Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Stanje na cestah

Avtorji Saša Banjanac Lubej

Slovenija "Odškodnina mi ne more vrniti očeta"

19.02.2022

"V bistvu bi moralo najprej priti opravičilo, preden so se določili zakoni o popravi krivic izbrisanim. Če bi imeli ta temelj, bi bilo vse drugo, kar se je dogajalo v povezavi z izbrisanimi, boljše. Opravičilo za izbris je podlaga za vse."

Kultura 2015 "Na Metelkovi imamo samo eno sobo"

06.02.2022

Ema Soleva Vardjan je bila leta 1991 soustanoviteljica prvega makedonskega društva v Sloveniji. Več kot 30 let je motor MKD-ja Ljubljana, kjer vodi likovno sekcijo. Knjige, razstave, predavanja - vse to še vedno sloni na entuziazmu posameznikov.

Opera z migrantsko tematiko "Človek ni drevo"

08.01.2022

Od izgona iz države do predstavljanja Slovenije v Vatikanu ob dnevu državnosti - tako bi lahko strnili pot izvrstne glasbenice in glasbene pedagoginje Jelene Susnick, ki je pred več kot 20 leti rojstni Beograd zamenjala za Ljubljano.

Najboljša slaščičarka sveta "Delo v kuhinji je tudi igra"

18.12.2021

Odraščala je v Čakovcu, študirala pravo v Zagrebu, potem hrvaški jezik na Reki. Nato je na popotovanju po Aziji spoznala, da jo zanimajo gostoljubje, kuhanje, hrana in pijača - tisto, kar daje osebni pečat. In se odločila za pustolovščino: slaščičarstvo.

Slovenija "Že to, da smo tiho, je nasilje"

04.12.2021

S podporo Društva SOS telefon so v Bošnjaškem mladinskem kulturnem društvu Velenje posneli odmeven videospot proti nasilju nad ženskami. Vsebuje številne stereotipe, ki jih deklice poslušajo že od otroštva, in sicer od svojih mater in babic.

Oder "Jugonostalgija je netvoren občutek"

06.11.2021

Milan Ramšak Marković je dramaturg predstave Emigranta. Cement Beograd, za katerega je napisal besedilo, je letos prejel veliko nagrado Bitefa. Medtem ko na Švedskem ni mogel delati v gledališču, pa Ramšak Marković uspešno sodeluje s SNG Drama Ljubljana.

NaGlas! "Življenje v tujini je težko, mučno in osvobajajoče hkrati"

23.10.2021

Od nikoder z ljubeznijo – je naslov prvega romana Đorđa Matića. V njem rojeni Zagrebčan opisuje svoj eksil na Nizozemskem, kjer je svojo poezijo pisal tudi v nizozemščini. Po 30 letih se je južnoslovanski Odisej vrnil na Hrvaško. Zakaj?

Glasba Damir Imamović: Sevdah je poezija

09.10.2021

To je zelo pisan glasbeni žanr, ki govori o ljubezni do domovine, pa tudi o nervozi v domačih krajih in v tujini - tako kratko in duhovito sevdah povzame Damir Imamović, ki igra na glasbilu tambur, delno izdelanemu v Mengšu.

Slovenija "11. september je nezaceljena rana vseh, ki smo ga doživeli"

11.09.2021

"Zdaj, po sedmih letih, menim, da je Slovenija ena najlepših držav na svetu. Povsod na Balkanu je nedvomno čudovito, toda tak odnos do otrok in take možnosti za šolanje je težko najti drugje po svetu," pravi Jovica Jakovac.

Družabno "Zelo rad grem v Bosno, rad pa pridem nazaj"

26.06.2021

Besede "Bosanec" v šoli nikoli ni doživel kot žalitev, na pogoste opazke, ki jih posluša vse življenje 'Če ti kaj ni všeč, pa pejt dol', ne odgovarja. Denis Avdić je uspešen radijski voditelj, ki vsako jutro zbudi več kot 230.000 poslušalcev. 

Kultura "Čudovito je ljudem z demenco pomagati z glasbo"

12.06.2021

"Z eno samo torbo smo šli iskat očeta. Meni je bilo najbolj hudo, ker nisem mogla vzeti klavirja. S šolo nisem imela težav, žal pa mi je bilo zaradi klavirja. Ker ga nismo imeli, sem se lahko učila le violino v Hercegnovem. Tega nisem bila vesela."

NaGlas! "Pri besedi čefur je vljudno biti previden"

29.05.2021

Marko Đorđić se vrača je najnovejši roman Gorana Vojnovića, večkrat nagrajenega pisatelja, filmskega režiserja, kolumnista. Slovensko kulturo prepleta s kulturami, jeziki in navadami drugih narodnosti, ki tukaj živijo že desetletja.

Stran 5 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov