Fieldingova pravi, da se ob pisanju tretje knjige o Bridget Jones (ki jo v filmih upodablja Renee Zellweger) zelo zabava in meni, da se bodo tudi bralci. Foto:
Fieldingova pravi, da se ob pisanju tretje knjige o Bridget Jones (ki jo v filmih upodablja Renee Zellweger) zelo zabava in meni, da se bodo tudi bralci. Foto:
Bridget Jones
Hugh Grant in Colin Firth bosta tudi v tretjem delu igrala vlogi Bridgetinih ljubimcev Marka Darcyja in Daniela Cleaverja. Foto: EPA

Dobro leto nazaj je Fieldingova spet našla navdih za nadaljevanje nerodnih dogodivščin svoje (anti)junakinje, s katerimi je doživela velik uspeh, saj so knjigi Dnevnik Bridget Jones in Bridget Jones: Na robu pameti prodali v 15 milijonih izvodih. Sledila sta tudi dva filma, v katerih se je kot Bridget izkazala igralka Renee Zellweger.

Novi časi, nove težave
"Želela sem povedati nove stvari, ki so me nasmejale. Stvari, ki niso obstajale, ko sem pisala prejšnji roman o Bridget - kot prava elektronska pošta, SMS-i, življenje, ki ga živimo skozi Twitter in sporočila," je povedala Fieldingova za BBC o tem, kje je našla idejo za novo obdobje življenja Bridget Jones.

Pisateljica pravi, da je njena samska junakinja sicer malo odrasla, a so njene težave, ki jih opisuje v dnevniku, še vedno rahlo tragikomične in izdaja odlomek iz romana: "Število sledilcev na Twitterju: 0. Še vedno nobenega sledilca. Še vedno nobenega sledilca."

Film bo predstavil drugo, zgodnejšo zgodbo
Bridget Jones je nastala iz tedenske kolumne za The Independent leta 1995. Po uspehu obeh knjig in filmov je Fieldingova večino zadnjega desetletja preživela v Los Angelesu, pred dvema letoma pa se je z otrokoma vrnila v London in spet odkrila glas Bridget Jones: "Moje življenje je šlo naprej in tudi njeno se bo nadaljevalo. Še vedno se trudi opustiti kajenje in alkohol, še vedno je na dieti. Malo bolj se trudi in je malo uspešnejša, a se nikoli ne bo zares spremenila."

Še preden bo izšla tretja knjiga o Bridget Jones, bo nekje v začetku leta 2013 v kinematografe prišel tretji del filma, ki pa nima povezave z romanom, ki je še v nastajanju. Scenarij za film Otrok Bridget Jones (Bridget Jones' Baby) je po besedah Fieldingove nastal iz druge, zgodnejše zgodbe, ki se je začela z nekaj kolumnami v The Independentu. Film že malce zamuja zaradi zapletov pri scenariju, a Fieldingova pravi, da bo tretji del fantastičen - ko bo res končan.