Dolenjska - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Dolenjska - Arhiv
Toča v Črnomlju zgolj na objektih povzročila za skoraj pet milijonov evrov škode V Črnomlju je toča po oceni občine samo na objektih povzročila skoraj pet milijonov evrov škode, v hudem neurju s točo, ki se je nad Črnomljem zneslo 8. junija, je bilo poškodovanih približno 1.300 ...
V Kočevju znaten zaposlitveni preboj - podjetja se širijo, prihajajo nova V Občini Kočevje, kjer so zadnje obdobje dosegli precejšen gospodarski preboj, do leta 2022 računajo na več kot 750 novih delovnih mest. Delavce nameravajo pridobiti tudi od drugod.
V Novem mestu prenova stopnišča na slikovitem Bregu Mestna občina Novo mesto je v četrtek podpisala izvajalsko pogodbo za prenovo odsluženega stopnišča, ki novomeški slikoviti Breg nad Krko povezuje z rečnim obrežjem in Župančičevim sprehajališčem.
Občina Straža za tri stopnice do Krke odštela več tisoč evrov Občina Straža je bila z "vstopno-izstopno točko na reki Krki," kot so poimenovali tri stopnice na bregu Krke, deležna burnega odziva na družbenih omrežjih, zaradi cene investicije.
Ustvarjalci odstranjeni iz Narodnega doma, ki ga bodo zapečatili in ogradili do delne prenove V Novem mestu so dopoldne iz Narodnega doma izselili ustvarjalce alternativne umetniške scene.
Bela krajina zdaj še prijaznejša do kolesarjev V Beli krajini je letošnja turistična ponudba bogatejša za izposojo električnih koles ob reki Kolpi, za kolesarje pa je pomembna pridobitev tudi asfalt na še zadnjem trikilometrskem odseku državne ...
Astronavt slovenskih korenin Ronald Šega obiskal Loški Potok Astronavt, general in znanstvenik slovenskega rodu Ronald Šega, ki je sodeloval v dveh Nasinih misijah v vesolju, je obiskal Loški Potok, kamor segajo njegove korenine.
Karitas pomagal skoraj 200 gospodinjstvom, ki jih je prizadela toča Komisija črnomaljske župnijske Karitas je do zdaj pomagala nekaj manj kot 200 črnomaljskim in semiškim gospodinjstvom, ki jih je 8. junija prizadela toča, do zdaj so gospodinjstvom razdelili nekaj ...
Novomeška opozicija: Župan ni uresničil niti desetine svojih predvolilnih obljub Novomeška opozicija oz. občinski odbori SD-ja, SMC-ja, Gospodarsko aktivne stranke, Slovenske nacionalne stranke in Zveze za Dolenjsko se je znova odzvala na županovanje Gregorja Macedonija.
Foto: Orjaki so se v Kočevju pomerili v metu motorke Kočevje je gostilo peto svetovno prvenstvo v metu motorke, na katerem je slavil domačin Denis Sevenšek, ki je motorko zalučal 9,9 metra daleč.
Ponoven poskus deložacije ustvarjalcev iz novomeškega Narodnega doma Peščici novomeških alternativnih ustvarjalcev, ki zadnjih 13 let delujejo v Narodnem domu, novomeška občina pa bi jih rada izselila in omenjeno stavbo v njeni lasti prenovila, so za danes ob 11. uri ...
Pri čiščenju parcele našli 612 kilogramov starih bomb V kraju Čolnica nad Kanalom so odkrili 88 bomb iz prve svetovne vojne v skupni teži 612 kg. Neeksplodirana ubojna sredstva so našli naključno pri čiščenju parcele.
Po neurju v Beli krajini na črnomaljski občini prejeli več kot 1.500 prijav škode Na črnomaljski občini so po dveh tednih od začetka zbiranja vlog za prijavo škode na stavbah, nastale zaradi nedavnega močnega neurja s točo, prejeli več kot 1500 vlog.
Kočevje v kratkem do dveh novih centrov za duševno zdravje Zdravstveni dom Kočevje bo iz zdravstvene blagajne prihodnje leto dobil sredstva za vzpostavitev Centra za duševno zdravje odraslih ter Centra za duševno zdravje otrok in mladostnikov.
Škodo po hudi toči v Beli krajini že izplačujejo Zavarovalnice skupne ocene škode po neurju z debelo točo v Beli krajini še nimajo, so pa že začele izplačevati odškodnine. Odpravljanje škode na terenu bo trajalo še nekaj časa.
Čas je za Jurjevanje: najstarejši folklorni festival pri nas, ki se spogleduje s sodobnostjo Ta konec tedna bo v središču Črnomlja potekal osrednji program Jurjevanja v Beli krajini, ki je najstarejši folklorni festival v Sloveniji.
Foto: Izjemna arheološka najdba na Kapiteljski njivi Na prazgodovinskem grobišču Kapiteljska njiva v Novem mestu so v novoodkriti gomili našli starejšeželeznodobni knežji grob, pri čemer gre za grob premožnega bojevnika z železnim orožjem, bronasto ...
Ustvarjanje suspenza med vizualnim in nevizualnim s postavitvijo Blizu svetlobi Razstava Blizu svetlobi vznika iz neznatnih intimnih, čutnih in racionalnih impulzov umetnice Petre Varl v želji po vzpostavitvi dialoga z zelo zapeljivim, a zahtevnim razstavnim prostorom.
Svoje duri za javnost odpira grad Kostel, drugi največji grajski kompleks na Slovenskem Komorni koncerti, razstave, predstave in delavnice bodo po novem naseljevali do zdaj urejeni del gradu Kostel, ki ga bodo za javnost odprli v petek.
Karitas s prvih 55.100 evri pomoči za v neurju prizadeta gospodinjstva Po hudi uri nad Črnomljem, ki je povzročila skupno škodo v vrednosti kar 18,5 milijona evrov in prizadela več kot 700 zasebnih stavb, prihaja pomoč z različnih virov.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri organizaciji in koordinaciji plesnega Festivala SPIDER 2018!
K sodelovanju vabimo prostovoljke in prostovoljce za pomoč pri pripravi in organizaciji mednarodnega plesnega festivala Spider.Vabimo vse, ki želite sodelovati v kreativni ekipi ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

00:35 Infocanale
06:00 Infocanale

TV Maribor

23:45 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

00:00 Nočni program RS
05:00 Jutro na Radiu Koper

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
07:00 Druga jutranja kronika
Kazalo