Kolumne - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kolumne - Arhiv
Igre na olimpijadi Olimpijske igre, ki trenutno polnijo medijski prostor, so skrajno nenavadne. Zdi se, kot da imajo veselje z njimi le mediji in oglaševalci.
Res čudno, da sta premier in stranka padla v anketah, ko pa sta tako razumna in uspešna Začel se je predvolilni ples v maskah, prave obraze pa nakaže odnos strank do javnega sektorja, torej tistih storitev, katerih splošna in enaka dostopnost za vse je osnova količkaj pravične družbe.
Mož, ki zna pozabiti neprijetnosti. In osvojiti olimpijsko medaljo. Na olimpijskih igrah v Pjongčangu je le še en teden dogajanja, največji oder na svetu je že postregel s številnimi zanimivimi zgodbami.
Ljubezen v srcu Evrope Veliko razprav v zadnjem obdobju sproža vprašanje, kaj storiti z izpraznjenimi sedeži v Evropskem parlamentu, potem ko se bodo od EU-ja poslovili britanski poslanci.
Surfarji stavkovnega vala Danes pa nekaj o teoriji in praksi stavkovnega vala. Če hočemo plimovanje dobro razumeti, ga je treba izsušiti do samih molekul vode.
"Konkurenčnost je v tem, da je delavec zadovoljen in zato dobro dela" To, da živi vsak sedmi Slovenec pod pragom revščine, je žalostno. A imamo tudi podjetja, znanstvenike, inženirje, ki nas s svojimi dosežki razveselijo. Ter potenciale, ki vzbujajo upanje.
Mati domovina Potem ko je v javnosti zaokrožila devet let stara fotografija performansa Simone Semenič, ene od letošnjih nagrajenk Prešernovega sklada, na kateri ta pozira z razrezano slovensko zastavo, ovito ...
Riomare Danes pa nekaj o piranskih ribičih. Če bomo že šli v ljuti boj zanje, jih je treba bolje spoznati! Izvedeti, za koga bomo proti sovragu nastavili junaške prsi.
Simbol slovenstva Še pred 100 leti je bil 3. februar pri nas dan kulture. Praznik svečnica, ko Slovenci tradicionalno sklenemo božični čas, se je podaljšal v dan praznovanja rojstnega dne prvega slovenskega pesnika.
Jezik nestrpnosti je postal politična metoda Več dogodkov, na videz med seboj nepovezanih, se je konec tedna sestavilo v ogledalo, v kakšno zatohlo močvirje se pogrezamo kot družba.
Federer v Melbournu spet točil solze, tenis bo nekoč jokal za njim Trije člani velike teniške četverice se še vedno ubadajo s poškodbami, tisti zdravi pa zmaguje. Tisti zdravi je od vseh starejši za pet let.
Primer Fak: Obsojeni smo na vrtenje v kazenskem krogu Ameriška vojska se je ob koncu 40. let prejšnjega stoletja znašla v hudih težavah, saj se je vse več pilotov v testnih preletih poškodovalo ali celo umrlo.
Azil in tegobe solidarnosti V minulem tednu so se znova izrisale razlike med članicami EU-ja glede migracij.
Verski tisk v januarju V sredo praznujejo medijski delavci! Na ta dan goduje sveti Frančišek Saleški, zavetnik medijev. Izvrsten, učen, a preprost pridigar je deloval pred 400 leti v Franciji. Pravili so mu apostol Savoje.
Seznam društev, ki financirajo terorizem Danes pa nekaj malega o nevarnostih terorizma in pranja denarja ter kako oboje preprečiti. »I kako? Z registrom dejanskih lastnikov, menda!« vzklikne poštenjak.
Vrnitev odpisanih Po enem tednu, treh tekmah in številnih komentarjih sodniških odločitev je prvi del evropskega prvenstva v rokometu za nami.
Kaj bi morali vedeti o žanrskem branju? Ko sem zadnjič naštel nekaj možnosti predstavitve pravljice kot obveznega dela učnega načrta v šoli, sem omenil tudi priložnost za povezovanje z drugimi šolskimi predmeti (to je v praksi zelo težko ...
Problem ni le v sodnikih, ampak še bolj v rokometu samem V uvodu evropskega prvenstva v rokometu je bilo precej črk natipkanih o slabih sodnikih, ki so zaznamovali obe slovenski tekmi.
Zapisi iz močvirja: Neodločeno po krivici Današnji zapis ima predzgodbo. Najprej je nastal kot nekaj drugega in je govoril o nečem drugem. Potem je bila rokometna tekma Slovenija : Nemčija.
Evropeizacija Balkana kot nuja V teh prvih šestih mesecih leta se obeta izrazito veliko poudarjanje pomena širitve Evropske unije, maja je predvideno še posebno zasedanje voditeljev Unije in držav Zahodnega Balkana.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Kazalo