Kolumne - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kolumne - Arhiv
V začetku je bila beseda Danes pa nekaj o vseprisotni temi – varnosti. Nevarnost preži na nas iz vseh kotov in vsak trenutek nas lahko ugonobi vse od meča do lakote. In seveda virusov.
Pismo zaskrbljenih znanstvenikov: Evropa, čas je, da prenehamo biti odvisni od rasti Pismo skupine zaskrbljenih znanstvenikov s področij družboslovja in naravoslovja iz vseh 28 držav EU-ja: " Evropsko unijo, njene institucije in države članice pozivamo: Evropa, čas je, da prenehamo ...
Leto od košarkarskega zlata: Pot na vrh je dolga, padec pa hiter Malo je dni, ki ostanejo v kolektivnem spominu prebivalcev posamezne države, sploh ko je govor o športnih dosežkih. Vsak ima svoje spomine.
Kdo vse bo po Šarčevem imenovanju Črnčeca postal grožnja? Kako bo "strokovnost" Damirja Črnčeca vplivala na usmeritev vlade Marjana Šarca na varnostnem področju?
Neznanke števila trinajst Imenovanje trinajste slovenske vlade je v parlamentu minilo brez presenečenj.
Kako prizadevni bomo v soboto? Pomladanska čistilna akcija 2012 v organizaciji društva Ekologi brez meja je s 14 odstotki prebivalstva Slovenije, ki se je je udeležilo, postavila v svetu še danes nepresežen rekord po aktiviranju ...
Fontana malih in točenih Eno zadnjih priložnosti za nekaj sproščenega poletnega esprija začnimo s krajšo odo: Muslimani imajo Meko, Kristjani imajo Jeruzalem. Pivci vina imajo Medano, A pivci piva imamo žalsko fontano.
Šarca že takoj čakajo na mizi zahtevne naloge Trinajsta slovenska vlada bo, če jo bo državni zbor potrdil, prisegla v četrtek.
Sodnikova naloga ni le štetje točk in strogo upoštevanje pravil Kar je najpomembneje in brez dvoma – Naomi Osaka je bila v finalu New Yorka boljša od Serene Williams in zasluženo osvojila svojo prvo lovoriko za grand slam.
Vsi za enega, eden za vse Široki nasmehi in optimistično polaganje rok 'vsi za enega, eden za vse' ob podpisu koalicijske pogodbe so bili razumljivi: dva deležnika sta največja poraženca volitev, eden se bo celo vrnil na ...
Diktatura otroške "razposajenosti" Vedno sem mislila, da smo le učitelji občutljivi na hrup in v poletnih dneh iščemo tihe in samotne kotičke za regeneracijo.
Pot lokalnim iniciativam so tlakovali v Ljubljani Vlada je sredi julija sprejela načrt, kako bo ravnala v primeru povečanega števila prebežnikov, ki bi pri nas zaprosili za azil, oz. če bi se število oseb z mednarodno zaščito povečalo.
Končno sem tu, pri Borisu Pahorju doma V sarajevsko Oslobodjenje sem bosanskim bralcem oddal v branje članek Bosanski Nekropolis, posvečen spominu na žrtve Srebrenice.
Manchester City vroči favorit, da konča post angleških prvakov Zadnjih devet prvakov angleškega nogometnega prvenstva je bilo neuspešnih pri branjenju svoje lovorike. Vsaj sodeč po stavnicah naj bi Manchester City vendarle prekinil črno serijo.
Cenzura po pravilniku Pogled na menjavo selektorja tekmovalnega programa Borštnikovega srečanja – dogodek iz gledališkega sveta kot metafora našega družbenopolitičnega duhovnega vsakdana.
Fenomen Primoža Rogliča: Nova priložnost za vero v upanje " Res je, želel sem postati najboljši na svetu ," je v dokumentarcu rahlo sramežljivo priznal Primož Roglič in s tem razložil, zakaj svoje prihodnosti ni več videl v smučarskih skokih.
Prevare, laži in bitka s časom V množici scenarijev o razpletu povolilnega vozla, ki ta hip krožijo po političnih kuloarjih, izstopata dva.
Imamo politikante ali državnike? Matej Tonin se je vsaj štirinajst dni pogajal za vstop v koalicijo. Potem ko je dosegel domala vse, je od pogajanj odstopil. Na prvi pogled se to zdi zelo neodgovorno, skrajno neodgovorno.
Naša dva odstotka Scenarij je bil relativno dobro začrtan. Ideja je bila, da zasedanje voditeljev Nata ne bi postal Trumpov šov. Ni uspelo. Trump je jasen in glasen, mediji pa smo lačni vsake grožnje, opazke.
3 in 3: Zgodba o LeBronu Jamesu in Cristianu Ronaldu Ne le prestopa v zgodnjem juliju, obstaja še precej drugih dejavnikov, ki povezujejo Cristiana Ronalda in LeBrona Jamesa, dva izmed največjih športnih magnetov.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo