Gospodarstvo
V razpravi na kongresu so sodelovali predstavniki treh ministrstev: Tilen Božič, Natalija Kovač Jereb in Jernej Štromajer. Foto: MMC RTV SLO/Larisa Daugul
       Zaposlenost je zelo visoka, brezposelnost pa nizka; kot so povedali tudi delodajalci, ponekod primanjkuje delovne sile. Zato je treba ali iskati delovno silo zunaj naših meja ali pa povišati plače, morda je tudi plačilo tisto, ki koga odvrne od zaposlitve       
 Maja Bednaš, v. d, direktorice UMAR-ja
V. d. direktorice UMAR-ja Maja Bednaš je izpostavila pomanjkanje kvalificirane delovne sile. Foto: MMC RTV SLO/Larisa Daugul

Dodaj v

Delodajalcem se zdi, da je porušen socialni dialog

7. letni kongres Združenja delodajalcev Slovenije
5. december 2018 ob 16:09
Ljubljana - MMC RTV SLO

Delodajalce trenutno najbolj pestijo pomanjkanje ustrezne delovne sile, dvig minimalne plače in visoka obdavčenost dela, je bilo razvidno na kongresu Združenja delodajalcev Slovenije, na katerem pa so prihodnje ukrepe v gospodarstvu predstavili predvsem predstavniki vlade.

Združenje delodajalcev Slovenije je na svoj 7. letni kongres povabilo predstavnike ministrstev, ki s svojimi ukrepi neposredno vplivajo na razmere v slovenskih podjetjih. Delodajalci so se želeli osredotočiti predvsem na ukrepe, ki naj bi jih sprejela nova vlada za nadaljnji uspešni gospodarski razvoj države. A pravega razumevanja do delodajalcev na ministrstvu za finance, ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in ministrstvu za šolstvo ni bilo slutiti.

Z minimalno plačo z glavo skozi zid
Že teden dni pred kongresom so delodajalci in gospodarstveniki na vlado naslovili odprto pismo, v katerem protestirajo proti predlogu spremembe zakona o minimalni plači, saj "kritično dviguje stroške dela, ruši plačne sisteme, povzroča uravnilovko in odločanje o višini plač v gospodarstvu daje v roke državi oziroma vsakokratni politiki". Država naj bi s tem zrušila socialni dialog, menijo delodajalci, ki imajo občutek, da so jih pri tej odločitvi izvzeli iz razprave.

Predsednik Združenja delodajalcev Marjan Trobiš meni, da bi pri takih odločitvah morali vzeti v obzir tudi konkurenčnost Slovenije. Po njegovih besedah imamo v Sloveniji v plačo vključenih "nekaj stvari, ki niso tako običajne v drugih Evropskih državah, in okoli tega bi se morali pogovoriti", pri tem je naštel: "Prevoz na delo, malica, stroški, ki so povezani s samim delom." "Skupaj bi se morali pogovarjati, kaj bi se lahko v bodoče, usklajeno z drugimi evropskimi državami, tu lahko naredilo," je dodal Trobiš.

Država se je reševanja te problematike po njegovem mnenju lotila prenaglo, prej bi morala v celoti izračunati učinek zvišanja minimalne plače. "Temu država ni prisluhnila, rajši gremo zdaj z glavo skozi zid, pa bomo potem že ugotovili, kaj bomo naredili. Po naših prvih izračunih se bo v državno blagajno prililo kar precej denarja, govorimo o več desetih milijonih," pravi Trobiš.

Delodajalci pravijo da so preobremenjeni
Uvodoma je minister za finance Andrej Bertoncelj dejal, da so delodajalci pri nas v primerjavi s preostalimi državami res nadpovprečno obremenjeni s plačevanjem socialnih prispevkov za zaposlene, in obljubil, da bo ministrstvo zagovarjalo ukrepe za razbremenitev dela. A je hkrati Bertoncelj izpostavil, da je v Sloveniji podpovprečno obdavčen dohodek iz kapitala. Z vidika vzdržnosti javnih financ bi v primeru zmanjšanja obdavčitve dela, država denar, ki bi ga ob tem izgubila, morala tako najti drugje.

"Če od nekod vzamemo, moramo vedeti, kje bomo ta denar dobili nazaj, čeprav se strinjam, da je obremenitev dela visoka," je nadaljevala državna sekretarka na ministrstvu za finance Natalija Kovač Jereb. Znižanje stroškov dela pa je po njenih besedah mogoče le znotraj sodelovanja treh ministrstev: za delo, zdravje in gospodarstvo. Znižanje teh stroškov pa naj bi spodbudilo predvsem višje plače zaposlenih.

Zakaj je v Avstriji delo manj obdavčeno?
Delodajalci so na predstavnike ministrstev naslovili tudi vprašanje, zakaj je v Sloveniji delo toliko bolj obdavčeno kot v Avstriji. Tilen Božič, državni sekretar z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, je za MMC pojasnil, da je davčni sistem v Avstriji bistveno drugačen od našega. "Njihov BDP je višji kot v Sloveniji, poleg tega so njihove povprečne plače višje kot v Sloveniji. Ravno zaradi tega si oni lahko privoščijo nekoliko drugačen pristop k obdavčitvi."

Če bi primerjali enako plačo pri nas in v Avstriji, razlike v obremenitvah seveda so, je dejal Božič in dodal: "Je pa dejstvo, da če gledamo kumulativno, Avstrija svoje gospodarstvo obdavčuje višje kot Slovenija." Razlike so tako v obdavčitvi premoženja in obremenitvi kapitala, pojasnjuje Božič: "To so tiste stvari, glede katerih smo v Sloveniji nekoliko drugače pozicionirani kot v preostalih državah." Bo pa ministrstvo za finance to v prihodnosti naslovilo, dodaja Božič.

Pomanjkanje kompetentne delovne sile
Božič je predstavil tudi razmere na trgu dela, ki ga pesti predvsem pomanjkanje kvalificirane delovne sile. Ta trenutek je registriranih brezposelnih okoli 76.000, kar je precej manj kot lani, povečuje se tudi število delovno aktivnih, ki jih je 25.000 več kot lani. Na trgu tako ni več težava, kje najti delo, temveč najti ustrezne kompetence.

Podobno ugotavljajo tudi v Uradu za makroekonomske analize in razvoj. Kot je izpostavila v. d. direktorice UMAR-ja Maja Bednaš, je vse manj kvalificirane delovne sile, vse več pa je tuje delovne sile, predvsem v gradbeništvu. Njen delež med delovno aktivnimi je že 10-odstoten. "Zaposlenost je zelo visoka, brezposelnost pa nizka; kot so povedali tudi delodajalci, ponekod primanjkuje delovne sile. Zato je treba ali iskati delovno silo zunaj naših meja ali pa povišati plače, morda je tudi plačilo tisto, ki nekoga odvrne od zaposlitve," je dejala Bednaševa.

Vzpostaviti delovna mesta za starejše
Slovenija ima delež aktivnih, starejših od 55 let, med najnižjimi, med drugim tudi zaradi neprimerne izobrazbene strukture glede na delovna mesta. Tudi pri vedno večjem pomanjkanju ustrezno usposobljenih delavcev gre torej za izziv demografskih sprememb, je dejala Bednaševa. Podobno problematiko je izpostavil Božič, saj po njegovih besedah po 55 letu "ljudje začnejo bežati s trga dela, gredo na bolniško ali na upokojitev čakajo na zavodu".

Po mnenju Božiča gre za sistemsko težavo, ki jo bo treba rešiti skupaj s sindikati in delodajalci. Opozoril je, da bo treba določena delovna mesta, predvsem tista manj intenzivna, rezervirati za starejše. Pri tem je kot primer navedel, da je nesmiselno, da 20-letnik vozi smetarski tovornjak, med tem ko 60-letnika zadaj praznita težke zabojnike. Starejša delavca bosta v tem primeru le iskala pot do bolniške, zato je zanju raje treba poiskati primerno delovno mesto, je pojasnil delodajalcem.

Delodajalci s trenutnimi in prihajajočimi ukrepi nezadovoljni
Tudi Trobiš, predsednik združenja delodajalcev, je ob zaključku srečanja poudaril, da največji izziv za podjetja ta trenutek predstavlja pomanjkanje kvalificiranih kadrov. "A delodajalci smo se navajeni z vsem spoprijeti sami," je dejal in dodal, da s trenutnimi ukrepi vlada ne gre v smer, da bi jim delo olajšala oziroma jih izenačila s konkurenco. Če bodo vse pripombe o minimalni plači preslišane, potem smo padli 40 let nazaj, ko je država zapisovala višino plač, je še sklenil Trobiš.

Larisa Daugul
Prijavi napako
Komentarji
frlekin
# 05.12.2018 ob 16:32
Bogi delodajalci. Nikoli ne iščejo problemov pri sebi.
Bivši uporabnik
# 05.12.2018 ob 16:33
Pomanjkanje delovne sile si lahko razlagamo tudi drugače, bom malo razpihal meglo. Pri nekonkurečnih plačah je pomanjkanje delovne sile. Kdor je sposoben gre drugam delat, saj tako zagovarjate globalizem. Avstrijec, Nemec in Italijan pač ponujajo boljše plače, boljše pogoje dela in bolj civilizirane odnose.
CimeBine
# 05.12.2018 ob 16:48
Pri nas treba takoj minimalno plačo dvignit na 900 €,kter delodajalec tega ne more dat,naj zapre štacuno ali dela sam s svojo familijo in mladoletnimi otroci vred.
@twwwter
# 05.12.2018 ob 16:27
Socialni dialog je bil zanemarjen in porušen že prej, ob nekontroliranem povečevanju dobičkov, na primer?
Zdejkapopi
# 05.12.2018 ob 16:41
Delodajalce na minimalca pa da vidmo socialni dialog
marusa98
# 05.12.2018 ob 17:07
A delodajalci mislijo, če bi država znižala prispevke, da bi delavec pol lahko dobil 1000 eur
plače? koga imajo za norca!
fairplay91
# 05.12.2018 ob 17:09
Lep pozdrav vsem...Vsak izmed nas ne glede na izobrazbo, si zasluži dostojno življenje, dostojno plačo za opravljeno delo in roko na srce to 700€ zagotovo ni. Pozdravljam sicer kakršen koli dvig minimalne plače, a sem obenem žalostna kakšna država postajamo.
fah-q
# 05.12.2018 ob 17:00
manjka delovne sile za 99% del NI!! obstaja pa prenizka plača in zato odliv delovne sile drugam...600 evrov za identično delo ko nemec v kakem zakotju kasira 1400 (in v tem zakotju plača manj za najem, nakup hrane ipd) je pač naredilo svoje. delovna sila je, celo zelo usposobljena in delavna...kot kažejo izkušnje s slovenci iz tujine...za 600 eur pa dobite kar dobite...imate pač zanič šefa/menadžerja, ki (za razliko ta kasira lepo menadžersko plačo kot bi bil čez mejo) ne zna prodat vaše ponudbe za pravo ceno....

torej, delodajalci, če vaš menadžment ni v stanju organizirat dela in prodat zadev za pravo ceno potem obračunajte to tam!!
KdoJeDarthVader
# 05.12.2018 ob 17:11
Vedno so krivi delavci, nikoli meneđeri, šefi itd. te mantre stalno pumpajo razni lobisti iz GZS, ZDS …ki v življenju niso ničesar sproducirali razen ponavljajoče mantre v različnih reinkarnacijah, ki jih poslušamo že vsaj 15 let.
seeblue123
# 05.12.2018 ob 16:40
"Delodajalce trenutno najbolj pestijo pomanjkanje ustrezne delovne sile, dvig minimalne plače in visoka obdavčenost dela"

Aja... naj delam v treh izmenah (danes nočna), plačujem prispevke, njim pa primankuje delovne sile (sem na minimalcu z srednjo strojno šolo). Temu se reče ponudba in povpraševanje. Sicer pa v kratkem menjam zaposlitev. Verjetno bodo namesto mene zaposlili Bosanca in ga plačevali malo čez 700 Eur. Btw - gre za delo v plastiki, strokovno in fizično naporno. Bom videl, ko jim bodo orodja za brizganje in mašine (poleg rednega dela) vzdrževali Bosanci (z osnovno šolo).
generacija56
# 05.12.2018 ob 17:10
Približno 8000 Slovencev letno poišče delo preko meje.
Zakaj?
Ko sem pogledal potecijalnega delodajalca v oči in mu povedal, kaj pričakijem, me je zavrnil.
Še več, poklical je na Zavod za zaposlovanje, naj me sankcionirajo preden sem splh prišel tja....
Pozneje sem izvedel, da ga v oči sploh ne smeš gledati, ker si takoj oplel.
Govorim o vodstvenem delovnem položaju, ki lahko odloča o obstoju majhnega podjetja..
Nekaj mesecev pozneje je podjetje zaprlo vrata.
To je moja izkušnja.
In še ena.
Potencijalni delodajalec se je odločal, ali bi zadržal upokojenca, ki mu je pokrival čas osotnosti v času službene poti na črno, ali bi redno zaposlil strokovnjaka, ki bi igraje zapolnil to vrzel, odločil se je za upokojenca, povdarjam, na črno.
Nekaj mesecev pozneje je izgubil pogodbo z Krko, ker ni zmogel pokriti povpraševanja.
Kaj vam še naj rečem?
Pohlep, aroganca, popolno pomanjkanje poslovne žilice?
Strah, da te bo nekdo izrinil, bil bolj pameten v tvojem podjetju?
Hja, ta tema ima veliko obrazov....
Ampak, ko pišejo "novinarji" o tem, ki so se prodali?
Ne bi več o tem...
Skratka, velika večina nas je našla priložnost preko meje, kjer nas cenijo tako, da v nekaj mesecih zasedemo vodilne položaje...
Radenm
# 05.12.2018 ob 17:01
Oh naj nehajo jamrat.

Firmo imej zato, da nekaj ustvarjaš, ponudiš storitev ali izdelek ljudem, ki to potrebujejo oz. želijo. Če jo imaš samo zato da iz nje denar pretakaš, pa zapri.

Prva vrsta delodajalcev bo preživela spremembe in poslovala uspešno naprej. Druga pač ne.
AM
# 05.12.2018 ob 18:09
"Delodajalcem se zdi, da je porušen socialni dialog"

Meni pa se zdi, da večina delodajalcev ne želi pošteno plačati delavca !
Marilyn69
# 05.12.2018 ob 17:36
Bom napisal isto kot že v enem drugem prispevku.
Za POPOLNOMA ISTO DELO, sedaj v Švici prejemam 3.800€, prej sredi Ljubljane 750€.
Ko sedaj odštejem najemnino (1200€), življenske stroške, zavarovanja itd. Mi ostane čistih 1000€ s katerimi lahko razpolagam, naj si bo varčevanje ali za ostale stvari.
Dajte ljudem dostojne plače, pa vam ne bodo bežali. Pa lep pozdrav!
21.12.2012
# 05.12.2018 ob 18:11
francija je pokazala smer, kako se uspešno zoperstaviti elitam.
tega se mora bati vsaka oblast.
stari maček
# 05.12.2018 ob 17:29
Prispevki so v drugi polovici EU,davek.na dobiček pa med najnižjimi.
Tako je manj prispevkov,višja plača,mokre sanje.
Delodajalci bi najraje delavca zastonj in 0000 davka.
Če vlagaš v firmo,izdeliješ izdelke z dodano vrednostjo in znaš piskat dobre trge lahko dobro posluješ,če pa ti.to ne uspe pa zapri štacuno in ne prelagaj neuspeha.na pleča.delavca.
el CARTEL
# 05.12.2018 ob 18:02
plače stagnirajo že dolgo, ob povečanju stroškov v zadnjih letih pa so realno nižje,
minimalec ja pač nižji realno kot je to bil ob sprejetju.

tako da je prav, da se dvigne.

če kak delodajalec meni, da to ni prav, naj se mu za eno leto zamrzne vse premoženje in naj on puskusi živeti na minimalcu, ob plačilu najemine recimo. kaj pa je eno leto, saj menijo, da je dovolj minimalna plača in da jo ni potrebno višati; sem prepričani, da po koncu tega leta ne bodo hoteli nazaj in bodo z minimalcev povsem zadovoljni
C1
# 05.12.2018 ob 17:59
Plača ni strošek! Kaj bi bila podjetja brez delavcev? Samo ničvredne stene. Podjetja so zato, da če gre delodajalcu dobro, gre dobro tudi delavcem. Socialne varnosti pa tako ali tako ni več.
slokonjušari
# 05.12.2018 ob 17:41
A kdo ve številko transakcijskega računa združenja delodajalcev ,ker imam izjemno veliko željo da jim nakažem kakšen evro ali dva da bodo reveži imeli vsaj en topel obrok na teden. Ko jih človek takole posluša sploh njihovo zastavonošo ga. Šmuc kar potolči solzico od vsega hudega kar se jim dogaja . Na tem mestu bi se jim v imenu vseh delavcev in zaposlenih v Sloveniji globoko opravičil ,da imamo želodce in potrebo po hrani .
Hijena
# 05.12.2018 ob 17:38
Tržne zakonitosti ekonomije za delodajalce očitno ne veljajo. Ko je bila kriza so delodajalci na veliko razlagali, da je ponudba višja od povpraševanja in so lahko postavljali pogoje. Zdaj ko je slika obrnjena, ko je na trgu več povpraševanja od ponudbe, pa bi delodajalci ohranjali slabo plačo z uvozom neizobražene delovne sile iz juga!
pirat1
# 05.12.2018 ob 18:06
Tisti delodajalci, ki niste sposobni plačati vsaj 1000 evrov plače - propadite in spokajte v svoje davčne oaze!!!

Zamenjali vas bodo mlajši in sposobnejši!
Rocknrolla
# 05.12.2018 ob 18:39
Dokler bo za delodajalce odlocilno to kdo je pripravljen crknt za minimalca, do takrat se mi ne smiljo popolnoma nic. Tisti delodajalci ki imajo place STIMULATIVNE, nimajo tezav z iskanjem ustreznega kadra. Zakaj pa mislite da imamo beg mozganov? Ker imamo previsoke place mogoce?
xsens
# 05.12.2018 ob 18:21
En sam razlog naj navedejo velecenjeni predstavniki delodajalcev, zakaj naj izkušeni inženir dela in ustvarja dodano vrednost podjetju. Dobi nedostojno plačilo, lastniki pa poberejo še zadnji fičnik za svoj luksus.

Če so strokovnjaki predragi, zaposlite amaterje, boste videli, kako drago vas bo stalo šele to.
Joker
# 05.12.2018 ob 19:04
Delodajalcem se zdi, da je porušen socialni dialog

Normalnim Slovencem pa se zdi, da so delodajalci porušili slovensko gospodarstvo.
qwertz
# 05.12.2018 ob 18:26
@Coli....Šarec je ravnokar dvignih število državnih sekretarjev za 2x!

Prosim če navedeš vir. (Po mojih informacijah gre za čisto nakladanje)
anity
# 05.12.2018 ob 17:46
Delavcem se ne zdi ampak vedo, da je porusen od nekje leta 91-92.
KdoJeDarthVader
# 05.12.2018 ob 17:27
@oestar
KdoJeDarthVader
Si prepričan? Meni se bolj zdi, da se pritožujejo bolj ali manj izključno nad državo in odločitvami politikov, ne pa delavcev. Kdaj so krivili delavce za karkoli?

Nekateri pozabljate očitke o nizki produktivnosti, nizki dodani vrednosti itd. medtem, ko bi radi da imajo ta isti delavci plačo kot jo imajo na Slovaškem, da bodo konkurenčni LOL komu že? Aja saj res, Kitajcem LOL
el CARTEL
# 05.12.2018 ob 20:36
in ja, že to da uvažajo na tisoče ljudi s kosova, ki jih potem tu izkoriščajo, jasno pove, da je cilj samo izkoriščanje, ne nek "socialni dialog" in stabilna družba

mi je kolega pravil, se je peljal z direktorjem v bosno, da nabarejo delavce. apa je direktor rekel "hvala bogu za tole bedo tu, mi imamo poceni delovno silo"

a ni to nekaj najbolj gnusenga kar ste slišali? hvala bogu za bedo, da on lahko izkorišča te ljudi za svoj profit.

na srečo je bosna dobila vizumsko liberalizacijo z nemčijo, vsaj v sloveniji jih ne bodo več izkoriščal (vseeno privoščim bolj nemškim delodajalcem, ki so vsaj mejčkeno moralni)
beninorc
# 05.12.2018 ob 19:19
no pa še moja izkušnja.25 let sem delal v sloveniji kot strugar , na primorskem , zahteval povišanje plače iz 900 na 1000 vsaj ( neto ).odgovor direktno .. ne , rajš nekoga iz bivše juge.ben no pej naj bo. dal odpoved in dobil blizu slovenske meje.utf. od 8 do 17.00 in dobim 1900.aj še to . imam 30 dni dopusta pr nas 25.itd itd.ekonomski imigrant.v lastni državi.
hčerki spokali v anglijo.v šterih letih ta mala prišla na 40000 funtov plače na leto - računalniška šola.
starejša končana pedagoška , tam postala menedžer vrtca ( privat ) na leto 30000 funtov.
tukaj študirale , svoje znanje odnesle drugam.žalost.
joestar
# 05.12.2018 ob 16:54
Grešnica
Saj podobno je z vsemi delavskimi "pravicami", pa naj bo to minimalna plača, dopust, regres, dodatek za prevoc/malico ali karkoli že. Pod črto mora tako ali tako vse to kriti delavec s svojim delom, tistim, ki so se pripravljeni tem "pravicam" odpovedati, pa zmanjšuje možnosti za zaposlitev
Grešnica
# 05.12.2018 ob 16:46
Iskalcev zaposlitve, starih nad 55 let ne upa nihče zaposliti, ker so pod posebno zaščito +imajo visok pribitek k plači zaradi del. dobe +večjo verjetnost bolnišk. Energično zmogljivost in "tehnični up-grade" imajo pa slabši. Torej so pod črto - za firmo dražji.

Še ena PRAVICA, ki iskalcem zaposlitve 55+ izredno škodi, tistim, ki grejejo stolčke do penzije pa močno koristi.

To je npr. točka za socialno-ekonomski DIALOG!
Joker
# 05.12.2018 ob 19:07
V. d. direktorice UMAR-ja Maja Bednaš je izpostavila pomanjkanje kvalificirane delovne sile.

Ta problem se je pojavil šele pred kratkim, pomanjkanje kvalificiranih vodstvenih kadrov pa traja že vse od osamosvojitve.
taprauslovenc
# 05.12.2018 ob 18:45
V Sloveniji je potreben temeljit štrajk, ampak res temeljit in toliko časa in tako resno kot je bilo takrat v primeru semaforjev in takratnega dogajanja. Potrebno je delodajalcem in vladi povedat da je dovolj sužnjelastniškega izkoriščevanja.. Bilo bi zanimivo videt plače tistih delodajalcev ki so najbolj glasni proti dvigu plač. En manager ali direktor podjetja si lahko z enoletno plačo privošči stanovanje v Ljubljani,zaposleni v tem podjetju pa komajda preživijo. Bilo bi tudi zanimivo videt plače in nagrade direktorjev in managerjev v tistih podjetjih kjer delavci ne bodo dobili nič božičnice,ali nagrade.To je absurd kako vlada oglašuje ugodne rezultate,potem pa slišimo kakšno breme pomeni dvig minimalne plače. To je skregano z logiko. Če delavec ne bo dobil nagrade tudi delodajalec ni upravičen do ničesar,oz. če delavec dobi minimalno plačo ,lahko direktor dobi max 2000 eur neto
Wien
# 05.12.2018 ob 18:25
Seveda je in to že dolgo. Delavca je treba plačat. Pika. Še sužnjelastniki so poskrbeli boljše za svoje sužnje. Sicer bojo šli tiisti lenuhi v tujino in kaj bo potem? Odgovor je jasen.
Za višino davkov pa naj delodajalci poiščejo krivdo kar pri sebi oz. naj skupaj z gos. zbornico poiščejo tiste, ki jih ne plačujejo. Marsikateri je namreč član gos. zbornice in hkrati je veselo utajeval davke. In evo rezultat, kdor jih plačuje, jih mora še za enega ali dva zraven.
johann
# 05.12.2018 ob 18:21
Delodajalce trenutno najbolj pestijo pomanjkanje ustrezne delovne sile, dvig minimalne plače in visoka obdavčenost dela, je bilo razvidno na kongresu Združenja delodajalcev Slovenije, na katerem pa so prihodnje ukrepe v gospodarstvu predstavili predvsem predstavniki vlade.

Vlada se je lotila minimalne plače popolnoma napačno. Morali bi prepovedati zaposlovanje tujcev (razen z izjemami v športu, medkulturni izmenjavi...), ki so pripravljeni delati za par sto evrov, in ko bi delodajalci ostali brez kadra, bi se takoj našel denar za dostojno plačo.
21.12.2012
# 05.12.2018 ob 17:53
vse plače delavcev na 1/2 zdajšbje ... perverzne sanje t.i. gospodarstvenikov
Bakatigauturi
# 05.12.2018 ob 17:32
je mojster, iz gospodarskih krogov,povedal,da kriza bo!
In že zdaj je potrebno Šparat pri plačah,ne pa potem ko bo in če kdaj Kriza bo!
tudi če bo čez 100 let+
hewbe se jim za une,ki so pod minimalcem!
runcajz
# 05.12.2018 ob 18:46
Delodajalcem se zdi, da je porušen socialni dialog
7. letni kongres Združenja delodajalcev Slovenije

Ko se jim to ne bo samo zdelo, pa naj pridejo s predlogi, kot na primer Trobiš, ki nima tri čiste, da blebeta o dodatki k plači pri nas, pozablja pa povedati, da v tujini enkrat bolje plačajo delavca (najmanj!). Škoda, da je takšen abervezmnik predsednik združenja delodajalcev, če drugega ne , bi bil lahko vsaj objektiven, saj ima izkušnje iz Švice !?

Preberite Mancinijev članek , marsikaj vam bo bolj jasno o tem modelu !
https://siol.net/siol-plus/kolumne/kaksno-gospodarstvo-potrebuje-slovenija-484214
AM
# 05.12.2018 ob 18:13
Zakaj imajo delodajalci še vedno 6% nižje prispevke kot delavci ??

V Avstriji delavec plačuje manj prispevkov kot delodajalec !
el CARTEL
# 05.12.2018 ob 17:59
Zakaj je v Avstriji delo manj obdavčeno?

zakaj avstrijski delodajalci izplačujejo višjo bruto bruto plačo?

kot da del krivde za bedo ne nosijo delodajalci, le država.

in ko smo že pri avstriji, sicer nimajo minimalne plače, imajo pa kolektivne pogodbe za posamezne panoge, kjer je minimum 1200€ bruto

vir: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mi
nimum_wages_by_country
Blink1
# 05.12.2018 ob 17:42
Delodajalci še vedno mislijo da je kriza in šparajo
joestar
# 05.12.2018 ob 17:19
KdoJeDarthVader
Si prepričan? Meni se bolj zdi, da se pritožujejo bolj ali manj izključno nad državo in odločitvami politikov, ne pa delavcev. Kdaj so krivili delavce za karkoli?
stratocaster
# 05.12.2018 ob 17:10
Dialoga ni, ker ena stran samo "čaka na konec kapitalizma", drugih idej pa ni. No, saj eni so se že prav lepo postarali pri tem čakanju... eni se pa še bodo.
el CARTEL
# 05.12.2018 ob 20:33
Delodajalci pravijo, da nekatere oblike dela in nekateri delavci ne proizvedejo dovolj dodane vrednosti, da bi upravičili višje plače in pravijo, da bodo ali zaprli podjetje ali odpustili del zaposlenih, če oziroma ko se zgodi ta dvig, ker pač nihče ne bo dolgo posloval z izgubo. To je njihova kritika in pritožba. Vse ostalo je polaganje besed v usta.

to je vedno izgovor delodajalcev, da si ne morejo privoščiti več.
no pa poglejmo v kakih hišah živijo ti delodajalci, kake avto vozijo, koliko dodatnih nepremičnin imajo

ta argument je validen le če oni živijo podobno revno kot njihovi zaposleni.

v večini primerov temu ni tako, živijo razkošno.
pač bodo malce manj sebi namenili in malce več za dostojne plače.

če pa nekateri propadejo pa še bolje, ni suženjskega dela v sloveniji.
saj jamrajo da ni delovne sile - zato jo masovno uvažajo s kosova. bodo pa slabi propadli in delovne sile z dobrim plačilom bo za vse
Penelopo94
# 05.12.2018 ob 18:40
Slovenci smo dobri in sposobni delavci, svet je pa danes majhen. Velika večina tistih, ki ima opcijo delati zunaj za x2 plačilo plus nepredstavljivo boljše delavne pogoje in odnos do zaposlenih bo to pač naredil... Če kdo v tem dialogu ni slišan so to zaenkrat delavci, sp-jeveci in mali družinski podjetniki / obrtniki, ne pa veliki kapital, ki se pritožuje zdaj. Se pa v vsakem primeru strinjam, da je potrebno razbremeniti obdavčitev dela in bolj obdavčiti dobičke. Upam da vlada to tudi stori, da ne bo ostalo samo pri besedah..
Mimobeznik
# 05.12.2018 ob 17:16
Delodajalci z grafi, trendi in projekcijami, na drugi strani pa sindikati in politične stranke s ceneno demagogijo. Na koncu nastrada standard povprečnega državljana, za nami je izgubljeno desetletje relativnega nazadovanja v EU.
Wolfy
# 05.12.2018 ob 17:00
@Zdejkapopi

Delodajalce na minimalca pa da vidmo socialni dialog

SPjevci so vsi na minimalcih...
joestar
# 05.12.2018 ob 19:13
Buldog
Skupaj bom zmešal vse, kar država pobere od moje plače. Bi bilo lepo, če bi plačevali "samo" 42,9% plače državi, vendar plačujemo še precej več. Zakaj pa bi upošteval samo ta del in ne tudi vse ostalo, kar mi država pobere? A tisto pa ni davek ali kaj?
Buldog
# 05.12.2018 ob 19:05
@joestar
05.12.2018 ob 18:19

Plača morda direktno ne. Tam prideš "samo" do približno 45%. Ampak potem je tu še DDV, trošarine, RTV prispevke. Konec koncev pa še poleg DDV-ja, plačuješ še prispevke zaposlenih v podjetju, kjer zapravljaš denar, ki pa spet predstavljajo kakšnih 10-20% cene izdelkov oziroma storitev. Hitro prideš do 60% oziroma verjetno še čez.

Kaj vse boš pa ti še skupaj zmešal, da boš prišel do 60%?? Če začneš take stvari skupaj mešat, potem bi imeli Avstrijci blizu 80%. Davki in prispevki v Avstriji znašajo za posameznika brez otrok, ki prejema povprečno plačo, 47,4% celotnih stroškov dela, v Sloveniji pa 42,9%.
Rockos
# 05.12.2018 ob 19:03
Zdejkapopi: Delodajalce na minimalca pa da vidmo socialni dialog

Njih in zaposlene na ministrstvih - pa še na s.p. vse in od danes do jutri. Če bo delo, te pokličemo!
Kazalo