Vreme in podnebje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Vreme in podnebje - Arhiv
Tako močna otoplitev zelo redka - v 70 letih se je to zgodilo le petkrat V soboto bodo zaradi kombinacije hitrejšega tajanja snega in velike prehodne vodnatosti mogoča manjša razlivanja rek in manjših vodotokov v vzhodni Sloveniji, opozarjajo na agenciji za okolje.
Po obilnem sneženju prihaja otoplitev in z njo možnost poplav V noči na torek in dopoldne je zapadlo od 5 do 15 centimetrov snega, tako da je snežna odeja najvišja v sezoni.
Slovenija ni odporna proti podnebnim spremembam: Vročinski valovi in obilnejše padavine Agencija RS za okolje (Arso) ugotavlja, da se je temperatura zraka v Sloveniji v zadnjih 50 letih dvignila za dve stopinji, povečalo se je število vročinskih valov, vse pogostejša so obdobja obilnih ...
Padavine se bodo ponoči še okrepile, previdno na cestah Padavine bodo v torek dopoldne večinoma ponehale, le na zahodu se bodo občasno pojavljale še do večera. Zaradi padavin lahko nevšečnosti pričakujemo tudi v prometu.
V gorah se je segrelo za 20 stopinj, po nižinah bo zimsko še do nedelje Ponekod po državi rahlo dežuje, zato v prometnoinformacijskem centru opozarjajo na nevarnost poledice, predvsem na primorskih in vipavskih cestah.
Foto: Sneg pobelil tudi obalna mesta, v Izoli uporabnikom na voljo sol in pesek Prvi dan meteorološke pomladi je v znamenju nizkih temperatur (najmanj, okoli -20 so termometri kazali na Štajerskem in Prekmurju) in snega.
Prva žrtev mraza, sreča v nesreči deskarja Izredno nizke temperature so v Sloveniji zahtevale prvo smrtno žrtev - moški iz okolice Maribora je zaradi podhladitve umrl na lastnem dvorišču, za življenje se bojuje še en človek.
Strupen mraz: na Blokah -27, v mrazišču Mrzla Komna kar -38 Slovenija se je zbudila v najhladnejše jutro te zime: v Novi vasi na Blokah so izmerili -27 stopinj, na Jezerskem -25, v Babnem Polju -24, v Logatcu je termometer pokazal -22, v Celju pa -20, mrzlo ...
Močan veter, sneg in mraz povzročajo težave v Sloveniji in po Balkanu Ponekod na Gorenjskem, Dolenjskem in v Pomurju so bili sunki vetra tako močni, da so ovirali promet, veter pa je povzročal tudi snežne nanose.
Največ snega je zapadlo na jugovzhodu Slovenije, ponoči nova pošiljka Sneženje se bo ponoči povsod okrepilo in zajelo vso Slovenijo. Dopoldne je največ snega, 12 cm, zapadlo v okolici Brežic.
Južna Afrika zaradi suše razglasila nacionalno katastrofo Južna Afrika je zaradi ene najhujših suš v svoji zgodovini razglasila "nacionalno katastrofo".
Gladina oceanov se dviga pospešeno Povprečna globalna gladina oceanov se ne dviga umirjeno, za tri milimetre na leto, temveč pospešeno, vsako leto za še dodatnega 0,08 milimetra, ugotavlja sveža študija.
Prihaja nova pošiljka snega, najhuje bo med jutranjo prometno konico Ponekod že sneži, ponoči pa se bodo padavine okrepile in od juga razširile nad večji del države.
V Ljubljani 20 cm snega, v Laščah 44 cm. Po nižinah se bo sneg obdržal vsaj 14 dni. Državo je prekrila snežna odeja, ki se bo še odebelila. Največ snega je po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) zapadlo v osrednji Sloveniji, najmanj pa v severovzhodni.
Trumpov odgovor na polarni mraz v ZDA: "Potrebujemo globalno segrevanje" Medtem ko je vzhod ZDA zajel polarni mraz, se ameriški predsednik Donald Trump sprašuje, zakaj bi se borili proti globalnemu segrevanju, ko pa bi jim prišlo prav.
Sneg in obilno deževje povzročala nevšečnosti. Reke se bodo razlivale. Ponekod po Sloveniji še vedno sneži, zato se na pot ne odpravljajte brez zimske opreme. Vozne razmere so slabše kot običajno, potovalni časi pa daljši.
Božič bo za večino Slovenije zelen Koledarska zima se začenja danes, 21. decembra, trajala pa bo do 21. marca. Vremensko gledano, bodo prihodnji dnevi do božiča mrzli in za večino Slovenije brez snega.
V zemeljskih plazovih na Filipinih in v Čilu več kot 30 mrtvih V tropskem neurju, ki je zajelo Filipine, so se na vzhodu države sprožili številni zemeljski plazovi, pri čemer je umrlo 26 ljudi, še 23 pa jih pogrešajo. Medtem je v plazu v Čilu umrlo pet ljudi.
Brez elektrike več tisoč odjemalcev, poplavljenih okoli 600 objektov in 700 cest Pristojne sl užbe še vedno odpravljajo posledice ujme na objektih, cestah in električnem omrežju.
Obsežne poplave rek, ponekod bodo tudi noč preživeli v strahu Veter bo polagoma ponehal, toda številne vode po državi bodo še naraščale. Agencija RS za okolje je za Gorenjsko, zgornje Posočje in Zasavje izdala oranžno opozorilo pred obsežnimi poplavami.
1 2 3 4 5 6 7 8
Kazalo