Upravo Perutnine Ptuj vodi Roman Glaser. Foto: BoBo
Upravo Perutnine Ptuj vodi Roman Glaser. Foto: BoBo

"Na ta način želimo zgodbo umiriti in razčistiti dejstva. Želimo vse dobro tako Perutnini Ptuj kot SIJ-u in prispevati k temu, da zgodba ne dobi negativnih prilastkov," je izjavil predsednik uprave Roman Glaser.

"Poudariti pa moram trdno stališče uprave, da to ni zaradi tega, ker bi imela občutek krivde ali ker bi kar koli napačno počela. Dejansko je to le zavarovanje obeh družb, pa tudi integritete uprave in vseh aktivnosti, ki se v Perutnini vodijo dalje," je po poročanju novinarja Radia Slovenija Danijela Posleka na tiskovni konferenci Glaser.
V nadzornem svetu Perutnine Ptuj sicer še ni predstavnikov SIJ-a. NS o ponudbi uprave še ni odločal, ker gre za "zapletene pravne zadeve" zaradi procesa prevzemanja, je po poročanju STA zatrdil prvi mož Perutnine. V naslednjih dneh bo namreč po njegovem mnenju potrebnega mnogo pravniškega znanja, da bodo na koncu našli takšno rešitev, ki ne Perutnini ne Siju ne bi povzročila kakšne škode. Potrdil je, da je del teh pogovorov tudi odpravnina, ki pripada upravi, saj se ji sicer mandat izteče šele naslednje leto. Ob tem je zagotovil, da bo uprava svoje tekoče naloge opravljala še naprej do končanja vseh postopkov.
"Glede na zadnje dogajanje, ki je v podjetju povzročilo določen nemir, smo zaposlenim in lastnikom predstavili okoliščine, od dokapitalizacije do prodaje holdinga ter vodenja vseh ostalih poslovnih dogodkov v letošnjem in preteklih letih. Za vsem tem uprava tudi stoji, saj smo prepričani, da smo delali legalno in v dobrobit družbe," je dejal Glaser.

Odstop zahteval SIJ
SIJ, ki je sicer v ruski lasti, je poziv k odstopu podal po odmevnih kriminalističnih preiskavah. "Ugled in kredibilnost družbe, ne le Perutnine Ptuj, temveč tudi SIJ-a, je močno okrnjen, zato si težko predstavljamo normalno poslovanje družbe in delovanje uprave Perutnine Ptuj v danih razmerah. Od uprave Perutnine Ptuj pričakujemo, da prevzame odgovornost in odstopi," je na nedavni novinarski konferenci izjavil direktor korporativnega komuniciranja v SIJ-u, Denis Mancevič.
Družba je neposredni lastnik skoraj 46 odstotkov in posredno prek opcijske pogodbe štirih oseb iz Holdinga PMP še petih odstotkov Perutnine Ptuj.

Predstavniki Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so na začetku meseca opravili 13 hišnih preiskav, med drugim tudi na Perutnini Ptuj, zaradi suma zlorabe položaja pri 40-milijonski dokapitalizaciji te družbe.