Kmetijstvo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kmetijstvo - Arhiv
15. kmetica leta peče kruh, z možem redita ovce in upravljata kamnolom Zveza kmetic Slovenije je ob svetovnem dnevu kmetic v četrtek na prireditvi v Zagorju ob Savi naslov kmetice leta podelila Karolini Dragici Črešnar iz Zreč, ki skupaj s svojim možem kmetuje na ...
Majhnim kmetijam 20 milijonov evrov nepovratnih sredstev za razvoj Majhne kmetije bodo za razvoj deležne 20 milijonov evrov nepovratnih sredstev. S tem želi kmetijsko ministrstvo izboljšati konkurenčnost majhnih kmetij in povečati njihovo produktivnost.
Nekateri trgovci izboljšali svoje prakse, po drugi strani pa še bolj stiskajo dobavitelje "Cene mleka so na kmetijah še vedno pod ravnjo, ki je veljala pred mlečno krizo," opozarja varuh odnosov v prehranski verigi Jože Podgoršek in dodaja, da so napovedane podražitve neutemeljene.
Letina oliv bo odlična, a skromna Oljkarji slovenske Istre bodo že čez dober teden začeli obirati zgodnje sorte oljk, kot sta maurino in lečino. Obetajo si odlično, a zelo skromno letino.
Kako zavarovati slovensko kmetijsko proizvodnjo? Možnosti je več. Kmetijska proizvodnja je podvržena velikim tveganjem zaradi nestabilnih razmer, ki jih povzročajo podnebne spremembe - te letos slovenskemu kmetijstvu niso prizanašale -, pa tudi globalizacija ter ...
Na Krasu končujejo trgatev, refoška pol manj kot običajno Ta konec tedna se v kraškem vinorodnem okolišu končuje letošnja trgatev.
Inšpektorji bodo preverjali, kam vozite grozdje Inšpektorat RS-a za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo bo v času trgatve izvajal nadzor nad prometom z grozdjem in prevozi grozdja med obrati ter tudi nad prijavo pridelka v register ...
V petek in soboto mogoči neurja in močni nalivi V petek in soboto so mogoča neurja, predvsem močni nalivi in sunki vetra, toča ni izključena. Lahko bodo narasli hudourniki in manjši vodotoki, napoveduje Arso.
Številne nepoštene prakse trgovcev, a pravnih podlag za ukrepanje (še) ni V verigi preskrbe s hrano se dogajajo številne nepoštene prakse, varuh odnosov v prehranski verigi pa ne more ukrepati, saj kršitve lahko le prijavi agenciji za varstvo konkurence, so ugotavljali na ...
Pahor na sejmu Agra: "Trajnostni razvoj je naši domovini pisan na kožo" V Gornji Radgoni je predsednik Borut Pahor odprl 55. sejem Agra in hkrati poudaril, da je trajnostni razvoj Sloveniji pisan na kožo.
Zadnji dan za prijavo škode po spomladanski pozebi Kmetijska gospodarstva, ki so spomladi imela škodo po pozebi, lahko to še danes prijavijo na svojo občino. Prijave bodo do 15. septembra na terenu preverile nadzorne komisije.
Hmeljarji pričakujejo podpovprečen pridelek Hmeljarji v Savinjski dolini te dni začenjajo obiranje zelenega zlata, hmelja, ki je najpomembnejša sestavina piva.
30-letni odpis katastrskega dohodka zaradi podlubnikov V javni obravnavi je interventni zakon za odpravo posledic namnožitve podlubnikov po žledolomu. Le-to obravnava kot naravno nesrečo in našteje ukrepe. Nanje imajo zainteresirani precej pripomb.
Po ajdi čebelarji zdaj spodbujajo tudi setev sončnic Projekt Čebelarske zveze Slovenije Kar sejemo, to žanjemo je bil zadnja leta namenjen spodbujanju setve medovite ajde, zdaj pa dobro prakso nadgrajujejo s spodbujanjem setve sončnic.
Posledice suše bodo presegle prag za razglasitev naravne nesreče Državna sekretarka na kmetijskem ministrstvu Tanja Strniša je ob ogledu posledic suše v občinah Semič in Črnomelj poudarila, da bo letošnja suša gotovo presegla prag za razglasitev naravne nesreče.
Uprava za varno hrano rejce svari pred afriško prašičjo kugo Na upravi za varno hrano bodo registriranim rejcem prašičev poslali zgibanko o preventivi in preprečevanju afriške prašičje kuge.
Suša je ponekod popolnoma uničila pridelek Zaradi pomanjkanja vode so pridelki rastlin po Sloveniji zmanjšani za od 30 do 60 odstotkov, ponekod pa popolnoma uničeni. Poleg pozebe in toče pridelek tako klesti še suša.
Čebelarji spodbujajo setev sončnic Čebelarska zveza spodbuja slovensko javnost, naj poseje čim več sončnic. Te so koristna paša za čebele in druge opraševalce, so okras domačih vrtov in vsestransko koristne.
Kako se zaščititi pred točo? Nevihte s točo so ena izmed stalnic vročih poletnih dni. Toča predstavlja največje tveganje za kmetijske pridelke.
Pridelek pšenice bo manjši kot lani, cene pa višje Žetev v Pomurju se bliža koncu. Pridelek pšenice v Prekmurju bo zaradi spomladanske suše in pozebe glede na lani manjši za okoli četrtino, kakovost pa bo višja od povprečja.
1 2 3 4 5
Kazalo