Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tomaž Okorn

Odbojka Monza v velikem slogu izločila favorizirani Trentino

15.04.2024

"Je vse to res ali le plod domišljije," so se v slogu največje uspešnice Queenov spraševali pri Monzi, potem ko jim je uspel neverjeten podvig: po zaostanku v zmagah z 2:0 so dobili naslednje tri tekme in v polfinalu SuperLege izločili Trentino.

Borzni komentar Energetski sektor po lanskih padcih spet vroč

14.04.2024

Iranski napad na Izrael bi lahko delniške indekse poslal še nekoliko navzdol, varno pribežališče bosta verjetno dolar in zlato, ki je v zadnjih tednih zelo vroča naložba. Tudi energetski sektor je ob vse višjih cenah nafte letos v lepem plusu.

Borzni komentar Hedge skladi prodajajo delnice, Kitajska krepi zlate rezerve

10.04.2024

Na finančnih trgih se lahko uresniči tisto, česar so se vlagatelji močno bali lani jeseni – da bo Fed dlje časa obresti ohranjal na visoki ravni. Delniški indeksi zadnje dni ne dosegajo več rekordov, so pa vsak dan znova na zgodovinskem vrhu cene zlata.

Borzni komentar Dow Jones z največjim letošnjim tedenskim minusom; zlato postavlja rekorde

07.04.2024

Gospodarstvo ZDA še naprej deluje na visokih obratih, s tem pa se vse bolj odmika začetek Fedovega zniževanja obrestnih mer. Delniški indeksi so zadnji teden sestopili z vrhov, zlato je postavljalo rekorde, bitcoin je po torkovem padcu okreval.

Borzni komentar Evropa doživlja trojni šok: Putin, Ši, Trump

03.04.2024

Delniški trgi so neposrečeno vstopili v drugo četrtletje, navzgor pa gredo "napačne" stvari – cena nafte in donosnost vladnih obveznic. Razlog za preplah so pričakovanja, da bo Fed letos zelo previdno zniževal obrestne mere.

Rekreacija Ljudje se na maratonih le še kažejo, tečejo pa vse manj

02.04.2024

"Manj nas je tistih Slovencev, ki smo pretekli 6 največjih maratonov, kot je Slovencev z olimpijsko medaljo," v šali pravi rekreativni tekač Uroš Kralj, ki je pred kratkim v Tokiu izpolnil enega življenjskih ciljev, naslednji teden pa že odhaja v Boston.

Borzni komentar NLB na radarju vlagateljev, Brodnjakova vizija: milijarda evrov dobička

31.03.2024

"Najbolj me žalosti, da imajo hrvaški pokojninski skladi v lastniški sktrukturi NLB-ja skoraj 10-odstotni delež, vsi Slovenci pa manj kot 2,5 odstotka, če ne štejem državnega deleža. Hrvatje nam zaupajo bolj kot mi sami sebi," je kritičen Blaž Brodnjak.

Borzni komentar Medvedje kapitulirali; slabe novice za ljubitelje čokolade

27.03.2024

Na Wall Streetu je ta teden opaziti več previdnosti, za nove rekorde je zmanjkalo moči. Ljubljanska borza je segla najvišje po zloglasnem septembru 2008. Na trgu surovin izstopa izjemna rast kakava.

Odmevi po finalu Mariborčanke v ključnih trenutkih vse bolj sproščene, Kamničanke vse bolj v krču

25.03.2024

"V določenih trenutkih smo bile odločnejše kot na prejšnjih medsebojnih tekmah. Neverjetno sem ponosna, ker smo zelo dobro odigrale," se je 20. pokalne lovorike veselila Iza Mlakar, medtem ko so se pri Calcitu spraševali, od kod nenaden padec energije.

Borzni komentar Konec japonskega eksperimenta, v Švici obresti že navzdol

24.03.2024

Wall Street je s precej navdušenja pospremil sestanek Feda in zavezo, da letos trikrat zniža obresti. Indeks S & P 500 se je zvišal za 2,3 odstotka kar pomeni največjo tedensko rast letos. Ob razcvetu UI-delnic bi lahko S & P letos prebil mejo 6000 točk.

Borzni komentar Tesla vse bolj v nemilosti Wall Streeta, bitcoinov "flash crash"

20.03.2024

Neizkušeni vlagatelji verjetno ne razumejo, kaj pomeni, če je neka naložba tvegana in volatilna. Vidijo le potencial neskončne rasti. Zapojejo si uspešnico 80. let The Only Way Is Up (edina pot je navzgor) in sanjajo, da bo vložek kmalu 10-krat višji.

Jelko Gros Prevc je skakalni Federer, trenutek za slovo pa pravzaprav idealen

19.03.2024

Priprava letošnje Planice je bila stresna, saj že dva meseca ni temperatur, ki bi omogočile izdelavo tehničnega snega, pravi Jelko Gros, ki je v pogovoru za MMC zavrnil očitke, da je žirija na tekmi skakalk na Holmenkollnu naredila kakšno napako.

Stran 2 od 108
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov