Kolumne - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kolumne - Arhiv
Jan Oblak že med slovenskimi nogometnimi legendami "Jan Oblak je z zmago v Evropski ligi na klubski ravni že presegel Zlatka Zahoviča in je ob boku Srečka Katanca in Braneta Oblaka."
Živalska farma Danes pa o čebelah. Izpustili bomo večino duhovitih primerjav in primernih verzov, ki so jih o žuželki zadnje dni izbrskali v medijih, in se posvetili sami vlogi čebele.
Poganske politike Če je nekdo revež, je lahko revež vsak. Zdravilo za to je univerzalizem. Če šteje en človek, je tu vzrok, da štejejo vsi. In to bi morali vedeti pred volitvami.
Prijatelj in pol Odnosi med ZDA in državami Evropske unije so trenutno na najnižji ravni v zadnjih desetletjih. Kako malo je treba, da se v mednarodni politiki spremeni tako rekoč vse. Slog je ključen.
Viljem drugič Ob preteklem referendumu je v zrak skočilo neprimerno več dušebrižnikov, kot jih je odšlo na volišča.
Bolj kot v programih in obljubah najdemo razlike v minulem delu Spoštovani! Bomo volili prijatelja Viktorja Orbana in mladega favorita Ameriške trgovinske zbornice ali prijatelja Rusije, podpornika TEŠ 6 ali celo stranko za ponižane in razžaljene?
Novinarstvo miru "Človeško sporočanje je bistveni način za življenja v občestvu!" Tako je zapisal papež Frančišek v poslanico za nedeljo, ko obhajamo 52. svetovni dan sredstev družbenega obveščanja.
Zapisi iz močvirja: Rokovalci Priprave na sestop oblasti k ljudem, kot tudi lahko razumemo inflacijo volitev in referendumov v prihodnjih mesecih, so v popolnem razmahu.
Vse bogatejša zapuščina LeBrona Jamesa Pomlad prinaša ... Kraljestvo barv prebujajoče se narave, vonj sveže pripravljene hrane na ravno očiščenih žarih in oživljene debate o Michaelu Jordanu in LeBronu Jamesu.
Grem volit! poslance Po izkušnjah, ki so si jih nabrali na lanskih predsedniških volitvah, gredo mladi z MMC-jevim projektom Grem volit! tokrat na državnozborske volitve – volit poslance.
O levih in ljudeh Prejšnji mesec smo imeli v Sloveniji na festivalu žanrskega filma Kurja polt priložnost ogledati si film Rjovenje , enega najbolj čudaških in transgresivnih filmov vseh časov.
Razvedri se, Evropa! Približno 11 mesecev pred britanskim izstopom iz Evropske unije ter 13 mesecev pred volitvami v Evropski parlament vprašanje, kakšen bo prihodnji obraz EU-ja, še nima odgovora.
Spomeniško varstvo Danes pa nekaj o spomeniškem varstvu. Ni še minilo leto, kar si je predsednik republike v svoji spravljivosti umislil spomenik žrtvam vseh vojn.
Wenger si je zagotovil slovo na ravni trenerske legende Alex Ferguson in Arsene Wenger sta ustvarila enega največjih rivalstev v zgodovini (angleškega) nogometa, oba velikana sta v Manchester Unitedu oziroma Arsenalu kraljevala več kot dve desetletji.
Vsi na volitve! Bomo šli na volitve ali pa ne, ker je tako in tako vseeno in bomo odločali le o tem, kdo bo služil tisoče evrov poslanskih plač?
Medosebni odnosi v pravljicah Čeprav o pravljicah običajno razmišljamo kot o poučnih zgodbicah, ki vlivajo optimizem (v glavnem), ob osnovni zgodbi praviloma obravnavajo kar precej zapletene in le redko izključno pozitivno ...
Strah in občudovanje Strah in občudovanje ter poskusi pokroviteljskega pridiganja. Vse to v nekaj urah poslanske razprave s predsednikom Francije.
Pametna vas Tej oddaji je komaj uspelo priti s slovenskega podeželja v ljubljanski studio.
Je kdo pripravil varovalke in rešitve? Imamo solidno rast družbenega proizvoda. Izvoz se povečuje, gospodarstvo, vsaj tako pravijo, je na krilih. In vemo, da množica slovenskih državljanov od tega nima nič.
Princ Pep, ki je oplemenitil svoj potencial Velika večina strokovnjakov je pred začetkom angleškega nogometnega prvenstva napovedala, da bo Manchester City osvojil naslov, kar je modrim uspelo potrditi že mesec pred koncem sezone.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo