Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Avtorji Nadina Štefančič

Film in TV "Lačni, bosi in slavni": film o pozabljenem fenomenu zbora Trboveljski slavček

31.05.2023

Zbor Trboveljski slavček, "ki ga je sestavljalo osemdeset do sto revnih knapovskih otrok, je polnil dvorane po vsej Evropi, njihovo petje pa je seglo tudi onstran oceana". V desetih letih delovanja v 30. letih prejšnjega stoletja so izvedli 255 koncertov.

Intervju Jasna Hribernik: Tehnokapitalistični vojni stroj potrebuje "Krvo-tek" dveh tekočin, nafte in krvi

20.04.2023

"V svojih delih se stalno zoperstavljam nevidnim pastem znotraj družbene ureditve, v kateri živimo," opisuje Jasna Hribernik, ki v ljubljanski Mestni galeriji predstavlja svoja večmedijska umetniška dela, zbrana pod naslovom l'avenir.

Intervju "20. stoletje je za migracijske poti zelo pomembno. Vanj spadajo tudi misijonarke in misijonarji."

27.03.2023

V 20. stoletju, zlasti v medvojnem obdobju, je v Indiji delovalo več slovenskih misijonark in misijonarjev, tudi Miriam Zalaznik in Stanko Poderžaj. Knjiga Potovanje v Indijo usmerja pogled v njuna potopisa in ju podvrže analizi iz več zornih kotov.

Film in TV Marmačinke s palelado in še tri filmske dogodivščine slovenskega jezika

26.03.2023

"Humor je bil logična izbira, da gledalce odpremo v sprejemanju sporočila, da je slovenščina nekaj živega, celo igrivega in da spletni slovarji lahko koristijo vsakomur," opisuje režiserka Kaya Tokuhisa filme, ki so nastali pod okriljem ZRC-ja SAZU-ja.

Ko moški jočejo "Osnovna umetniška naloga je bila: kako lahko pomagava moškim odrešiti se patriarhata?"

03.03.2023

Ko sta Lea Kukovičič in Sodja Lotker zasnovali prvo javno jokanje moških v Pragi z naslovom "Ko moški jočejo, se svet ustavi", se je izkazalo, da je misel dobesedna. Ljudje so se posedli ob jokajoče moške in strmeli vanje v tišini.

4. sezona Avtoportret: 59 sekund z Uršo Rupnik

26.02.2023

Urša Rupnik v novi epizodi videorubrike Avtoportret opisuje, kako so jo od otroštva zaznamovale plesne predstave. "To je to, tudi jaz moram početi prav to," se je prvič zavedela ob ogledu predstave Klon Matjaža Fariča.

Glasba Blaž Švagan: Rad bi načrtno kršil kompozicijska pravila, v glasbi postavil antipravila

14.02.2023

"Naslov Sound in time izhaja iz tega, da doživljam v glasbi kot najbolj pomembna zvok, torej lep ali zanimiv ton, ter dober občutek za ritem (good time)," opisuje Blaž Švagan nov album, ki ga predstavlja danes v Klubu Cankarjevega doma (CD).

Intervju Ahmed Burić: Resni mediji bodo kot džez, samo za ljubitelje, drugo bodo resničnostni šovi

15.02.2023

"Vedno sem ujet med dimenzijo brbljavosti, ki jo ljubijo intelektualci, in med obupom nezmožnosti jezika, da izrazi katero koli dimenzijo," opisuje Ahmed Burić, ki je svojo poezijo pred kratkim pretvoril še v album z naslovom Sin pustinje.

Na TV SLO "Zvonovi so zapisani v glasbo, literaturo, zvočno podobo krajev in religijsko izkušnjo"

31.01.2023

"Naslov novega dokumentarnega filma opozarja na vsebinsko in simbolno dvojnost ter želi spomniti tako na zvočno bogastvo slovenskih zvonov kot na večstoletno zgodovinsko prisotnost," opisuje Andrej Doblehar, scenarist filma Zven stoletij.

Intervju DžeZZva: "Naše delo se vrti okoli čistega, neobremenjenega pristopa do glasbe"

25.01.2023

"O tem, kar delamo, razmišljamo kot o glasbi, ne glede na to, ali je to funk, džez, folk, rock. Glasba je glasba brez kakršnih koli omejitev," opisuje Iztok Rodež, kitarist in avtor glasbe kvarteta džeZZva iz Murske Sobote.

Gledamo Pregled leta: Najboljše TV-serije v letu 2022

31.12.2022

Ob nenehnem navalu novih naslovov in vsakoletnem naraščanju števila pretočnih platform se lahko zazdi povsem nemogoče odločiti, katero serijo si ogledati. V pregledu leta ponujamo seznam tistih, ki jih po našem mnenju ne gre spregledati.

Pregled leta "Glasno branje. Počitek. Smeh.": knjige, ki so zaznamovale leto 2022

01.01.2023

Ob prehodu v novo leto nas je vnovič zanimalo, katere knjige, žanri, literarne junakinje in junaki so zaznamovali leto 2022. Pripravili smo pet vprašanj in za odgovore prosili tiste, katerih življenje je tako ali drugače prepleteno s knjižnimi stranmi.

Stran 1 od 16
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov