Slovenija
Podelitev državnih medalj za zasluge pri obvladovanju migrantske krize
Migrantska kriza v med letoma 2015 in 2016 predstavlja eno izmed najtežjih preizkušenj na humanitarnem in varnostnem področju v času njene samostojnosti, so navedli v utemeljitvi za podelitev medalj. Foto: BoBo
Nekdanji državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Boštjan Šefic je že v nagovoru na slovesnosti poudaril, da je današnje odlikovanje pravzaprav odlikovanje vseh tistih, ki so sodelovali v procesu obvladovanja migrantske krize. Foto: BoBo
VIDEO
Pahor podelil medalje za...
VIDEO
25 posameznikov in ustano...

Dodaj v

Posameznikom in 20 ustanovam medalje za zasluge pri obvladovanju migrantske krize

Medalje za zasluge je prejelo pet posameznikov in številne ustanove
7. december 2018 ob 12:21,
zadnji poseg: 7. december 2018 ob 18:15
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Predsednik Borut Pahor je podelil medalje za zasluge pri obvladovanju migrantske krize v obdobju 2015–2016, in sicer posameznikom in institucijam iz Slovenije ter držav Evropske unije.

Medalje za zasluge je prejelo pet posameznikov, in sicer nekdanja državna sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve Boštjan Šefic in Andrej Špenga, generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But, nekdanji generalni direktor policije Marjan Fank in vodja sektorja v uradu za operativo na ministrstvu za obrambo Stanislav Lotrič.

"Tako državne institucije 12 držav kot nevladne organizacije številnih držav so pripomogle k temu, da smo bolj humano reševali to krizo, čeprav je v tistem času našo mejo prestopilo skoraj pol milijona migrantov, beguncev, prosilcev za azil," je v izjavi novinarjem po slovesnosti v predsedniški palači pojasnil predsednik Borut Pahor.

Podelitev medalj za zasluge pri obvladovanju migrantske krize v letih 2015 in 2016 je po njegovih navedbah sporočilo solidarnosti in želje, da se kaj takega ne bi več ponovilo. Tudi zato se zavzema, da bi na ravni mednarodne skupnosti in na ravni EU-ja sprejeli dogovore, ki bodo preprečili položaj, v katerem bi se znova znašle države, če bi se taka kriza ponovila in bi morale same odločati.

Spomnil je, da je podprl pristop Slovenije k mednarodnemu dogovoru ZN-a glede migracij, ob katerem bi bilo treba po njegovem mnenju dati nekaj pojasnil in uradnih zadržkov glede nekaterih vprašanj v dogovoru. Obenem Pahor izraža skrb, da se od migrantske krize na ravni EU-ja zadeve niso veliko premaknile.

Povedal je še, da je bilo tedaj najtežje določiti značaj tega dogajanja, saj je šlo za humanitarno krizo, ki je začela prehajati v varnostno. Pridružili so se običajni ekonomski migranti. "Po eni strani smo videli ljudi, ki so bežali pred vojno ali pred revščino. Po drugi strani pa smo bili dolžni vzdrževati red. To iskanje prave mere je bilo zelo težko," je dejal Pahor.

Šefic poudaril skupinsko delo in prostovoljce
Nekdanji državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Šefic je že v nagovoru na slovesnosti poudaril, da je današnje odlikovanje pravzaprav odlikovanje vseh tistih, ki so sodelovali v procesu obvladovanja migrantske krize. Skupinsko delo je prineslo rezultat, je pojasnil in poudaril prispevek prostovoljcev.

Zahvalil se je številnim, tudi nekdanji ministrici za notranje zadeve Vesni Györkös Žnidar, ki je po njegovih besedah s svojo držo, odločnostjo in velikim zaupanjem do vseh, ki so bili vključeni v operativno izvajanje nalog, zagotovila, da so lahko odločali in premagovali dnevne izzive. Šefic tudi upa, da se bodo razmere v prihodnjem obdobju stabilizirale in omogočile odstranitev tehničnih ovir oz. žice na meji, ki je ostala iz obdobja največje krize.

Tehnične ovire bodo ostale
Po besedah ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja bodo tehnične ovire ostale, dokler bodo varnostne razmere v regiji takšne, da bodo z njimi preprečevali nezakonite prehode meje. Spomnil je, da je šlo v času največje migrantske krize, ki se je spominja po učinkovitosti slovenske nacionalne varnosti, za velik tok prebežnikov, ki so prihajali po balkanski poti, danes pa smo soočeni z nezakonitimi migracijami. A je dodal, da so številke prehodov veliko manjše kot pred nekaj leti.

Tudi v. d. generalnega direktorja policije Tatjana Bobnar je povedala, da tedanja in današnja situacija glede prihoda prebežnikov nista primerljivi, saj je pred tremi leti šlo za obsežno varnostno problematiko. Danes se soočajo s problematiko tihotapljenja ljudi prek državne meje, a policija v sodelovanju z drugimi akterji obvladuje položaj in varuje schengensko mejo, je zatrdila.

"Velikokrat smo prebedeli cele noči z mislijo, da zjutraj ne bomo več obvladali zadev. Včasih so bile razmere na meji ali čez njo," pa je razkril nekdanji generalni direktor policije Marjan Fank, ki je danes prav tako prejel medaljo. Po njegovih navedbah so delali v izrednih razmerah, čeprav te niso bile razglašene. Najtežji pa je bil po njegovih besedah občutek, da tega nikoli ne bo konec.

Srebrni red za zasluge
Predsednik republike Borut Pahor bo prihodnji teden podelil odlikovanja tudi skladatelju in glasbeniku Ernestu Urbanu Kodru, nevrologu Zvezdanu Pirtošku in predsednici društva Spominčica Štefaniji Lukič Zlobec.

Kot izhaja iz ukazov, objavljenih v današnjem uradnem listu, bo Kodra odlikoval s srebrnim redom za zasluge za njegov "izjemen ustvarjalni opus, s katerim je odločilno zaznamoval slovenski gledališki, filmski, radijski in glasbeni prostor". Druga dva prejemnika odlikovanj pa je Pahor sklenil odlikovati za njun prispevek na področju demence. Pirtošek bo red za zasluge dobil za "izjemno prodorno, visoko strokovno in človekoljubno delovanje na področju demence", Zlobčeva pa "za izjemno požrtvovalno delo z obolelimi in njihovimi svojci v okviru Slovenskega združenja za pomoč pri demenci – Spominčica".Medalje za zasluge je prejel tudi Štab civilne zaščite za Posavje, Štab civilne zaščite za Vzhodno Štajersko, policijski upravi Maribor in Novo mesto, 1., 72. in logistična brigada Slovenske vojske, Avstrijska zvezna policija, Ministrstvo za notranje zadeve Republike Bolgarije, Policija Češke republike, Vojska Češke republike, Estonski urad za policijo in varovanje meje, francoska policija, latvijska državna policija, litovska policija, Policijska enota za obvladovanje izgredov, Madžarska, Poljska mejna straža, romunska mejna policija in romunska policija, Urad mejne in tujske policije Slovaške republike in Zvezna nemška policija.

"Slovenija je pokazala učinkovitost"
V utemeljitvi medalj so pojasnili, da je Slovenija priprave na številen prihod migrantov začela že v prvi polovici leta 2015, intenzivneje pa se je nanj začela pripravljati julija 2015. Vlada je osrednjo usklajevalno vlogo dodelila ministrstvu za notranje zadeve, ki je v ožji operativni del vključilo policijo. Ta je po navedbah urada predsednika republike z načrtnim delom in preudarnimi ukrepi obvladovala varnostne razmere ter zagotavljala nadzor na slovenskem ozemlju. Vključena je bila tudi Uprava RS za zaščito in reševanje s štabi in enotami civilne zaščite, številne humanitarne in druge organizacije, veteranska združenja, podjetja, župani z vodstvi občin in službe nujne medicinske pomoči, predvsem pa izjemno veliko prostovoljk in prostovoljcev.

Obenem so poudarili, da Slovenija pri tem ni bila sama. Gmotno pomoč ji je v obliki opreme ali finančnih sredstev posredovalo 13 držav in šest mednarodnih organizacij in institucij. Z aktivno udeležbo policistov je sodelovalo 11 držav, še ena pa s sodelovanjem vojakov.

"Slovenija je v tem času pokazala učinkovitost, odločnost in enotnost pri sprejemanju odločitev in pri izvajanju ukrepov. Pokazala pa je tudi človeški obraz ljudem, ki jih je usoda poslala na pot za boljšim življenjem tisoč kilometrov od njihovih domov," so še navedli v predsednikovem uradu.

A. S., G. K.
Podelitev državnih medalj za zasluge pri obvladovanju migrantske krize
Podelitev državnih medalj za zasluge pri obvladovanju migrantske krize
Predsednik Pahor podelil medalje za zasluge pri obvladovanju migrantske krize
Predsednik Pahor podelil medalje za zasluge pri obvladovanju migrantske krize
Prijavi napako
Komentarji
Orionstar
# 07.12.2018 ob 12:34
T.i 'migrantska kriza'!
Za to besedno zvezo, smo bili poleti 2015 brisani na MMC, danes predsednik deli priznanja...
zala10
# 07.12.2018 ob 12:31
Pokazala pa je tudi človeški obraz ljudem, ki jih je usoda poslala na pot za boljšim življenjem tisoč kilometrov od njihovih domov," so še navedli v predsednikovem uradu.

Maske padajo. Torej ni šlo za vojne begunce, ampak za iskanje boljšega življenja? Z masovnim, (torej nasilnim) nezakonitim prehajanjem državnih mej!
Altknight
# 07.12.2018 ob 12:38
Kdo gre v Marakes? Hocem imena!
inmate
# 07.12.2018 ob 12:38
Kaj pa kaj glede marakeške deklaracije, je vse potihnilo. A je kaj novega na tem področju.
jbzt
# 07.12.2018 ob 12:41
"Obvladovanje migrantske krize"...?
Nezakonit (brez dokumentov), prehod državne meje...pomeni "obvladovanje migrantske krize"...
Če bi že kdo moral dobiti kar koli v zvezi s pol milijona migrantov,kateri so se peljali čez Slovenijo...so to policaji,vojaki in šoferji avtobusov.Tem bi morali dati priznanje...gospodu Cerarju,takratnemu premierju... pa namesto priznanja,kazensko ovadbo.
MitjaM
# 07.12.2018 ob 12:38
Obvladovanje migrantske krize 2015-2016?

Kakšne migrantske?
2015 so bili begunci, 2016 pa prebežniki.
pobrisan
# 07.12.2018 ob 12:48
Pozabili so na eno zelo pomembno državo - Makedonijo. Oni so takrat z zaprtjem meje z Grčijo dokončno zaustavili te masovne migracije.
amigo
# 07.12.2018 ob 12:42
V utemeljitvi medalj so pojasnili, da je Slovenija s pripravami na številen prihod migrantov začela že v prvi polovici leta 2015, intenzivneje pa se je nanj začela pripravljati julija 2015.

Se pravi, da so naši voditelji zlorabili naše zaupanje in za našim hrbtom delali v škodo Slovenije. Očitno so za svoje rabote dobivali navodila iz tujine. To je potrdilo, da je bil migrantski cunami vnaprej dogovorjen in pripravljen. Kje si javni tožilec? Takoj aretirati Cerarja zaradi sodelovanja v kriminalni združbi in veleizdaji Slovenije.
amigo
# 07.12.2018 ob 12:48
Pokazala pa je tudi človeški obraz ljudem, ki jih je usoda poslala na pot za boljšim življenjem tisoč kilometrov od njihovih domov," so še navedli v predsednikovem uradu.

Gospod predsednik! Ali lahko tudi slovenski upokojenci s 300 Eur penzije krenejo na pot za boljšim življenjem? Mogoče pa morajo čakati, da jih pošlje usoda.
pohorjezeleno
# 07.12.2018 ob 13:17
Vsi normalni državljani smo že takrat vedeli, da ne gre za nikakšrne begunce. Levi aktivisti in main mediji ste nam vcepljali v glavo, da smo homofobni fašisti, ker se ne strinjamo z ilegalnimi prehodi. Dejansko so celo vladajoči politiki videli stvar pravilno, le mediji ste nas posiljevali s homofobijo in ostalimi nabulozami.
RJSlo
# 07.12.2018 ob 12:40
"Slovenija je pokazala učinkovitost"
-----------------------------------------------------------
No ja. Brez besed.

Zapis sem prebral 3 x. In še vedno mi ne gre v moje omejene možgane vsebina zapisa. Imate pri roki psihiatra, psihologa, sociologa ali vsaj nekaj, kar se konča na -log, da mi zapis razloži z enostavnimi besedami. Ha? Kaj? Kdo? Kako? Zakaj? Ha?
Tetameta
# 07.12.2018 ob 13:18
"Slovenija je pokazala učinkovitost"
Migrante brez dokumentov ste vozili s hrvaške meje na avstrijsko. Res učinkovito.
zala10
# 07.12.2018 ob 12:44
[i]Medalje za zasluge pri obvladovanju migrantske krize

Je torej konec z begunci, predvsem pa s prebežniki? Skladno z Globalnim paktom o migracijah se torej spreminja tudi terminologija? :)
pistacija
# 07.12.2018 ob 14:06
Pa kaksne nagrade a ste normalni
zala10
# 07.12.2018 ob 13:57
Lepo in pohvalno je, da dobrodelne organizacije in posamezniki pomagajo pomoči potrebnim posameznikom. Funkcija država pa ni samaritanstvo temveč zagotavljanje varnosti in obramba meja. Masoven (torej nasilen) nezakonit prestop državne meje je država dolžna preprečiti!
zapravico
# 07.12.2018 ob 13:15
Nimam nič proti migrantom,ampak naj država prvo poskrbi za lasten narod,da bodo imeli vsi dostojne plače,in da ne bo nobeden lačen.
anny22
# 07.12.2018 ob 15:26
Medalje za sodelovanje pri "legalnem" prevozu ilegalnih ekonomskih migrantov brez dokumentov, ki so in še bodo velik glavobol za Evropo? Njihov prevoz in oskrba sta nas stala milijone zaradi ženske brez zdrave pameti v Nemčiji, tema je razdelila narod, uvedena je bila cenzura v vseh medijih... Kako nizko se je sploh možno spustiti? Ne vidim ničesar, kar bi bilo potrebno nagraditi ali praznovati.
csqn
# 07.12.2018 ob 13:28
Se zdi še komu milo rečeno fascinantno, da je bilo vseh 17 od 20 medalj podeljenih represivnim organom oz. funkcionarjem in uradnikom, odgovornim za represivne organe (vojsko, policijo)?

Preostale 3 medalje gredo Upravi RS za zaščito in reševanje in enotam civilne zaščite, ki jih sicer ne moremo šteti za represivne organe, pa vendarle so z njimi tesno povezane državne formacije.

Prostovoljkam in prostovoljcem, prostovoljnim in dobrodelnim organizacijam, kot so Rdeči križ, Karitas, Slovenska filantropija, itn. pa nič, niti ene same medalje oz. priznanja, samo skopa omemba v utemeljitvi. Torej ljudem, ki so poskušali pomagati po svoji moči, pa tja niso bili napoteni in za svojo pomoč niso bili plačani.

Daleč smo prišli! In še dlje bomo verjetno prišli, dokler se ne konča ta slaba šala tisočletnih sanj.
jbzt
# 07.12.2018 ob 13:19
Tisto...tvoja služba je to delati...potem ti pa Predsednik Republike Slovenije da za to medaljo...svašta.
Po tej logiki,nas je še veliko v Sloveniji,ki čakamo enako medaljo...
RJSlo
# 07.12.2018 ob 13:24
P. S. Poleg vsega pa mi manjka nekaj finančnih podatkov. Kdo je vse to plačal? Koliko dnevno Slovenija izplačuje azilantom/beguncem/migrantom/prebežniko
m?

Zakaj to sprašujem? Iz ex države se spomnim afere z izplačili pokojnin pokojnim.

Poleg vsega bi moral Pahor ali nekdo drug odgovoriti na Ruplovo izjavo, da je Slovenija evidentirala samo polovico vseh prehodov, ostalo pa kar spustila čez mejo oziroma vozila brez evidence. Vir. Portal+
RJSlo
# 07.12.2018 ob 13:19
firbec111
# 07.12.2018 ob 12:45
-----------------------------------------------------
No ja. Bravo. Klap klap seveda si spet dokazal svoje. Toda, še vedno mi nisi obrazložil zakaj medalje za evropske policije/države? Je to v stilu Milana "lepe oke" Kučana, ki je odlikovalo velikega slovenskega prijatelja, humanista, itd, Sorčija?
smrkelj
# 07.12.2018 ob 14:00
Ja kaj...zajebavajo nas. Politika nas zajebava, mediji nas vlečejo za nos, govorijo nam da ne razumemo, da ni res, da smo takšni in drugačni "fobi", brišejo poste, cenzurirajo...

Lepi novi svet.
Ampak slovenci smo pač budale :D in zato je tako kot je :D
Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni.
patriot44x2
# 07.12.2018 ob 15:48
Tej gospodi vključno z takratno vlado bi mogli biti sodno preganjani za nezakonite prehode meje ne pa da jih nagrajujete.
kralj matjaž
# 07.12.2018 ob 14:59
Zakuhajo problem, pol si pa dajejo nagrade pa medalje, da so reševali problem, ki brez njih sploh ne bi obstajal.
Ljubinica
# 07.12.2018 ob 14:36
Bokisan

# 07.12.2018 ob 13:43
@firbec če ti nisi plačan, da repliciraš na vsako izjavo proti ilegalnim migracijam naj me koklja brcne!
--------------------------------
Sem tudi sama že razmišljala, kako to, da se firbec praktično na nobeni drugi temi ne oglaša, čim pa so migranti omenjeni, sledi lahko ure in ure komentiranja (ja, vem, leži nepokreten; saj ravno zato je še toliko bolj zanimivo, da ga nobena druga tema ne pritegne).
DnB
# 07.12.2018 ob 15:51
Rešili so problem oz. krizo? A res? Presvercali so 550 tisoc ilegalnih ljudi v evropo! Res super delo , podelite jim še nazive 'sir' ali pa 'vip'.
mali_piscek
# 07.12.2018 ob 14:45
Burleska.
mirror
# 07.12.2018 ob 18:24
Med prejemniki pogrešamo Fajonovo, Tomićevo, obe Svetlani in Levico. Ti so prispevali, da jih je bilo več.
colnago
# 07.12.2018 ob 16:14
pa tale pahor, ki z 3000ueri ne more preživet, ni normalen
brehme
# 07.12.2018 ob 19:26
Mejo je prestopil tudi moški, ki je potem sodeloval v terorističnih operacijah v Parizu. In nismo bili enotni ne, člani stranke Levica, so mwetali kamenje v slovrnske obmejne policiste.
amigo
# 07.12.2018 ob 18:44
Eno medaljo bi lahko podelil Merklovi, ki je ves ta kaos s svojim pozivom omogočila.
lokiland1926
# 07.12.2018 ob 14:11
Razvrednotenje medalj. Deli jih za več ali manj redne delovne obveznosti oziroma delovanje države, kar se tiče pretoka ljudstva.
webdev
# 07.12.2018 ob 15:21
Kar nekaj so si spet politiki raztalali medalje, predvsem svojim. Na tiste prostovoljce, ki so pa dejansko bili na meji 24/7 so pa pozabili.
navigator007
# 07.12.2018 ob 13:39
Med prejemniki kolajn ne vidim Mirovnega inštituta.
firbec111
# 07.12.2018 ob 12:45
RJSlo

Zapis sem prebral 3 x. In še vedno mi ne gre v moje omejene možgane vsebina zapisa. Imate pri roki psihiatra, psihologa, sociologa ali vsaj nekaj, kar se konča na -log, da mi zapis razloži z enostavnimi besedami. Ha? Kaj? Kdo? Kako? Zakaj? Ha?

kaj pa je problem? 500.000 migrantov( prebežnikov, ilegalcev, legalcev, beguncev) smo ven iz države spravili v manj kot 7 dneh. A ni to definicija učinkovitosti?
galoper
# 07.12.2018 ob 20:42
Po njihovi zaslugi imamo stroške s prebežniki? Ko bi vrhovni poveljnik SV izdal ukaz za čuvanje državne meje, bi se vojaki izurili in prebežnike bi že na meji zavrnili.
Aprila
# 07.12.2018 ob 19:56
"Kdo gre v Marakes? Hocem imena!"
Cerar in Šarec bojda v Marakeš pošiljata Sandija Čurina, sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve. Izgleda da verjameta da če ne bosta šla sama da sta njuna stolčka varna.
lokiland1926
# 07.12.2018 ob 19:40
Moj foter je tri leta spal pod smrekami in je za to dobil tri medalje in mi je zaradi tega nepredstavljivo, da podeljuješ odlikovanja za obnašanja, ki so normalna za varovanje države.
firbec111
# 07.12.2018 ob 12:43
zala10

Maske padajo. Torej ni šlo za vojne begunce, ampak za iskanje boljšega življenja? Z masovnim, (torej nasilnim) nezakonitim prehajanjem državnih mej!

a vojni begunec pa ne more iskati boljše življenje v tujini?
stotrideset
# 07.12.2018 ob 19:05
pred leti ste me obmetavali z "gospodarsko krizo" (?) in danes me z ilegalci (?)
... a ste popolnoma normalni ali niste - druge ni!
ne mi vsiljevat vaše nebuloze in idiotska prepričanja, ki ne padejo na plodna tla, sicer pa tako ali drugače je polovica politikov tega sveta popolnih idiotov. Kdo kam spada, pa tako sami vedo - ali jim moramo še to povedati mi.....
GORILA
# 07.12.2018 ob 13:28
No ja. Bravo. Klap klap seveda si spet dokazal svoje. Toda, še vedno mi nisi obrazložil zakaj medalje za evropske policije/države?

...vprašaj tiste, ki so pomagali, da je Pahor naš predsednik!
firbec111
# 07.12.2018 ob 13:19
amigo

Gospod predsednik! Ali lahko tudi slovenski upokojenci s 300 Eur penzije krenejo na pot za boljšim življenjem? Mogoče pa morajo čakati, da jih pošlje usoda.

Zala10 pravi, da od srede naprej gredo naši upokojenci lahko v tujino( v tiste države, ki bodo podpisale sporazum) živeti zastonj, ker ilegalnih migrantov več ne bo in morajo za tebe skrbeti. Tako da upam da sem vam odgovoril na vprašanje
Aprila
# 07.12.2018 ob 19:58
"Kaj pa kaj glede marakeške deklaracije, je vse potihnilo. A je kaj novega na tem področju."

Po netu kroži poziv k bojkotu cest v Ljubljani dne 10.12. ob 12ih v primeru da do 9.12. vlada uradno ne oznani da odstopa od deklaracije.
gospod iskreni
# 07.12.2018 ob 16:01
Se zdi še komu milo rečeno fascinantno, da je bilo vseh 17 od 20 medalj podeljenih represivnim organom oz. funkcionarjem in uradnikom, odgovornim za represivne organe (vojsko, policijo)?


Ostali niso prispevali nič k obvladovanju migrantske krize. Zato so brez priznanja.
bayerncsu
# 08.12.2018 ob 09:28
No ta pa je malo fejst zgrešena ..
Prosim ne povedat v tujini da ste odlikovali podpornike migrantov ... že tako nas gledajo čudno da v Slo podpirajo vsa prizadevanja migrantov ...
Nikolaj
# 08.12.2018 ob 08:55
Parodija
mirror
# 07.12.2018 ob 23:48
@krošnjar
Kar si napisal drži. Migranti nočejo ostati v naši državi. Prvič, ker ni bogata in drugič, ker je na oblasti levica. Izkoristijo jo samo za počitek in oddajo vloge pridobivanja političnega azila, da jih ne morejo vrniti, med čakanjem pa izginejo čez mejo na sever proti svojemu cilju. Avstrija to ve, zato pa ima poostren nadzor na svoji meji. Naj se levica še tako trudi, migranti tu ne bodo nikoli ostali.
sv
# 07.12.2018 ob 21:43
In medalje so dobili ljudje, ki migrantov niti videli niso, kaj šele, da bi z njimi delali.
krosnjar
# 07.12.2018 ob 19:04
mirror - ravno obratno. Begunci se držav, kjer je levica glasna in glavna izogibajo kot hudič križa. Tako, da si bi teh 345673 slovenskih agencij, zavodov, društev in aktivistov res zaslužilo še odlikovanja poleg nekaj mio proračunskih sredstev. Več naredijo za zmanjšanje beguncev v Slo kot vsa NovaTv propaganda....
firbec111
# 08.12.2018 ob 10:21
bayerncsu

No ta pa je malo fejst zgrešena ..
Prosim ne povedat v tujini da ste odlikovali podpornike migrantov ... že tako nas gledajo čudno da v Slo podpirajo vsa prizadevanja migrantov ...


in to nam predlaga nekdo iz Nemčije? dokaj ironično
Kazalo