukrajini Vas je otrok že vprašal, ali bo vojna tudi v Sloveniji? Kaj odgovoriti?

24.03.2022

Kaj odgovoriti otroku, ki vpraša, ali bomo zaradi vojne v Ukrajini vsi umrli? "Predvsem je pomembno, da se otrok počuti varno," pravi Maja Planinc, ki ugotavlja, da so v stiski tudi učitelji, "otrokom beguncem plačujejo malico in šolske potrebščine".

Intervju Kako največje produkcijsko podjetje iz Ukrajine rešuje svoje sodelavce: "Denar zdaj ni pomemben"

17.03.2022

Radioaktive Film je ukrajinsko produkcijsko podjetje, ki je med večjimi na svetu, sodelovalo pa je tudi pri seriji Černobil. Nekateri njihovi zaposleni so bili v Ukrajini ubiti, preživelim sodelavcem pa pomagajo s prav posebnim sistemom pomoči.

Intervju "Američani se zaradi jedrskega orožja počutijo varnejše, kar je absurdno"

16.03.2022

"Prepričanje Američanov, da so zaradi jedrskega orožja varnejši, je zmotno," pravita režiserja dokumentarnega filma Nuklearna družina. Namesto da bi orožje ubijalo "komunajzarje", ubija domačine, ki živijo v bližini silosov z jedrskimi konicami.

FDF Primer rumeni jopiči: ko država "udari" s pomočjo monopola nasilja

12.03.2022

Strel v glavo, izguba roke, izguba življenja. Nasilje, ki je zaznamovalo proteste rumenih jopičev v Franciji, odpira vprašanje legitimnosti vse večje policijske brutalnosti nad protestniki, tudi v Sloveniji.

Zeleni petek Več žara, manj gozdov - ali veste, kaj jeste?

20.05.2022

Več hamburgerjev, več mesa. Več perutnine, več soje. Več čokolade in kozmetike, več palmovega olja. Več vsega, manj gozdov? Kar 90 odstotkov izkrčenih gozdov je namreč posledica širjenja površin za intenzivno kmetijstvo.

Intervju Prebilič: "Evropa je svojo varnostno politiko vsa ta leta naslanjala na Nato"

04.03.2022

Ukrajinsko-ruska vojna je razkrila ranljivost evropske varnostne politike. "Na tem področju smo bili premalo aktivni in smo morda prepustili usmerjanje evropske zunanje in varnostne politike iz Washingtona," ocenjuje Vladimir Prebilič.

Gospodarstvo Posledice ukrajinsko-ruske vojne: sledi sprememba poslovanja sveta, kot smo ga poznali do zdaj?

02.03.2022

Napad Rusije na Ukrajino ne bo toliko povzročil svetovne gospodarske krize, bo pa spremenil delovanje svetovnega gospodarstva v prihodnjem desetletju. "Izdatki za obrambo bodo postali ena od prioritet Evrope," meni Mojmir Mrak.

Dogajanje v Ukrajini Številni Ukrajinci skušajo zapustiti državo; v Rusiji prijeli več kot 1700 protestnikov proti vojni

24.02.2022

"Ni več vrnitve, veliko bo gorja in prelite krvi, Evropa ne bo več takšna, kot je bila," je prepričan Andrija Hevka, ustanovitelj društva Ukrajincev v Sloveniji – Karpati. "Trgovine s hrano se zapirajo," pravi Ervin Hladnik Milharčič, ki je v Kijevu.

Slovenci v Ukrajini Šter: "Kličejo nas sorodniki Slovencev v Ukrajini in želijo slišati, kako jim bomo pomagali"

24.02.2022

Na MZZ kličejo svojci, ki imajo družinske člane v Ukrajini, in sprašujejo, kako jim MZZ lahko pomaga. A zagotavljanje konzularne asistence, ko je v državi vojaška sila, je neizvedljivo, pravi Andrej Šter z MZZ-ja. "Evakuacijskih konvojev ne bo," doda.

Rusija napadla Ukrajino Prezelj: "To je agresija na celotno Ukrajino, sokriva pa je tudi Belorusija"

24.02.2022

"Kar se je zgodilo zjutraj, očitno presega intervencijo v spornih dveh separatističnih republikah. To je agresija na celotno Ukrajino," meni obramboslovec Iztok Prezelj in dodaja, da je "nepredstavljivo, da se kaj takšnega dogaja v 21. stoletju."

Nova vojna v Evropi? Pet scenarijev, s katerimi bi se lahko izognili rusko-ukrajinskemu spopadu

13.02.2022

Vojna v Evropi je bolj verjetna kot kadar koli v zadnjih dvajsetih letih, meni predstavnik Evropskega parlamenta Tonin Picula. Kljub trudu diplomacije napredka ni. A na voljo je še nekaj "scenarijev", s katerimi bi se vojni lahko izognili.

Stran 7 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov