Dolenjska - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Dolenjska - Arhiv
Arex, največje slovensko orožarsko podjetje, prodali Čehom Šentjernejsko orožarsko podjetje Arex s približno 120 zaposlenimi je na začetku tedna prešlo v last češkega zasebnega sklada RSBC oz. v ta namen ustanovljene družbe RSBC Defence.
Brezplačni prevozi za starejše tudi v Krškem S 15. januarjem bo Zavod za medgeneracijsko solidarnost Sopotniki, ki že ponuja brezplačne prevoze starejšim, to dejavnost začel tudi v Krškem.
Visokošolsko središče v Novem mestu odslej Univerza v Novem mestu Svet nacionalne agencije za kakovost v visokem šolstvu je podelil akreditacijo Univerzi v Novem mestu.
Opera Deseti brat prinaša večno sporočilo o ljubezni, ki premaga vse ovire Drevi bodo v Novem mestu premierno uprizorili novo opero Deseti brat po motivih istoimenskega romana Josipa Jurčiča, za katero je glasbo napisal skladatelj Aleš Makovac.
Ureditev romskega naselja Žabjak je pred vrati, stala naj bi 3,6 milijona Gospodarsko ministrstvo in razvojni svet razvojne regije Jugovzhodna Slovenija sta podpisala dogovor o regijskem razvoju, ki predvideva tudi ureditev romskega naselja Žabjak.
Video: Levstikovo pot od Litije do Čateža premagalo 15.000 pohodnikov Idilična jesenska pokrajina, prijazni domačini in pester zabavno-kulturni program so na pot od Litije do Čateža privabili množico pohodnikov, ki so se sprehodili po Levstikovih stopinjah.
Hišne preiskave zaradi suma ponarejanja poslovnih listin Kriminalisti in policisti Policijske uprave Novo mesto po nalogu pristojnega sodišča preiskujejo več stanovanjskih in poslovnih prostorov ter vozil na svojem območju.
Na Institutu "Jožef Stefan" razvili filter trdih delcev za male kurilne naprave Občina Loški Potok je v sodelovanju z Institutom "Jožef Stefan" in gozdarskim inštitutom razvila filter za trde delce za male kurilne naprave.
Za obuditev nekdanjega shajališča Kočevcev skrbi peč svetovno priznane oblikovalke Peč, ki jo je v okviru Bienala oblikovanja ustvarila svetovno priznana francoska oblikovalka Matali Crasset, je bila te dni predana v upravljanje in lastništvo Občini Kočevje.
Novo mesto bo mladim pri gradnji pomagalo s 1000 evri Novomeška mestna občina je objavila razpis za podporo mladim, starim do 35 let, ki skušajo priti do prvega stanovanja - pomagala jim bo s 1000 evri na enoto, pri mladih družinah pa bo znesek še višji.
Podpisali sporazum o sodelovanju pri uporabi in upravljanju velodroma v Češči vasi Novomeška občina, ki si prizadeva za prenovo, pokritje in nadgradnjo pred 20 leti zgrajenega kolesarskega velodroma v Češči vasi v mednarodni večpanožni olimpijski vadbeni center, je z olimpijskim ...
Pred 400 leti so se zagovarjali zadnji metliški protestanti Ob 400. obletnici zagovora zadnjih štirih protestantov iz Metlike pred protireformacijsko komisijo v Ljubljani bodo v Belokranjskem muzeju odprli razstavo z naslovom Protestantizem v Metliki ...
Foto: Po 25 letih avtocestni priključek Šmarje - Sap uradno odprt Avtocesta skozi naselje Šmarje - Sap je bila zgrajena že pred 25 leti, a brez polnoopravilnega priključka v smeri proti Ljubljani.
Metliška Beti po štirih letih spet lažje diha - poplačali še zadnje obveznosti iz "prisilke" V metliški družbi Beti, eni vodilnih evropskih proizvajalk barvane poliamidne preje, ki je bila od leta 2013 v prisilni poravnavi, so v ponedeljek poravnali še zadnje obveznosti postopka.
V streljanju na Dolenjskem ranjen 45-letnik V okolici Šentjošta pri Stopičah naj bi pozno popoldne 67-letni moški dvakrat ustrelil 45-letnika, ki so ga ranjenega prepeljali v bolnišnico in ni v smrtni nevarnosti.
Tretja razvojna os: Belokranjci korak bližje avtocesti Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič je v Črnomlju s predstavniki občin Črnomelj, Metlika, Semič in Novo mesto podpisal protokol načrtovanja južnega dela ceste tretje razvojne osi.
Srčnim bolnikom na Dolenjskem bo poslej lažje: Novo mesto dobilo katetrski laboratorij V novomeški bolnišnici so odprli katetrski laboratorij, ki je osnova za intervencijsko kardiologijo. Do zdaj ga tam niso imeli, zaradi česar so morali več kot tisoč bolnikov na leto pošiljati drugam.
Največ bolniških odsotnosti je v Posavju Na tematski konferenci o bolniški odsotnosti z dela v Posavju so opozorili, da je tamkajšnja bolniška odsotnost najpogostejša v državi.
Kulturna šola leta je OŠ Franceta Prešerna iz Maribora Na slovesnosti v OŠ Louisa Adamiča Grosuplje so razglasili 70 osnovnih šol, ki so si letos prislužile naziv kulturna šola leta. Najboljša med njimi je postala OŠ Franceta Prešerna iz Maribora.
71-letnico do smrti zgrizli pitbuli V novomeški bolnišnici je za posledicami poškodb zaradi ugrizov psov umrla 71-letnica iz okolice Črnomlja, so potrdili na Policijski upravi Novo mesto.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Sopotniki - nudenje brezplačnih prevozov za starostnike s službenim vozilom (na območju občine Brežice)
Zavod Sopotniki, zavod za medgeneracijsko solidarnost, je zasebni zavod, ki smo ga ustanovili s preprostim namenom: starostnikom iz ruralnih področij želimo ponuditi brezplačne ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

06:00 Infocanale
14:00 TV Transfrontaliera - TG regionale FVG

TV Maribor

13:35 Mostovi - Hidak, oddaja TV Lendava, ponovitev
14:05 Naš arhiv je živ, oddaja TV Maribor, ponovitev

Radio Koper

13:30 Morje in mi
14:30 Poročila

Radio Maribor

13:10 Nagradne igre, povabila
14:30 Do popoldneva, obvestila
Kazalo