Priporočamo
()
Ustvarjalci so na festival poslali okoli 50 del. Foto: Uradna stran festivala

Dodaj v

Kreativci taborijo v Ustvarjalni gmajni

Drugi festival ustvarjalnosti in svobodne kulture
4. december 2006 ob 07:52,
zadnji poseg: 5. december 2006 ob 21:11
Ljubljana - MMC RTV SLO

Ljudmila in Inštitut za intelektualno lastnino vabita stran od blokovskih naselij, sivih cest in ljubljanske megle. Kot lepši cilj predlagata Ustvarjalno gmajno.

Na festival ustvarjalnosti in svobodne kulture ustanovi tokrat vabita drugič, v ustvajralno gmajno pa se je 5. 12. prelevila Kiperpipa iz Ljubljane. O približno 50 delih, ki so jih avtori poslali na razpis Creative Commons, se je začelo razpravljati popoldne, ko je bilo na osrednjem prizorišču mogoče prisluhniti Vuku Ćosiću in Mateju Andražu Vogrinčiču ter gigabajtom proste glasbe in razmišljati o sindikatih, plakatih in flajerjih.

Kasneje se je začel prvi od treh zvočnih vpadov, in tisti, ki so ga preživeli, so lahko prisluhnili razpravam o pravici do branja in dostopnosti znanstvenih del, na katerih so med drugim sodelovali Doris Sattler, Brankica Petković, Matej Kovačič in Maja Bogataj Jančič, medtem ko so Domen Savič, predstavniki Mesta žensk in Miran Hladnik razmišljali o pravici do pisanja.

Drugemu zvočnemu vpadu je sledilo debatiranje o književnosti "online", letiradiu, elektornski literarni zbirki, dela z razstave na Ustvarjalni gmajni pa bodo razlagali Igor Španjol, Davor Bauk, Dejan Habicht in Vuk Ćosić. Preden so se ustvarjalci poslovili, pa si je bilo mogoče ogledati še predvajanje filma Ane Hušman, povzetek in prihodnost CC-si ter odjavno projekcijo prvega dela s CC-si licenco Kdo se boji Ljudmile?.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo