Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Tomaž Okorn

Borzni komentar Pomlad tudi na Ljubljanski borzi: višji promet in rekord Krke

17.03.2024

Malce slabši podatki o inflaciji so ohladili Wall Street, tudi bitcoin se je "upehal" pri doseganju novih rekordov. Evropskim delnicam je medtem uspel osmi zaporedni teden rasti. Krkine delnice so po dobrih 15 letih spet na zgodovinskem vrhu.

Borzni komentar Bitcoin v nebo, svet v propad?

13.03.2024

Newyorški delniški trg je spet dobil lep pospešek, S & P 500 je postavil rekord, čeprav je bila februarska inflacija rahlo višja od pričakovanj. Krepijo se opozorila, da so delnice nevarno prevrednotene in da v prihodnje ne gre pričakovati takšne rasti.

Odbojka Delna tolažba za ACH; 16-letni profesionalci Fužinarja v ponos Ravnam

11.03.2024

Odbojkarji ACH Volleyja so na tekmi, ki ni odločala o ničemer, s 3:1 premagali i-Vent Maribor v gosteh in le še potrdili status prvega nosilca pred končnico. Med mladinci je razplet DP-ja ponudil slavje Fužinarja na domačem turnirju najboljše četverice.

Borzni komentar Nvidia le dočakala popravek navzdol, bitcoin prebil 70 tisoč dolarjev

10.03.2024

V petek so bile delnice Nvidie v primerjavi z začetkom leta že dvakrat dražje, bitcoin pa je prvič v zgodovini presegel 70 tisoč dolarjev. Sledilo je unovčevanje dobičkov in nov razlog za dvom o tem, ali niso šli tečaji zdaj res nekoliko previsoko.

Trnova vrnitev Klemen Kosi opravlja pet služb, nobena od teh ni plačana

07.03.2024

Klemen Kosi bi moral v soboto po dobrih treh letih spet stati na startu tekme svetovnega pokala. Njegova vrnitev je trnova, vse si plačuje sam, ne manjka pa mu le denarja, ampak tudi časa, tako da včasih na ta račun trpi tudi spanje.

Borzni komentar Bitcoin po zmenku z zgodovino zelo volatilen

06.03.2024

Potem ko je na Wall Streetu vladal že ekstremni pohlep, je včeraj le sledil popravek navzdol. Ta je že dlje časa očiten pri Teslinih delnicah, Elon Musk je izgubil status najbogatejšega Zemljana. Bitcoin je medtem presegel rekord iz novembra 2021.

Borzni komentar Buffett z goro denarja čaka na naložbene priložnosti

03.03.2024

Delniški trgi so že v prvih dveh letošnjih mesecih naredili donos, ki bi bil spodoben v vsem letu. Glavno gibalo rasti so UI-delnice. Bitcoin je poletel nad 60 tisoč USD. Je napočil čas za delno rotacijo in vstop v sektorje, kjer so vrednotenja ugodnejša?

Borzni komentar Opozorila, da se izteka dolgo obdobje lepih delniških donosov

28.02.2024

Borze se ne ustavijo v doseganju novih rekordov. Svež denar še naprej priteka na Wall Street, skoraj 60 odstotkov Američanov ima v lasti vsaj kakšno delnico, največ od začetka meritev v 80. letih. So lepi donosi vzdržni tudi na dolgi rok?

Borzni komentar Nvidia kot Fed, vlagatelji navdušeni, rekordi padajo

25.02.2024

Nvidia, nosilka razmaha umetne inteligence, je s fantastičnimi poslovnimi rezultati sprožila val navdušenja na delniških trgih, njena tržna vrednost pa je celo presegla dva bilijona dolarjev. Goldman Sachs: To je najpomembnejša delnica na svetu!

Reportaža s tujih smučišč Vrste za vožnjo z gondolo – navzdol

24.02.2024

Drugi vrhunec smučarske sezone je v Alpe in Dolomite prinesel pretoplo vreme, takšne razmere so bile nekoč aprila. Le še tereni nad 2000 metri so zanesljivi, vse drugo se je že pred poldnevom spremenilo v plundro. Rešitev za mnoge: zgodnejši apres-ski.

Borzni komentar Apple v nemilosti Sorosevega sklada in delno tudi Warrena Buffetta

18.02.2024

V zadnjem tednu na Wall Streetu ni bilo svežih rekordov, skrbijo predvsem inflacijski podatki, ki povzročajo tudi vedno višje donosnosti državnih obveznic. Je na obzorju večji popravek navzdol?

Borzni komentar Inflacija ustavila lov na rekorde, dolar na trimesečnem vrhu

14.02.2024

Pričakovanja, da bo ameriška inflacija prvič po marcu 2021 zdrsnila pod tri odstotke (na letni ravni), se niso uresničila, kar je ohladilo zahodne borze, ki so - to velja predvsem za New York - prej močno pridobivale in postavljale rekorde.

Stran 3 od 108
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov