Dolenjska - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Dolenjska - Arhiv
V požaru uničeni del črnomaljskega doma za ostarele prenovili in znova odprli V Domu starejših občanov Črnomelj so končali sanacijo in prenovo poškodovanega trakta drugega nadstropja ter ga tudi uradno odprli. Zaprt je bil zaradi požara decembra lani.
Zdravstvena ministrica ovadena zaradi odprtja nove lekarne v Grosuplju Lekarna Ljubljana v torek odpira nove prostore pri Zdravstvenem domu Grosuplje, hkrati pa zapira svoje prostore v naselju Sončni dvori.
V Kostanjevico na Krki bo vabil več kot 500 let star uskoški stolp V Črneči vasi v kostanjeviški občini je zobu časa kljuboval eden najstarejših obrambnih stolpov iz časov turških vpadov, imenovan uskoški stolp. Zdaj občina končuje njegovo obnovo.
Osebna rast kot dolžnost in vseživljenjski proces: Hessejev Demian na odru APT-ja Demian, Hessejev primer intimne zgodbe, ki se prepleta med stvarnostjo telesnega, človečnosti in njegove duše, je poezija v besedi in ideji ter prva uprizoritev v sezoni Anton Podbevšek Teatra, ...
Kaj se bo zgodilo, če neočiščeno pogorišče v Zalogu pri Straži zalijejo poplave? Varuh človekovih pravic je zaskrbljen, ker je pogorišče obrata za obdelavo odpadkov družbe Ekosistemi še vedno v takem stanju, kot je bilo po požaru.
Tretji največji sejem v državi, Gregorjev sejem, letos na novi lokaciji Na 24. Gregorjevem sejmu kmetijske opreme, vrtičkarstva, vinogradništva in sadjarstva se bo do nedelje predstavilo 220 razstavljavcev, organizator pa pripravlja tudi številne izobraževalne dogodke, ...
Novo mesto v Štukljevem letu dobiva svoj polmaraton Letos mineva 120 let od rojstva olimpionika Leona Štuklja. V njegovem rojstnem Novem mestu so razglasili Štukljevo leto, v katerem bodo pripravili niz prireditev, med njimi bo tudi polmaraton.
Na jubilejni pohod po Jurčičevi poti se je odpravilo 3.000 ljudi 25. Pohoda po Jurčičevi poti od Višnje Gore do Muljave in tamkajšnje Jurčičeve domačije, na katerega so se najbolj zgodnji podali že ob 7.00, se je udeležilo 3.000 ljudi.
Ob prenovi Glavnega trga v Novem mestu bodo ohranili del odkrite starejše ceste Na novomeškem Glavnem trgu, kjer so oktobra lani začeli arheološke raziskave in prenovo, arheologi kljub mrazu nadaljujejo delo.
Novo mesto uvaja brezplačen prevoz za starejše in invalide V mestni občini Novo mesto bo prihodnji teden začel delovati brezplačni sistem prevozov starejših in invalidnih oseb z električnim avtomobilom in naročanjem prek klicnega centra.
Na črnomaljski praznik odprli prenovljeno ulico V Črnomlju so prenovili Kidričevo ulico, ki je ena najprometnejših , za njeno obnovo so na občini porabili 700.000 evrov.
Suha krajina ne bo več tako suha: poleti bodo le dobili vodovod V Suhi krajini bo do poletja rešena težava s pomanjkanjem pitne vode. Pet občin namreč končuje 36 milijonov evrov vreden kohezijski projekt oskrbe Suhe krajine s pitno vodo.
Likovniki v novomeškem Narodnem domu ostali brez vode in elektrike Likovniki, ki zaradi bojazni, da bodo za vedno ob prostore, vztrajajo v prostorih Narodnega doma v Novem mestu, so ostali brez elektrike in vode.
Zaradi prenove znova sprememba prometa v središču Novega mesta V torek bodo v središču Novega mesta znova spremenili prometno ureditev. Že od oktobra namreč potekajo prenova Glavnega trga in arheološka izkopavanja.
Vinica: Slabo vreme podaljšalo gradnjo dodatnega čakalnega pasu na mejnem prehodu Gradnjo dodatnega čakalnega pasu na slovenski strani mejnega prehoda Vinica, ki so jo začeli oktobra lani, so zaradi neugodnih vremenskih razmer podaljšali za štiri mesece.
Že prihodnje leto po pol stoletja spet z vlakom do Kočevja Medtem ko naj bi bil aprila končan drugi del prenove in nadgradnje 12,2-kilometrskega dela kočevske železniške proge med Ribnico in Kočevjem, je zdaj objavljeno javno naročilo za še tretji del ...
Trebnje se ob 150-letnici smrti spominja misijonarja Barage V Trebnjem so se ob 150-letnici smrti spomnili slovenskega misijonarja, škofa, etnologa, jezikoslovca in pisca več knjig Friderika Ireneja Barage.
Sodišče pritrdilo novomeški občini, vendar likovniki ne želijo zapustiti Narodnega doma Sodišče je ugodilo tožbi novomeške občine zaradi izpraznitve in izročitve nepremične Narodnega doma v Novem mestu.
Stavkajoči v novomeškem domu bodo dobili plačane praznike, hočejo še odstop direktorice Vodstvo novomeškega doma starejših bi stavkajočim ugodilo pri plačilu za praznično delo, a ti zdaj poleg drugih zahtev želijo tudi, da odide direktorica Milena Dular.
Uslužbenci novomeškega doma za starejše bodo v sredo stavkali Zaposleni v Domu starejših občanov Novo mesto bodo jutri ob 9. uri začeli stavkati, saj so bila pogajanja med stavkovnim odborom sindikata zdravstva in socialnega varstva ter direktorico doma ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Urejanje in postavitev e-revije
Iščemo pomoč prostovoljca, ki je sposoben urediti E- revijo in jo postaviti na splet. Vsebino imamo pripravljeno. Vsebina e-revije vsebuje osnovne oznake, ki jih je postavil ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

22:30 S-prehodi, ponovitev
23:00 »Ni Hamburg, ampak bo!« - Zgodba o slovenskem oknu v svet, dokumentarni film, ponovitev

TV Maribor

22:40 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

22:30 Glasbeni izbor
00:00 Nočni program

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
Kazalo