Slovenija
Policisti so prepričani, da jih vlada ne želi poslušati. Foto: BoBo
Shod pred vlado, ki so se ga udeležili tisti policisti, ki so na dan stavke prosti. Foto: BoBo
Zaradi zadnje stavke policije je v proračun priteklo za okoli 10 milijonov evrov manj sredstev. Foto: BoBo
Protest
Policisti so zaradi narave svojega dela pri stavkovnih aktivnostih omejeni. Foto: BoBo
VIDEO
Stavka policistov
VIDEO
Policisti stavkajo od jutra

Dodaj v

Policisti vladi: Ne slišimo vas več, dokler ne priznate vrednosti našemu poklicu

Prepričani, da je poklic policista razvrednoten
12. februar 2018 ob 07:36,
zadnji poseg: 12. februar 2018 ob 12:28
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA, Radio Slovenija

"Tukaj smo, da vladi sporočimo jasno in glasno, da jih od tega trenutka dalje ne slišimo več, tako kot oni ne slišijo nas, in stavkamo, dokler ne priznajo posebnega statusa našemu poklicu," je na shodu pred vlado dejal Kristjan Mlekuš, v. d. predsednika Sindikata policistov Slovenije.

Prvi mož Policijskega sindikata Slovenije Radivoj Uroševič pa je dejal, da so vladi že vse napisali, a so ji v vsakem trenutku, v vsakem vremenu na razpolago, da ji razložijo svoje stavkovne zahteve in dejavnosti. "Prišli smo sem, da povemo vladi, kajti ministru za javno upravo Borisu Koprivnikarju žal ne moremo, ker je v Dubaju - ko se bo vrnil, bomo pa tudi njemu -, da so minili časi našega potrpljenja," je še dejal Uroševič.

Sindikat policistov je napovedal, da se bodo shoda udeležili sindikalni zaupniki in tisti zaposleni, ki so v času shoda prosti. Zbralo naj bi se okoli 200 stavkajočih. Skupina, ki se je zbrala pred vladno palačo, je med drugim nosila podobo premierja Mira Cerarja z napisom "Nočem vas slišati", slišati pa je bilo tudi žvižge piščalk in geste simbolno zatisnjenih ušes. Zbrane sta nagovorila predstavnika obeh sindikatov, udeleženci pa so njune besede podkrepili z glasnimi žvižgi. Protestniki so nato krenili proti parlamentu.

Okoli 9.000 policistov in uslužbencev notranjega ministrstva je ob 7. uri začelo prvo od treh stavk, ki so jih sindikati napovedali v pravkar začetem tednu. Policisti bodo stavkali do preklica, svoj protest pa so dopoldne izrazili pred stavbo vlade.

Stavko sta napovedala oba sindikata policije, ki sta že lani maja oblikovala stavkovne odbore. Policisti stavkajo, ker so prepričani, da je vlada z ukrepi poklic policista znova razvrednotila, saj menijo, da so bila, potem ko so bila sredi lanskega leta v okviru odprave plačnih anomalij določena boljša vrednotenja delovnih mest pri preostalih pooblaščenih uradnih osebah, razmerja, dogovorjena s stavkovnim sporazumom prejšnje stavke, porušena. Poklic policista so tako znova razvrednotili, zato mu policisti želijo vrniti status, ki si ga zasluži glede na naloge, pooblastila, odgovornost in nevarnost, s katero se vsakodnevno soočajo, sta sporočila sindikata.

Poklic policista je razvrednoten
Sindikati so tako zahtevi za vnovično vzpostavitev razlik med uniformiranimi poklici dodali tudi več drugih zahtev, med njimi je tudi izplačilo posebne nagrade za vsako leto opravljenega dela in izplačilo nadomestila za dolžnost ukrepanja ob vsakem času v vrednosti 120 evrov bruto na mesec. Zaradi prepovedi članstva v političnih strankah želijo še 60 evrov mesečnega dodatka, med stavkovnimi zahtevami pa je tudi določitev pravice do izplačila jubilejne nagrade za 40 let delovne dobe, poroča Radio Slovenija.

Györkös Žnidar: Stavka ni uperjena proti MNZ
Ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar meni, da stavka policije ni uperjena proti njenemu vodstvu in ministrstvu. Poudarila je da so na ministrstvu že bistveno izboljšali položaj zaposlenih v policiji, med drugim z višje vrednotenimi delovnimi mesti in novimi zaposlovanji ter višjimi proračunskimi sredstvi za policijo. Zato meni, da so razlogi za stavko predvsem v razmerjih med poklicnimi skupinami oziroma znotraj skupine pooblaščenih uradnih oseb.

"V tem trenutku je za MNZ najpomembneje, da se v okviru pogajanj, ki intenzivno potekajo, najdejo ustrezne rešitve. Dejstvo je namreč, da stavka predstavlja velik izziv pri zagotavljanju varnosti na vseh področjih," je dejala ministrica. Na ministrstvu so sicer vzpostavili dežurno delovno skupino, ki bo sodelovala s stavkovnim odborom obeh sindikatov, da bo zagotovljen minimum delovnega procesa.

Minimalni delovni procesi po zakonu
Policisti so zaradi narave svojega dela pri stavkovnih aktivnostih omejeni. Radivoj Uroševič, predsednik policijskega sindikata je zagotovil, da bodo med stavko zagotovili minimum delovnega procesa, ki zagotavlja varnost ljudi, premoženja in izpolnjevanja mednarodnih obveznosti. Kot je dejal, bodo zakonske obveznosti delovnega procesa izpolnjene, na shodu pa pričakujejo sindikalne zaupnike in tiste zaposlene, ki bodo v času shoda prosti.

Kako bodo stavko policistov čutili državljani, ni znano, bo pa v primeru, da se tako kot ob zadnji stavki odločijo za množično izrekanje opozoril namesto kazni za manjše prekrške, stavko občutiti v proračunu. Ob zadnji stavki, ki je potekala med 18. novembrom 2015 in 2. junijem 2016, je v proračun s kaznimi priteklo za 10 milijonov evrov manj.

Teden stavk: policisti, zdravstveni delavci, učitelji ...
Stavka policistov je sicer prva od treh, ki so napovedane v tem tednu. V torek se obeta dvourna opozorilna stavka zaposlenih v zdravstvenih domovih, domovih starejših, centrih za socialno delo in posebnih socialnovarstvenih zavodih. V sredo bodo stavkali še v vzgoji in izobraževanju.

A. K. K., L. L.
Prijavi napako
Komentarji
tanj
# 12.02.2018 ob 08:02
Zaradi prepovedi članstva v političnih strankah želijo še 60 evrov mesečnega dodatka, ...

Želim si, da bi bil to le tiskarski škrat. Pa žal temu ni tako.
Igo
# 12.02.2018 ob 08:09
Sami sebi si delamo škodo, ko pljuvamo po drugih!

Menim, da bi dandanes vsakdo, ki dosledno opravlja svoje delo, moral prejeti vsaj 1000 euro neto plače, ne glede na njegov poklic.

...in ne morem sprejeti tega, da je delo nekoga 100x več vrednoteno.
Lesnikovsok
# 12.02.2018 ob 08:06
tanj:
Zaradi prepovedi članstva v političnih strankah želijo še 60 evrov mesečnega dodatka, ...

Želim si, da bi bil to le tiskarski škrat. Pa žal temu ni tako.

ta "šala" je že norčevanje iz vseh nas, ki garamo.
Valentin57
# 12.02.2018 ob 08:26
Od novinarjev pričakujem, da nam bojo enkrat podali celovito informacijo kako je z njihovimi plačami, ne pa da samo ponavljajo argumente stavkajočih.
Tako me pri policajih zanima koliko let bodo delali do penziona, koliko se jim dodatno plačuje v pokojninski sklad itd. Ni vse samo mesečni prejemek.
60 € za prepoved članstva v strankah je pa iz zbirke vicev o policajih. To so vedeli že pred podpisom pogodbe o zaposlitvi.
freezbee
# 12.02.2018 ob 08:01
Ta teden bodo stavkali vsi, ki so nad povprecno placo.
themetun
# 12.02.2018 ob 08:24
Prav, ampak potem naj 60 evrov dobi še vsak drug državljan, ki sprejme prepoved članstva v politični stranki.
Follow Me
# 12.02.2018 ob 07:51
Vsi 86.794 brezposelni bi morali stavkat !!
Kiklop
# 12.02.2018 ob 08:17
Razumem policiste in bolniške sestre, težje razumem šolnike.
Policist: Razumem, da bi moral biti to cenjen poklic z dobro plačo. potem bi se ustvarila tekmovalna selekcija in bi se za ta poklic potegovalo vse več kvalitetnih kadrov.
Bolniška sestra: kar naj gredo posamezniki, ki tega ne razumejo, za dan dva negovat ljudi v bolnice. Bodo že videli. To bi moral biti pošteno plačan poklic, saj punce dajejo svoje srce na mizo.
Kar pa se šolnikov tiče, pa bi jim, raje kot višje plače - pomagali, da jih starši na raznih kolegijih in sestankih ne hebali tako v glavo. Včasih je bil učitelj oseba z avtoriteto, danes pa se vsak - v svojega razvajenega mulca zaljubljen starš - lahko po teh sestankih, roditeljskih, svetih šole ipd spravlja nad učitelje... ti so intimidirani od teh pritiskov... o kaki avtoriteti sploh ni govora...
Spomnimo se samo primera Jurček na Bežigrajski....
Victoria113
# 12.02.2018 ob 07:57
Najbolje, da zamenjate službo, za srednjo izobrazbo imate še.previsoke plače.
johndeer
# 12.02.2018 ob 08:21
Torej je ta teden gospodarstvo opravičeno plačevanja davkov in prispevkov.
Fleaa
# 12.02.2018 ob 07:50
ja kdo bo pa devov?
Kunguruj
# 12.02.2018 ob 08:30
Predlagam, da naj bo glavna stavkovna zahteva zmanjšanje davkov. Vsi bomo nekaj od tega imeli. Javna uprava kakor tudi gospodarstvo višje plače pri enakem bruto.
medic
# 12.02.2018 ob 08:49
Vsi smo že razvrednoteni, od čistilke, do medicinske sestre, policista, vojaka, delavca v fabriki, itn. Samo še smetana je cenjena, tista pa je itak pri koritu, si je stisnila 5-10 plačilnih razredov zraven brez kakšnega večjega preračunavanja, če bo za ostale ostalo.
joze153
# 12.02.2018 ob 08:16
Najboljše,da kar vsi stavkamo,saj od tega se bo zaslužilo-vsem stavkajočim povem z učitelji vred,naj se raje vprašajo,kako ljudje na robu preživijo??' Učitelji in policaji niste tako ubogi,če pa ste,greste pa lahko po prešernevo v fabriko ali revoz,če vam ne paše,trenutna situacija..
Kunguruj
# 12.02.2018 ob 08:38
Določen procentualno fiksen delež naj si javna uprava vzame iz gospodarstva potem pa si naj to razdelijo med seboj in naj se sami zmenijo kako in kaj. Če bo gosporarstvu šlo slabo bodo tudi oni manj dobili in obratno. Naj določijo ta procent in naj ga nikoli ne spreminjajo. Če pa komu ni všeč, dobrodošli v gospodarstvo.
zapravico
# 12.02.2018 ob 08:11
Policaji hočejo večje plače in to od delavcev,da jim bodo potem pobrali še tisto kar dobijo
ivavalant
# 12.02.2018 ob 08:46
"...Zaradi prepovedi članstva v političnih strankah želijo še 60 evrov mesečnega dodatka, ..."

Jaz se prostovoljno odpovem sodelovanju v vseh političnih strankah. A lahko tudi jaz dobim kakšen dodatek?
Meni bi bilo dovolj 50 eur na mesec.
A da kdo več?
Bolek
# 12.02.2018 ob 09:31
Siol piše:
Kdo vse bo šel v Dubaj?
Na "World Government Summit" bo odpotovalo devet vladnih predstavnikov:

- Boris Koprivnikar, minister za javno upravo, vodja delegacije;
- Alenka Smerkolj, ministrica za razvoj in evropsko kohezijsko politiko;
- Nina Langerholc Čebokli, vodja kabineta ministra, ministrstvo za javno upravo;
- Igor Lakota, vodja kabineta ministrice, Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko;
- Bojan Križ, generalni direktor direktorata za informacijsko družbo, ministrstvo za javno upravo;
- Jurij Bertok, generalni direktor direktorata za informatiko, ministrstvo za javno upravo;
- Gašper Hrastelj, namestnik generalne sekretarke, urad za Unesco, ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport;
- Timotej Šooš, vodja projekta Strategija razvoja Slovenije, Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko;
- Klaudija Koražija, sekretarka, kabinet ministra, ministrstvo za javno upravo.
---
Zdaj pa sami ocenite, kakšno korist lahko pričakujete od teh "strokovnjakov". Podrobnosti, kaj bodo tam počeli, pa preberite na siol.net.
LujzBeck
# 12.02.2018 ob 08:35
Mah, poklic policista ste žal razvrednotili policisti sami. Kako naj vas ljudje spoštujejo, ko pa vas velika večina ne počne drugega kot drka ljudi na cestah? Da bi pri tem izdali kakšno opozorilo, kot jih boste izdajali sedaj med stavko, vam seveda ne pade na pamet. Samo udri s kaznijo zaradi nekega brezveznega pasu, ki je tako sam sebi namen. Zakon gor ali dol. Gre za umetno tvorbo kot je umetna tvorba celotni pravni sistem, katerega izključni namen je zaščita šibkejših. Pri presoji o kazni bi moral zmeraj prevladovati občutek pravičnosti in sorazmernosti in ne zgolj togo spoštovanje zakonskih določil. Verjemite, da si bi s takšnim, bolj ljudskim pristopom, spoštovanje, ki si ga vaš poklic nedvomno zasluži, zagotovo pridobili.
Mirko Tipka
# 12.02.2018 ob 09:06
Star pregovor pravi: Vzami tistemu, ki je glasen in daj tistemu, ki je tiho.
ElTorro
# 12.02.2018 ob 10:18
@Zvonkobingl
In dokler Policija nima težav z zapolnjevanjem delovnih mest, ki se na ta način sprostijo, bo me težko kdo prepričal, da so podplačani.
MZ
# 12.02.2018 ob 10:18

LujzBeck
# 12.02.2018 ob 08:35
Prijavi neprimerno vsebino
Mah, poklic policista ste žal razvrednotili policisti sami. Kako naj vas ljudje spoštujejo, ko pa vas velika večina ne počne drugega kot drka ljudi na cestah? Da bi pri tem izdali kakšno opozorilo, kot jih boste izdajali sedaj med stavko, vam seveda ne pade na pamet. Samo udri s kaznijo zaradi nekega brezveznega pasu, ki je tako sam sebi namen. Zakon gor ali dol. Gre za umetno tvorbo kot je umetna tvorba celotni pravni sistem, katerega izključni namen je zaščita šibkejših. Pri presoji o kazni bi moral zmeraj prevladovati občutek pravičnosti in sorazmernosti in ne zgolj togo spoštovanje zakonskih določil. Verjemite, da si bi s takšnim, bolj ljudskim pristopom, spoštovanje, ki si ga vaš poklic nedvomno zasluži, zagotovo pridobili.


Žal tole ne more biti nič drugače, kot je. Že zelo dolgo velja, da oblast policijo najraje novači iz nižjih slojev delavskega razreda, ki je obremenjen z lastnimi predsodki in sovraštvom do lastne bede, in ga ni težko prepričati v represijo nad ostalimi državljani. V mnogih revolucijah je bila vojska tista, ki je stopila na stran ljudstva (vojska je namreč namenjena za zaščito pred sovražniki od zunaj), policija pa zelo redko, če sploh kdaj.
ElTorro
# 12.02.2018 ob 09:53
Imajo pa zopet razpis in se lahko prijaviš..:-)


In če uporabimo isti argument na nasprotni strani - če policistom kaj ne paše pa naj gredo v gospodarstvo.
Binder Dandet
# 12.02.2018 ob 11:54
Veliko se govori o razvrednotenju poklica, ampak ko vse prebereš, ugotoviš, da se gre za denar.:)
Gravesen
# 12.02.2018 ob 11:11
Policisti vladi: Ne slišimo vas več, dokler ne priznate vrednosti našemu poklicu

Poslušte taplavi! Dokler se boste vi čez naselja vozili 70-80km/h, zavijali brez smernih kazalcev, parkirali kjer vam paše, telefonirali med vožnjo, ..., potem vam nihče ne bo priznal vrednosti vašega poklica! Banda dvolična inkasantska!
dr.xyz
# 12.02.2018 ob 10:48
Najbol važno je da ne štrajkajo proizvodnji delavci na minimalcu,ki držijo gospodarstvo na nogah.Sramota pa taki sindikati in narod.
slakol
# 12.02.2018 ob 08:33
Luštna policistka :)
PONOS
# 12.02.2018 ob 10:22
Po domače imeli smo leta debelih krav to je javni sektor zavohal zato stavkajo ne bi bil presenečen da so vlada in sindikati pod eno streho.Žal od tega leta naprej prihajajo leta suhih krav.Zato je potrebno biti pripravljen....
Bolek
# 12.02.2018 ob 09:03
Glavni pogajalec minister Koprivnikar pa z 9 člansko delegacijo na 5 dnevni izlet v Dubaj...
S vladnim Falconom seveda...
mymind
# 12.02.2018 ob 11:24
Roko na srce... s štiriletno šolo, kaj bi še radi. Naj gredo delat v gospodarstvo pa da vidimo, kdo od njih bo štrajkal. Glede na kakovost njihovega dela...
Sicer jih je pa danes na cesti ravno toliko kot pred dobrim tednom ko je snežilo. Nič.
gyore92
# 12.02.2018 ob 09:51
Kaj, ko bi v gospodarstvu imeli teden stavk.
Vasilij Zajcev
# 12.02.2018 ob 09:29
Mama vpraša Janezka v kakšno srednjo šolo boš šel? 'Za peka sem se mislil vpisat.' Pa pravi mama: 'Dobro za policaja boš še zmeraj lahko šel'... :D
Bivši uporabnik
# 12.02.2018 ob 12:54
Zdej so nekaj glasni pa protestirajo, pa kakšni delavni pogoji, ko jih pa rabiš pa zahinavijo z raznimi izgovori ne morem to, ne moremo tisto, za to nismo mi pooblaščeni itd... Pred leti sem v bloku zasačil narkomana, ki mi je kradel kolo. Ker mi je film počil sem ga butnil po tleh. Ni mu bilo nič. Tip je klical policijo. Čez 15min prideta policaj in policajka, polna sama sebe. Prvo zaslišita narkomana 1min, potem pa 10min mene. Dobim kazen za kršenje javnega reda in miru 440€. Kazni nisem plačal, sem se pritožil in še brat je zame lagal pred sodnico, čeprav ga ni bilo zraven. Na srečo je imel narkoman že skurjene možgane, tako da je sodnica verjela moji zgodbi.
ElTorro
# 12.02.2018 ob 09:23
V realnem sektorju pa je jasno, da stavkaš proti ukrepom delodajalca, ki pa včasih mora popustiti, saj brez delavcev ne more živeti.

Stavke v realnem sektorju imajo varovalko. Delavci se dobro zavedajo, da če bodo zahtevali preveč, pač ostanejo brez službe. Dovolj dolga stavka lahko podjetje uniči, in vsi vemo, kdo v teh primerih potegne krajšo. Previsoke zahteve lahko pomenijo, da se lastniku računica več ne izide, ali pa se mu lepše izide 100km južneje, in podjetje preprosto zapre.

V javnem sektorju te varovalke ni. Državna vreča je pač neskončno globoka.....dokler ne pridemo v grške vode, seveda.
aanton
# 12.02.2018 ob 09:01
Ne vem, zakaj se policisti nekako ne preimenujejo, glede na delo ki ga opravljajo....v tacnu bi morali dobiti naziv policist-inkasant, ne pa policist prometnik ali kaj so že...saj je primarno delo policista inkasantstvo in to je že skoraj normirano zaradi priliva v proračun. Udri po fizikalcu in mu poberi pol minimalca, ker se je peljal 10 več po neki vukojeb.....
boskid
# 12.02.2018 ob 15:16
Vsak lahko zamenja sluzbo kadar hoce. Taksen odgovor sem slisal policista, ko sem tarnal o svoji slabi placi.
Zoro27
# 12.02.2018 ob 14:07
Tista o 60 evrih in stranki, je pa že bolna...
A lahko še 100€ za to, ker morajo nositi uniformo?
Valentin57
# 12.02.2018 ob 12:23
@Paperino
Po moji logiki je nekaj, na kar pristaneš ob podpisu pogodbe, zapečateno. Če so pristali na ta pogoj, ko so podpisali pogodbo o delu, sedaj ne morejo izsiljevati dodatka. Naj bi šli pa delat tja, ker to pravico imajo, če jim je toliko do tega.
alojzr2
# 12.02.2018 ob 12:06
Vsi sindikolicaji imajo lepe jakne, na njih lepo izvezeni sindikalni logotipi.
Lepe zadstavice, profesionalni transparenti. Vse to stane. Le kdo je to plačal.
Voznike pustijo v najhujšem snegu in mrazu. Pajdašijo se s Štrukljem v lepem novem plaščku.
Ni jim hudega.
Bivši uporabnik
# 12.02.2018 ob 12:03
Zeh, res vas je veliko protestnikov... Pa 80% v bundah vrednih cca 150€ za kos, ki ste si jih
razdelili zastonj iz davkoplačevalskega denarja. Marš, spravite se delat ker vam ni hudega!
SamoRes
# 12.02.2018 ob 11:54
izplačilo posebne nagrade za vsako leto opravljenega dela

ne ga jebat, kot Grki, dodatek za prihod na delo
Črnibog
# 12.02.2018 ob 10:33
Super, kot kaže bo ponovno manj nesreč in smrtnih žrtev. Na zadnje se je ta poteza izkazala za dobro, če se še 1x, bi država morala dobro premislit, kaj je smiselno.
ElTorro
# 12.02.2018 ob 09:48
Spet se primerjajo z vojsko, tokrat z vojaško policijo, kjer je najnižja plača, plača desetnika

Potem pa naj gredo delat v vojsko. Prepričan sem, da so prav vsi policisti, ki ne presegajo starostne meje, primerni za služenje v SV, kjer se spopadajo s kroničnim pomanjkanjem kadra.
Victoria113
# 12.02.2018 ob 09:27
Če lahko ljudje delajo težko fizično delo do 60 in več, potem lahko tudi policaji ne pa, da se upokojijo pri 50. V dodatno pokojninsko blagajno jim pa država nakazuje po 200 eur na mesec.... toliko o fovšariji.
ElTorro
# 12.02.2018 ob 11:55
@ga_moram_imet
Vreča pravi, da je dolžna 31 milijard EUR.
ZvonkoBingl
# 12.02.2018 ob 10:07
ElTorro...Jih kar nekaj poznam, ki so šli, ker so se naveličali delati petke in svetke za majhen denar in sedaj delajo za enako plačilo samo čez teden...Ni lepšega, kot biti prost vikende in praznike, a ne..?
Enakost za vse
# 12.02.2018 ob 09:17
TAKOJ je treba prepovedati združevanje v sindikate in stavko v JAVNEM SEKTORJU. Proti komu pa sploh lahko stavkajo? A je vlada njihov delodajalec? Vlada je samo upravljalec premoženja, ki ga državljani preko davkov zberejo v državni blagajni. Če kdo želi stavkati, naj da odpoved v javnem sektorju in se zaposli v realnem za nižjo plačo, ki sploh ni sigurna. V realnem sektorju pa je jasno, da stavkaš proti ukrepom delodajalca, ki pa včasih mora popustiti, saj brez delavcev ne more živeti. Policisti bi najbolje štrajkali tako, da bi šli vsi na meje in preprečili kakšen koli ilegalni prehod preko zelenih meja Slovenije. Kar pa tega niso sposobni že tri leta, je plača, ki jo dobivajo daleč previsoka. Še Šamija niso sposobni vrniti na Hrvaško, plače bi pa imeli kar v nebo.
qayxc
# 12.02.2018 ob 09:06
ha, ha, pa ti itak stavkajo vedno.
ivavalant
# 12.02.2018 ob 08:49
Kljub vsemu, kar se tukaj komentira in na splošno govori o policistih - jaz nimam z njimi nobenih slabih izkušenj. Ne srečujem se z njimi vsak dan, kadar pa se, so bili vedno korektni.
nelon
# 12.02.2018 ob 08:38
Vse te stavke so prerasle meje zdravega razuma...
Državljani samo zahtevajmo da ne bo dodatnega zadolževanja in davkov...Glede na konjukturo bi se morali davki znižat in bi morali tudi kaj prihraniti za krizna leta... Predstavnikom sindikatov pa predlagam da ustanovijo stranko Javnega sektorja
Kazalo