Evropska unija
Slovenski evroposlanci imajo različna pričakovanja glede posredovanja Evropske komisije za implementacijo arbitražne odločbe Foto: BoBo
Frans Timmermans
Timmermansu je Juncker naložil, naj posreduje pri izvajanju arbitražne odločbe o meji med Slovenijo in Hrvaško. Foto: EPA
VIDEO
Cerar: S Plenkovićem resn...

Dodaj v

Različni občutki evropskih poslancev glede posredovanja Bruslja pri arbitraži

Nezadovoljstvo s slovensko politiko
14. december 2017 ob 11:25
Strasbourg - MMC RTV SLO, STA

Slovenski evroposlanci imajo različna pričakovanja glede posredovanja Evropske komisije (EK) za uveljavitev arbitražne odločbe. Nekateri pa so nezadovoljni glede ravnanja Ljubljane v zvezi z arbitražo.

"Evropske institucije se ne bodo veliko vmešavale v mejne spore med članicami Unije," je prepričan Milan Zver (EPP/SDS). Edina evropska instanca, ki bi morala imeti vpliv, je po njegovem mnenju arbitražno sodišče v Haagu. "To je svoje opravilo, mednarodno pogodbo imamo, in to je to," meni Zver in dodaja, da bo posrednik Bruslja, podpredsednik Evropske komisije Frans Timmermans verjetno rekel, da je treba mednarodne pogodbe spoštovati.

"A to ne pomeni, da smo kak korak ali centimeter bliže rešitvi spora o meji," je povedal Zver in dodal, da mora pri uveljavitvi arbitražne odločbe dejavno sodelovati tudi hrvaška stran.

Slovenska vlada je zato po njegovem mnenju v zadnjih mesecih naredila strateško napako, ker se ni hotela pogovarjati s hrvaško stranjo. Za to sta po njegovih besedah med drugim odgovorna predsednik vlade in predvsem zunanji minister.

Šulin: Treba se je pogovarjati
Patricija Šulin
(EPP/SDS) je v odgovoru na vprašanje o nedavnem obisku predsednika SDS-a Janeza Janše v Zagrebu dejala, da je Janša s tem pokazal, da se je treba pogovarjati, se sestati in poskušati doseči rešitev. Slovenska politika je nespretna, tako se ne rešuje težav, pravi in dodaja, da tudi Timmermans opozarja, da se je treba pogovarjati. Menila je, da bosta oba predsednika vlad morala sesti skupaj, da bo prišlo do uveljavitve arbitražne odločbe.

Razočaranje, če Evropska komisija ne bo vztrajala
"Če Evropska komisija ne bo igrala vloge, kot jo je napovedala, torej vztrajala pri spoštovanju mednarodnega prava, smo lahko državljani Slovenije upravičeno razočarani," je dejala Tanja Fajon (S&D/SD). Ob tem je spomnila, da bo reševanje dvostranskih vprašanj, predvsem vprašanja meja, v prihodnje pogoj za vstop novih članic v EU, kot je razvidno iz nove strategije o širitvi Unije.

Fajonova glede uveljavitve arbitražne odločbe pričakuje jasne poteze Evropske komisije in to, da se v dialogu med Slovenijo in Hrvaško doseže neka rešitev.

Večji pritisk na Hrvaško?
Franc Bogovič
(EPP/SLS) je dejal, da je v pogovorih z evropskimi kolegi večkrat poudaril, da je treba uveljaviti arbitražno odločbo, da se podobno ne ponovi v drugih državah, in to je po njegovem mnenju argument, ki ga razumejo in se nanj odzovejo, in tudi razlog za odločitev Bruslja, da dejavneje poseže v reševanje spora.

Spomnil je, da je predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker septembra dal vedeti, da države, ki ne spoštujejo pravnega reda, ne sodijo v EU. Po 29. decembru, ko se bo iztekel šestmesečni rok za uveljavitev odločitve arbitražnega sodišča, je pričakovati večji pritisk na Hrvaško, še meni Bogovič.

Peterle nezadovoljen z vladnimi politiki
Poslanca in nekdanjega zunanjega ministra Lojzeta Peterleta (EPP/NSi) ne čudi, da se je Evropska komisija postavila na stran arbitražnega sodišča in v pomoč ponudila Timmermansa. Ta čas ne vidi poti, ki bi obšla arbitražno sodišče. Zdaj je na obeh straneh, da se dogovorita. Peterle pa je nezadovoljen, ker zunanji minister Karl Erjavec in premier Miro Cerar glede Hrvaške vodita vsak svojo politiko. "Če pri tako pomembni stvari dva ključna človeka v vladi ne moreta stopiti skupaj, kaj naj pričakujemo?" je vprašal.

Izogibanje arbitraže v predvolilne namene
"Ne koristijo niti izjave v slogu veleizdaje," je bil kritičen Ivo Vajgl (Alde/DeSUS), tudi nekdanji zunanji minister. Po Vajglovem mnenju bi bilo najpametneje, da se v Sloveniji poenotimo in da glede uveljavitve arbitražne odločbe pride do dialoga med koalicijo in opozicijo. Ob tem poslanec svari, da bi se morali izogibati uporabi vprašanja arbitraže v predvolilne namene.

Po Vajglovem mnenju Evropska komisija ne bo skušala rešiti vprašanja uveljavitve arbitražne razsodbe, bo pa krepila sporočilo, ki ga daje Hrvaški, da je treba spoštovati arbitražno sodišče in arbitražni sporazum, ker gre za mednarodno pravo. Vajgl sicer pričakuje, da se bo zadeva še nekaj časa vlekla.

G. C.
Prijavi napako
Komentarji
šurda
# 14.12.2017 ob 11:45
Po starem dobrem običaju bo SDS spet naredila celo
"štalo" za eno samo ljubo zdraho so ! Mislim, da bolje ne bo
nikoli, pa še en "moment" tistega, da Hrvaška ne priznava
niti Haaškega sodišča ko gre za njihove "junake" !
Phillidor
# 14.12.2017 ob 11:38
Vsi pravijo, da se je treba poenotiti, pri tem pa ima vsak svoje lastne prestave in interese. Oh, politika...
Tao3
# 14.12.2017 ob 12:04
Desnica spet na strani Hrvaške in spet solirajo. Kaj je res potrebno za poceni politične točke in populizem žrtvovati Slovenske interese? Sram vas bodi, pa takšni domoljubi.

Sem vedel, da ne bo dobro, da Janša solira v Zagrebu in se srečuje z nasprotno stranjo - NA LASTNO PEST. SDS = HDZ

Pripravite se na incidente. Krivi bomo pa "kao" Slovenci ker bomo izvajali jurisdikcijo v SVOJEM MORJU!
GUESS
# 14.12.2017 ob 11:56
Šulinova je o nedavnem obisku predsednika SDS-a Janeza Janše v Zagrebu dejala, da je Janša s tem pokazal, da se je treba pogovarjati, se sestati in poskušati doseči rešitev.
A ja? A to je pokazal? Saj so rekli, da je solistična akcija bila predvsem iz strankarskih nagibov, v zvezi z organizacijo kongresa EPP, pri bratski HDZ, ki tudi ne priznava mednarodnih sodišč in zganja ustašoidni revanšizem. Prvič slišim, da se je JJ dogovarjal o arbitraži. Če pa se je, pa ne sledi nič dobrega.
gre888
# 14.12.2017 ob 12:03
Katastrofa je da maši evroposlanci, še vedno tulijo vsak v svoj rog. Nabiranje točk za svoje stranke. Slovenija samo poligon za njihove interese.
svabo
# 14.12.2017 ob 11:54
Haha neverjetno. Ne morem verjeti. Največji zagovorniki ustavne totalitarne nadvlade, oz. ustavnega in zakonskega črkobralstva pozivajo k kršenju referendumske odločitve o arbitražnem sporazumu, ki ga je potrdilo vseslovesnko občestvo na referendumu? Torej rumenomodri javno pozivajo, ki ustavnemu prevratu? Delujejo proti najvišjemu demokratičnemu standardu-direktni demokraciji. Poziv k dodatnim pogajanjem s bankrotiranimi ljubitelji domovinske vojne je direktno kršenje referendumske odločitve!! Jebenti pa kje so zdaj ti vztrajniki....
OMNIC
# 14.12.2017 ob 11:50
Kaj pa pravi na vse skupaj samo Arbitražno sodišče? Ali so komplet mrknili, ali pa se ne smejo oglasiti o svoji lastni sodbi? Ker namreč prvič slišim, da se morata stranki v postopku po izrečeni sodbi sami dogovarjati o izvršitvi izreka sodbe (ob tem, da cel svet ve, kako se je dogovarjati s CRO). Kakšna je to potem arbitraža in kaj dela EU in takratni predsedujoči EU, švedski premier, ki je sopodpisal AS?
tone7
# 14.12.2017 ob 12:28
Janez Janša, je eden tistih politikov, kateri so povzročili daleč največ škode naši državi
PikiMiki
# 14.12.2017 ob 12:18
A teh ljudi pa nič ne menjamo? So isti že odkar smo v EU.
opusdei
# 14.12.2017 ob 11:40
Nehajte se dajat z državo ki ne spoštuje NOBENIH sodišč,sodb,...že Ježek je rekel da bi moral bit tam zid.
KLIPAN
# 14.12.2017 ob 12:10
Sds vedno dela v škodo Slovenije in v korist tujcev, zakaj bi torej bilo v tem primeru drugače??
šurda
# 14.12.2017 ob 12:31
Kdo je pod vlado Alenke Bratušek v Republiko Slovenijo
klical troiko ?? Nihče drug kot en in edini Ivan Janez Janša
častni doktor Prištinske univerze !

Kdo se je dogovarjal ZA incidente v Piranskem Zalivu ??
Nihče drug kot Ivo Sander HDZ in znova en in edini Ivan
Janez Janša !

Kdo je kakšnih 14 dni v Evropskem parlamentu "špecal"
NLB ?? in znova v Republiko Slovenijo klical troiko ??
Saj ni težko ugotoviti to je bila seveda SDS pod vodstvom
enega in edinega Ivana Janeza Janše, častnega doktorja
iz Prištine.

Več kot smo dobili z arbitražnim sporazumom ne bomo
nikoli dobil ! Kot sem napisal že 1 danes treba "iskoristit
gužvo" in članice EU-ja opozoriti na to, da Hrvaška ne
upošteva tudi sodišča za vojne zločine v Haagu !
SamoRes
# 14.12.2017 ob 12:28
Še kar volite sds? Izvolite.
Drncl
# 14.12.2017 ob 11:53
Tako stanje pa seveda najbolj koristi politikom. Ko bo meja rešena, tako eni kot drugi izgubijo večji del predvolilnega obljubljanja in flancanja...
osservatore
# 14.12.2017 ob 11:33
"Evropske institucije se ne bodo veliko vmešavale v mejne spore med članicami unije," je prepričan Milan Zver

Hebe se Bruslju za tiste 100m2 meje v Piranskem zalivu.
ginobili
# 14.12.2017 ob 12:44
Če mi nismo glup narod pol ne vem pa o čem se naj pogovarjamo imeli smo 26 let časa......če kdo misli da se je hrvaška spremenila pol je res bedak
Če bo potrebno nas bodo hrvati še zajebali 100x
Ne biti naivni :) tako naši EU poslanci
tone7
# 14.12.2017 ob 12:24
Poznana dejstva zadnjih 27 let:
- nesposobna slovenska politika
- Hrvaška vseskozi dokazuje, da ne priznava niti spoštuje nobenih tujih inštitucij, če so kakorkoli v nasprotju z njihovim prepričanjem
- pogovori med slovensko in hrvaško politiko, so skozi več letno prakso, popolnoma brezpredmetni in so le zapravljanja časa, da se nič ne zgodi
Nenazadnje me zanima, kakšen je mesečni strošek za tale šopek evroposlancev, ki izredno lepo uživa v Bruslu?
bkana777
# 14.12.2017 ob 12:04
blokirati vse kaj je možno in se tiče hrkčov in evropske unije.
šurda
# 14.12.2017 ob 12:07
SDS na čelu z dosmrtnim predsednikom Ivanom Janezom
Janšo dela veliko škodo Republiki Sloveniji, NE 1 ne zadnjič
to počno stalno ko so v opoziciji !
Tudi nedavni obiska Ivana Janeza Janše v Zagrebu gre v
točno to smer kako škodovati Republiki Sloveniji, to kar
smo dobili je največ kar se da iztržiti tako pač je !
Ogroženi
# 14.12.2017 ob 12:02
Malo preberite, kaj so ti nakladači povedali in ugotovili boste, da niso povedali nič. Pojma nimajo, kako rešiti zadevo.

Bravo Pahor, dobro si uredil. #NOT
Wasabi
# 14.12.2017 ob 13:28
Slovenska vlada je zato po njegovem mnenju (Zverovem) v zadnjih mesecih naredila strateško napako, ker se ni hotela pogovarjati s hrvaško stranjo. Za to sta po njegovih besedah med drugim odgovorna predsednik vlade in predvsem zunanji minister.

Mislim, da je zadnji čas, da na Trstenjakovi inevestirajo v en PC za Zvera, ali pa majhen TV, magari vsaj kak majhen radijski sprejemnik, ker več kot očitno ne ve, kaj se dogaja.....a si SDSjevci res zaslužijo, da jih tako neinformiran človek kot je Zver zastopa v Bruslju, hahahaha. Saj niste resni!
Tao3
# 14.12.2017 ob 13:03
Da ne govorimo o stalih razlogih in kako je v letih 2005-2008 potekala tajkunizacija slovenije, ko je Veliki Vodja spremenil prevzemno zakonodajo leta 2005 in ne pozabi, da 90% nevrnjenih tajkunskih kreditov - kapitalistov in zasebnikov izvira ravno iz Janševega obdobja, ki so padli na državne banke. Ja PRIVAT krediti PRIVAT FIRM, to je uničilo državne banke, ne pa njihovo poslovanje ali kakšni javni dolg države ali kaj takšnega. Mi Slov3enci smo lopovi in nismo vrnili tisto kar smo si sposodili v bankah. Rečimo bobu bob! Še vedno smo balkanci in lopovi. Tvoj idol je pa še demagog, populist in hujskač povrhu.
B in .
# 14.12.2017 ob 12:51
Pismo ljudje, ne bit naivni.

V trenutku ko je bilo odločeno, da bo spor reševala arbitraža sem rekel na straneh MMC - ja:

Če bo šlo v njihov (hr) prid, jo bodo upoštevali le tam, kjer jim ustreza.

Če bo šla v njihovo škodo, jo sploh ne bodo upoštevali (ali spet upoštevali le tam, kjer jim gre v prid).

Poznam Hrvate ko svoj žep, ker so predvidljivi, njihov modus operandi in razmišljanje - pa nisem edini, mnogo ljudi jih - le naši naivci v politiki (sploh ne morem verjeti - mi je totalno neverjetno, da gre za takšno naivnost, pomislim včasih ali je šlo vse skupaj za igro, šov za rajo na obeh straneh? Tudi klavrni "konec" gre tem razmišljanju v prid).
Ker jim Slovenija niti pod razno ni vojaška grožnja, ampak se počutijo in so daleč premočni, se ne bodo zaradi papirjev prilagajali.
Uspelo bi le resno posredovanje EU-ja in Nata, če bi jih izoliral ipd., pa noben nima volje ne interesa niti opozoriti.
Hrvati se vedno združijo, ko gre za njihovo domovino - ni več levih, desnih, ne zanima jih zgodovina, ampak samo ponavljajo floskule svojih politikov. Arbitraža je kompromitirana! 3/4 jih ni vedelo ali še vedno ne ve kaj ta beseda sploh pomeni, pa jo vsi ponavljajo kot papagaji. Ne zanimajo jih niti slovenski razlogi, pravičnost ali zgodovinska dejstva. Ko pes za vogalom se p...... na njih. In to govorim za navadne. Nacionalisti so prepričani, da jim pripada tudi Koper.
šurda
# 14.12.2017 ob 12:35
apollo11
Ti daj nam neukim lepo razloži KAJ je v Zagrebu počel
en in edini Ivan Janez Janša pri hrvaškem predsedniku
vlade ??? BO šlo ?
levak12
# 14.12.2017 ob 15:00
Res ne razumem tega SDS-ovega sranja.....Pred leti dogovori med Janšo in Sanaderjem o incidentih v zalivu......sedaj po besedah Zvera je potreben ponovno pogovor.....pogovarjamo se že več kot dvajset let in nič......
svabo
# 14.12.2017 ob 12:08
Zanimivo res. Ko je ustavodajni parlament želel zdravorazumsko spremeniti zakon, glede finansiranja katoliških šol se je falanga priznanih ustavnih pravnikov dvignila nad ljudstvo in razlagala, da je volja ustavnega sodišča nad voljem ljudstva! Pa živim v državi, kjer mi v 3.členu ustave če se ne motim, piše, da je na oblasti ljudsvo. Jebenti, nikjer nisem prebral da je na oblasti ustavno sodišče. Ste mogoče to vi kje prebrali? Pa dva dni nazaj cela pizdarija, k je policaj na okrožnem sodišču v Ljubljani postrojil vrhovnega sodnika g. Zobca, ki je kršil hišni red in vstopal mimo ustaljenega reda. Pa so se spet oglasili priznani ustavni pravniki in nam razložili, da je vrhovni sodnik "nadčlovek" in je v bistvu nedotakljiv.........
Zdaj pa res čakam te ustavne pravnike, da se oglasijo, Ker zdaj ko gre pa za kršenje najvišje ustavne kategorije-direktne demokracije, k kateri pozivajo rumenomodri so pa tiho kot žemljice. Žlahtni izbor dogodkov, ki predstavljajo povod njihovega oglašanja postaja tako bolano predvdiljiv, kot je predvidljiv trenutek, ko se oglasi predsednik republike. Pozivanje, k zlorabi volje ljudstva je največja kršitev človekovih pravic. In ajde fantje. Hrup vaše tišine je neznosen....
svabo
# 14.12.2017 ob 12:58
RjSlo
jaz niti z besedo nisem komentiral ali je AS dober ali slab, oz. kdo je kriv za kaj! Kar sem jaz nastavil je ogledalo tako rumenomodrim, ki so največji "legalisti" in zagovorniki ustavnega totalitarizma, ter ustavnim pravnikom. Pozivanje k kršenju AS je navečje kršenje človekovih pravic. Preprosto. Kdo je pa kaj zajebu in kdaj pa ni na meni, da ocenjujem. Niti na tebi. Imamo AS, imamo voljo ljudstva! Zajeban ane, ko ti enkrat nekaj paše, drugič, ko je pa na tebi druga cipa ti pa to isto, kar ti je počela prejšna nikakor ne paše......
SamoRes
# 14.12.2017 ob 13:10
osservatore
# 14.12.2017 ob 11:33
Hebe se Bruslju za tiste 100m2 meje v Piranskem zalivu.

Če bi poslušali moj predlog po katerem sporočimo Bruslju, da začasno zamrznemo podpis vseh evropskih pogodb, kjer bo potreben podpis vseh članic dokler vse članice ne spoštujejo pravnega reda, bo pač moral Bruselj poskrbeti, da se to reši, to ni naš problem.
Tao3
# 14.12.2017 ob 13:09
Ma nismo samo Slovenci lopovi, je vrhovna moralna inštanca RKC ista oz. še slabša saj je zmogla postati največji posamični dolžnik vseh bank - in se še kar reži in ne vrne keša. Še bolj balkanska od nas balkancev. Mogoče nekoč več ne bomo, ma smo še kar.
Tao3
# 14.12.2017 ob 13:01
@B in .

Izboli prebrati argumentacijo in tudi trilogijo o trgovini z orožjem:
Kdo je tukaj nor? Jože P. Damjan
https://damijan.org/2013/02/08/kdo-je-tukaj-nor/
cairns
# 14.12.2017 ob 14:11
Večji pritisk na Hrvaško z besedami in dejanji ki jih tudi bedaki lahko razumejo. V prevodu to pomeni da se zaostri režim na schengenski meji, da se blokira hrvatom vstop v vse asociacije, da se vloži tožba na mednarodno sodišče, da se od EK zahteva sankcije za hrvaško..........

Tao3
# 14.12.2017 ob 13:57
Dve stvari sta sigurni: ko gre za Sloveniji, so hrvati vedno složni in usklajeni. Sigurno je tudi to, da bo SDS vedno solirala. S čim držijo Janšo v šahu oz. kako to, da je takšen Kekec da jim še naseda? Ali pa je to nizko politikantstvo?
Simko123
# 14.12.2017 ob 11:57
Prej ko bomo dojeli, da je to notranja zadeva med nami in Hrvaško, prej bomo zadevo rešili..

Problem pa je, ker Hrvatje sploh ne vedo kaj točno hočejo.
Takšen spor me spominja na odisejado med mojo materjo in njeno sestro pri dedovanju... Nam je bilo vseeno kaj dobimo, samo da je vsaj približno na 50%. Pa so nam oni predlagali kako naj zadevo razdelimo in smo se takoj strinjali. Ko pa je bilo potrebno iti k notarju, so se premislili, da hočejo še malo vrta ne samo hišo- Tudi vrt smo jim dali brez problema, čeprav je bilo sedaj v njihov prid že nekaj čez 60% celotnega zemljišča, vrednost pa vsaj na 80%. No ko je prišla naslednja sreda in smo morali iti k notarju, tudi to ni bilo dovolj... Tako sedaj vse skupaj stoji in verjetno bomo tudi mi rabili arbitra :)

Pa še zgodba iz očetove strani, tu sta bili v v logi dva moška. se zmenimo en dan popoldne, da uredimo dedovanje, jaz grem zraven očeta, ker sem edini približno pismen, da znam urejati te zadeve. sem že prej preko portala piso vse premeril, kažem kopije izpiskov iz katastrov, zemljiških knjig in vsega živega stricu, me čudno gleda.. rečem takole nekako je sredina procentualno je pa 48-52 v njegov prid. Stric me nekaj časa posluša pa reče "a pa jaz sploh moram kaj dobit? jaz nič ne rabim najmanj pa en kup zemlje pa staro hišo, za rihtat." na koncu smo ga komaj prepričal, naj vzame tisto hišo, jo bo pa prodal...

Poanta zgodbe je, da če bi bila na obeh straneh dva pametna, bi se to že dogovorili, tako kot sta se Drnovšek in Račan, ker sta bila "dedca" na mestu, ter sta vedela da bosta tako obe strani nekaj pridobili, ter nekaj izgubili, predvsem pa se s tem vprašanjem ne bi več izgubljajo časa in denarja.
realist65
# 14.12.2017 ob 19:06
Malce čudni pozdravi ? Ali je to evropski pozdrav ? Drugi v vrsti je originalen .
Miša
# 14.12.2017 ob 17:40
Naši evropski poslanci glede posredovanja Bruslja pri arbitraži nimajo nobene besede. Naj gredo domov, vzame se jim naj plača, saj si ne upajo niti oglasiti. Dragutina Mateja še nisem videl niti slišal, je pa v tujini in ima čudovito plačo takih je veliko.
tone7
# 14.12.2017 ob 14:05
@ B in .
---------------------
Dragi državljan, toplo ti priporočam branje literature in poznavanje vsaj malo zgodovine. Napisal sem, da je JJ eden od tistih politikov, ki so naredili največ škode našemu narodu in sami Sloveniji. Afere ( v pravni državi imenujejo take rabote kriminalna dejanja), kjer so poniknile MILIJARDE, je bil vedno poleg. Ubogi državljani, kateri vse to mirno prenašajo.....
Epafrodit
# 14.12.2017 ob 13:29
Patricija Šulin (EPP/SDS) je v odgovoru na vprašanje o nedavnem obisku predsednika SDS-a Janeza Janše v Zagrebu dejala, da je Janša s tem pokazal, da se je treba pogovarjati...

...da Hrvati, razen prisluhov, ki so jih že dobili na ta račun, ne bi tudi pri aktualnih težavah pogrevali zgodbe o kupljenih količinah orožja in cenah zanj med balkansko vojno.
Nikolaj
# 16.12.2017 ob 20:31
Nekaj dejstev:
Slovenija ne bi smela dati soglasja Hrvaški za vstop v EU vse dotlej, dokler obstaja nerešen spor.
Država, mi ne spoštuje odločitev mednarodne arbitraže se izključi iz EU, saj je spoštovanje pravnega reda osnovno načelo sožitja med narodi.
Bivši uporabnik
# 15.12.2017 ob 14:24
Nekaterim niti pravniška izobrazba ne pomaga, da bi dojeli, da pravna država ni več vladavina,. Ne pa kako da je. Vsaj še en je želel postati slikar, Pa ni.
Bivši uporabnik
# 15.12.2017 ob 14:21
Naši ne dojamejo, da arbitraža ni nekaj enostranskega.
Epafrodit
# 14.12.2017 ob 22:04
realist65 - škoda, da ni tonskega posnetka. Morda bi slišali heil.
Bivši uporabnik
# 15.12.2017 ob 14:26
Vse živo trdi, kako da je vzajemni kapital last neke celote, pa da ni kar last upraviteljev. Potem pa z ustavo določimo, da pa je... Da oblastni ne bi celote oropali in zatajili, jo enostavno in enostransko kar jo.
HOR
# 14.12.2017 ob 17:48
Evropa bleda mati
jarovit
# 14.12.2017 ob 16:12
Madona. Ko se vlada pogovarja, SDS smetana zahteva takojšnje ukrepanje "na nož". Ko se vlada ne pogovaja (saj se itak nima o čem če Hrvati niso za to) pa blebečejo o potrebi po pogovorih. SDS vojački pa čisto zbegani Kar malo se mi smilijo.
fritaja
# 14.12.2017 ob 13:13
B in .
# 14.12.2017 ob 12:51
Nacionalisti so prepričani, da jim pripada tudi Koper.


Saj so tudi slovenski nacionalisti prepričani, da jim Koper pripada ;)
Murko
# 19.12.2017 ob 15:15
Dobra droga, slaba droga - različni občutki...
galoper
# 19.12.2017 ob 11:47
Mojo kritiko izvedbe pozdrava je cenzura brisala, a niti besede Heil! ni bilo napisane, čeprav jo še pes razume in dvigne taco, tudi ko je izrečena v osnovni, neprevedeni obliki.
Miša
# 19.12.2017 ob 11:07
Imam sestro na Hrvaškem in pravi, da smo za njih bedaki.
Miša
# 19.12.2017 ob 11:06
Pogovarjati se o meji s Hrvati je neumnost. Dosegli ne bomo nič. Naši turisti pa bodo julija 2018 potovali na hrvaško in veselo nosili EUR-e. Nam ni pomoči!
jarovit
# 14.12.2017 ob 16:16
Drugače pa se desni EU poslanice ne razlikujejo kaj dosti od desnih veljakov med WW2.
Kazalo