Vreme in podnebje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Vreme in podnebje - Arhiv
Na Dolenjskem veter podiral drevesa, voda zalivala kleti Agencija RS za okolje opozarja, da so do sredine noči na nedeljo mogoča krajevna neurja.
Po nekaj sončnih dneh znova mogoča krajevna neurja Agencija RS-a za okolje (Arso) je oranžno stopnjo ogroženosti zaradi neurij izdala za večji del Slovenije, z izjemo severozahoda.
Vročinski val v Quebecu zahteval več kot 50 življenj Provinca Quebec na vzhodu Kanade je pod udarom enega najhujših vročinskih valov, s katerim so zdravstvene oblasti povezale več kot 50 smrti.
Škodo po hudi toči v Beli krajini že izplačujejo Zavarovalnice skupne ocene škode po neurju z debelo točo v Beli krajini še nimajo, so pa že začele izplačevati odškodnine. Odpravljanje škode na terenu bo trajalo še nekaj časa.
Nevihte povzročale težave v Pomurju. Do sobote naj jih ne bi bilo več. Močnejše nevihte so v sredo zvečer povzročile nekaj težav tudi v Pomurju, voda je zalivala kleti stavb, avtomobil je obstal v vodi. Arso novih neviht do sobote ne pričakuje.
Foto in video: Neurja so se tokrat znesla nad Zasavjem in Dolenjsko Po državi se pojavljajo številne nevihte. Nekatere izmed njih so že vključevale točo, druge pa po Arsovih podatkih prinašajo veliko verjetnost zanjo.
Meteorne vode zalile center Prevalj: "Vse se je zgodilo v 20 minutah" Nevihte in močni nalivi ponekod po državi povzročajo velike težave, na Koroškem, delu Štajerske, pa tudi v Kamniku voda poplavlja ceste in zaliva objekte.
Napovedane nevihte. Ponekod močni nalivi. Na Štajerskem in v Pomurju bodo zvečer in v prvem delu noči nastajale nevihte z močnejšimi nalivi, ki lahko vztrajajo dalj časa. Ni izključen niti pojav toče.
Letošnji april najtoplejši v zgodovini meritev Letošnji april je v večjem delu države najtoplejši v zgodovini meritev. Temperature so se po podatkih agencije za okolje močno približale majskemu temperaturnemu povprečju.
Tako močna otoplitev zelo redka - v 70 letih se je to zgodilo le petkrat V soboto bodo zaradi kombinacije hitrejšega tajanja snega in velike prehodne vodnatosti mogoča manjša razlivanja rek in manjših vodotokov v vzhodni Sloveniji, opozarjajo na agenciji za okolje.
Po obilnem sneženju prihaja otoplitev in z njo možnost poplav V noči na torek in dopoldne je zapadlo od 5 do 15 centimetrov snega, tako da je snežna odeja najvišja v sezoni.
Slovenija ni odporna proti podnebnim spremembam: Vročinski valovi in obilnejše padavine Agencija RS za okolje (Arso) ugotavlja, da se je temperatura zraka v Sloveniji v zadnjih 50 letih dvignila za dve stopinji, povečalo se je število vročinskih valov, vse pogostejša so obdobja obilnih ...
Padavine se bodo ponoči še okrepile, previdno na cestah Padavine bodo v torek dopoldne večinoma ponehale, le na zahodu se bodo občasno pojavljale še do večera. Zaradi padavin lahko nevšečnosti pričakujemo tudi v prometu.
V gorah se je segrelo za 20 stopinj, po nižinah bo zimsko še do nedelje Ponekod po državi rahlo dežuje, zato v prometnoinformacijskem centru opozarjajo na nevarnost poledice, predvsem na primorskih in vipavskih cestah.
Foto: Sneg pobelil tudi obalna mesta, v Izoli uporabnikom na voljo sol in pesek Prvi dan meteorološke pomladi je v znamenju nizkih temperatur (najmanj, okoli -20 so termometri kazali na Štajerskem in Prekmurju) in snega.
Prva žrtev mraza, sreča v nesreči deskarja Izredno nizke temperature so v Sloveniji zahtevale prvo smrtno žrtev - moški iz okolice Maribora je zaradi podhladitve umrl na lastnem dvorišču, za življenje se bojuje še en človek.
Strupen mraz: na Blokah -27, v mrazišču Mrzla Komna kar -38 Slovenija se je zbudila v najhladnejše jutro te zime: v Novi vasi na Blokah so izmerili -27 stopinj, na Jezerskem -25, v Babnem Polju -24, v Logatcu je termometer pokazal -22, v Celju pa -20, mrzlo ...
Močan veter, sneg in mraz povzročajo težave v Sloveniji in po Balkanu Ponekod na Gorenjskem, Dolenjskem in v Pomurju so bili sunki vetra tako močni, da so ovirali promet, veter pa je povzročal tudi snežne nanose.
Največ snega je zapadlo na jugovzhodu Slovenije, ponoči nova pošiljka Sneženje se bo ponoči povsod okrepilo in zajelo vso Slovenijo. Dopoldne je največ snega, 12 cm, zapadlo v okolici Brežic.
Južna Afrika zaradi suše razglasila nacionalno katastrofo Južna Afrika je zaradi ene najhujših suš v svoji zgodovini razglasila "nacionalno katastrofo".
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Kazalo