Državno pravobranilstvo je Kokla že pozvalo, naj znesek plača. Foto: MMC RTV SLO
Državno pravobranilstvo je Kokla že pozvalo, naj znesek plača. Foto: MMC RTV SLO

Sodni epilog je dobila afera o nenamenski porabi davkoplačevalskega denarja, v katero se je pred dvema letoma zapletel Kokl, ki je med drugim tudi direktor spletnega medija Primorska.info.

Denar, malo več kot 18.000 evrov, je spletni portal pred leti dobil na razpisu za pluralizacijo medijev. V prijavljenem projektu Focus naj bi enkrat na teden bralcem ponudili poglobljen raziskovalni članek, vendar tega niso nikoli izpeljali.

Državno pravobranilstvo je Kokla že pozvalo, naj znesek plača, če se ne bo odzval, pa bodo denar pridobili z izvršbo. Ali je Kokl, ki se je zahtevi ministrstva ves čas upiral s pritožbami, neupravičeno dobljeni znesek že vrnil, ni bilo mogoče preveriti, saj se na naše klice ne odziva.

Kokl je sicer julija odstopil s položaja predsednika koprskega SD-ja, potem ko so se na sedežu ŠOUP-a "oglasili" kriminalisti, ki so preiskovali sum gospodarskega kriminala. Po poročanju medijev naj bi ŠOUP od študentskega dela na leto prejemal skoraj milijon evrov, za študentske dejavnosti pa so namenili le 160.000 evrov. Preostalo, kar 80 odstotkov sredstev, je namreč šlo za plače, materialne stroške in najemnine.