Fištravec zavrača Cerarjeve navedbe, da mariborska mestna oblast nima izdelane vizije mesta. Foto: BoBo
Fištravec zavrača Cerarjeve navedbe, da mariborska mestna oblast nima izdelane vizije mesta. Foto: BoBo

Kot je Fištravec zapisal v javnem pismu, ga je k vnovičnemu vabilu spodbudil prav Cerarjev nedavni intervju za časnik Večer, v katerem je premier med drugim dejal, da so razmere v Mariboru takšne, da terjajo odločnejšo pozornost vlade.

Ob tem se ne strinja z njegovimi, kot je dejal Fištravec, napačnimi informacijami, da mariborska mestna oblast ne zna jasno povedati, kaj hoče od vlade, oziroma, da nima vizije. "Ne drži ne eno ne drugo," je zatrdil mariborski župan.

Kot je dodal, mu želijo prav to že od nastopa njegovega mandata avgusta lani neuspešno predstaviti, saj je tokratno uradno vabilo že šesto, vendar dlje od priložnostnih krajših srečanj ob Cerarjevih strankarskih obiskih in njegovih občasnih udeležbah na prireditvah v mestu jim doslej ni uspelo priti.

Mariborčani si obisk zaslužijo
Fištravec meni, da si Mariborčani nedvomno zaslužijo Cerarjev uradni obisk, pri tem pa mu je jasno, da od premierja ne morejo pričakovati, da bo vizijo mesta oblikoval namesto izvoljene lokalne politike.

Zato je župan omenil vrsto dokumentov, od celostne prometne strategije, lokalnega programa za kulturo, strategije razvoja mesta do leta 2030, strategije razvoja regijskega turističnega cilja, lokalnega energetskega koncepta in lokalnega programa mladih, ki so jih v Mariboru v zadnjem obdobju že sprejeli.