Kolumne - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kolumne - Arhiv
Zapisi iz močvirja: "Zdravo, tukaj James iz Metallice!" Današnja zgodba je napeta in nas vodi skozi številne nepričakovane zaplete do samega bistva demokracije. Začne pa se, kako nepričakovano, na radijskih postajah, kjer vrtijo največje hite.
Ž'val crkne, člov'k se pa navad' V soboto je minilo 3 leta, odkar je država začela postavljati rezilno žico na južni slovenski meji, vendar po treh letih še vedno nismo izvedeli, koliko je ta žica zares stala.
Nehvaležnost napovedovanja prihodnosti: Zverev je bil pred petimi leti 814. Eden zabavnejših elementov športa je napovedovanje prihodnosti, ki se lahko iz časovne razdalje zdi izrazito zgrešeno in napačno. Nekaj vrstic o napačnih napovedih sem napisal že leta 2014.
Delovni čas učitelja, da o EDČ niti ne govorim V javnosti se je šušljalo: "Učitelji delajo le od 8.00 do 12.00." Seveda so prišli popoldne na govorilne ure, roditeljske sestanke, delavnice z otroki, predavanja za starše in – učitelji so bili tam.
Teniška hierarhija: pri vrhu so zvezde, na vrhu pa teniški simbol Največja iluzija modernega sveta je misel, da živimo v demokratičnem svetu, kjer naj bi imeli vsi enake možnosti in priložnosti za uspeh. Poglejmo le družbeno podmnožico, ki sliši na ime šport.
Minister, ki (ne) odhaja Prvo koalicijsko oviro, zamenjavo nesrečnega ministra Marka Bandellija, je Marjan Šarec prestopil presenetljivo lahkotno. Seveda v resnici sploh ni imel težkega dela. Pomagal mu je kar Bandelli sam.
Vrane družijo se rade Danes pa nekaj o ministrih. Kot nekoč priljubljena tema satirikov, komikov in karikaturistov se ministri počasi umikajo v medijsko pozabo.
Velodrom čaka le še na sibirski bor Ves čas slavnostne akademije v čast našemu najboljšemu športniku doslej sem razmišljal, kaj bi si prav Leon Štukelj, ki je bil ves čas predan svojim načelom, mislil ob vsem pompu, ki ga praviloma ni ...
Če skušaš razumeti drugo stran, nisi nič manj pripaden svojemu klubu Vsake toliko časa v kinodvorane pride film, ki ga množice naravnost obožujejo, kritiki pa so na drugi strani precej manj navdušeni. Zadnji v tej vrsti je očitno Bohemian Rhapsody.
Strel v tišino Vrnimo se nekaj dni nazaj v teden, ko se zdaj že nekaj let – ne najbolj posrečeno – srečajo počitnice, spomin na umrle in reformacija.
Če z vajeti spustiš podivjane pse, bodo na koncu pogrizeni vsi Predsednik ZDA je od začetka svojega mandata do konca oktobra izrekel že 6.420 lažnih oz. zavajajočih izjav. V povprečju 10 na dan, so našteli pri Washington Postu.
Slovenski vladarski slog V teh vremensko zahtevnih urah in dneh pa nekaj sproščene in prepotrebne zabave. In kaj je lahko bolj zabavnega od slovenske vlade?
Miheličeva (pre)hitra ocena iz leta 2007 se je izkazala za pravilno Leta 2013 je kazalo, da je Sebastian Vettel glavni kandidat, ki lahko v tej generaciji voznikov formule ena z vrha lestvice osvojenih naslovov prvaka zruši Michaela Schumacherja.
Domača na(d)loga Svojih osnovnošolskih let se kaj prida ne spomnim, očitno me šola ni preveč zaposlovala.
Zapisi iz močvirja: Princ na konju z ročaji Danes pa nekaj o princih, kraljih in ostalih pravljičnih likih. Ter o novinarjih, ki so vse, le pravljični liki ne.
Njegovo veličanstvo asfalt Te dni je po deželi začela pustošiti četrta predvolilna kampanja v zadnjih dvanajstih mesecih.
Zapisi iz močvirja: Vohun, ki nas je ljubil Danes pa nekaj o meglenem svetu obveščevalcev, vohunov, prisluškovalcev in podobnih. V oddaji boste slišali kup pavšalnih navedb, nepodprtih s kakršnimi koli podatki. Kar pa ni nič hudega.
Finančni in politični moči je podrejeno tudi najsvetejše Srečujemo se s pojavi, ki kažejo, kakšen značaj zadobiva pomemben del planetarne političnosti.
Reprezentanca potrebuje kakovostnega selektorja in še boljšo zvezo Vsaka stvar v tem vesolju ima svoj rok trajanja – od zvezd, planetov, človeškega življenja in ne nazadnje do služb. Ene so daljše, druge so krajše.
Ali pravljice temeljijo na resničnih osebah in dogodkih? Na pravljice običajno gledamo kot na izmišljene zgodbe, a prej ali slej vseeno kdo vpraša, ali ni katera povezana z resničnimi osebami in dogodki.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo