Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tomaž Okorn

Borzni komentar Evro v rekordno dolgem negativnem nizu, upravljavci skladov ne verjamejo v Kitajsko

17.09.2023

Sporočilo ECB-ja, da verjetno končuje cikel zaostrovanja obresti, je povzročilo nov padec evra, a precejšnjo rast tečajev evropskih delnic. V ZDA je odmeval začetek kotacije Arm Holdingsa, katerega tržna vrednost je za hip presegla 70 milijard.

EP v odbojki 2023 Poljaki z več kakovosti, a s slovenskim kompleksom

13.09.2023

Ni to sreča, ampak strašna kakovost, pravijo strokovnjaki o igri slovenskih odbojkarjev v izločilnih bojih letošnjega EP-ja. V polfinalu sledi Poljska, ki bo bolj obremenjena kot Slovenija, a še vedno bo nujna brezhibna slovenska igra za preboj v finale.

Borzni komentar Polom Oraclovih delnic sproža dodatne pomisleke o precenjenosti tehnološkega sektorja

13.09.2023

Po ponedeljkovi krepki rasti Teslinih delnic so bile včeraj v središču pozornosti v New Yorku Oraclove delnice, ki so izgubile 13 odstotkov vrednosti. Danes bo objavljen podatek o ameriški avgustovski inflaciji, v četrtek bo v ospredju zasedanje ECB-ja.

Borzni komentar Dolar v pozitivnem nizu, kot ga ni poznal od leta 2014

10.09.2023

Neverjetno hiter dvig obrestnih mer ameriškemu gospodarstvu ni povzročil večje škode, tudi dolar pa se po padcu na 15-mesečno dno občutno pobira in je od sredine julija v primerjavi s košarico valut pridobil 5,5 odstotka.

Borzni komentar Visoka oportunitetna izguba pasivnosti slovenskih varčevalcev

06.09.2023

Bančne delnice bi morale biti ob krepko višjih obrestih in zato tudi višji obrestni marži dobra izbira. Letos so se tečaji evropskih bank res vidno zviševali, a so se zdaj obrnili navzdol, kar je tudi posledica vladnih namer, da banke dodatno obdavči.

Borzni komentar Rast ameriške brezposelnosti, nafta na letošnjem vrhu, kmalu o dodatni obdavčitvi bank

03.09.2023

Avgust je na Wall Streetu opravičil sloves neugodnega meseca, a če bo obveljala tradicija, septembra vlagatelje čakajo še težje preizkušnje, sploh če bo Fed še naprej grozil z novimi višanji obrestnih mer.

Borzni komentar Ob padcu donosnosti obveznic so spet zablestele tehnološke delnice

30.08.2023

Znižanje indeksa zaupanja potrošnikov je slaba novica za ameriško gospodarstvo, a včeraj je bila vsekakor dobra za Wall Street, dodatno pa je cene delnic podžgal še neprepričljiv podatek o novoodprtih delovnih mestih. Prebudil se je tudi bitcoin.

Odbojkarski EP na TV SLO Spet do finala, pa naj se zgodba tam obrne

29.08.2023

Dobre razloge imajo odbojkarji, da na EP-ju merijo najvišje: izkušnje so na njihovi strani, motivacija je visoka, tudi zadnje tekme vlivajo optimizem. A vendarle je tudi kakšna šibka točka, ki bi lahko prišla do izraza ob zgoščenem ritmu turnirja.

Borzni komentar Fed kot stara lajna, dolar najvišje po marcu, Madžari za zgled Slovencem

27.08.2023

Zanimiva je psihologija borznih trgov: sijajni četrtletni rezultati Nvidie (več kot podvojeni prihodki!) niso prinesli navdušenja, Fedovi namigi, da bo treba obresti še višati, pa ob koncu tedna niso sprožile negativnega odziva.

Borzni komentar Pohlep se spet umika strahu, v ospredju zdaj simpozij v Jackson Holu

23.08.2023

Dogajanje na delniških trgih se je malce umirilo, a je še vedno opaziti precej negotovosti. Nove smernice bi lahko dala današnja četrtletna objava Nvidie, še več pa simpozij centralnih bankirjev v Jackson Holu ob koncu tedna.

Borzni komentar Padec tveganih naložb, predvsem bitcoina

20.08.2023

Ob novih namigih, da Fed še zdaleč ni končal boja z inflacijo, in ob nekaterih skrb vzbujajočih novicah iz Kitajske so delniški trgi zadnji teden izgubljali (Nasdaq že tretji teden zapored), kriptovalute pa so utrpele največji letošnji udarec.

Borzni komentar Spet več negotovosti ob zavedanju, da boj z inflacijo še ni končan

13.08.2023

Delniški trgi so izgubili zalet, korekcija je opazna predvsem pri tehnološkem sektorju. Inflacija na letni ravni se je v ZDA prvič po 12 mesecih obrnila navzgor, donosnost 10-letne obveznice je kar precej presegla štiri odstotke.

Stran 9 od 108
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov