Izbor novice

Poudarki

  • Falcon Heavy naj bi po izstrelitvi tudi pristal
  • Nova vesoljska tekma v polnem diru
Avtomobil v orbit. Foto: SpaceX
Prvi dve stopnji pri pristajanju. Foto: SpaceX
Ob izstrelitvi. Foto: SpaceX
Falcon v zraku. Foto: SpaceX
Nekaj minut pred izstrelitvijo. Foto: SpaceX
Falcon Heavy
Falcon Heavy na izstrelišču. Foto: SpaceX
Falcon Heavy
Tesla, ki je poletela v vesolje. Foto: SpaceX
39A
Izstrelišče 39A. Foto: SpaceX
Falcon 9
Falcon Heavy so, poenostavljeno, tri prve stopnje rakete Falcon 9, privezane skupaj. Vsaka od njih naj bi po misiji pristala, kar bi rezultiralo v pričujočem prizoru. Trikrat. Foto: SpaceX
Charles Bolden, Elon Musk
Musk (na desni) je predhodno nižal pričakovanja. Izjavil je denimo, da bo uspeh že to, če FH ne eksplodira prehitro in preveč poškoduje izstrelitveno ploščad. Foto: NASA/Bill Ingalls
SLS
SLS bo najmočnejša raketa vseh časov in tudi najdražja. Predvidoma večkrat uporabni Falcon Heavy utegne biti precej cenejši, čeprav nekoliko manj zmogljiv. (Podoba je računalniško ustvarjena.) Foto: NASA/Marshall Space Flight Center
VIDEO
Izstrelitev Muskove raket...

Dodaj v

Video: Proti Marsu leti avtomobil, Falcon Heavy pa znova pristal

Najmočnejša raketa na svetu
6. februar 2018 ob 16:01,
zadnji poseg: 7. februar 2018 ob 19:42
Ljubljana,Cape Canaveral - MMC RTV SLO

Prvič je poletela težkonosilna raketa Falcon Heavy. V nebo je uspešno ponesla avtomobil, ki je zdaj na poti proti Marsu, dve stopnji sta pristali in čakata na ponovno uporabo.

Dolgo pričakovana prva izstrelitev Falcon Heavyja podjetja SpaceX s Cape Canaverala (Florida, ZDA) je bila (skoraj) popoln uspeh. S stare, dolgo opuščene in končno prenovljene ploščadi 39A, znane po tem, da so z nje na Mesec odhajali astronavti, je Težki sokol ob 21.45 po našem času odletel v nebo. Po vžigu je 27 motorjev Merlin ustvarilo več kot 2,3 milijona kilogramov pritiska in napravo poneslo v zrak.

Falcon Heavy (FH) je nova najmočnejša raketa na svetu.

Videoposnetek dogodka je na dnu novice, prav tako posnetek prenosa z avtomobila.


FH je, poenostavljeno, združitev treh prvih stopenj že preizkušene rakete Falcon 9. Le tri minute po prižigu sta se dve stranski stopnji ločili od sredinske; padle nazaj proti tlom in pristale kar v bližini izstrelišča. Srednja je nadaljevala pot, na njej se je ločila tudi sama in dovolila drugi stopnji s tovorom vred (več o njem spodaj) polet do roba atmosfere. Tudi tretja se je vrnila dol, vse do robotske ladje sredi Atlantika, kjer je tudi sama pristala. Ali je pri tem ostala cela, še ni popolnoma jasno.
* Dodatek, 7. februar: Dan kasneje se je izkazalo, da je stopnja zgrešila ploščad in tudi priletela daleč prehitro, posledično se je raztreščila in pri tem poškodovala še ladjo.

Druga stopnja skupaj s tovorom bo še nekaj ur ostala v orbiti Zemlje in vendarle poslala tovor proti Marsu.
* Dodatek, 7. februar: V sredo se je izkazalo, da je bil vžig daljši od pričakovanega, zato bo avtomobil šel še dlje, celo do asteroidnega pasu.

Skoraj vse je torej šlo kot po načrtu, ob glasnih vzklikih navzočih zaposlenih je raketa pokazala, da prinaša velike pretrese, spremembe v raketni industriji, predvsem zaradi pocenitve in večkratne uporabnosti.

Dve tokrat uporabljeni stopnji na Falcon Heavyju sta v vesolje že poleteli kot Falcon 9 in pristali.

Možnost, da bi šlo kaj narobe, ni bila zanemarljiva. Šlo je za ognjeni krst naprave in veliko je bilo neznank, poleg tega je SpaceX-u že več raket eksplodiralo. Prvi mož podjetja Elon Musk je na Twitterju celo izrazil upanje na čim manj škode za ploščad, ki je bila drago obnovljena.

Avtomobil bo krožil okoli Sonca
Raketa tudi zato ni nosila nobenega pomembnega ali dragega tovora, temveč le simboličnega: Muskov osebni avtomobil. Rdeči tesla roadster je odletel v nebo, in to po poti, ki ga bo ponesla mimo Marsa. Musk zagotavlja, da bo tesla milijarde let letela kot še ena "časovna kapsula" človeštva, in sicer po izrazito eliptični tirnici okoli Sonca. Avtomobil je igral pesem Life on Mars? (David Bowie), po poti naprej pa bo ponavljal pesem Space Oddity, vse dokler se ne iztrošijo baterije.

To sicer ni prvi električni avtomobil v vesolju. V okviru misij Apollo so na luno skupno poslali tri, s katerimi so se nato astronavti vozili po sivem prahu Meseca.

SpaceX je sicer znan po tem, da na prvo izstrelitev neke naprave posadi nenavaden ali trapast tovor, k čemur vodi Muskova navdušenost nad britanskimi komiki Monty Python. Tako je denimo prva kapsula Dragon vsebovala veliko kolo francoskega sira po navdihu skeča Prodajalna sira.

Vsekakor pa je izbira avtomobila tudi promocijska poteza, saj tesle nastajajo pod Muskovim nadzorom.

Neposredno na tron
Falcon Heavy je v trenutku izstrelitve postal najsilnejša raketa na svetu, zmožna odnesti kar dvakrat masivnejši tovor od najbližjega konkurenta, rakete Delta IV Heavy (ULA). Dodatno moč gre pripisati temu, da gre pravzaprav za združitev treh raket Falcon 9; oziroma natančneje, njihovih prvih stopenj. Skupno je tako Sokol obdarjen s kar 27 motorji Merlin. Posledično lahko v nižjo Zemljino orbito, kjer je tudi Mednarodna vesoljska postaja, ponese 63,8 tone, torej en tank Slovenske vojske M84, pa še enega goseničarja tipa M-80 povrhu. V nekoliko višjo prenosno orbito zmore 26,7 tone, do Marsa pa 17 ton.

Večkratna uporabnost, nižja cena
V praksi bodo tovori nekaj ton lažji - zaradi potrebe po dodatnem gorivu za vrnitev na tla. Tudi Falcon Heavy je namreč - zdaj dokazano - zmožen pristanka. SpaceX bo vrnjene dele obnovil in znova uporabil v poznejših poletih, s tem pa po lastnih trditvah veliko prihranil. Koliko, še ni znano, saj dejansko privarčevanega podjetje ni razkrilo niti za Falcone 9, ki jih reciklira že dalj časa. Zato je mogoče tudi, da prihranka skoraj ni. Ali pa drži celo obratno: vsi stroški logistike, obnove, vzdrževanja in testiranj bi lahko vse skupaj tudi podražili.

Zgovoren podatek je sama cena: 90 milijonov dolarjev za polet. To je skoraj štirikrat manj od Delta IV Heavy. Vprašanje je sicer, ali ne gre za dampinško ceno ali za preoptimistično okleščenje, ki nazadnje ne bo držalo vode. Toda: tudi če 90 milijonov podvojimo na 180 milijonov, je to še vedno veliko ceneje od konkurence. Če se bo Falcon Heavy izkazal za zanesljivega, potem lahko današnji dan štejemo za začetek velikega pretresa v vesoljski industriji. SpaceX že tako s Falconom 9 prevzema vse večji kos pogače dostave satelitov (kar je velik posel), s FH-jem pa se bo še bolj mastil.

Dvomi o velikih prihrankih zaradi večkratne uporabnosti sicer niso neutemeljeni. To je mogoče sklepati iz prvega velikega projekta vesoljske reciklaže. To so bili vesoljski čolnički, neke vrste s krili opremljene rakete, ki so v orbito nosile tovor in posadko, pa še nazaj. Uporabljali so jih leta in leta; pa ne le njih. Tudi dodatna raketna potisnika, ki so Space Shuttlom pomagala v orbito, sta našla mesto na novih misijah. A ker je za prenovo in vzdrževanje skrbela armada tisočev ljudi, so bili stroški ogromni, neprimerljivo višji od navadnih raket, program pa nazadnje ustavljen. Kako so (ali bodo) težavo rešili v kalifornijskem podjetju, bo pokazal čas.

Kmalu pride že večji
Dolgoročno utegne SpaceX-ov Falcon Heavy zamajati tudi veliki desetletni projekt Nase: težkonosilno raketo SLS (Space Launch System). Sestavili naj bi jo prav letos, preizkusno izstrelili pa prihodnje leto. Ker bo zmožna v nižjo orbito ponesti kar 130 ton, bo takrat s trona najzmogljivejše izpodrinila sokola. Njena šibkost pa tiči prav v - prej omenjenih vesoljskih čolničkih. SLS bo namreč opremljen z motorji in drugo opremo programa Space Shuttle, torej s staro, a še uporabno zapuščino. Za obnovo so spet potrebni veliki denarci. Nadalje bodo izstrelitve redke, kar izloči ekonomijo obsega kot dejavnik prihranka. Tako bo SLS za eno raketo naračunal krepko več kot milijardo evrov. Strokovnjaki in poznavalci vesoljske industrije v ZDA tako že špekulirajo, kdaj (ne zares 'če') se bosta začela politika in vodstvo Nase spraševati, ali so milijarde za SLS in visoki zneski za ULA-jeve Delte res upravičeni.

A še enkrat, le če se Falcon Heavy res izkaže za varno pot v vesolje. Dvomov o tem ni malo. Falconi so že večkrat eksplodirali ali kako drugače zatajili. Če bi Falcon 9 denimo decembra 2016 nosil teleskop James Webb, bi v ognju in treskah končalo 20 let dela in sedem milijard dolarjev. Še manj bi si Nasa želela smrtnih žrtev v primeru astronavtov. Falcon Heavy je po besedah Muska še precej bolj zapletena naprava z veliko netestiranimi neznankami in se kljub uspešnemu ognjenemu krstu še ni povsem dokazal. Posledično SLS-ova vloga sicer dragega, a silnega, zanesljivega in preizkušenega transporta ni nujno ogrožena. Možnost, da ga bo nadomestila pri težaških opravilih postavitve vesoljske postaje pri Mesecu, (očitno) potrebne za pot na Mars, ni velika. Kljub temu pa - tako piše Ars Technica - Nasa prav zaradi Falcon Heavyja na vse kriplje skuša zbiti stroške SLS-a.

Misije z Rdečim zmajem ne bo
Je pa zdaj že gotovo, da Falcon Heavy ne bo opravil napovedane prve misije na Mars. Musk je namreč pred letom in pol razglasil, da bo leta 2018 Falcon Heavy proti Marsu poslal vesoljsko ladjo Red Dragon, ki bo tam tudi pristala. To bi bil izjemen dosežek, saj ni še nič tako težkega pristalo na rdečem planetu, poleg tega bi to storilo zasebno podjetje, prvič v zgodovini. In v nasprotju s številnimi pobudami, ki so razbobnale velike načrte, a malo pokazale, SpaceX ima potrebne resurse za tak podvig. Ima denar, ima raketo (Falcon Heavy), kapsulo (Dragoni že dolgo oskrbujejo ISS) ter ima tudi tehnično in informacijsko podporo Nase. Scenarij, da bi enkrat letos Težki sokol proti Marsu poslal nadgrajeno različico Zmaja, ni bil nerealen. Toda Musk ga je vseeno odpovedal.

Namesto tega Velika jebena raketa
Za to so navedli dva razloga. Prvi: način pristanka na Marsu ni bil "optimalen", kot so se izrazili. Red Dragon bi to poskušal z raketnimi potisniki SuperDraco, a kot kaže, to morda ne bi bilo dovolj v redki atmosferi. Poleg tega se je podjetje zagnalo v naslednji veliki projekt. Ta se je sprva imenoval Mars Collonial Transporter, od lani pa BFR (Big Fucking Rocket, kot mu pravi Musk; prevod: Velika jebena raketa). Zanj so že razvili motorje in nekaj ključnih delov, polno zmožen reciklaže pa naj bi skrbel za postavitev kolonije na Marsu, kar Musk načrtuje do polovice tega stoletja. Pa še za zelo hitra potovanja okoli zemeljske oble namesto dolgotrajnih letalskih poletov. Nova časovnica za prvi pristanek na Marsu: leto 2022.

Boeing napoveduje, da bo prvi
Podjetje SpaceX na čelu z Muskom je zelo spretno pri odnosu z mediji, strategijah iskanja pozornosti javnosti in delanju velikih predstav. Ne glede na vzgib jim to prinaša pozornost, tudi finančnih krogov, posledično pa vlaganja in denar. Nova vesoljska tekma, ki je v pogonu že nekaj let, pa je privabila še nekaj novih akterjev, ki se stilsko pridružujejo Musku. Vodja AmazonaJeff Bezos ima prek podjetja Blue Origin v razvoju lastno težkonosilko po imenu New Glenn.

Po poročanju portala Space.com je prvi mož Boeinga Dennis Muilenburg napovedal, da bo prav njihova raketa ponesla prvega človeka na Mars. Boeing je sicer del prej omenjenega United Launch Alliance (ULA), skupnega podviga več ameriških tehnoloških velikanov. Boeing tako sodeluje pri SLS-u, pri prej omenjenih Deltah, razvija pa tudi novo serijo z imenom Vulcan in se poteguje za postavljanje vesoljske postaje pri Mesecu. Musk je na Muilenburgov izziv odgovoril le: "Dajte."

Treba bo še nekaj kerozina pojesti
Ne SLS ne Falcon Heavy pa ne bosta najsilnejši raketi vseh časov. Naziv drži - in ga bo še dolgo - slavni Saturn V, ki je nosil astronavte na Luno, z zmogljivostjo 140 ton v nižjo Zemljino orbito.

Video 1: Prenos z avtomobila

Video 2: Posnetek dogodka (sama izstrelitev se začne na 29:25)

Aljoša Masten
Prijavi napako
Komentarji
moonylink
# 06.02.2018 ob 16:04
izjemno, komaj cakam in drzim pesti
čak mal noris
# 06.02.2018 ob 21:58
Noro, NOOOOROOO!!! Boosterji "parkirali", kot bi jaz Ponija naslonil "na tačko"!!!
Bravo, svet gre naprej, mi se gremo pa domobrance in partizane.
Nikec3
# 06.02.2018 ob 16:09
To danes bo v vsakem primeru spektakularno!
noxy
# 06.02.2018 ob 21:56
Neverjetno, ta pristranek obeh nosilnih raket je bilo res lepo gledati. Daleč smo prišli.
skripy
# 06.02.2018 ob 21:55
Kje so zdaj FlatEartherji da nam razložijo, kakšen nateg je tole...
skripy
# 06.02.2018 ob 21:54
Wow, kakšen pristanek v paru!
moonylink
# 06.02.2018 ob 16:28
O Rusih, ki imajo takorekoč redno linijo v vesolje pa nič. Kot da obstajajo samo ZDA, ob tem da pa od Rusov kupujejo raketne motorje.

???

Tu je govora o novih podvigih in tehnologijah, pa tudi o tehnoloskih presezkih (poglej si tehnologijo za vertikalni pristanek in ponovno uporabo Space-Xa ki bo na ogled tudi danes ce gre vse po sreci)

sicer pa se ni za cuditi da bi kak joze tule o rusih ze v tretjem komentarju nabijal
Murpek
# 06.02.2018 ob 16:30
Te poljudno-strokovni članki so v resnici edina stvar na tem portalu, ki je vredna naročnine... Namreč prevajanje BBC člankov pri novicah meji na patetiko.
tonchek
# 06.02.2018 ob 21:58
Kakšen sinhron pristanek!!!
lascan1
# 06.02.2018 ob 21:57
Neverjetni posnetki
sumtb
# 06.02.2018 ob 22:01
6 februar pa že videl najbolj impresiven video leta.
vremenko
# 06.02.2018 ob 22:05
Noro, čestitke vsem, ki so sodelovali pri projektu.
MatjazP
# 06.02.2018 ob 23:40
@zozozo
Imamo izjemen trenutekj napredka znanosti in tehnologije, nov korak na poti človeštva h kolonizaciji vesolja ... Zraven pa to neko hranjenje ega.

Prav to! Končno nekaj neresnega in cool!
A mora bit res vsaka stvar skrajno resna znanost? A je treba vsak pomemben trenutek zamorit z neko dolgočasno preračunljivostjo?

Današnji posnetek roadsterja Starmana in Zemlje bo preživel vse nas .. preživel bo vse satelite, mars roverje, solar observerje, infra teleskope.

To je kot tisti legendarni "Earthrise" posnetek, narejen mimogrede na Apollo 9 odpravi do Lune.

https://www.youtube.com/watch?v=xfmtFO2eAag
pero5
# 06.02.2018 ob 23:21
Meni je všeč, da je Elon Musk to, kar NASA ni. Časi do vratu zapetih znanstvenikov v belih haljah z debelimi očali so mimo. Znanost je ZABAVNA, lahko se imamo dobro in zraven premikamo meje mogočega. Namesto avta bi seveda lahko bila železna kocka - dolgočasno! A da je avto drag? Da, v primerjavi z železno kocko, ne pa v primerjavi s projektom.

Zraven dodaš še poklon Douglasu Adamsu oziroma štoparskemu vodniku z napisom Don't Panic! na displayu vozila, pa greš štopat po vesolju. Seveda poteza ne bo všeč zapetim uradnikom, preseravanje, blabla... Bo pa všeč geekom, nerdom, mladim in starejšim matematičnim/fizikalnim/programerskim genijem in navdušencem, ki bodo čez 10-20 let v tej (ali konkurenčni firmi) postavljali nove mejnike. In se zraven zabavali.

Za dobrobit človeštva, za denar, ali pa, kot je bilo velikokrat v zgodovini, za vojsko - to ni tako pomembno, saj se bodo rezultati uspešnih projektov verjetno kazali na vseh področjih.
DrKult
# 06.02.2018 ob 22:56
zozozo: "Folk, dajte mi resno povedat, kaj se vam zdi fora s tem avtom? Se vam zdi smešno, ali frajersko, ali kaj? Meni se zdi to bolj taka najstniška finta, za na kako ameriško televizijo nižje kakovosti, in ne paše ravno zraven v resen projekt."

Ej oprosti, da to rečem, ampak malo si tečen s tem tvojim gundžanjem o avtu. Si mogoče kdaj za eno samo samcato sekundo pomislil, da gre za reklamo? Musk je CEO SpaceX-a in tudi Tesle. Glede na to, da je dogodek predvajala dobesedno vsaka pomembna televizijska postaja z izjemo severnokorejskih, si je Musk za ceno izdelave enega Roadsterja naredil reklamo, ki jo je videl ves Svet. Glede na to, da se bo o dogodku še zelo veliko govorilo in da gre za nekaj nekonvencionalnega, bo ljudem ostalo tudi v spominu, pa čeprav je Tesla navaden krš od avta.
konjice
# 06.02.2018 ob 22:00
Izjemno! Enostavno brez besed.
MatoX
# 06.02.2018 ob 21:51
Bravo! Čestitke.
whisky
# 06.02.2018 ob 22:05
Majstri. to more bit res noro dobr občutek da si del take ekipe.
uros23
# 06.02.2018 ob 21:59
Prelepo
Roky89
# 07.02.2018 ob 01:26
@Vombat

Ljuba duša... da ti moremo to razlagati... A maš osnovni pojm o tem kako deluje space flight? Sonda z avtom se zdejle suče okoli Zemlje in se od nje počasi oddaljuje. To je standardni manever za pridobivanje hitrosti s katero lahko plovilo ubeži Zemljini gravitaciji in nadaljuje pot proti cilju. Hudimarja... a eni niste hodili v šolo?
čezplotnik
# 07.02.2018 ob 00:34
Musk je fajn. Od otroka, ki so ga vrstniki pretepali, introvertiranega najstnika, do briljantnega podjetnika. No, verjetno je prvo kar precej vplivalo na njegovo osebnost in odločenost.

Si predstavljate, da bi šejki svoj keš namesto v fuzbal klube, razkošne jahte, pokrita smučišča sredi puščave, 1000 m visoke stavbe itd. vlagali v znanost, v svet, v napredek človeštva?

Musk ima Teslo (električni avtomobili, solarni paneli, baterije), SpaceX, a ni mu dosti. Sedaj testirajo še Hyperloop, vakuumirano cev, po kateri bodo drveli vlaki z noro hitrostjo.
cairns
# 06.02.2018 ob 22:02
Čestitke. Neverjeten dosežek. NASA pa v jok in na drevo.
papanister
# 06.02.2018 ob 19:18
Huh, veter jim lahko dejansko prepreči tole težko pričakovano iztrelitev - trenutno je čas izstrelitve prestavljen na 3:15 EST (21:15 po našem času), časa je danes do 4:00 EST (22:00). Držimo pesti, da se vendarle zgodi!

P.S.: Kakšne trosijo nekateri komentatorji tule, prav neverjetno!
gozdar1
# 07.02.2018 ob 05:15
@bozo1
In kako so obrnili, z ročno , polkrožno?
DrKult
# 06.02.2018 ob 23:22
zozozo, primerjaš hruške in jabolka. Nasa je v 60ih tekmovala z Rusi, kdo bo prvi na Luni. Musk skuša stvar narediti dostopno povprečnemu smrtniku. Mislim res, drugače deluješ full bolj pameten kot v današnji temi.
Da ti poenostavim, Nasa je v 60ih počela to, kar sta brata Wright počela v letalstvu koncem 19. stoletja. Musk počne to, kar so Boeing in Airbus delali po deregulaciji. Letalstvo se je začelo kot luksuz in je zelo dolgo časa tudi ostalo luksuz. Danes lahko vsak šmkravec leti za 10, 20 eurov na drug konec Evrope.
V kratkem bo potovanje v vesolje postalo dostopno javnosti. Čez 50 let boš verjetno lahko kupil sedež v economy, business in first classu na space shuttlu.

Razuljivo?
fafaron
# 06.02.2018 ob 21:40
Nisn vedal, de je naš vladni falkon v resnici raketa ...
DrKult
# 06.02.2018 ob 23:08
-.-" Okej, saj se lahko gremo tudi po tvoje.
"Da se to počne za skupno dobrobit človeštva."
Plan Elona Muska je narediti potovanje v vesolje dostopno čedalje širšemu krogu ljudi. Po domače povedano, hoče omogočiti tebi in meni, da mogoče še tekom najinega življenja izkusiva potovanje v vesolje.
Veš, kaj je za to potrebno? E, genij moj, keš. Rabiš keš! Raziskave in razvoj na tem področju so ekstremno ekstremno drage. Posledično morda komercializacija vesolja niti ni tako strašo slaba in je mogoče še kako zelo dobra za skupno dobrobit človeštva.

Sicer nisem nek fan teh milijarderjev, niti nisem fan Tesle. Ampak Elon Musk se mi zdi eden tistih pozitivcev, ki dejansko želijo spremeniti Svet na boljše. Ni žleht kot raznorazni Amazonovci, pa Facebookovci itd.
skripy
# 06.02.2018 ob 21:40
In potem bo nekoč nekoga na poti do Marsa povozil rdeč kabriolet...
Saphan
# 06.02.2018 ob 20:22
Tankajo gorivo, potrjen vzlet ob 21:45
happy schimetzky
# 07.02.2018 ob 08:10
@righteous
in kaj bo tale avto prispeval k razvoju clovestva? Riskirali so ~90mio samo zato, da so ena jajca spravili v vesolje. Zakaj?


pred vsakim velikim podvigom je potrebno zadeve testirati. Tudi apollo misije so trajale 10 let neuspelih poskusov preden so prišli na luno.
In če testno, prvič zaženeš raketo, da vidiš če sploh dela, zakaj ne bi še nekaj gor naložil, pač ker lahko, ne ker bi moral ali bi imelo nek smisel... in zakaj ne bi to bil osebni avtomobil lastnika podjetja, ki to raketo pošilja v vesolje?
Meni se zdi simpatično in s tem je "misija" dobila na zanimivosti. Če ne bi bilo tega avta, bi ta ista raketa za 90 mio poletela, le da tega avta ne bi bilo gor. Medijsko bi bilo manj odmevno in pod to novico ne bi bilo 10 strani komentarjev, ampak ena (to sicer ne bi nujno bilo slabo).

Vsi ti zakaji nejevernežev me vedno znova fascinirajo, predvsem zato, ker se nas večina ostalih prav tako sprašuje "zakaj", zakaj morajo taki ljudje sploh pisat takšne komentarje, kaj želijo doseči, kaj spremeniti...
JC29
# 06.02.2018 ob 22:05
Odlični prizori! Zgodovinski trenutki!
bleeeee
# 06.02.2018 ob 22:00
Hudo! Čestitke!
Nostromo
# 06.02.2018 ob 22:24
Vse super, razen nepotrebnega smetenja po vesolju. Ta izstrelitev njegovega osebnega avtomobila je prav otročja.

Res je, kmalu bu zmanjakalo prostora v vesolju...
webman
# 06.02.2018 ob 22:02
noro.
nejko5
# 06.02.2018 ob 22:01
Great.
Neverjetno spremljat kakšen razvojni premik. WOOOW.
Roky89
# 06.02.2018 ob 21:59
Bravo!
fah-q
# 06.02.2018 ob 16:56
Prva izstrelitev težkonosilne rakete Falcon Heavy. Bo eksplodirala ali poslala teslo mimo Marsa?

teslo z malo ima svoj pomen...

:)
prosmar
# 06.02.2018 ob 22:48
Folk, dajte mi resno povedat, kaj se vam zdi fora s tem avtom? Se vam zdi smešno, ali frajersko, ali kaj? Meni se zdi to bolj taka najstniška finta, za na kako ameriško televizijo nižje kakovosti, in ne paše ravno zraven v resen projekt.

To je bila testna misija kjer se uporabi testni tovor in avto ni bil nič drugega kot to.
dylan_dog
# 06.02.2018 ob 22:54
Sam je placala za tole, torej, kje je tezava?
cairns
# 06.02.2018 ob 22:25
bleeeee
Edino ni mi jasno, koliko se bo slišala Space Oddity v vakuumu, razen če so Starmanu napeljali slušalke v skafander.


Izven vozila absolutno nič, ker ni medija ki bi prenašal zvok. Vesolje je absolutna tišina.
MatjazP
# 07.02.2018 ob 00:31
@Benji
Morje je polno plastike, okoli zemeljske orbite kroži 500.000 odpadkov, sedaj bomo pa še zasvinjali vesolje z avtomobili in sondami.

Sorry Benji, morda je to samo posledica nepredstavljivosti razsežnosti Osončja, kaj šele Galaksije (na ne govorim o Vesolju), ampak ljudje smo predrobceni prašek da bi kakorkoli ogrožali kaj od tega.
Itak je avto narejen iz sestavin, ki izvirajo iz zvezd...

Mene je Muskova domislica z Avtom navdušila do solz..

Da ne govorimo o Starmanu, Davidu Bowieju, Douglasu Adamsu in štoparskem vodniku po galaksiji, napisu "Brez panike", pomenu "letečih avtomobilov" kot simbolu otroških/otročjih/večnih stereotipov znanstvene fantastike..

Govorim o simbolu popotnika, ki mi že dve ure leti prek zaslona z Zemeljsko oblo v ozadju..
Marsu nasproti!

KONČNO smo se odpravili! Končno, kOnČno, KONČno, konČNo!

Morda imamo samo še nekaj dobrih stoletij ali desetletij, preden zapademo v to ali ono krizo, s katerimi je človeštvo zaposleno praktično ves svoj obstoj. Če zamudimo to okno priložnosti, bo morda Galaksija ostala mrtva, morda bo minilo miljone let, da se spet pojavi takšna priložost.. Ne vemo! Zato imamo odgovornost, da sprožimo proces, dokler lahko.
In zdaj lahko. Prav zdaj! Prav zaradi takih kot so Musk, Zubrin, VonBraun, Koroljev,...
dylan_dog
# 06.02.2018 ob 22:52
Zozzoz, to je bil Muskov Easter egg, ce razumes kaj mislim. In genij kot je, zakaj , ne?
Burner
# 06.02.2018 ob 22:18
Čestitke!!!!!!!
Oh ko mi bo dano kdaj gledati vzlet rakete, ki bo proti Marsu ponesla astronavte.
ajvard
# 06.02.2018 ob 22:09
čudovito!
Homer.
# 07.02.2018 ob 14:54
@mandan
A ne bi raje namesto, da nabijaš tukaj, to počel na kakem forumu kjer debatirate o kvadratnem vesolju, ploščati zemlji, stvarjenju pred 6000 leti, fake poletih in fake luni.
Tam bi bil med somišljeniki in bi bil srečen!
Love_tigBitties
# 07.02.2018 ob 00:10
Super! Se tega. Skoda, da niso na sovoznikov sedez posadili se enega flath eartherja, da bi svojim kolegim javil, da Zemlja ni ploscata:)
Pac-Man
# 06.02.2018 ob 18:55
tore
# 06.02.2018 ob 18:31

Menda so ameri že pred desetletji vertikalno pristali na Luni in menda tudi vzleteli, in to z isto napravo. Torej kaj je tukaj novega
-----------------------------------------------------

Atmosfera in malenkost več gravitacije.
kacjipastir
# 07.02.2018 ob 07:38
@zapravico pa si jih razkrinkal!!! Vseeno pa lahko danes narediš domačo nalogo in posnameš video kako se voziš v avtu, v ozadju pa prekrasne zvezdice.
Nikec3
# 06.02.2018 ob 16:27
Dvomi v velike prihranke zaradi večkratne uporabnosti sicer niso neutemeljeni. To je mogoče sklepati iz prvega velikega projekta vesoljske reciklaže. To so bili vesoljski čolnički, neke vrste s krili opremljene rakete, ki so v orbito nosile tovor ter posadko, pa še nazaj. Koristili so jih leta in leta; pa ne le njih. Tudi dodatna raketna potisnika, ki so Space Shuttlom pomagala v orbito, sta našla mesto na novih misijah. A ker je za prenovo in vzdrževanje skrbela armada tisočev ljudi, so bili stroški ogromni, neprimerljivo višji od navadnih raket, program pa naposled ustavljen. Kako so (ali bodo) težavo rešili v kalifornijskem podjetju, bo pokazal čas.

Tukaj je nekaj razlik. SpaceX zaenkrat ponovno uporablja samo spodnje stopnje raket, ki ne rabijo toplotnega ščita, ker se ne vračajo iz vesolja v atmosfero. Obnova teh stopenj zato ni tako draga.

Druga stvar pa je, da so boosterji od Space Shuttla popadali v morje, kar je pomenilo še večje vzdrževanje zaradi korozije in vsega skupaj. Rakete SpaceX pristanejo na suhem in teh težav ni.

Bo pa izziv za prihodnost, kako reciklirati zgornje stopnje in pa plovilo (Dragon), to pa je druga zgodba.
sandiego1995
# 07.02.2018 ob 08:16
Aljosa Masten, brez vsakega dvoma z naskokom najboljsi novinar, ki pise na RtvSlo.
Vedno z navdusenjem berem njegove clanke. In tudi tokrat je tako.
Kazalo