Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tomaž Okorn

Borzni komentar Prave razmere za rast zlata in pravo upanje za rast bitcoina

22.10.2023

Prvič po 2007 kupci ameriških desetletnih obveznic spet zahtevajo petodstotno donosnost tega papirja do dospetja, to pa so razmere, ki delniškim trgom ne pustijo "dihati". Bilanca zadnjega tedna ni lepa, evropske borze so padle najbolj v sedmih mesecih.

Andreja Slokar "Bolj kot gledam druge, bolj se mi zdi, da slabo smučam"

24.10.2023

"Me je kar strah, kako bom odreagirala," pred Söldnom, prvo tekmo po 19 mesecih, pravi Andreja Slokar. A tudi če za uvod ne bo šlo po željah, se kaj dosti ne bo vznemirjala. "Zdi se mi, kot da neuspeh sprejmem lažje kot uspeh."

Borzni komentar Smer na delniških trgih zdaj odvisna predvsem od donosnosti obveznic

18.10.2023

Borze za zdaj bolj kot ne ignorirajo tveganja, ki jih prinaša vojna na Bližnjem vzhodu, še največ preplaha je bilo včeraj opaziti zaradi vnovične opazne rasti donosnosti ameriških obveznic.

Borzni komentar Banke spet z lepimi dobički; po Ferrarija z bitcoini?

15.10.2023

Vojna na Bližnjem vzhodu je ob koncu tedna prinesla rast naložbenih razredov, ki veljajo za varen pristan, predvsem zlato je opazno okrevalo, geopolitične napetosti so močno dvignile tudi naftni trg. Jamie Dimon: Smo v najnevarnejšem obdobju zadnjih let.

Borzni komentar Novo vojno žarišče ni destabiliziralo borznih trgov; v Evropi najvišja rast letos

11.10.2023

Nasilje na Bližnjem vzhodu finančnim trgom za zdaj ni povzročilo škode, prej nasprotno, saj so se donosnosti obveznic, ki so bile že nevarno visoko, končno znižale, kar je včeraj povzročilo rast delniških indeksov.

Borzni komentar Japonci in Kitajci bežijo iz ameriških obveznic

08.10.2023

Izjemna moč ameriškega trga dela je kar malo šokirala vlagatelje in sprva povzročila nov padec delniških indeksov v New Yorku, ki pa so v nadaljevanju petkovega trgovanja presenetljivo krenili močno navzgor in na tedenski ravni večinoma izbrisali izgube.

Borzni komentar Nervoza vse večja, Dow Jones pa že nižje kot na začetku leta

04.10.2023

Na delniških trgih je zaradi visokih obrestnih mer vse bolj napeto. Nafta brent je zdrsnila pod 90 dolarjev, zlato "tava" na sedemmesečnem dnu, bitcoin pa je dobil začasen "odmerek sveže krvi". To so glavni poudarki s finančnih trgov v novem tednu.

Borzni komentar Ob vse višjih obrestih vlagatelji že močno prestrašeni

01.10.2023

September je bil na borznih trgih spet neprijazen, takšnih padcev na mesečni ravni letos še ni bilo. Tokrat bi krivca lahko iskali predvsem v pričakovanjih, da bodo obresti dlje od želja ostale na visokih ravneh, obveznice pa so zato vse bolj mamljive.

Uro več v šoli na račun športne vzgoje? Gibalni razvoj otrok še vedno neustrezen, zato je ukrepanje nujno

28.09.2023

"Vse kaže, da telesni in gibalni razvoj danes postaja talec popoplavne obnove, tako kot je leta 2020 postal talec epidemije. Vedno je zelo priročna višja sila, ki odločevalcem služi kot alibi za neukrepanje," je kritičen Gregor Starc s Fakultete za šport.

Borzni komentar Svet ni pripravljen na najslabši scenarij, sedemodstotno obrestno mero

27.09.2023

Dow Jones se je v torek znižal največ po marcu, Nasdaqu pa septembra grozi največja letošnja mesečna izguba. A ne padajo le vrednosti tveganih naložb, ampak izgubljajo tudi obveznice. Kaj je sploh lahko varen pristan?

Borzni komentar Raje v varen pristan (vse donosnejših) obveznic kot v tvegane delnice

24.09.2023

Več neugodnih dejavnikov je delniške indekse zadnji teden zbilo najbolj v zadnje pol leta. Izstopa vsekakor Fedovo "sporočilo", da bodo obresti na visokih ravneh ostale dlje od pričakovanj.

Dan slovenskega športa Ugasnite Wi-Fi in otroci bodo sami prišli iz stanovanjskih blokov

23.09.2023

"Telesne dejavnosti ni nikoli dovolj, čeprav smo v primerjavi z drugimi narodi večinoma boljši. A otroke hitro premamijo telefoni in jih je treba nenehno spodbujati ter kdaj pokazati tudi mišice," pravi ob dnevu slovenskega športa Mitja Petkovšek.

Stran 8 od 108
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov