Kolumne - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kolumne - Arhiv
Imamo politikante ali državnike? Matej Tonin se je vsaj štirinajst dni pogajal za vstop v koalicijo. Potem ko je dosegel domala vse, je od pogajanj odstopil. Na prvi pogled se to zdi zelo neodgovorno, skrajno neodgovorno.
Naša dva odstotka Scenarij je bil relativno dobro začrtan. Ideja je bila, da zasedanje voditeljev Nata ne bi postal Trumpov šov. Ni uspelo. Trump je jasen in glasen, mediji pa smo lačni vsake grožnje, opazke.
3 in 3: Zgodba o LeBronu Jamesu in Cristianu Ronaldu Ne le prestopa v zgodnjem juliju, obstaja še precej drugih dejavnikov, ki povezujejo Cristiana Ronalda in LeBrona Jamesa, dva izmed največjih športnih magnetov.
Šola, kdo bo tebe ljubil? Ko sem pred več kot tremi desetletji na koncu junija otrokom razdelila spričevala, jih peljala še na sladoled in jim zaželela prijetne počitnice, sem tudi za sabo zaprla šolska vrata in se posvetila ...
Radio pomagal prižgati športno strast Dober del otroštva sem preživel v gorah, kamor smo z družino odhajali ob koncih tedna in polnili knjižico slovenske planinske poti.
Koalicijska pogodba Koalicijska pogodba šestih parlamentarnih strank za zdaj predvideva ureditev zdravstva, spremembo volilne zakonodaje, spremembe na področju davkov, plačnega sistema v javnem sektorju, napoveduje več ...
Kdo naprej: rumeni kartoni niso najbolj posrečena rešitev Ne preveliko število golov, prihod VAR-tehnologije in eno šokantno slovo, je hiter povzetek skupinskega dela svetovnega prvenstva v nogometu. Daleč najodmevnejša zgodba predtekmovanja je Nemčija
Postal sem markacist Uradno sem postal markacist. Pripravništvo za markacista, ki je trajalo dve leti, sem uspešno opravil.
Bleferji! Skoraj vsakdo razume, da je turnir za svetovno lovoriko zelo zahteven. Začne se s kvalifikacijami, ne preveč dolgimi pripravami (ni časa), prijateljskimi tekmami in nastopi.
Dončić na varni ladji mimo vseh nevarnih siren Kratka kariera Luke Dončića je do zdaj potekala po idealnem scenariju, nabor Lige NBA pa namiguje, da so več kot solidni temelji položeni tudi za igranje v najmočnejši ligi na svetu.
Zadnje besede prazničnih poslanic O prazničnih dneh bo tekla beseda. Analizirali bomo nekaj temeljnih misli, ki so jih ob prazničnih nagovorih izrekli vidni predstavniki naroda.
Pravljice na počitnicah Kdor se počuti dovolj starega, da lahko prebere kakšno pravljico, naj prihajajoče dopustniške dni kar čim bolje izkoristi. Sicer se poleti branja lotevamo z različnimi pristopi.
Misija: migranti Že nekaj let se evropska politika izogiba resnejšim odločitvam glede preseljevanja.
Prva stopnica Na prvi pogled je politični preobrat, ki se je zgodil na prvi povolilni seji v parlamentu, nesmiseln.
Diktatura asfalta Prejšnje dni smo uživali v prenosu kolesarske dirke po Sloveniji. Bila je promocija, da so tur operatorji vriskali in bil je enkraten športni uspeh.
Prav in pošteno, gospod predsednik? Spoštovani! Za predsednika republike je prav in pošteno, da dobi mandat relativni zmagovalec volitev. Lepo in prav, a le če že imel podporo vsaj 46 poslancev, pa je nima.
VAR je pot k boljšemu nogometu Pred začetkom svetovnega prvenstva sem se najbolj veselil vloge in pomena nove tehnologije VAR, ki je po pričakovanju na sceno stopila v velikem slogu.
Gliha vkup štriha Svetovni dogodki niso prijazni do tistih, ki ponoči radi spijo. Najprej je bilo treba pospremiti finale košarkarske Lige NBA, potem pa še srečanje predsednika Trumpa in predsednika Kima.
Zaton Karla Erjavca ali DeSUS-a? Franc Jurša, dolgoletni poslanec Desusa, je zelo neposredno povedal, da pričakuje odstop predsednika stranke Karla Erjavca in Erjavec je že pretekli četrtek ponudil odstop, o njem pa bodo organi ...
Odpiranje vrat v novi krasni svet avtoritarnejših politikov in politik Predsednika republike Boruta Pahorja smo v prvem mandatu pogosto kritizirali, da ob pomembnih temah nima mnenja.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo