Kmetijstvo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Kmetijstvo - Arhiv
Direktorica, ki je poleti pastirica "Neka direktorica večje firme mi je nekoč dejala: 'Ma, Anka, kaj se ti toliko sekiraš za tvojo mlekarno? Če ne bo šlo, boš šla pa drugam.' Ampak, kam pa naj jaz grem? To ni Ljubljana. Jaz grem lahko ...
Podpisali pismo o nameri za obnovo zadrževalnika Vogršček Ministra Dejan Židan in Irena Majcen ter pet županov občin na območju Vipavske doline je v Šempetru pri Gorici podpisalo pismo o nameri obnove zadrževalnika Vogršček.
Pustošenje po gozdovih najhujše v zadnjih dveh desetletjih Orkanski veter, ki je 11. in 12. decembra pihal po državi, je uničil za več kot 1,3 milijona kubičnih metrov drevja.
Ali bodo živila označena s semaforjem glede vsebnosti sladkorja, maščob in soli? Skupina mednarodnih prehrambnih podjetij je pripravila predlog, po katerem bi živila z visoko vsebnostjo sladkorja, soli ali maščob označevali po enotni lestvici barv semaforja.
Zaradi obleganja inšpektorjev protestno podrl rastlinjake Kmetovalec Bojan Kreačič je zaradi "nadlegovanja" inšpektorjev v petek protestno podrl rastlinjake. "Ne vem, kako lahko upravičijo vse to maltretiranje," se je vprašal.
Za potrebe domačega trga pri nas pridelana le petina oljčnega olja Slovenci iz leta v leto porabimo več oljčnega olja.
Židan: Podkrepljena smer za zmanjševanje kemije v kmetijstvu Žitna veriga ne deluje povsem naoljeno, a deluje, je na današnji žitni konferenci v Ljubljani dejal minister za kmetijstvo Dejan Židan, ki je izpostavil tudi pomen zmanjševanja uporabe kemije v ...
Židan: "Vsaka tretja žlica hrane je odvisna od čebel" Odbor za finance in gospodarstvo Generalne skupščine ZN-a je v petek soglasno podprl resolucijo o razglasitvi 20. maja za svetovni dan čebel. Pobudnica je Slovenija.
Evropski uniji se znova ni uspelo dogovoriti o uporabi glifosata Članicam Evropske unije znova ni uspelo doseči dogovora o podaljšanju dovoljenja za uporabo spornega herbicida glifosat za pet let.
Slovenjgradčani vznemirjeni: Hmeljišča nastajajo preblizu naselij V zadnjih tednih je nekaj občanov slovenjgraške občine vznemirilo urejanje novih hmeljišč, ki so se po njihovih besedah preveč približala stanovanjskim objektom, zaradi česar so ustanovili civilno ...
Francija bi dovoljenje za "verjetno rakotvoren" glifosat podaljšala "le" za tri leta Francija bo nasprotovala predlogu Evropske komisije, ki predlaga petletno podaljšanje veljavnosti dovoljenja za herbicid glifosat v EU-ju, je sporočil francoski okoljski minster in dodal, da se ...
En evro za hektar zemlje Pridelava hrane, strateške surovine naše prihodnosti - kmalu nas bo na svetu 9 milijard - nam daje veliko možnosti za nova zelena delovna mesta v pridelavi hrane. Panu je mlad finski kmet.
"Časi, ko je bilo pomembno, da imaš v hlevu vsaj 50 glav živine ali 30 hektarjev, so davno mimo" "Danes je pomembna inovativnost, da dihaš s trgom ter čutiš utrip potrošnikov in se jim z modernim, svežim pristopom kar se da približaš," je prepričan letošnji inovativni mladi kmet Matic Vizjak.
15. kmetica leta peče kruh, z možem redita ovce in upravljata kamnolom Zveza kmetic Slovenije je ob svetovnem dnevu kmetic v četrtek na prireditvi v Zagorju ob Savi naslov kmetice leta podelila Karolini Dragici Črešnar iz Zreč, ki skupaj s svojim možem kmetuje na ...
Majhnim kmetijam 20 milijonov evrov nepovratnih sredstev za razvoj Majhne kmetije bodo za razvoj deležne 20 milijonov evrov nepovratnih sredstev. S tem želi kmetijsko ministrstvo izboljšati konkurenčnost majhnih kmetij in povečati njihovo produktivnost.
Nekateri trgovci izboljšali svoje prakse, po drugi strani pa še bolj stiskajo dobavitelje "Cene mleka so na kmetijah še vedno pod ravnjo, ki je veljala pred mlečno krizo," opozarja varuh odnosov v prehranski verigi Jože Podgoršek in dodaja, da so napovedane podražitve neutemeljene.
Letina oliv bo odlična, a skromna Oljkarji slovenske Istre bodo že čez dober teden začeli obirati zgodnje sorte oljk, kot sta maurino in lečino. Obetajo si odlično, a zelo skromno letino.
Kako zavarovati slovensko kmetijsko proizvodnjo? Možnosti je več. Kmetijska proizvodnja je podvržena velikim tveganjem zaradi nestabilnih razmer, ki jih povzročajo podnebne spremembe - te letos slovenskemu kmetijstvu niso prizanašale -, pa tudi globalizacija ter ...
Na Krasu končujejo trgatev, refoška pol manj kot običajno Ta konec tedna se v kraškem vinorodnem okolišu končuje letošnja trgatev.
Inšpektorji bodo preverjali, kam vozite grozdje Inšpektorat RS-a za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo bo v času trgatve izvajal nadzor nad prometom z grozdjem in prevozi grozdja med obrati ter tudi nad prijavo pridelka v register ...
1 2 3 4 5 6
Kazalo