Bernard Nežmah
slice

1. januar 1970 ob 01:00
Sekanje drevoredov
12
2. oktober 2017 ob 23:36 V Sloveniji manično prenavljajo osrednje trge in ulice, pri tem pa dajejo župani brezobzirno posekati stare drevesne očake in cele drevorede.
Referendum in nagajanje
33
26. junij 2017 ob 21:39 Po ustavi imajo državljani pravico, da če niso zadovoljni z zakonom, ki ga predlaga vlada, lahko o njem zahtevajo referendumsko odločanje.
Referendum
13
22. maj 2017 ob 21:12 Ob začetku zbiranja podpisov za razpis referenduma o gradnji drugega tira se je oglasil predsednik vlade: pravi, da bo to škodovalo Sloveniji.
Pogreb državljanov kot delničarjev
13
10. april 2017 ob 22:15 Ena najbolj razširjenih floskul je veselje nad tujimi investicijami.
Neuspehi Petra Prevca in uspehi vlade Ko skakalni as Peter Prevc prileti v dno skakalnice, so hitro ob njem slovenski novinarji, ki ga sprašujejo, kako ocenjuje svoj zadnji skok.
11
Cena pomiritve med predsednikoma vlade in parlamenta Po dveh tednih frontalnega spopada sta si prvi mož vlade in prvak parlamenta nasmejano segla v roke in zakopala stare zamere.
10
Razlastninjenje slovenskih Indijancev V Hočah naj bi Magna postavila lakirnico avtomobilov, v kateri naj bi zaposlili 400 delavcev. Vsekakor spodbudno. Toda kaj je cena industrijskega napredka?
32
Davčna reforma Napovedana je interpelacija zoper delo vlade. Večina strank ji nasprotuje in tudi ankete javnega mnenja ji niso naklonjene. Vladajoča koalicija je potemtakem precej priljubljena.
8
Oblika nasilja ni le rušitveni akt, temveč že sama odločitev župana Sovražni govor je na Slovenskem predmet pozorne obravnave. Časopisi in množični mediji so polni kritičnih odzivov, obstaja celo svet za proučevanje sovražnega govora.
10
Ne, avtor zlorabe je prvi mož parlamenta Predsednik državnega zbora Milan Brglez je ustavno pravico do referenduma odrekel sindikatu migrantskih delavcev z očitkom, da je njihova pobuda zloraba.
38
Občinski monopoli in cehi Skoraj neopazno je poniknila medijska vest, da je ljubljanska občina odvzela koncesijo zasebni lekarni, ki skoraj desetletje deluje v Mercator centru.
11
Solidarnost v dveh oblikah V ozadju begunske agonije se kristalizira komaj opazna politična dimenzija pogajanj med Turčijo in Nemčijo.
5

Kazalo