Vreme in podnebje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Vreme in podnebje - Arhiv
Brez elektrike več tisoč odjemalcev, poplavljenih okoli 600 objektov in 700 cest Pristojne sl užbe še vedno odpravljajo posledice ujme na objektih, cestah in električnem omrežju.
Obsežne poplave rek, ponekod bodo tudi noč preživeli v strahu Veter bo polagoma ponehal, toda številne vode po državi bodo še naraščale. Agencija RS za okolje je za Gorenjsko, zgornje Posočje in Zasavje izdala oranžno opozorilo pred obsežnimi poplavami.
Foto: Silovit veter pustošil po državi, okoli 10.000 gospodinjstev še vedno brez elektrike Močan veter je po vsej državi lomil drevesa in odkrival strehe, nekateri manjši kraji so še vedno odrezani od sveta, čeprav so reševalne ekipe že ves dan na terenu.
Sirene v Preddvoru in na Jezerskem zatulile zaradi vetra in podrtih dreves Izrazita odjug a z dežjem že povzroča poplave po državi. Narasle vode so že zalile številne objekte, veter, ki je že odkrival strehe, naj bi se še okrepil.
Občutna otoplitev, močan veter in obilne padavine Že danes se bo občutno otoplilo. Močan jugozahodni veter bo ponekod presegal hitrost 100 kilometrov na uro.
December bo nadpovprečno hladen Evropo čaka najhladnejši december v zadnjih sedmih letih, saj bo po napovedih različnih vremenoslovcev prva polovica letošnjega decembra neobičajno mrzla, nato bodo sledile za december običajne ...
Zaradi napovedanega snega in dežja pričakovane nevšečnosti v prometu Padavine, ki so ponoči najprej zajele zahodno Slovenijo, se bodo razširile tudi nad osrednje kraje.
Zaradi snega in dežja nekaj zalitih stavb in podrtih dreves, a večjih težav ni Padavine, ki so ponoči zajele državo, so povzročile nekaj manjših nevšečnosti: v občini Prevalje je sneg na cesto podrl nekaj dreves, na Gorenjskem pa so morali gasilci posredovati zaradi meteornih ...
"Nedeljsko jutro bo marsikje tudi po nižinah belo" Zaradi temperature v zadnjih dneh bi lahko imeli občutek, da se bliža pomlad, a že v nedeljo bo zima prvič zares pokazala zobe - marsikje po državi bo namreč jutro belo, v prvih dneh prihodnjega ...
Ponedeljkov dan sta v dobršni meri krojila sneg in veter Slovenijo je prvič v tej sezoni zajelo sneženje do nižin. Največ težav v prometu in pri oskrbi z elektriko je vreme povzročilo na Notranjskem, v severnem delu Primorske in osrednjem delu.
Foto: Benetke pod vodo, v Avstriji sneg do dolin Benetke so se po obilnem deževju in zaradi močnega plimovanja znašle pod vodo, na jugu Italije je divjalo močno neurje, na Južnem Tirolskem pa je močno snežilo.
Ne pozabite na zimsko opremo: na Kaninu pol metra snega, na Voglu 33 centimetrov Na Kaninu je ponoči zapadlo 50 in na Kredarici 25 centimetrov snega, do opoldneva pa je na Voglu debelina snežne odeje znašala 33, na Vršiču 28, na Korenskem sedlu 19, na Rudnem polju 13 in v ...
V ponedeljek močno deževje, ohladitev. Deževno obdobje bo dolgotrajno. Prihodnji teden se bo ohladilo, obenem pa se bo začelo tudi daljše obdobje oblačnega in deževnega vremena.
Moker september, sončen oktober. Pa november? Kot kaže, siv in turoben. Letošnja jesen je zelo pisana, tudi kar se tiče vremena, ugotavljajo na Agenciji za okolje RS in napovedujejo, da bo november upravičil svoj sloves "sivega meseca" - v naslednjem tednu nas tako ...
WMO: Koncentracija ogljikovega dioksida v ozračju rekordno visoka Svetovna meteorološka organizacija (WMO) je sporočila, da je koncentracija ogljikovega dioksida v ozračju dosegla novo rekordno vrednost.
Vremenoslovci opozarjajo na močno burjo na Primorskem Slovenijo je že dopoldne zajel dež, vremenoslovci pa zdaj opozarjajo še na močan veter - predvsem na Primorskem lahko burja doseže hitrost od 100 do 120 kilometrov na uro.
Foto: Tangier, izginjajoči otok s prebivalci, ki zanikajo podnebne spremembe To poletje je delegacija republikanskih podnebnih aktivistov obiskala Tangier Island, s travo porasli otoček v zalivu Chesapeake v ameriški zvezni državi Virginija, da bi skušala prepričati 450 ...
Na Portugalskem samo v nedeljo 440 požarov; najmanj 30 ljudi je umrlo Obsežni požari v Španiji in na Portugalskem so v soboto in nedeljo po zadnjih podatkih zahtevali več kot 30 žrtev.
Nevihta Ophelia na Irskem zahtevala tri smrtne žrtve Irsko je dosegla Ophelia, sprva orkan, ki pa je nato oslabela v nevihto. Zahtevala je tri smrtne žrtve, poleg tega je 360.000 gospodinjstev ostalo brez elektrike.
Babje poletje: po deževnem septembru prihaja sončen (a ob jutrih meglen) oktober Po svežem, mokrem in zelo sivem septembru nas v oktobru čaka daljše obdobje suhega, toplega in tudi sončnega vremena, obenem pa bosta po nižinah stalnici tudi megla in nizka oblačnost, pravijo ...
1 2 3 4 5 6 7
Kazalo